Jenny-Maria

Mitä tenavasi on tuhonnut?

61 posts in this topic

Allekirjoituksessani esiintyvän sivuston S*it my kids ruined hengessä...

 

Mitä tenavasi on tuhonnut siten, että silloin hävetti/harmitti/itketti/tai hävettääharmittaaitkettää edelleen?

 

Tuolla mainitussa linkissä löytyy mm. käsipainolla 3-vuotiaan tuhoama vessanpönttö, koiranpentu, johon on piirretty tussilla ja muuta kekseliäisyyden osoitusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurin tuho on varmaan kannettavan tietokoneen cd-lukija, jonka poika hajotti parivuotiaana. Sinne taisi jäädä joku levy sisälle ja sen takia koko tietokone ei käynnisty. Vika korjaantuisi varmaan helposti vaihtamalla uusi cd-asema, mutta ei saatu aikaiseksi vaan ostettiin suoraan uusi tietokone.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika hyvin on säästytty suuremmilta tuhoilta. Yksi puhelin on aikanaan syöty rikki ja tietysti omia leluja kuten muumitietokoneet sun muuta hajotettu. Mutta tuli mieleen omasta lapsuudesta kerta jolloin "hajotimme" veljeni kanssa tätini auton mökillä. Leikimme siellä sisällä ja päätimme kokeilla pääsemmekö autosta ulos niin, että kaikki ovet jää lopulta lukkoon. Ja pääsimmehän me. Ja ne auton avaimet oli tietenkin auton sisällä :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oma tenava ei vielä parikuisena ole ehtiny tuhoamaan mitään, joten voinen kertoa, että itse pistin pienenä mikroon haarukan -lopputuloksen voinee arvata. Ei silitetty päätä. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitähän tuo ei olisi tuhonnut.... :rolleyes: Viimeisin tuho oli lasivitriinin ovi. Kyllä, luulin jo pahimman tapahtuneen kuullessani rysähdyksen ja huudon, itku kurkussa juoksin olohuoneeseen, luojan kiitos tyttö säästyi vammoilta, itse sain lasinsirun jalkapohjaani. Oli siis onnistunut pudottamaan lasivitriinin oven sijoiltaan lattialle viereensä. Kaikki tuo taitaa, minkä käteensä saa niin siittä ei ole mitään enää jäljellä, kirjaimellisesti täystuho... :grin:

Edited by icela

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on rikottu vasta 1,5 monitoimitulostinta. Puolitoista sen verran että tämä nykyinen on rikki myös, mutta sitä pystyy edelleen käyttään. Poika tykkää tunkea sinne sisuksiin yhtä jos toista tavaraa... :girl_crazy: Miestä noi harmittaa aina eniten kun tarvii töiden takia tulostinta kotona melkein joka päivä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin poika on rikkonut monitoimitulostimen. :girl_sigh: Samoin tuo on nakertanut reunat olohuoneen pöydästä ja pinnasängystä. Ja rikkonut pari Iittalan lautasta (tykkää "auttaa" tiskikoneen tyhjentämisessä...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poitsu on tuhonnut mun yhden kännykän näytön ihan järkyttävään kuntoon (vaihdoin pois), olkkarin taulutelkan pinnassa on ihan kammottavat naarmut (menee vaihtoon kun lapset kasvavat), olkkarin Ikea-kalusteet ovat naarmuilla (vaihtoon myöhemmin nekin), omia kirjoja ja leluja on tuhonnut tasaiseen tahtiin.

 

Edit. Ja koko kämpän tammiparketti on kyllä sen näköinen, että lapsi asuu taloudessa.

Edited by Ravenna

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ihan noita perus satukirjoja on pistetty uuteen uskoon.

Meidän dallunarttuun piirsi nuorempi pienenä vihreällä tussilla kylkiin vauhtiviivat (juu ei ollut vesiliukoinen), oikein paksut ja monta semmoista.

Yksi taulutelkkari (ohjaimella pamautti nuorempi ruutuun).

Edellisessä kodissa oli lastenhuoneen oven yläpuolella semmonen las"ikkuna" johon sitten kerrossängystä heitettiin lelulle ja pintajännityksen ollessa hyvä, räjähti tuo lasi aivan atomeiksi!

Yksi tietokoneen näyttö vanhemman toimesta rikki.

 

Kalpenee kyllä kaikki sen rinnalla, mitä dallunarttu pentuna tuhosi :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pistetty yksi iPadin näyttö säpäleiksi, mutta sen sai vaihdettua ja lisäksi poika on ilmeisesti nakannut jotain meidän led-telkkariin koska siinä on pieni pimeä läntti, joka ei haittaa mitenkään sen käyttöä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on liimaa telkkarin ruudussa ja yksi puutarhatuoli tuli maalatuksi valkoiseksi vähemmän mairittelevasti panelivalkoisella.

 

Jäbä myös repäisi mun Adam Lambert -julisteen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Useamman mun paidan verilänteillä, kun on jokseenkin tapaturma-altis tapaus.

Kirjoja ja lehtiä on revitty. Ja eilen Tyllerö järsi puutarhatuolista uusimman käsittelykerroksen. Kivat hampaanjäljet siinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1,5-vuotias kävi naputtamassa terävällä esineellä isäni alle kuukausi sitten ostettuun jättitelkkariin syvät skraidut. Kyllä mua nolotti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen on hajottanut yhden cd-soittimen, tulostimen kannen ja kolhinut meidän parketin aika kamalan näköiseksi. Pienempiä esineitä hajoaa jatkuvasti, lautasia on tiputeltu lattialle yms. Todella toivon, ettei hajota mitään suurempaa. Veljeni on lapsena tiputtanut television ja hajottanut yhden kolminkertaisen ikkunan, kun siltä karkasi pesäpallomaila ikkunaan. Tämän suuruusluokan tuhot jo voisivat harmittaa, pienemmät eivät niinkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noiden normaalien omien lelujen tuhoamisen lisäksi meillä on ehditty tuhota pari kännykkää (yksi per lapsi), täppäri ja pariinkin otteeseen on piirretty seiniin (eka kerta uuteen lastenhuoneen mattoon permanenttitussilla, sitten äitini JUST vaihdettuihin tapetteihin tussilla kivat jäljet ja viimeisin kerta toivottavasti ole se kun permanenttitussilla piirsi seinään, lattiaan perhomeluihin, sänkyyn ja verhoon kivat kuviot :D).

 

Meillä mies on testannut tussia mikrossa, eikä ees ollut enää kovin pieni, mutta kovin kokeilunhaluinen :girl_crazy::girl_prepare_fish:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 2v2kk tyttö ei muistaakseni oo saanut juuri muuta aikaan, kun rikkonut kaksi kaukosäädintä. Päätti "uittaa" niitä koiran vesikupissa :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi hemmetti, ei pitäisi luke tällaisia ketjuja :girl_crazy: kauhulla jo odotan, mitä meille on tulossa, poika kun on hieman vilkas tapaus. Lyhyen ikänsä takia ei ole vielä ehtinyt hajoittaa kuin isänsä uuden puhelimen näytön hakkaamalla sitä kivilattiaan :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Astioita joskus on tippunut koska tyhjentää usein tiskikonetta aikalailla itsekseen. Palloja on myös hajottanut liian rajulla leikkimisellä, mutta pääosin meillä lähtee lelut hyllylle jos leikki menee tahalliseksi rikkomiseksi, käytössä toki hajoilevat.

 

Mitään varsinaisesti ei ole hajottanut koska uskoo hyvin ohjeita ja kieltoja mutta kyllä meillä kattilat sun muut on naarmuilla, niitä kun on saanut vapaasti tutkia taaperona ja käyttää musisoinnissa ym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen on ainakin kuolannut yhden mun kännykän jumiin ollessaan vauva ja kuopus uitti viime pääsiäisenä monitoimikaukosäätimen maljakossa. Vaihtoon menivät molemmat. Tällä hetkellä osa tämän läppärin näppäimistä on irti, kun pienet sormet ovat käyneet niitä irrottelemassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ne kuuluisat "rauhalliset lapset", joten en ainakaan tähän hätään muista, että mitään isompaa tai arvokkaampaa olisi rikki heidän käsittelyssään mennyt. Ehkä osittain hyvää tuuriakin, mutta jaksan kyllä ihmetellä noita nettitapauksia, kun ei ne ole omaa arkipäivää ollenkaan. :D Ja siltikin olen kyllä useammin kuin kerran sanonut, että "eihän teillä kestä ehjänä mikään" eli jotain pientä aina onnistutaan rikkomaan. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pari viikkoa vanhan crocsin on näköjään saksinut. Ei pahasti, mutta viilto tuolla takaosassa on. Ei nuo monta päivää olleet käytössä nuo sakset. Olivat meinaan jäähyllä kun viimeksi kun ne oli sen käytössä oli saksinut meidän lakanan.

 

Viime syksynä hajotti alle viikon vanhan miniläppärin näytön laittamalla nuken väliin ja vääntämällä kantta kiinni.

 

Uskomattoman paljon lapset saattavatkin ehtiä hetkessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun esikoinen tuhos 3-vuotiaana kiinalaisessa ravintolassa yhden sellasen kirkkaanpunaisen hapsukoristeen, joita löytyi roikkumasta eri puolilta ravintolaa. Lapsi ei vaan pystynyt pitämään sormiaan poissa hypistelemästä sitä tupsua, vaikka useaan kertaan tiukkaan kiellettiin. Hän ei tykännyt ravintolan ruuasta, ja sai tekemisen puutteessaan aikuisten huomaamatta koristeen hajotettua pieniksi langanpätkiksi ympäri penkkiä. Osoittautui sitten niin, että nimenomaan juuri tuo koriste oli ravintolan pitäjälle todella tärkeä ja arvokas, ja tuo omistaja tilitti mulle englanniksi vaikka miten pitkään vakavana sitä, miten kauan kestäisi Kiinasta taas vastaava koriste tilata. Syvästi pahoitellen ja hiljentyneenä maksoin tupsusta ravintolan omistajalle 15 euroa, poistuimme paikalta, emmekä kyseiseen ruokapaikkaan ole astuneet jalallamme enää kertaakaan (tapahtuneesta nyt 5 vuotta ja tunnen yhä sen järkytyksen, minkä tilanne aiheutti :P... Ei se rahan menetys, vaan se nuhtelun totisuus ja määrä...)

 

Noh, kaikenlaista muutakin ovat rakkaat tahmatassuseni sittemmin kerenneet jo tuhota. Seiniin piirrelty permanent-tusseilla ja öljyväriliiduilla, tapetointikustannuksia tullut muuttojen yhteydessä satoja euroja näistä... Kuopuksella oli joskus 3-4-vuotiaana hillitön saksimisvimma, ja eri puolilta taloa löytyi jemmoja, joihin hän oli piilottanut uuteen uskoon laitetut ikkunaverhot, pitsiliinat, isosiskon uikkarit ja lempisukkikset... Kaikkiin tekstiileihin leikattu just sellaseen paikkaan niin iso reikä, ettei minusta ollut korjaustoimenpiteisiin. Sukkiksista tuli sitten kotisukkikset, ikkunaverhosta prinssinviitta jne. :D

 

Niin, ja mun tähän asti kalleimman läppärini kuopus-poloinen hajotti kahden vanhana pissaamalla kaaressa suoraan sen päälle (oma moka, kun jätin tietsikkani niin matalalle lojumaan ja annoin lasten ottaa niin paljon ilmakylpyjä...).

Edited by poimulehti

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ihana tuo hapsujuttu (vaikka voin kyllä kuvitella ettei silloin paljoa naurattanut). :D

 

Meidän poika oli vauvavuotenaan melko aikaansaapa, hän onnistui hajottamaan yhden kännykän, langattoman näppäimistön sekä tuhoamaan parisängyn petarin pissaamalla ja kakkamalla sen päälle (ja hieromalla kakat nätisti siihen ympäriinsä :wacko: ). Eniten harmitti kuitenkin yksi vähän arvokkaampi valaisin, jonka lapsi onnistui vahingossa rikkomaan. Oltiin ajateltu ettei muovinen valaisin menisi kovin helposti särki, mutta niin vaan poika sai sen kiskaistua johonkin terävään kulmaan niin että muovi halkesi kahtia. Silloin tuli kyllä vuodatettua muutama kyynel, että etkö olisi mielummin voinut tuhota jotain noista Ikean halpislampuista...

 

Nyt taaperona tuhot on onneksi jääneet aika maltillisiksi eikä mitään noin arvokasta ole mennyt rikki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen on piirtänyt kalliin Nalle Puh lakanansa samettisen Puhin pään sinisellä tussilla (onneksi vuosien varrella haalistui pois suurimmat), kaatunut meidän digipokkarin kanssa niin että se meni rikki (koko putki jäi ihan vinoon), keskimmäinen piirteli uuden tapetin täyteen timpurinkynällä, onneksi se lähtee ihan kumilla vaan pois :D

 

Muuten tuhot on tähän mennessä rajoittuneet lelujen rikkomiseen, noilla 2 nuoremmalla ei meinaa lelut kestää millään ehjänä. Eli mitään halpaa ei kannata ostaa, hajoovat heti.

Ja tietty erinäinen määrä vaatteita ja kenkiä on tuhottu erinäisillä tavoilla, repeämiset, maalit, tussit, yms. löytävät aina tiensä joko juhla- tai merkkivaatteen pinnalle. Se rumin varapaita säilyy pesusta toiseen "täydellisenä" ja hieno paita likaantuu ekalla käyttökerralla niin pahoin ettei mikään tabortti tai vanissi niihin tepsi....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei muistaakseni ole tuhottu muuta kuin yksi langaton näppis kokonaan ja nykyisestä E-kirjain tuhottu. Tosin nää on enemmänkin miehen syytä, koska se aina antaa lapselle ne räpellettäväksi vaikka oon tuhat kertaa siitä sanonut. Ja mä olisin mielestäni sen E:n vielä osannut korjata, mutta en saanut kokeilla ja se sit rikkoi lopullisesti sen "korjatessaan" :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now