Mimu

Raskausdiabetes

1095 posts in this topic

Käytin hakua ja ei löytynyt kuin ikivanha lukossa oleva ketju aiheesta. Olis kiva saada pulinaa aikaiseksi, kun itellä tuo todettiin vajaa kk sitten ja koitan nyt tasapainolla dieetin ja mittauksien kanssa.

 

Aloitin vielä tossa joku aika sitten rautalääkityksen, joka veti mahan aivan jumiin ja söin eilen illalla 10kuivattua luumua, tämän aamun paastoarvo oli 6,8!! Normaalisti pysynyt sallitun rajoissa.. Mitähän tähän mahajumiin nyt keksis, en uskaltanut sitä arvoa ees kirjata tuohon seurantavihkoon kun tosiaan normaalisti aamun paastoarvot olleet 4,8-5,2 ja pelottaa miten helposti ne puuttuu tuohon äitiyspolilla, kun seurantakäynti taas muutaman viikon päästä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kuivatut hedelmät ovat todella pahoja verensokerin kannalta, joten ummetukseen kannattaa kokeilla kuitupitoisia ruokia (itselläni tilannetta ovat helpottaneet vähähiilihydraattiset leivät kuten Karppinen ja Minihiilari) sekä apteekin vatsantoimintaa vauhdittavia tuotteita.

 

En usko, että tuollaiseen viitearvon ylitykseen reagoidaan sen kummemmin, koska syy on selvillä ja osaat välttää sitä jatkossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, mittasin äsken aamupalan jälkeisen arvon ja oli normaali (7,2).

Tiedän että kuivatut hedelmät on kyllä melkosia sokeripommeja, en vaan tuohon hätään keksinyt muutakaan ja yleisesti ottaen ainakin tuossa vielä kk sitten pystyin illalla syömään mitä tahansa ilman että arvot otti siitä kauheesti nokkiinsa. Ongelmaa oli enemmänkin siinä, että aamupala piti olla mahd vähähiilarinen/hyvää hiilaria(leivässä ei hituakaan vehnää) ja yön ajaksi ei saanut tulla liian pitkää paastoa.

100% ruisleipää oon syönyt, mutta pitää varmaan ruveta syömään sitä myös ruuan ohella ja ostin eilen myös ruishiutaleita, jos vääntäisi välillä lounaaksi vaikka ihan perinteisen puuron. Onko noissa karppileivissä hyvin kuitua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sokerirasituskokeessa ylitin hivenen kaikki kolme arvoa ja sain ajan diabeteskätilölle äitiyspolille.

 

Minulla kävi niin että mittasin kuukauden verran sokeriarvoja tarkasti ja niissä oli vain muutama poikkeama, oliskohan ollut kaksi 9.1 arvoa aterian jälkeen ja äippäpolin lääkärin mielestä se oli hälyyttävää vaikka kuinka yritin sanoa että tiedän miksi ne sokerit kohosi juuri silloin. Uhkasi parin viikon sisään aloittaa insuliinit loppuajalle vaan toisin kävi. Kuukauden päästä kävin polilla uudelleen ja arvot oli pysyny ruokavaliolla tosi nätisti. Aina kun yritin syödä ruisleipää tai hedelmää( toisin sanoen aina kun yritin noudattaa polilta annettuja ruokaohjeita) sokerit kohosi heti yli sallitun arvon.

 

Nyt on sitten vielä tarkempaa tämä syöminen, että on huomannu ettei mitään ylimääräisiä hiilareita kärsi popsia, ja lääkäri mainitsikin että loppuraskautta kohden sokerit kohoaa vielä helpommin. On pitäny unohtaa leipä, sokeri, hedelmät, puurot, riisi, pasta ja makaronit kokonaan. Vatsa toimi paremmin kuin koskaan kun söin vähemmän hiilareita.

 

Nyt reilu viikko on repsahtanut syöminen ja pahasti. Voinnissa se on tuntunut heti kun tulee etova olo ja väsymys. Tänään olen päässyt takas ruotuun ja arvot on pikästä aikaa kohillaan(pahimmillaan kohosi 9.3 ja ateriasta oli aikaa jo monta tuntia.). Pelottelin itseäni raskausmyrkytyksellä ja sillä että vauva kasvaa jättiläiseksi ja viedään syntymän jälkeen luotani pois sokeritippaan jos jatkan samaan malliin..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toi muakin pelottaa, että jos tunkevat insuliinit, vaikka ei oikeasti oliskaan tarvetta(tietää itse mikä mennyt dieetissä pieleen, että arvot ylittyy).. Onneks nyt sanoi ainakin hoitaja, että vasta jos useammat arvot alkaa olla yli rajan jne, niin pitää ottaa yhteyttä.

Onko tässä vielä joku raskausmyrkytysriskikin olemassa? :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Raskausdiabetes kohottaa riskiä sairastua raskausmyrkytykseen, mutta ainakaan omalla kohdallani kolmessa raskaudessa ei lääkärit sitä mitenkään "mainostaneet".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä peloteltiin oikein hyväksi sen myrkytyksen kans.. toisaalta se on antanut lisämotivaatiota yrittää pysyä ruodussa ruokavalion kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ihan hyvä etteivät sen enempiä pelotelleet, tossa radi:ssakin oli ihan tarpeeksi uhkailua/pelottelua/syyllistämistä jo, että mulla meni jo ihan sairaalloiseksi ja pakkomielteiseksi alussa tuo mittailu ja dieettihommeli.. Onneksi nyt vähän rauhottunut, sormetkin saanu armoa kun ei tartte ku kerran viikossa mitata koko päivän arvot ja kerran viikossa aamun paasto + 1h aamiaisen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

100% ruisleipää oon syönyt, mutta pitää varmaan ruveta syömään sitä myös ruuan ohella ja ostin eilen myös ruishiutaleita, jos vääntäisi välillä lounaaksi vaikka ihan perinteisen puuron. Onko noissa karppileivissä hyvin kuitua?

 

Karppileivissä on saman verran tai jopa enemmän kuitua kuin "tavallisessa" täysjyväleivässä, esimerkiksi kahdessa Karppis-ruispalaviipaleessa on 7 g kuitua (ja vain 8 g hiilihydraatteja). Esikoista odottaessani näitä erikoisleipiä ei vielä ollut keksittykään, ja silloin ummetus vaivasi huomattavasti pahemmin kuin tässä raskaudessa. Minkäänlaisia puuroja en pysty syömään, tai sitten alle pitäisi kiskaista purkillinen maitorahkaa hiilareiden imeytymistä hidastamaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, pitää maistaa, josko ne olis mun makuun. Tänään söin aamiaiseksi ison kulhon ruispuuroa voisilmällä ja tunnin päästä sokerit oli 6,6 ja oon tosi tyytyväinen. Mulla kroppa sentään kestää noita "hyviä hiilareita", mutta annas olla jos syön aamiaisella reissumiehen tai ruispalan, missä on myös vehnää.. Sokerit paukkuu heti! Kaurapuuroa en oo kokeillu, tykkään ehkä enemmän tuosta rukiin mausta.

Ilman tätä mansikkasesonkia en kyllä varmaan selviäis, niitä tulee ostettua pari litraa joka kauppareissun yhteydessä ja ovat namia. Oon ollu todella sokerihiiri aina (minkä kyllä painoindeksistä huomaa), mutta nyt on karkit jääny kokonaan. Dieetin aikana oon syöny muutaman kerran keksin kahvin kanssa kyläillessä ja yhden daim fanipalan maistoin mieheltä. Eikä ne kyllä ees kovin hyvältä maistunu, kun on tottunut olemaan ilman sokeria. Tosin eilen tuli hairahdus ja aloin miettimään filmtownin irtokarkkeja ja miehelle puhuinkin että jos käytäis ostaa mulle lapsivuodeajalle kotiin iiiiiso irtissäkki.. Paitsi mitä jos törmää samalla johonkin hoitohenkilökuntaan, niin johan on selittelemistä! :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sarjassa tyhmiä kysymyksiä.. Vaikuttaako light limsat verensokeriin? Jos ruuan jälkeen jään hörppimään juomaa, niin pitääkö se tunnin arvo ottaa vasta ku limutkin on juotu, vai voiko ottaa ihan normaalisti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näköjään ei tainnut vaikuttaa, verensoekri näytti tunnin ruokailun lopettamisesta 6,8, vaikka tuli syötyä vähän dieetistä poikkeava illallinen :girl_in_love:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Light-tuotteet eli siis makeutusaineilla makeutetut ei vaikuta verensokeriin, koska eivät sisällä oikeaa sokeria. Niitä joskus jopa suositeltiin diabetes-potilaille, mutta tietenkin on sitten asia erikseen, kuinka terveellisiä keinotekoiset makeutusaineet ylipäätään ovat. Raskausaikana kannattaa muistaa myös ne rajoitukset, että kaikkia makeutusaineita ei saa käyttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä on pyritty vähentää keinomakeutusaineiden käyttöä. Pahinpaan makianhimoon on kulunut nyt tuota sokeritonta kaupan keittoa.. boysenmarja nam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon pahimpaan makianhimoon ottanu tummaa suklaata.. Eikä siis mitään "tummaa" vaan niitä mitä karppaajatkin syö. Toinen ehdoton herkku on tuoreet mansikat, ootan innolla että tulis suomalaisia vattuja ja mustikoita mmmm...

 

Eipä joo kauheesti tuu light limsoja kyllä juotua, eilen vaan kun haettiin take away ruokaa, niin ei ollu oikein vaihtoehtoja ja en viittiny ihan vettäkään samaan hintaan ottaa. Noita light marjakeittoja oon kans syöny myöhäisiltapalaks jos en saa ajoissa unta. Käteviä kun säilyy huoneenlämmössä, mulla kun heti aamun sokerit sekaisin jos on liian pitkä yöpaasto ja helposti menee liian pitkäks jos pesee hampaat ja menee sänkyyn jo kympiltä ja ei saakkaan unta ku puolenyön jälkeen ja silti aamulla sitten nukuttaa niin ettei pääse ajoissa ylös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taitaapi olla insuliinit edessä tällä mammalla.. Aamun paastoarvot nousussa, aamiaisen jälkeiset myös, tuntuu että nyt en kestä enää sitä ruistakaan aamulla (vaikka viimeviikolla sain puurolla vielä ihannelukemat).. Voikohan tähän vaikuttaa jotkut muut ulkoiset seikat, esim huonosti nukuttu yö? Nyt oli aamulla paastoarvo 6,6 ja aterian jälkeen 8,4 ja neljä päivää sitten vastaava pari oli 5,0 ja 6,8......

 

Soitin äitiyspolille ja sain ohjeeksi kiristää vielä dieettiä jos pystyy ja pidetään ens perjantain aika ennallaan, mittailen nyt vähän tiheämmin noita arvoja ja koitan olla stressaamatta, mitäpä tälle voikaan.. :(

Edited by Mimu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi kanssa aamuarvot nousta tuossa viikon 32 kieppeilla vaikka kuinka viilailin ruokavaliota, se on kuulema ihan normaalia. Insuliinin sijaan sain Metformina tabletteina, ehdin syoda niita reilun viikon ennen kuin vauva syntyi mutta ne tuntuivat auttavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikuttaako vanhentuneet testiliuskat kuinka paljon tulokseen? Mulla oli pari ekaa päivää aika heitteleviä arvoja (kuitenkin välillä 5.0-5.9) niin paastot kuin aterian jälkeisetkin, ja huomasin äsken että se eka vajaa purkki liuskoja minkä neuvolasta sain, on mennyt vanhaksi 05/2011. Luulin että herkkujen jättäminen vaan vaikutti noin äkkiä kun uuden purkin liuskoilla sitten on ollut paastot 4.1-4.7 ja aterian jälkeen 4.1-5.3...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Sullahan on hurjan hyvät arvot!! Toki itelläkin heti näkyi tuloksissa reilu ero kun jätin höttöhiilarit pois, että en tiiä kummalla vois sun tapauksessa olla enemmän merkitystä, vanhoilla liuskoilla vai herkkujen poisjätöllä.

 

Mulla alkoi kanssa aamuarvot nousta tuossa viikon 32 kieppeilla vaikka kuinka viilailin ruokavaliota, se on kuulema ihan normaalia. Insuliinin sijaan sain Metformina tabletteina, ehdin syoda niita reilun viikon ennen kuin vauva syntyi mutta ne tuntuivat auttavan.

 

Joo niin ne vähän ennustivatkin, että näillä viikoilla usein sitten menee pahemmaksi jos on mennäkseen..

Näköjään nyt on löytyny muutama kikka vielä millä pitää kurissa arvot, jos niitä vaan pystyn noudattamaan. Aamiaiselta hiilarit täysin pois ja iltapalaksi pitää valita jotain pitkäkestoista hiilaria, niin paastoarvot ei oo sekaisin. Tänään söin pekonia ja munaa aamiaiseks, mutta munat jäi kun tökkii jo niin kauheesti ja pekonin hajukin alkanu jo ällöttää. Suurin ongelma ehkä se, että mä nukun tosi huonosti yöt ja mä en välttämättä saa itteäni aamulla tarpeeks aikasin ylös, josta seurauksena liian pitkä paasto ja verensokerin nousu. Varasin nyt yöpöydän laatikkoon pari sokeritonta pillimehukeittoa, että jos jaksais semmosen ryystää "varhaisaamupalaks" ku ukko lähtee töihin, niin sais hyvällä omatunnolla sitten muutaman tunnin vielä nukkua ilman että arvot sekoaa. Pitää nyt tuosta vielä puhua ens pe äitiyspolikäynnillä, jos niillä olis vinkkejä.

 

Mulla on mennyt tähän ruoka-syömis-verensokerirumbaan ihan maku.. Tiedän että ei oo pitkälti enää ja että vauvan parhaaksi, mutta tää alkaa hieman jo masentaa. Tuntuu että elämä on vaan "polttoaineen mättämistä naamariin vähän väliä", eikä pysty enää mistään ruuasta nauttimaan. Rakastin ennen aamiaista ja valmistelin sen huolella, nyt vaan koitan silmät ristissä syödä jotain pahaa, jotta ei ateriaväli veny liikaa ja ettei tulis liikaa hiilaria. Rakastin leipomista ja ruuanlaittoa myös, kumpaakaan ei tartte harrastaa, eikä huvitakaan. Ulos ei viitti mennä syömään kun vaihtoehdot on niin huonot ja ei huvita katsella kun mies vetää ranskiksia vieressä, iteltä alkaa tulla salaatit jo ulos korvista, kun joka päivä yhden aterian tai lisukkeen korvaa.. Kylään tai kaupungille ei huvita mennä, kun sitten pitäis jotain syödä kesken kaiken ja yllättäen kauppakeskukset tursuaa vaan jätskibaareja, arnoldsia yms kahviloita sämpylöineen ja kylässä tyrkytetään pullaa tai leipää vähintään...

 

Toivoisin vaan että olis joku tabletti millä vois korvata syömisen, tai että tää painajainen olis jo ohi.. :unsure: Tämän jälkeen normaali ruokavalio, tai jopa mikä tahansa kitulaihdutuskuuri tuntuu taivaalliselta ja vapaalta. Mun tuurilla vauva sitten reagoi jotenkin äidinmaitoon ja en tiedä onko musta enää mihinkään tiukoille dieeteille.... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tsemppiä, kohta se on ohi!

 

Mulla on siis tuo radi ollut kolmessa raskaudessa. Ekassa se todettiin vasta loppumetreillä ja olin kiltisti tiukalla dieetillä loppuraskauden. Toisessa radi oli alusta asti ja silloin kituutin koko raskausajan. Kolmannessa meni hermot ja olin paljon löperömpi syömisten kanssa. Se on oikeasti tosi puuduttavaa katsoa koko ajan, mitä syö ja lisäksi tehdä niistä selkoa lääkäreille ja hoitajille. :girl_mad: Jotenkin sitä oli myös katkera niille odottajille, joilla ei radia ollut ja jotka pystyivät toteuttamaan jokaisen mielihalunsa syömisten suhteen. Itsellä oli huono omatunto jokaisesta liian isosta ateriasta tai pienestäkin herkkupalasta, johon sortui. Vielä epäreilummalta se tuntui, kun oli kuitenkin normaalipainoinen ja muutenkin syömiset oli jo monelta osin kunnossa ja siltikin piti vielä tiukempaa linjaa vetää. :girl_prepare_fish: Eihän siitä haittaa olisi, jos jokainen odottaja noudattaisi radi-ruokavaliota, mutta kun eipä niitä muita kytätä samalla tavalla... Siinä tuntee itsensä niin huonoksi, kun ihmiset tuntuvat ajattelevan, että radin on jotenkin itse aiheuttanut! Ja ymmärtäähän sen, miksi meidän radilaisten pitää sitä verensokeria tarkkailla, mutta hiukan katkeraksi se välillä veti, ettei kroppa voi toimia normaalisti ja tuottaa insuliinia riittävästi. Mulle yksi asia uusia raskauksia miettiessä olikin se, jaksanko taas sitä kyttäämistä ja syömisestä stressaamista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tsemppiä Mimu! Olen samanlaisten ajatusten kanssa paninut tässä siitä asti kun tämä radi todettiin. Nyt oon loppuajasta melko paljon lipsunut dieetistä ja sokerit on pomppineet välillä yli 9 ja välillä lähellä 3. Mutta vointi on ollut kohtalaisen hyvä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radi napsahti raskauden puolivälin hujakoilla. Leposokeri oli ok, 1 H vähän koholla 2 H normaali. Lopulta seurannassa n. 1,5 viikon jälkeen tilanne muuttui siten, että leposokeri oli koholla ja kaikki muut arvot ok. Ei auttanut yöruisleipä, eikä muutkaan näppärät konstit. Sain iltainsuliinin, jota pistin 8-10 yksikköä iltaisin. Loppuraskautta kohti insuliinitarve tuntui laskevan.

 

Yritin syödä kohtalaisen kiltisti, mutta saikulle jäännin jälkeen homma vähän lähti käsistä ja viimeiset pari kk ennen synnytystä söin aika surutta mm. karkkia.

 

En missään nimessä sano, että esimerkkini olisi loistava ja seurattavissa, mutta tyttö syntyi 40+1 painaen 2940 g ja sokeriarvot kuosissa kolmen mittauksen seurannassa. Yritän tällä sanoa sitä, että radi itsessään ei tee lapsesta välttämättä kuusikiloista sokeritippaan tuomittavaa lottovoittajaa. Suosituksia kannattaa ja tulee noudattaa, mutta pieni (ei siis itseni kaltainen, vaan maltillisempi) repsahdus ei johda välttämättä kauheuksiin. Jos makeaa tekee mieli, kannattaa se makea napsia aterian kyytipojaksi, ei minään itse ateriana tai välipalana. Tuolloin 1 h arvot eivät nouse pilviin.

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos tsempityksistä, nyt taas vähän positiivisemmalla mielialalla. Nytkin oli sairaan huono omatunto kun söin anopin tarjoamaa pannaria yhden pienen palan ja sipaisin ehkä puoli teelusikallista hilloa siihen, mutta kotiin tultuani reilu tunnin jälkeen sokeri oli 6,7. Tähän aikaan päivästä voikin jotain ylimäärästä vähän herkutella ilman sokeripiikkejä, jotenkin oon ottanu vaan tän niin vakavasti ja raskaasti, että meinaa unohtua tosiseikat.

Mua jännittää synnytys aika paljon ja kun oon ylipainoinen, en haluais välttämättä sektioon(kuulemma ylipainoisilla muutenkin suurempi riski ettei alateitse onnistukaan). Siksi koitan pitää dieetistä kii, ettei ainakaan tartte siitä potea huonoa omatuntoa, jos vauva onkin tosi iso ja joudutaan sen takia leikkaamaan, tai synnytän alateitse jonku viiskilosen puntin.

Kyllä tää tästä, loppujen lopuks lyhyt aika. Tosiaan itseäkin ärsyttää tuo ku jotkut voi mässää ties mitä ja itellä paska fiilis jo siitä että syö muusia ruuan kanssa ja joutuu vahtimaan jokasta suupalaa, TOSIN painoa ei ole raskauden aikana tullut kiloakaan, joten jotain positiivista tässäkin! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kanssa sama fiilis syömisen suhteen, ei jaksais miettiä sitä niin paljon.

 

Mulla oli paastoarvo 5.4 rasituksessa, ja muistaakseni 1h 7,2 ja 2h 6,2. Jotain sinne päin kuitenkin, 1h ja 2h ei siis rajoja lähelläkään.

Esikoisen aikaan paasto oli 5.2 - eroa siis 0,2 mutta just sen verran että yli rajan ja nyt sitten radi-diagnoosi. Esikoinen syntyi 38+3 ja painoi 3465g.

 

Mittaan nyt 2 viikkoa paastoarvon + 3 aterian jälkeistä arvoa joka päivä, sitten on uusi neuvola-aika ja jos on yli 2 poikkeavaa arvoa tuolla jaksolla niin joudun/pääsen äitipolille. En kyllä ole varma tuliko se äitipoliaika joka tapauksessa vai vain jos on niitä poikkeavia... noh, sepä selviää aikanaan.

 

Oon kokeillut tässä eri ruokia, mm. tänään söin välipalaksi palan raparperipiirakkaa vaniljakastikkeella ja siivun jäätelökakkua - sokerit tunnin päästä 5.2. Ei vaikuta se mitä syö, ne on aina välillä 4.1-5.5 suurinpiirtein. Hyvä näin, ärsyttää vaan jos vauvankin sokereita sitten mittaillaan "turhan" takia eli tuon rasituksessa poikkeavan paastoarvon vuoksi.

 

En oo hirveästi muuttanut ruokavaliota tässä vajaan viikon aikana mitä nyt on kulunut, suurin muutos on kalorimäärän pudotus n.2000kcal --> 1800kcal, ja vehnän ja sokerin jättäminen pois, siis esim. jogurtin vaihdoin maustamattomaan marjoilla höystettynä jne. Pieniä herkkupaloja oon joinain päivinä syönyt (tyyliin 5 karkkia), tänään oli suurin herkuttelu tuo välipala - saa nähdä onko vaikutusta huomiseen paastoarvoon. PHR-jakauma on ollut joka päivä n.P25%, H40% ja R35%. Seuraan syömisiäni kalorilaskurilla, näppärästi pystyy päivän aikana syömisillä korjailemaan tuota jakaumaa jos meinaa olla esim. liikaa rasvaa tai hiilareita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei auttanut yöruisleipä, eikä muutkaan näppärät konstit.

 

Nyt sitten näyttäis että toi karppileipä saa aamun sokerit pysymään hyvinkin kurissa, mutta tuo paastoarvo on murheenkryyni.

Mennään miehen kanssa siinä yhdeksän jälkeen petiin(syön iltapalan aina ihan viimetingassa), kun miehellä herätys viideltä ja itekin olin univelkainen ja väsynyt. Kuitenkin heräsin ekan kerran jo yhden jälkeen ja valvoskelin johonkin neljään asti, josta asti nukuin kuin tukki. Vaikka mitä tahdonvoimaa käyttäis, niin univelkaisena ja väsyneenä EN saa itseäni ajoissa ylös, jotta ei tulis liian pitkää paastoa yölle ja kas olikin aamulla taas paastoarvo 5,8. Huoh. Joinain öinä taas nukkuu paremmin ja saan itseni ajoissa ylös, jolloin verensokeri on normaali. Varasin mehukeittojakin yöpöydän laatikkoon, mutta mietin että kannattaako semmonen sitten ryystää koska?

Jenny-Maria, saitko sä ton yöruisleipäohjeen mistä ja miten käytännössä sen hoidit? Entä pitikö siinä yhteydessä mittailla jotain arvoja?

 

Ei tää olis muuten niin hankalaa, mutta ku toi mun nukkuminen on nyt niiiiin huonoa liitoskipujen ja jatkuvan vessahädän takia, että oon jatkuvassa univelassa ja aamusin miehen töihinlähtiessä kuin kahden promillen kännissä. Puhun ihan sekavia ja en muista jälkeenpäin mitään ja vaikka se koittaa mua tsempata nousemaan ja syömään, niin oon ihan tilulilulei, varsinkin ku sitten pitäis tunnin päästä taas herätä mittaamaan aterian jälkeistä arvoa..

 

Ja miks aina aamulla on tähän kaikkeen niiiiin turhautunut olo, kenties johtuu noista mittailuista, kun taas päin peetä.. Huoaah.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now