Mimu

Raskausdiabetes

1095 posts in this topic

Kiitos Nadda ja vieras. :) Siksi siis mietin sitä juomista, että kun mä en sinne oikeaan rasitukseen mene, niin haluaisin kotimittauksilla saada selville, onko syytä jatkaa tarkkailua vai voiko aika nopeasti todeta, että ei arvoissa ole vikaa ja jatkaa vaan tosi satunnaisesti. :) Jos siis nyt saisin alempia arvoja sillä, että juon ja syön, ei se vastaisi niin hyvin tarkoitustaan pidemmän päälle, kun luultavasti en kuitenkaan loppuraskautta joka yö niin tee. Muuten ei sen väliä, kun tärkeintähän tosiaan on pitää vaan arvot kurissa.

 

Nadda, tiedätkö, että mulla ei käynyt mielessäkään, että tuota sokerin siirtymistä vereenhän voisi joskus testata?  :girl_crazy: Kai sitä voisi ihan vaikka päiväsaikaan testailla. Ottaa arvoja useamman ja syödä/juoda samalla. Pitää ehkä joskus ihan mielenkiinnosta kokeilla, tietää sitten aamujakin varten. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kiitos Nadda ja vieras. :) Siksi siis mietin sitä juomista, että kun mä en sinne oikeaan rasitukseen mene, niin haluaisin kotimittauksilla saada selville, onko syytä jatkaa tarkkailua vai voiko aika nopeasti todeta, että ei arvoissa ole vikaa ja jatkaa vaan tosi satunnaisesti. :) Jos siis nyt saisin alempia arvoja sillä, että juon ja syön, ei se vastaisi niin hyvin tarkoitustaan pidemmän päälle, kun luultavasti en kuitenkaan loppuraskautta joka yö niin tee. Muuten ei sen väliä, kun tärkeintähän tosiaan on pitää vaan arvot kurissa.

Älä murehdi niistä yösyömisistä/juomisista, jos sokerit pysyvät sallituissa rajoissa. Sitten kun pystyt olemaan yön syömättä ja juomatta, voit mitata paastoarvon ilman syömisiä ja juomisia. Ja jos kaipaat sokerirasituksella tehtyä virallista diagnoosia, voi sen tehdä loppuraskaudestakin, siitten kun vit jo olla öyn syömättä ja juomatta.

 

Olen kuullut, että jos on kohonnut raskausdiabetesriski, ja alkuraskaudessa tehdystä rasituksesta selviää puhtain paperein, tarjottais loppuraskaudesta uutta rasitusta.

 

Minä olen kyllä nämä viimeiset raskaudet mennyt pelkillä kotimittauksilla ilman sokerirasitusta, ja aluksi arvot ovat olleet hyviä, mutta loppuraskaudesta, kun on tullut vajaan kk:n sisällä kolme liian korkeaa arvoa, olen saanut lähetteen äitiyspolille. Mulla on ongelmana ollut lähinnä paastoarvot, ja minua on ohjeistettu, että jos lyhyempi yöpaasto auttaa pitämään aamusokerit kurissa, on se suositeltava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yhyy, nyt minulle halutaan aloittaa insuliinit kuitenkin. Tähän riittää ihan vain kaksi paastoarvon ylitystä viikossa (5,5-5,7) niin että olen joka aamu paastoarvon mitannut. Tällainen tilanne on ollut noin kuukauden. Muuten paastoarvot vat välillä 4,8-5,4. Yksikään ruokailun jälkeinen arvo ei ole kohonnut. Ultra on ensi viikolla, mutta kuulemma silläkään ei ole merkitystä, vaikka vauva olisi ihan viikkoja vastaava. En oikein tiedä mitä ajatella!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vielä Old lady! :) Tänään sain kiskottua itseni ylös sängystä syömättä mitään ja oon nyt mitannut arvoja. Vettä tosiaan yöllä juotuani, ei yöstä tulisi mitään ilman sitä. Mutta nyt sit seuraa seuraava tyhmä kysymys:

 

Miksi mitataan juuri tunnin arvo? Kuinka tarkkaa se on? Tekeekö esim. puolen tunnin arvolla mitään vai onko lukema vielä nousussa silloin? Mulla on tosiaan vielä pahoinvointiakin ja siksi tuo tuntikin meinaa välillä olla ongelmallista syömättä, vaikka luulin, ettei enää näillä viikoilla olisi. Äsken alkoi heikottaa ja janottaa reilu puoli tuntia ruokailun lopetuksesta joten päätin mitata sokerit silloin ja ottaa juotavaa. Kertooko se arvo tarpeeksi? Toisaalta jotkut ovat näkyneet saaneen ohjeen, että tunti aterian aloituksesta, ja se siinä varmaan menikin. 

 

En mä tätä niin vakavissani tee, ettenkö voisi vaan jättää mittaamatta silloin, kun en voi olla juomatta, mutta toisaalta jos nuo pikkuisen lyhemmätkin ajat riittävät, voisin vähän oikoa ja mitata tarvittaessa aiemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kai se tunti on laskettu jonkun verensokerikäyrän mukaisesti, että silloin on järkevintä mitata eli arvo korkeimmillaan tms. Jos liian aikaisin mittaa, niin silloin arvo ei ole huipussaan tai vaihtoehtoisesti liian korkea. Ja jos mittaa väärään aikaan, niin ainakaan se ei ole vertailukelpoinen raja-arvoihin. Muistan, että ekassa raskaudessani 6 vuotta sitten ohjeistus oli mitata 2 tuntia aterian jälkeen, että nämäkin muuttuvat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Nadda. :) Mielenkiinnosta, mikä oli kahden tunnin raja-arvo? Noin suunnilleen, jos et tarkkaan muista. Mä en kyllä varmaan ikinä saisi semmoisia mitattua.  :girl_sigh: 

Meinasi toistamiseen tehdä tiukkaa tuon tunnin kanssa, niin päätin, että kyllä mä ne arvot mittaan vaikka sitten pikkuisen etukäteen. Eiväthän ne varmasti ihan vertailukelpoisia, mutta ehkä niistä jotain viitettä saa. Tuo aiempi n. 40 minuutin arvo oli siis 5,2 enkä jaksa uskoa, että hirveän helposti olisi rajan yli kivunnut parissakymmenessä minuutissa. Jos meinaa vähän väärään aikaan mitatuissa tulla lähelle rajoja, pitää onnistua tarkentamaan mittausta. Jos nuo vähän väärään aikaankin mitatut aterianjälkeiset arvot pysyy tuolla ihan reilusti alle kuuden, ei varmasti oo mitään tarvetta säätää syömisiä. 

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kärpänen: Kuinka monena päivänä viikossa mittaat verensokereita? Minä mittaan neuvolan ohjeen mukaan 2 päivänä viikossa, ja unohtelen aina silloin tällöin noita ruoanjälkeis arvoja.

 

Mulla on joskus sitä, että siinä vaiheessa kun pitää mitata verensokeri, onkin jo taas nälkä. Silloin teen niin että mittaan verensokerin, vaikka vähän etuajassakin, ja jos se on alle 5,5 (paastoarvon yläraja), voin huoletta syödä jotain. Vettä voi juoda vaikka verensokerit olisivat kohollaankin, koska vesi ei sitä ainakaan nosta.

 

Tuohon, että nälkä tulee kovin pian syönnin jälkeen, annan sellaisen vinkin, että tarkkailet mitä syöt ja kuinka paljon. Eli millaisen aterian jälkeen se nälkä tulee liian pian, ja millaisella jaksat syömättä ja juomatta sen tunnin ajan. Ja kun opit tietämän, millä nälkä pysyy poissa pidempään, koitat syödä aterioilla enemmän sitä, jos vain pahoinvoinniltasi pystyt. Minulle annettiin ekassa raskaudessa (13v sitten) ohjeeksi pitää mittauspäivinä ruokapäiväkirjaa niin että merkkasin siihen tarkkaan, mitä söin ja kuinka paljon. Aika rankkaahan se oli, mutta siinä todella oppi jotain siitä, mitä kannattaa syödä ja minkä syömistä rajoittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laulau, olet siis jo rv 36? Mulle sanottiin, rv 35 että vaikka arvot alkais nousta, ei insuliinia enää aloiteta. Ja mulla paastot oli välillä jopa 6 ja insuliinia en halunnut. Ja ei tullut isoa vauvaa 3,5 kg rv 39 ja 5 synty. Sinuna en aloittais sillä jo oikean annostuksen löytäminen voi viedä muutaman viikon. Eikä sillä ole enää mitään konkreettista hyötyä vauvalle, insuliinivauvoilla kun sokeritkin laskee useimmin kun ei insuliinihoitoisilla. Mä kieltäydyin eikä siitä kummempia väännetty...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei oo mitään tarkkaa sanottu, kuinka usein. Lähinnä että nyt jonkun aikaa vähän useammin, esim. pari-kolme kertaa viikossa. Meinasin nyt mittailla siis aika usein eli melkeinpä aina, kun vaan selviän paaston mittauksesta ennen aamusyömistä. Ihan omasta mielenkiinnostani ehkä lähinnä, harvempikin varmasti riittäisi mutta haluan olla varma.

 

Mulla ei niinkään ole nälkä pian syömisen jälkeen, vaan jano. Ja se taas johtuu pahoinvoinnista. Tänään join aamupalalla varmaan yli puoli litraa ja silti piti pinnistellä, että jaksoin sen tunnin juomatta. Ja sama lounaalla. Tulee siis se sellainen raskauspahoinvointiheikotus, josta oon oppinut, että lähtee juomalla. Oon koko raskausajan joutunut juomaan varsinkin aamupäivisin tosi paljon. Silläkin mä noita sokereita nyt tehomittaan, että voisin olla varma, että tuo heikotus ei johdu sokereista. Tänään lounaan jälkeen arvo oli 4,6 eli tuskin johtui.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko täällä ketään, jolla olisi nimenomaan vain paastoarvoissa ollut ongelmaa, ja saanut sen kuriin ruokavalion avulla? Myöhäinen iltapala on jo käytössä. Yösyömistä ei oikein suositultu, ja itsekään en oikein tajua miten se toimisi: joka yö kello kolme herätyskello soimaan ja pieni yöpala? Muutamana yönä heräsin kyllä muutenkin yöllä valvomaan muutamaksi tunniksi ja söin jotain pientä. Mittailin sokerit yöllä ja aamulla, ja selvästi huomasi että leivänpala ja lasi maitoa laski sokereita. Tällä hetkellä ihmettelen, että oliko tässä minun dieetissäni nyt mitään muuta tarkoitusta kuin estää painonnousu - onko mitään hyötyä välttää nopeita hiilareita jos aterian jälkeiset verensokerit ovat kuitenkin ok, eikä paastoverensokeriin oikein pysty ruokavaliolla vaikuttamaan (paitsi ehkä sen painonnousun kautta)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kiitos Nadda. :) Mielenkiinnosta, mikä oli kahden tunnin raja-arvo? Noin suunnilleen, jos et tarkkaan muista. Mä en kyllä varmaan ikinä saisi semmoisia mitattua.  :girl_sigh: 

Onko se tunnin arvo nykyään 7,8? Kahden tunnin raja taisi olla joku 6,7 tai sinnepäin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko täällä ketään, jolla olisi nimenomaan vain paastoarvoissa ollut ongelmaa, ja saanut sen kuriin ruokavalion avulla?

Kyllä. Ei mulla mitenkään pahoja ne ylitykset ole olleet, mutta jotain kumminkin. Tärkeää on kiinnittää huomio kokonaisruokavalioon, eli myös niihin syömisiin, joiden jälkeen et mittaa verensokeria. Napostelu on pahasta. Eli vaikka se mitä napostelet, olisi itsessään terveellistäkin, se on parempi syödä aterian yhteydessä kuin aterioiden välillä. Eli aterioiden välillä ei suuhun muuta kuin vettä. Lounaan ja päivällisen välillä voi syödä pienen välipalan, mutta sekään ei saa olla mikään hiilaripommi. Painolla on varmasti myös merkitystä, mutta en usko että se olisi koko totuus. Mulla oli esikoista odottaessani samat sokeriongelmat kuin nyt, ja painan nyt (rv 27+1) 3,5 kg enemmän kuin silloin kun lähdin esikoista synnyttämään (rv 37+6).

Share this post


Link to post
Share on other sites

laulau: Voi ei  :( Sun tilanne on juuri se mitä pelkään omallakin kohdalla! Eli täälläkin ainoat arvot, jotka on olleet missään vaiheessa lievästi koholla tai edes rajalla ovat paastoarvoja.

 

Lisäksi itseäkin vaivaa se, että munkin ruokavaliosuositukset on suunniteltu lähinnä painonnousua vastaan, vaikka raskautuessani on ollut BMI ihan normirajoissa ja painoa on tullut raskauden aikana noin 8,5 kiloa... Mutta ehkä mä en vaan tajua mistään mitään ja tässä suurin juttu onkin se etten mä vaan lihois liikaa  :ph34r: 

 

Mun suurin ruokailuongelma tuntuu olevan se, että en juuri koskaan saa syötyä yhdeltä istumalta mun ruokia eli että yksi ateria venyy aika pitkään ennen kuin se on kokonaan syöty. Tätäkään en kyllä huomannut itse ennen kuin aloin mittaamaan sokereita ja rupesin kiinnittämään huomiota asiaan. Muuten en juuri koskaan aterioiden välillä mitään napsi, tosin mulla noita aterioita on kuitenkin 5 päivässä joten siinähän se päivä kuluu että saan ne syötyä  :rolleyes: (Edellisen imetyksen aikana jouduin painon tippumisen takia syömään 7 kertaa vuorokaudessa öljylisien kera ja siihen sitä aikaa vasta kuluikin  :girl_haha: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nooo, ehkä painonnousu ei tosiaan ole ainoa asia. Hieman vaan turhautti ja turhauttaa vieläkin, kun luulin että muutama paastoarvon ylitys ei olisi niin vaarallista. Tilanne on siis ollut ihan sama joulukuun alusta asti (muutama paastoarvon ylitys viikossa) ja luulin, että sillä mennään, mutta nyt tulikin insuliinit. Mutta minun tilanteeni on rehellisyyden nimissä ollut alusta asti jo vähän huonompi, koska huolimatta normaalipainosta ja liikkunnallisesta elämäntavasta paastoarvot ovat olleet koholla jo ennen raskautta. Säännöllisellä syömisellä, dieetillä ja liikkunnalla sain tilanteen pidettyä kuitenkin hyvänä elokuusta marraskuuhun, eli ylityksiä ei tullut kuin harvoin. Tuntuu, että kaikilla on tässä niin erilainen tilanne, kenellä heittää mitkäkin sokerit ja millainen dieetti riittää sokeriarvojen kuriin saamiseen.

 

Tuntuisi kyllä siltä, että jos vain paastoarvoissa on vikaa ja aterian jälkeiset arvot ovat järjestään hyviä, niin ongelman täytyy olla jollain tapaa erilainen kuin niillä, joilla nimenomaan aterian jälkeisissä arvoissa on nousua. Mikä ikinä nyt vaikuttaakaan haimaan, maksaan ja hormonitoimintaan. Toisaalta, ehkä ihminen ei  kuitenkaan itse pysty tekemään muuta kuin syömään järkevästi ja liikkumaan, ja jos se ei riitä, niin sitten ei. Voin kuitenkin lohduttaa, että insuliinien pisto itsessään ei ole ollut iso juttu kunhan vaan sopeutuu ajatukseen muuten:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

laulau ja muutkin, joilla on insuliinin uhka päällä: Syöttekö mustikkaa? Olen kuullut, että sillä olisi verensokeria laskeva vaikutus. En tiedä onko siinä taikaa, mutta ei siitä haittaakaan ole. Eli jos ei omasta pakasteesta löydy, kannattaa käydä ostamassa mustikkamehua (sitä saa myös sokerittomana) tai esim. kuivattuja mustikoita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kosahti sokerirasitustestissä paastoarvo (5.6) ja oon nyt viitisen päivää seuraillu kotona verensokereita. Arvot on ollut kohillaan, sekä ennen- että jälkeen ruokailun tullut nelosella alkavia lukuja, paitsi kahdesti jälkimmäinen on ollut viiden tuntumassa. Äsken just mittasin tunnin arvon 8.8 ja meinasin saada slaagin, etenkin kun ateria oli ollut kaikkien ohjeiden (niin neuvolan vähärasvainen kuin itse suosimaani vähähiilihydraattinen) mukainen. Odottelin muutaman minuutin ja testasin uudestaan, tulos 5.4. Mitähän tästä nyt pitäis ajatella, eikai noin iso ero vastaustauksissa voi normaaliakaan olla? Onkohan vikaa laitteessa, liuskassa tai testaajassa..?  :rolleyes: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fay: Sanotaan ainakin, että esimerkiksi veripisaran puristaminen esiin tai sormen ihossa oleva käsisaippua/rasva voi vaikuttaa lukemaan, joten itse ottaisin vielä yhden arvon pikapikaa ja laskisin siitä keskiarvon. Lisäksihän voit merkitä kommenttikenttään kaikki kolme arvoa ja kuin monta minuuttia aterian loppumisesta ne on otettu. Kommentin avulla muistaisit itsekin myöhemmin mitä tapahtui ja ainakin omassa neuvolassa voi myös kertoa jos mittauksissa on ollut jotain pikkeuksellista kun "sokerivihkoa" käydään läpi. Ja voihan niissä liuskoissa olla vaikka lipsahtanut joukkoon yksi vanhentunut tai jotain...

 

Muoks. Kirotusvireitä korjailemassa

Edited by Pudde

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Pudde vastauksesta  :)  Mulla nyt sit vierähti näin kauan mittaamisesta, enkä sitä kolmatta kertaa hoksannut testata, harmi... Oon koittanut olla tosi varuillani etten puristelis sormesta verta just siks ettei se laimenis, mutta välillä mulla on ollut ongelmia saada tarpeeks suurta veripisaraa tulemaan, joten voi olla et puristin sit kuitenkin liikaa. Hyvä kun sanoit, että kirjota kommentti tapahtuneesta, kun mä tollo aattellin, etten laita vihkoon mitään arvoo nyt, kun en pidä tota edellistä luotettava. Mutta hyvähän se on tosiaan neuvolassa tästä sitten keskustella. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fay: Hyvä jos jotain apua edes  ;) Mulla on kans todella usein vaikeuksia saada pienintäkään veripisaraa muodostettua ja itse sain neuvoksi, että jos on pakko puristaa niin korkeintaan sormen ylänivelen kohdalta (ei siis lähempää sormen päätä) & vaikka ohjeistuksessa sanotaan, että pitää pistää sormen sivuun eikä keskelle sormen päätä niin mulla tulee edes vähän helpommin verta ikään kuin sormen pään keskikohdan ja sivun välimaastosta... Kylläpäs tuli todella superepäselvä selitys pistoskohdasta  :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli kerran liuskoja, joissa "käytettävä ennen"-päiväys oli ollut n. 1 kk aikaisemmin, eli liuskat olivat vanhoja. Lukemat pyörivät jossain 10:n molemmin puolin. Kun huomasin, että liuksat ovat vanhoja, otin uuden liuskapurkin käyttöön, ja lukemat tippuivat puoleen siitä, mitä ne olivat olleet vanhoilla liuskoilla.

 

Mulle on ammettu ohjeeksi, että jos tulee yllättäin joku ihan järjetön lukema, kannattaa mitata uudestaan, koska liuska voi olla viallinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa, mäkin uutena tässä ketjussa ja kysymystä pukkais, laitetaan nyt ensin taustoja.. Eli viikko sitten kärähdin paastoarvosta (5,4) ja oon nyt mittaillut viikon, ja arvot olleet tosi hyviä, paastoarvot 4,5-4,8 ja aterian jälkeiset alle 6.

Nyt kuitenkin eilen ja tänään paasto ollut yli viiden 5,1 ja 5,2. Voiko kova flunssa vaikuttaa tuohon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lyhyesti ja ytimekkäästi: voi. Toisaalta alat tuon laskurisi perusteella myös olla niillä raskausviikoilla, joilla glukoosinsieto on huonoimmillaan (2. kolmanneksen loppu ja 3. kolmanneksen alku), joten kannattaa seurailla tilannetta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

laulau: Onpa ikävää, että sulla on arvot olleet heikunkeikun jo ennen raskautta  :mellow: Noh, ainahan noi taustatkin kyllä vaikuttaa jokaisen tilanteeseen, itsellä taas menneisyyden anorexia & vauvaiästä asti vaivannut ummetus on vaikuttaneet omaan ruokailusuhteeseen ja siksi varmaan koen painon alentamiseen tarkoitetut ravitsemusohjeet hetkittäin jopa ahdistavina  :( Olen muuten täysin samaa mieltä, että nimenomaan paastoarvojen kohoamisen täytyy olla jollain tapaa erityyppinen ongelma kuin aterioiden jälkeen kohonneet arvot. Huomenna pitäisi päästä soittamaan diabeteshoitajalle ja kysymään tästä asiasta enemmän... Ja mua kyllä pelottaa toi pistäminen, ihan vaan siksi kun pelkään neuloja muutenkin (mikä on sinänsä naurettavaa, tiedän  :rolleyes: )

 

Vieras_old lady_: Kiitos mustikkavinkistä, täytyypä otta heti käyttöön!! Ja hyvä kuulla vielä vahvistus noista liuskajutuista  :)

 

Kukka-Maari: Itse en tiedä yhtään flunssan vaikutuksesta, mutta rouva Tossavaisen vastaus kuulostaa kyllä kaikin puolin uskottavalta  ;) Tuli vaan mieleen, että mikä sulla on asetettu henkilökohtaiseksi paastoarvon rajaksi? (Itsellä kun on pienempi kuin 5,5 eli noilla arvoilla ei olisi tullut ylityksiä ja siksi rupesin miettimään asiaa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vieraalle: Kyllä minä aloitin ne insuliinit viikolla 36+0. Vänkäsin vastaan, mutta ei minulla oikein riitä perusteita kieltäytyä, kun sanotaan että kyse on vauvan parhaasta. Eikä toisaalta energiaa mennä yksityiselle lääkärille tms hakemaan toista mielipidettä. Tiedä sitten olisko kaikissa sairaaloissa/kaikki lääkärit samaan päätyneet, mutta luotan nyt kuitenkin siihen, että ei niitä vauvan haitaksi määrättäisi. Eivät nuo verensokeriarvot ihan mahdottoman alhaisiksi ole sillä pudonneet, paasto on nyt välillä 4,5-5,0. Hirveän paljon mielummin olisin toki ollut ruokavaliohoitoinen raskausdiabeetikko kuin insuliinihoitoinen. Ultrassa vauva arvioitiin kooltaan ihan viikkoja vastaavaksi.

 

Old_Lady: Jaa, aamupalaani on kuulunut mustikka joitakin kuukausia, rahkajogurtti menee helpommin alas niiden kanssa. Ei havaittavaa vaikutusta, mutta ehkä se olisi pitänyt syödä iltapalalla paastosokeriin vaikuttaakseen:)

 

Pudde: Et sinä välttämättä niitä insuliineja saa, mutta itse olen kokenut insuliinien laiton helpommaksi kuin verensokerin mittauksen. Senkun pistää sen insuliinin reiteen suunnilleen oikeaan aikaan päivästä, ei tarvitse vahtia kellon kanssa syömisiä, ei pistellä sormenpäitä kipeäksi eikä ottaa  uusintamittauksia. Sattuukin vähemmän. Tosin ikävä kyllä insuliinit eivät vähennä verensokerin mittausta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pudde, ei mulle ole mitään henk. koht. arvoa katottu.. Täällä ei enää yhden arvon ylityksestä mennä diabeteshoitajalle, vaan vasta jos kaksi arvoa ylittyy rasituksessa. Joten olen siis saanut perusohjeistukset neukkutädiltä.

 

rouva Tossavainen, no nythän ne paastoarvot on sitten nousseet lisää, eli aika monena aamuna 5,3 eli saattanee olla, että nyt on juuri nuo huonot viikot menossa. Aterian jälkeisetkin on hiukan nousseet, mutta eivät kyllä lähellä raja-arvoa vielä. Eli ongelmani taitaa olla pelkästään paastoarvoissa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now