Mimu

Raskausdiabetes

1095 posts in this topic

 

 

Jaa :huh: ei voi ymmärtää! Mä ymmärsin, että labraverikokeessa raja on 5.3 ja kotona sormenpäästä 5.5...

Totta turiset. Puhuin sujuvasti aidoista ja sen seipäistä :D

Näitä sattuu paremmissakin piireissä :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi radi kanssa hei.  :girl_mad:

 

Narahdin paastoarvolla 5.4. Edellisen illan 2l luumuja ja 20kpl omenoita ei radihoitajan mielestä ole mitään merkitystä paastoarvoon.  :rolleyes: Pitikö pyytää se äiti lapsen vahdiksi ja tuomaan noita tuliaisia. No joo...

 

Ekaterinalle en siis suosittele ainakaan reilua hedelmien syöntiä ennen koetta. Auttaisiko, jos koittaisit vähän jo siirtyä tuohon radiruokavalioon? Saisi arvot pysymään kurissa.

 

Itseäni ei kamalasti nappaa tää piikittely. Erityisesti kun tää on melko lailla omaa tyhmyyttä. Nyt oon protestissani kokeillut paastoarvoa omenaillallisen jälkeen 11h tauolla-> 4.6. Ruoan jälkeinen ison jätskikulhon jälkeen oli muistaakseni 5.6. Että en nyt kovin huolissani ole, mutta ketuttaa vaan aika tavalla. En edes tiedä mikä. Se kai että syynätään ja kontrolli on niin lopullista. Ei tässä nyt oikeasti ole kuin pari kk jäljellä, mutta silti. Olo on kuin pikku vauvalla!  :pacifier:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mulla aikalailla on jo radiruokavalio, makea ei muutenkaan maistu ja tasainen ateriarytmi pitää pahan olon loitolla. Toisaalta kai hiilareissa vois karsia ja suosia protskua... tiedä häntä.

 

Ja juuuu, ei varmaan ollu merkitystä sun iltapalalla :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ollut aikaisemmin näihin juttuihin perehtynyt, niin radihoitajalla sain selitystä, että kuidut sitoo sokereita itseensä. Joku esim kaurakuitunen (oisko 67% kuitua) voisi olla kova sana ennen koetta iltapalalla. Se oli jotenkin niin, että hiilarit illalla nostaa sokerit pilviin, mutta loppuu nopeasti ja sitten kun ravinto loppuu niin maksa alkaa vapauttaa glukoosia ja siksi se aamupaasto nousee herkästi. Jos siis vetää illalla kuituja niin hiilarit sitoutuu niihin ja ravintoa riittää pidemmälle yöhön ja sitten maksa ei luovuta niin paljon glukoosia (=sokeria) ja aamupaastoarvo on parempi.

 

Tässähän tuntee olevansa ihan dopingvalmentajana!  :girl_haha:

 

Mutta itseä kyllä harmittaa ihan totaalisesti tää oma sähläys. Tänään aamupaasto 4.4 ja iltapalalla vedin ranskanpatonkia ja omenoita varmaan 3. Uhmaan kohtaloani... :rolleyes:

Edited by TrioHilpeät

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pim, täällä taas ja poks 20+0 tänään! :girl_crazy:
Mulla vähän venähti toi alkuraskauden sokerirasitukseen meno eka raskauspahoinvoinnin ja sit sen helpotettua joka kerta paastosta seuranneen migreenin ja oksentelun takia. Nyt sitten vihdoin tais olla 18+3 kun pääsin sinne asti ja narahdin odotetusti. Tosiaan edellisestä radista ja synnytyksestä on vasta alle 1v2kk, mutta nyt nää arvot oli aika hienoja ylityksiä että olikohan paastossa 0,1 ja 2h arvossa 0,2 ylitys, tunnin arvo normaali. Kun pelkäsin että olis jo pahempana päällä, kun äitipoli olis halunnu että olisin heti rv12 mennyt jo rasitukseen. Voi olla että sillon olis vielä ollu puhtaat arvot, että toisaalta hyvä että tuli näin ajoissa ilmi, kun viimeks mulla todettiin radi rv 26 ja oli jo isommat ylitykset mitä nyt..

Mä olin niin asennoitunut että tää tulee taas, joten ei ollut mitenkään järkytys ja olen ihan iloinen ettei tartte toiste mennä rasitukseen. Vaikka oli se nyt helpompi, kun juoma oli ekaa kertaa vadelmanmakuista, kylmää ja sitä oli vähemmän ku viimeks!
Lisäks oon päättänyt että tälläkertaa en stressaa turhia, teen parhaani ja otan insuliinit heti kun ne SAAN, jotta voin elää mahdollisimman normaalisti, kun on pieni lapsikin mikä apinoi kaiken mitä mekin esim syödään. Toki terveellisesti ja sokeri ja valkoiset jauhot jää pois, mutta ei niin että syön aamulla pelkkää kananmunaa ja karppileipän palaa itkua tihrustaen, kun en vaan saa mitenkään pidettyä arvoja kurissa.

Mä alotin nyt vasta radi-dieetin äitipolin siunauksella, kun edellisyönä palasin etelänlomalta ja yhden salmonellan muinoin kokeneena en kauheesti uskalla mitään raakaa syödä, saati hanavedellä pestyjä tai likaisia salaatteja ja listerian takia monet muutkin jutut oli pannassa, joten esim aamiaisbuffassa söin lähes pelkkää leipää. Turistiravintoloiden antimet oli lähes pelkkää pitsaa ja ranskanperunoita(esim kanacurryn lisukkeenakin oli riisin lisäks vielä ranskiksia), jälkimmäisten näkeminenkin ällöttää, joten tästä on hyvä aloittaa dieetti! Iloinen yllätys kuitenkin, että ei ollu tullu painoa grammaakaan lisää, päinvastoin nyt kun nesteet lähti niin katosi vielä reilu kilo painoa ja toisaalta käveltyä tuli paljon, liikuntaa liikuntaa. Eilen kävinkin cittarin salaattibaarin kautta hakemassa iiiison kupollisen ja vetelin sitä autuaana, aah ja nam! :grin:

Tänään meni aamupalaksi kuppi maitokahvia ja 1 makupalat-leipä(eli ruissekaleipää missä rusinoita, kaks puolikasta) juustolla ja kevyt-chilimetukalla ja tunnin arvo oli 6,4. Paastoarvo unohtui ottaa, mut virallisesti pitäis nyt viikko eka pitää dieettiä ja sit vasta mitata äitipolille arvot. Kivasti onkin tässä reilun 1,5viikon sisään eka rakenneultra, sit äitipolin radikäynti ja vielä neuvola. Kyllä ne ny mua hoivaa ja tutkii :give_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyhmä kysymys: mitäs sitten jos ei vaan saa piikitettyä iteltään noita verensokeriarvoja? Mun olis tänään pitänyt mittailla koko päivä kaikki ruokailut ennen ja jälkeen mutta tyssäs jo paastoarvoon. Itkin aamulla 2h sen s**tanan piikin ääressä, kunnes totesin ettei tule mitään. Tunnin arvoa koitin ottaa 20min, jonka jälkeen totesin, että ketuiks meni tämäkin. Nyt mulla on näiden myöhästelyjen takia päivän ruokailut ihan viturallaan, kun en ole edes vielä lounasta saanut syötyä. Keräilin tuossa puolisen tuntia itteäni, että saisin otettua arvon ennen lounasta ja sitten päätin pitää tauon. Normaalisti söisin tunnin päästä jo välipalaa ja nyt keräilen vielä itteäni, että saisin kiskottua sen lounaan alas kurkusta. 

 

Päätä särkee, silmät on turvonneet, väsyttää, vituttaa ja olo on ihan luuseri. Toiset naureskelee varmaan mulle, kun olen näin helkkarin neulakammoinen ja nauraisin kai itsekin jos ei nyt ahdistaisi niin maan hemmetin paljon  :girl_cry:  Olo on sellainen, että voi kunpa pääsis äkkiä eroon tästä raskaudesta ja ei enää ikinä raskaana. Hienoa, että tämä neulakammo poissulkee meiltä nyt sen mahdollisen kolmannen lapsen, mistä ollaan haaveiltu. Ei vaan pysty, ei enää ikinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ota ehdottomasti tuo puheeksi neuvolassa! Mä en oo neulakammoinen ja silti jahkasin alkuun niitä pistämisiä vaikka kuinka kauan ku pelotti! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin kunnon tilitysviestiä tuolta meidän eTerveyden kautta sille terkkarille. Päätin iltapäivällä, että unohdan nyt mitkään piikittelyt tältä päivältä ja koitan huomenna uutta yritystä. Jahkasin ja itkin meinaan ennen sitä lounastakin (minkä söin lopulta lähempänä kolmea) ties kuinka pitkään. Mies sanoi mulle, että se joutuu latomoon mua katsellessa ja kieltämättä mulla on semmoinen olo, että mäkin taidan päätyä sinne sen seuraks ennen kuin tämä vauva syntyy :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

lavella, pystyskö esim. miehesi pistämään sulle noita arvoja alkuun? Jollain tavalla pistelyyn tottuu kuitenkin ajan kanssa vaikka ei siitä nyt ehkä herkkua tulekaan... Joskus kuulin myös että vuorokausikäyrää oli otettu ihan sairaalassa sairaanhoitajan toimesta kun ei vaan pistot onnistu... Mutta ota ehdottomasti puheeksi neuvolassa! Kyllä se asia jotenkin järkkääntyy  varmasti :)

 

Mulle oli itellekin ihan kauhea kynnys pistää noita arvoja alkuun mutta nyt ei enää juurikaan pelota... Kerroin tästä jo siellä radista kärähdysneuvolassa ja meidän ihana terkka soittikin mulle ekan mittauspäivän iltapäivällä että uskalsinko vai jäikö pistämättä :) Mutta hirveästi tsemppiä!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajattelin samaa kuin annastiina. Jos ottaisit sen koko päivän käyrän vaikka su ja niin että mies pistäisi. Vai meniskö siinä jo avioliittokin? :D

 

mä oon pistänyt niin että sormi on pöytää vasten. Muuten se jotenkin livahtaa karkuun.. Tietty jos ei sitä nappia uskalla painaa niin ei tuosta neuvosta paljon iloa ole. Mulla siis sama pistin käytössä kuin sulla.

 

Tsempit, ja soita neuvolaan. Et voi olla ainut. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitti kommenteista :)

 

Eilisen rauhoittuminen ja itsesäälin lopettaminen selvästi auttoi, koska mä sain tänä aamuna pistettyä sen paastoarvon. Eikä aikaa mennyt kuin 20min, josta osan aikaa luin Meidän Perhettä ja koitin olla zen. Otin eilen illalla tavoitteeksi, että saan ainakin pistettyä tänään sen aamun pistoksen ja sitten mennään pisto kerrallaan. Jos ei onnaa niin koitan olla märehtimättä ja kohti seuraavaa pistosta sitten. Eilinen oli meinaan jotain niin hirveetä ettei tosikaan.

 

Musta tuntuu kauheammalta ajatus siitä, että joku toinen pistäis mua :( Kokeiltiin sitä, että mies otti mun kädestä kiinni ja laittoi sen pistolaitteen sormelle ja tulin hysteeriseks jo siitä vaikka sen sormi ei ollut lähelläkään sitä nappia. Eiköhän neuvolasta mulle soiteta sen mun eilisen tilitysitkuviestin jälkeen ja saan jutella asiasta. Tosin voisin kenties nyt aamusta jo laittaa viestin, että hiphei onnistui eka pistäminen ja katellaan mitä tästä tulee. Nyt ei ole ihan niin luuseriolo, kun sai edes tuon yhden pistoksen tehtyä.

 

muoks. kävin meidän lähiapteekistakin eilen kyselemässä, että olisko niillä jotain kynämäistä pistolaitetta mutta niillä ei ollut yhtään minkäänlaisia... :huh: Pitääkö noi sitten erikseen tilata jostain diabeteskauppa.fi:stä vai oliko meidän apteekilla vaan huonot valikoimat? Lisäksi paras kysymys oli musta ehdottomasti se, että mihin tarkoitukseen se laite tulis. No ööööh, puhkoisin sillä silmäni kiitos. :grin:

Edited by lavella

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kantsii kysellä hoitotarvikejakelusta tai terkkarilta sitä kynämallista pistintä.

 

Mulla ei oo neulakammoa, mut mun mielestä toi sormenpäänäyte on KAMALIN ikinä kun mun soittajansormet on todella herkät. Mut kun aattelin että on pakko, niin kyllä siihen vaan tottui aika nopeasti ja mulla ainakin se jahkailu ja "valmistautuminen" vaan nosti sitä kynnystä kun pääsi vähän perääntymään.

Lisäks musta on niin kiinnostavaa mittailla ja kattoa niitä arvoja, joten se uteliaisuus sitten voitti sen inhottavuuden tunteen. Mut esim eilenkin kun pistin vähän huolimattomasti liian keskelle sormee, niin se oli kyllä aika pitkään kipeä, mut mun mielestä sillä kynällä se pistäminen ei satu itsessään juurikaan ja kun säätää neulan sopivalle korkeudelle niin ei tuikkaa liian syväänkään.

Noissa nastamallisissahan sitä ei voi säätää oikeastaan kuin painamalla kevyesti/kovaa sormea vasten ja muutenkin se tuntuu paljon paksummalta se neula, kun esim terkkari ottaa hb:n neuvolassa..

 

Onko Lavella saanut kunnollista opetusta tohon pistämiseen? En oikeen osaa sanoa muuta kuin tsemppiä ja toivotaan että ajan myötä helpottaa ja josko tosiaan siitä pistokynästä olis apua..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva lukea, että täällä kirjoitetaan taas! :) Ja tervetuloa takaisin Mimu ja Ekaterina!

 

Miten te syötte, viranomaisten suositeltava radiruokaa, vai vähemmän hiilareita? Minulla on käytössä ShapeUp niminen sovellus puhelimessa, jonka käytin ennen raskauttakin kun pudotin painoa. Se on mun mielestä tosi hyvä, siinä on ruokapäiväkirja joka kertoo paljonko syöt rasvaa, hiilareita ja proteiinia päivässä, sekä kaloreita. Yritän pitää hiilarit n. 100g/päivässä tai vähän alle, rasvaa on yleensä n. 70-90g ja protskua n. 110g. Kaloreita syön +-1600 päivässä.

Haluaisin vain että olisi jo joulukuu ja tämä vauva tulisi terveenä maailmaan, ettei hänen hyvinvointinsa olisi enää mun "kropan vastuulla"...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Kropan tilanne on nyt insuliinintuotannon suhteen kehnoimmillaan (tätä sanoi eilen neuvolan tätikin), joten jos olet nyt saanut hyviä tuloksia, uskoisin, ettei tilanne siitä kyllä enää huononekaan. Minulla tosiaan jouduttiin viimeksi nostamaan parilla yksiköllä insuliinia muutamaksi viikoksi, mutta sitten laskemaan takaisin siihen perusannokseen loppuraskauden ajaksi, kun paastoarvot alkoivat olla tasolla 4.0. Nyt tänä aamuna (31+1) oli tarjolla ensimmäinen paastoarvon ylitys, katsotaan, tuleeko näitä "riittävästi" lisää insuliiniannoksen lisäämiseen.

 

 

Toivon, että näin olisi minullakin, ettei arvot rupee huononemaan tästä enää... Mutta silti stressaan sitä, tai ainakin mietin kovasti syömiset koko ajan =/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mimu, nastamallisissakin voi säätää! Mulla on ainakin tämmösiä lilapäisiä lansetteja joissa sitä suojanuppia kääntämällä voi valita pistpn syvyyden! Se on oletuksena keskellä, ja voi joko laittaa pistämään syvemmälle tai matalammalle! :)

Edited by Ekaterina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos nyt totta puhun, en hirvittävän tarkkaan ole syynännyt syömisiäni, tarkoittaen sitä, että pidin ruokapäiväkirjaa raditädille 4 pv ajan ja hänen mielestään se oli ok, joten jatkan sillä. Käytännössä minulla se on tarkoittanut vaan proteiinin lappaamista joka aterialle, esim. joku perinteinen "pari pottua ja lihapullia + rehuja" -setin lisäksi olen kaapinut lautaselle raejuustoa, esimerkkinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Munkin laitetta voi säätää. Mulla on Contour-niminen vekotin, Bayerin tekemä. Viime raskaudessa oli FreeLite, ja kyllä sitäkin pystyi säätämään (kaupunki oli näiden 2 vuoden aikana vaihtanut laitteen, joten idioottimaisesti mä en voinut käyttää sitä vanhaa laitetta vaan sain uuden - musta aivan käsittämätöntä resurssien tuhlausta). Mulla täytyy olla ne säädöt ihan tapissa syvimmällä neulansyvyydellä, jotta saan verta tulemaan. Ja mulla kyllä terkan hemoglobiinipistos tekee paljon isomman reiän!

Mulla on vrk-käyräpäivien jälkeen sormenpäät aivan pieniä mustelmia täynnä, ja hellänä. Jos vahingossa pistää juuri samaan kohtaan kuin mihin on tehnyt reiän viimeisen parin päivän aikana, niin se kyllä sattuu aika ikävästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terkka soitteli tänään aamusta ja sanoi, että laittaa lähetteen Jorviin. Saavat siellä ultrailla vauvaa ja miettiä, että miten seurataan noita arvoja. Sanoi, että ei ole mitään järkeä koittaa väkisin pistää itseään miljoonaa kertaa päivässä jos siitä seuraa se, että valvon yöt ja päivällä itken silmät punaisina + kiukkuan miehelle ja lapselle pahaa oloani ja pettymystä siitä, että en vaan kykene yhtä pientä reikää tekemään sormeeni. Ei tee hyvää vauvalle, mulle tai parisuhteelle. Sanoipa niinkin, että vois kysyä olisko mahdollista aloittaa vaikka varmuuden vuoksi insuliinit tabletteina ja koittaisin seurailla noita aamun paastoarvoja. Koitan tässä tsemppailla sen verran, että saan sen aamun paaston nyt otettua mutta kuulemma jos ei vaan kykene ottamaan niin sitten ei ota eikä tartte loppupäivää itkeä ja surra sitä ettei saanut otettua.

 

Mulla ei ole kertaakaan otettu tässä raskaudessa hemoglobiinia neuvolassa, kun en vaan siihen kykene. Ekan kerran mitattiin rv10 verikokeissa se arvo ja sitten sokerirasituksessa. Loppuraskaudessa joutuu ehkä kestämään sen mutta siihenkin vaaditaan toinen hoitaja pitämään mua käsistä kiinni, että saa sen reiän tehtyä sormeen :( Naurettavaa olla näin neulakammoinen ja mielelläni en olis mutta huoh. Tuntuu, että iän myötä toi kammo vaan pahenee pahenemistaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kantsii kysellä hoitotarvikejakelusta tai terkkarilta sitä kynämallista pistintä.

 

Minäkin suosittelen lansettikynää, ostin sellaisen ensimmäisessä raskaudessa ja käytin vielä toisessakin. Pistäminen oli paljon helpompaa, kun tarvitsi vain laittaa tuo kynä sormea vasten ja painaa kevyesti sivusta "laukaisimesta".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo no mä mietin, että tuollaisella kynällä onnistuis varmaan paremmin. Mulla on nyt se Microlet 2 pistolaite ja siinä tuntuu menevän vuosi, että se menee pohjaan. Tietty jos nopeasti sais painettua niin sitten ei menis mutta huoh. Lisäksi mulla toi naksahtaa ekana puoliväliin pohjaan ja sitten pitää vielä painaa vähän lisää, että menee pohjaan (edelleen huomautan, että jos painais nopeasti niin menis kerralla pohjaan). Siitä tulee semmoinen mekaaninen naksahdus, kun se pistää neulan ja mua inhottaa sekin ääni. Pitää Jorvissa kysellä sitten sitä lansettikynää ja kokeilla onnistuisko sillä paremmin se pistäminen.

 

Niin siis se laite on tän näköinen:

 

microlet2220.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo no mä mietin, että tuollaisella kynällä onnistuis varmaan paremmin. Mulla on nyt se Microlet 2 pistolaite ja siinä tuntuu menevän vuosi, että se menee pohjaan. Tietty jos nopeasti sais painettua niin sitten ei menis mutta huoh. Lisäksi mulla toi naksahtaa ekana puoliväliin pohjaan ja sitten pitää vielä painaa vähän lisää, että menee pohjaan (edelleen huomautan, että jos painais nopeasti niin menis kerralla pohjaan). Siitä tulee semmoinen mekaaninen naksahdus, kun se pistää neulan ja mua inhottaa sekin ääni. Pitää Jorvissa kysellä sitten sitä lansettikynää ja kokeilla onnistuisko sillä paremmin se pistäminen.

 

Niin siis se laite on tän näköinen:

 

microlet2220.jpg

Onkohan sulla tossa joku vika, mulla on tuo myös ja kyllä se räpsähtää heti kun tota nappia vähänkään painaa, eli tikkaa sekunnin murto-osassa sen reiän. Mä ainakin muistelisin töistä että kyllä noista melkeen kaikista mekaanisista pistimistä se ääni tulee, ellei nyt viime vuosina mun kotiäiteillessä oo tullut mitään uutta teknologiaa. Mut kannattaa kysyä kuitenkin, jos heillä olis jotain vaihtoehtoja antaa!

Mulla mies pisti viime loppuraskaudessa insuliinit, kun mulla ei mahan takia ylettynyt vastapuolen käsi enää ulkoreidelle nipistämään sitä läskipoimua ja mä en ees tuntenut sitä pistoa, insuliinin neula onkin kyllä todella ohut(ja iho on reidessä/mahassa paaaljon vähemmän tuntoherkkä) ja mielummin pistäisin sen 8x päivässä insuliinia kuin ottaisin sorminäytteen kerran :P

 

Vielä kommentoisin tota TrioHilpeät:n iltapalaa, että pitäiskö kuitenkaan ilman heikentynyttä sokerinsietoa tommosenkaan satsin vaikuttaa mitenkään aamun paastoarvoihin, eli kyllä silloin oletettavasti jotain häikkää on jos illan mittaan syödyt hedelmät vaikuttaa vielä 10-12h jälkeen, vaikka on tuo kyllä kieltämättä aika hurjan kuuloinen satsi, tossahan on jo oikeesti monta kiloa noita..

Lähinnä kuulostaa siltä että oot saanu noista kunnon sokeriöverit ja sit jossain vaiheessa yötä on sokeri pudonnut humahtaen alas ja radille tyypillisesti kroppa lähtenyt puskemaan lisää sokuria vereen, kun sille tullut hätä ja ton takia sitten paastoarvo on ollu yli rajan. Mut hyvä sinänsä, jos on hoidettavissa ruokavaliolla ja että jättää tommoset överit syömiset pois... Mut miten monta kiloa sä niitä oikein söit ja miten ihmeessä pystyit? :D

 

Itse söin just minuuttia ennen sitä rasituspaastoa vielä 3suklaasuukkoa ja otin hörät cocillanaa ja paastoarvo oli just 0,1 yli rajan, mut mulla olikin tavoitteena saada diagnoosi heti, kun tiesin että se joka tapauksessa tulee ja en halunnut uudestaan rasitukseen ja toisaalta oli 2h arvossakin häikkää. Eikä noikaan mulla olis mitään tehneet, jos ei olis sokerin sieto heikentynyt, viime raskaudessa eka rasitus oli normaali, vaikka lopussa menikin insuliini!:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No jos mun normi annos omia omppuja on sellainen hedelmäpussillinen päivässä, niin kyllä niitä tuoreena meni aika moinen läjä...  :grin:  Ja sit ne luumut siihen päälle. Oli vaan ihan törkeen hyviä kun puusta suoraan sai... :rolleyes:  :lol:  Että jos radihoitajan suositus oli 3 omenaa tai 9 luumua päivässä, ei kerralla, niin vähän mä saatoin ylittää!

 

Ja tota oon siis just miettinyt, että pystyykö oikeasti normaalikroppa sietämään ihan mitä vaan, vai vetääkö se normaalinkin ihmisen sokerit sokeriövereiden kanssa paastoarvon ylös? Ja sitä oon myös miettinyt, että mihin mun kroppa normaalina pystyisi, ts kuinka alhaisiin arvoisin normaali ihmiset pääsee? Nyt on aamupaastot olleet järestään 4.6-4.7. Ja tuo kestää iltapalaksi raskanleipää, omenoita (en oo uskaltanut kokeilla kuin viidellä :girl_haha: ) maitoa vaikka 4 lasillista ym. Ainut millä oon päässyt vitoseen on 14h paasto. Nähtäväksi jää mihin nää nyt sitten loppuraskaudesta pomppii. Voihan olla että siellä tulee jotain ihmeellistä. Vielä kun pari edellistä muksua on 3kg ja risat kirppua, niin en jaksa uskoa mihinkään ihan hirmuiseen sokerivauvaan. Katsotaan sitten kun oon punnertanut sen 5 kiloisen ulos.  :rolleyes:

 

Mutta pistäminen ei mua nyt hirveesti harmita ja kun en ruokavalioonkaan ole koskenut kun ei noi arvot mitään hälyyttäviä ole (ruoan jälkeen kutosta ja pari vitosellakin alkavaa), niin ei mua kamalasti stressaa vaikka välillä omaksi iloksi arvoja kokeilenkin. Ja ihan tyytyväinen oon siitä, ettei mun tarvii tuolla radihoitajalla enää ravata. Se tuntuisi jotenkin turhalta ja verorahojen haaskaukselta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

TrioHilpeät, eihän se radi tarkoita, että sieltä on pakko tulla isoa vauvaa :) Mun kaverilla oli radi ja muksu syntyi vasta viikolla 42+2 tjms ja oli alle nelikiloinen. Mäkin taisin ekassa raskaudessa vetää karkkia ja jotain muuta iltapalaks ennen rasitusta eikä arvot pompsahtaneet yli sallittujen ja nyt taas kun yritin syödä terveellisesti niin meni yli se paasto.

 

Mimu, laitteessa ei taida olla vikaa vaan ihan oikeesti tässä käyttäjässä :girl_haha:. Mä siis painan niin hitaasti, että se nappi liikkuu millin tuhannesosan 10 minuutissa ja silloin se tavallaan siitä kohoasennosta missä on menee tasaan sen päälliskuoren kanssa. Siitä sitten kun painaa vielä vähän niin naksahtaa pohjaan. Jos painan normaalisti niin ei se minnekään puoliväliin mene. Tuo normisti painaminen ei vaan onnistu mun sormilta siinä vaiheessa jos se laite koskettaa mun ihoani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli tänään rakenneultra ja kaikki oli hyvin, kokonsa puolestakin vastasin päivälleen mun viikkoja :) Näytin nyt myös näitä 3 päivän paasto(ja yhdeltä päivältä myös aamupalan jälkeinen arvo), kun mulla oli viimekskin nuo aamut ongelmallisimpia ja sovittiin että ei näytä vielä olevan aihetta huoleen, joten ens viikon poliaika vaihdettiin kätilön puhelinaikaan. Lääkäri muistikin mut viime raskaudesta, mutta mä en kyllä muistanut sitä yhtään, heh tosin tuli tuolla ja naikkarilla niin paljoa ravattua, että ei ihme ettei kaikki oo jääneet mieleen ja ite taas varmaan ongelmakimppuna oon jäänyt vähän kaikkien mieleen.. Sukupuoli jäi vielä kysymysmerkiksi, näkyvyys oli sen verran huono ettei uskaltanut lääkäri lähteä arvuuttelemaan!
-----------------------------

Juu ei tosiaan se radi-tuomio tarkota isoa vauvaa, radiakin on monenlaista erittäin lievästä erittäin vaikeahoitoisiin. Paitsi korkeintaan sitten ehkä voi vauvasta tulla viiskiloinen, jos on oikein hankala radi ja et suostu pistää inskoja, vedät joka päivä mättöruokaa ja annat piutpaut ohjeille ja verensokeri on koko ajan pilvissä ;)

Toki varmasti tuommonen hedelmäsatsi arvot sekottaa kellä tahansa ainakin hetkellisesti, mutta en kyllä usko että täysin aiheeton tuo diagnoosi olis. Kuitenkin radi tarkoittaa myös sitä heikentynyttä sokerisietoa, eli ei välttämättä tuotakaan ongelmia ilman että käyttää niitä isoja määriä sokeria. Tää on myös niin vikuri ja loppua kohti yllättäenkin paheneva tauti, että ei tästä voi vetää hirveesti johtopäätöksiä kuin jälkikäteen. Eli vaikka ensin näyttää hyvältä arvot, niin ei ole mitään takeita mitä ne on joidenkin viikkojen päästä. Toivottavasti sulla kuitenkin tolla hedelmämäärällä olis ollut enemmänkin osuutta asiaan ja sulla olis vain lievästi sokerin sieto heikentynyt ja jättämällä tommoset sokeriöverit pois saat arvot pidettyä ihanteellisena loppuun asti! Kuitenkin oot niillä viikoilla jolloin radi mahdollisesti alkaa pahenee, että sikäli hyvä että kotimittaukset ollu noin ihanteellisia :)

Mulla oli nyt tässä sokerirasituksessa paastoarvo 5,4 ja kotimittauksissa ei ole tosiaankaan ollut mitään noin isoja lukemia mullakaan. Tosin en tiiä miten hirveesti voi luottaa, kun labrassakin mun paastoarvo oli muka 4,7 pikamittarilla(ei suostunut kylläkään sitä kertomaan kun voi heittää reilustikin, mutta näin kun oli kirjoittanut sen siihen mun nimitarraan) ja silti oli sitten yli rajan kun tutkivat oikeen labrassa.. Esim 4,9 oli tänäaamuna mitattuna, vaikka eilen illalla söin vaaleaa leipää ja join sokerista mehua ja söin aika reilusti karkkiakin.

Mun ymmärtääkseni nimenomaan normaalilla ihmisellä se kroppa kestää niitä sokeriövereitäkin hyvin, siihenhän sokerirasituskin perustuu, että rasitetaan kroppaa nopeasti nautitulla isolla sokerimäärällä ja tunnin päästä sokeri on korkeimmillaan ja sitten se lähtee alaspäin melko nopeastikin ja sen huomaa hyvin kotimittauksissa. Itsellä esim ekassa raskaudessa kun oli jo pahempi radi, söin synttäripäivänäni pitsaa ja tunti siitä vs näytti yli kymmentä, niin kuitenkin ennen ennen seuraavaa ateriaa otettu arvo oli laskenut jo 5,5.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja tota oon siis just miettinyt, että pystyykö oikeasti normaalikroppa sietämään ihan mitä vaan, vai vetääkö se normaalinkin ihmisen sokerit sokeriövereiden kanssa paastoarvon ylös? 

 

Mä kysyin tätä ä-polin lääkäriltä ja hän sanoi, että kyllä "normaaleillakin" ihmisillä nämä nousee syömisten mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now