Mimu

Raskausdiabetes

1095 posts in this topic

MieliKettu mulla ongelmana on myös nuo aamupalan jälkeiset arvot, jotka nousee noilla ruokavaliosuosituksilla aina yli raja-arvojen. Niinpä mulle on fiksattu oma aamiainen, jonka syön joka aamu (4 kananmunan valkuaiset, 20 g eli kourallinen kuorittuja manteleita tai cashewpähkinöitä ja 2-300 g keitettyä kukka- ja parsakaalia tai vaihtoehtoisesti muita kasviksia, mä syön aina nuo kaalit) lisäksi 2 kuppia teetä. Hiilareita tulee n. 10 ja verensokerit pysyy hyvinä. Mulla kroppa sietää hiilihydraatteja paremmin päivällä ja illalla ja sillon ongelmaa ei juurikaan ole, jos nyt ei ihan överiksi vetäise. 

Raskausaikanahan ihan karppilinjaa ei suositella, vaan pitäisi syödä niitäkin hiilihydraatteja. Mulle on ainakin ä-polilla moneen kertaan puhuttu et hiilareita pitää syödä ja jos kroppa ei niitä kestä pitää ottaa insuliinit käyttöön. Tsemppiä raskauteen !

 

27+6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karppaustakin on vain niin monenlaista, itse menin hyväkarpaten kaksi radiraskautta ja verensokerit pysyivät hyvinä ihan ruokavaliolla, eivätkä nuo lapsetkaan olleet syntyessään mitään sokerivauvoja (muista syistä sitten kumpikin kotiutui vastasyntyneiden tehon kautta). Hyväkarppaus siis ainakin minun tulkintani mukaan tarkoittaa sitä, että jonkin verran rajoittaa hiilihydraattien kokonaissaantiakin, mutta ennen kaikkea kiinnittää huomiota niiden laatuun. Söin raskauden vaiheesta riippuen 100-150 g hiilihydraatteja vuorokaudessa painottaen niitä iltapäivään ja iltaan, jolloin kroppa pystyi tuottamaan tehokkaimmin insuliinia, ja suosin tuoreita kasviksia, vähäsokerisia marjoja ja hedelmiä (puolukka, mustikka, kiivi, avokado), täysjyväviljaa (ruis, kaura ja ohra) sekä söin joka aterialla reilusti proteiinia ja rasvaa hidastamaan hiilihydraattien imeytymistä. Aamupalalla söin yleensä karppileipää normaalien leivänpäällisten (margariini, kurkku, tomaatti, juusto/leikkele) kanssa, iltapalalla pystyin syömään "tavallistakin" ruisleipää ja jopa rasvaiseen maitoon tehtyä kaurapuuroa. Pahimmilla viikoilla eli toisen kolmanneksen lopussa ja kolmannen kolmanneksen alussa korvasin lähes aina aterian hiilarilisukkeen (eli perunan, riisin, pastan) juuri noilla kukka- ja parsakaaleilla tai ihan vain salaatilla.

 

Minulle ainakin tuo virallinen radiruokavalio olisi ollut täysin mahdoton, en normaalistikaan syö niin paljoa leipää ja perunaa kuin siinä suositellaan. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä katsoin kans, että herranjumala pitäisi syödä AINAKIN kuusi palaa leipää päivässä, järjetän määrä! Miksi siinäkin on vielä niin, että nimenomaan ainakin tuo määrä... Eihän ihminen tee yhtään mitään tuollaisella määrällä leipää, sairaaksi siitä vaan itsensä saa.. Juu karppaustahan on erilaisia, hyväkarppilinjaa (kirjotin ensin vahingossa hyväkarkki... :D ) minäkin eniten mietin ja siinäkin pystyy hyvin ottaan paljonkin hiilareistaan erilaisista marjoista ja hedelmistä, sekä toki tulee hiilaria jos haluaa jotain muutakin lisuketta ruokaan joskus kuin kasviksia tms. Minusta on tosi, tosi hullun kuuloista että hiilihydraattia PITÄÄ syödä paljon ja jos elimistö ei kestä, niin sit tuupataan insuliinia. Apua, tää on kyllä sellainen aihe että mulla alkaa savu nousta korvista aina, anteeksi :blush: En vaan ymmärrä, en sitten yhtään! Joten suosittelen kyllä kokeileen muutakin aina, no juuri ylläolevan kirjoittajan ruokavaliokin kuulosti jo tosi fiksulta! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo siis en tietenkään vetäisi mitään kovaa karppilinjaa vaan nimenomaan hyväkarppaisin. karppaaminen on tosiaan hyvinkin tuttua yli 10 vuuen kokemuksella ja tosiaankin ajattelin n. 100g hiilareita päivässä. Hyvin pitkälle mun ruokavalio on jo rouva Tossavaisen kuvailema. Tai hiilari on sitä "oikeaa hiilaria", joka tulee kasviksista, puurosta, kokojyvästä, näkkäristä jne. 

 

Se mitä mun pitää rajoittaa on ehkä hedelmiä ja marjoja ja muuteskin fiilata sitten noita "piilossa" tulevia sokereita kuriin, kuten marinadi jne.

 

Tää vaatis nyt vana sitä viittimistä ja jaksamista. kananmunaa pitäisi lisätä, jota just nyt en syö juuri olleskaan.

 

Totta on, että musta toi radiruokavalio on hiukan naurettava leipämäärineen ja muine kummallisuuksineen. Onneksi en ees tykkää karkista, en juo mehuja/limuja olleskaan jne. Niin on helppo vaan siirtyä toteuttamaan hyväkarppia linjaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Radi-diagnoosi tuli tällä kertaa heti ekalla testauskerralla. Vaikka osasin jo arvatakin, niin kylläpä silti ottaa päähän.. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

urppis voi harmillista  :girl_sigh:

 

Mulla on ollut ihan hirvittävä ahdistus koko sokerimittaamisen ja syömisen kanssa. En ole mitannut sokereita kertaakaan 5 päivään ja yritän ottaa ihan vähän rauhallisemmin syömisen kanssa, koska pää ei vaan meinaa kestää.

 

Mä olen vaan oikeesti niin hemmetin katkera! Ihmiset puhuu kuinka ne syö kaikkea ihanaa raskausaikana ja mä olen jokaikisestä herkusta kateellinen. Mä en saa nyt syödä aamuisin yhtään hiilihydraatteja enkä illasta... Oon tottunut syömään puuroa ja se on nyt pannassa. Mä olen niin hiton kyllästynyt kananmunaan, kurkkuun, viiliin ja raejuustoon. Mä haluisin syödä jäätelöä, juustonaksuja ja suklaavanukkaita  :girl_cry:

 

Aamuarvot olleet kokoajan ylitse ja nytten normiarvo aamulla on 6.3... Tuntuu, että 2.4. on vielä ikuisuus ennekuin toivottavasti saa insuliinit ja vähän helpottaa syöminen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Uskon miten kurjaa ja varmana tekee vielä enemmän mieli, kun jotain ei saakaan syödä!

 

Tee jotain naminami herkkuja mitä säkin voit mössöttää? Mä tykkään mm. näistä möttösistä http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=282 ja lärpäkkeet on myös tosi tosi hyviä! http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=76

 

Nuo tuli äkkiseltään mieleen. Mä teen mössötyshimoon useinkin noista molempia. Eihän ne toki karkkeja korvaa ja mä oonkin enemmän suolaisen perään, mutta olis ees jokin herkku? :) Ja nuo on karppireseptejä niin sopisi varmaan sulle? Ehkä tuolta resepteistä löytys jotain muutakin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikäväkseni joudun tähän keskusteluryhmään liittymään. :(

Tsemppiä teille muillekin, koska ainakin mulle tää uutinen oli aika rankka, meni hetkeks ilo koko raskaudesta/tuli tosi ällöttävä olo, että miten voin tehdä mun vauvalle tällaista omilla huonoilla elämäntavoilla...

 

Mulla olisi ihan yksi kysymyskin, kun enää tähän aikaan pe iltapäivästä ei saa neuvolastakaan apua.

Miten usein tuota seurantaneulaa piti vaihtaa, oliko kerran päivässä?

 

Kiitos avustanne! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse ainakin piikitän koko päivän samalla neulalla, näin neuvoivat neuvolastakin. Eli vaihdan aina testipäivän aamuna sen neulan.

 

Ja kyllä itsellänikin radi-diagnoosi veti mielen matalaksi ja vei hetkeksi ilon koko raskaudesta. Olen kuitenkin ollut sen verran onnekas, että ylityksiä ei ole tullut, eli sokerit pysyy kohdillaan. En edes kovin tarkkaan noudata tuota ruokavaliota, vaan syön kyllä herkkujakin kun mieli tekee.

Edited by XeNedra

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos nopeasta vastauksesta! :)

Muistekin itsekkin, että neula pitäisi kerran päivässä vaihtaa. Siinä tapauksessa sain neuloja aivan liian vähän, niin pitää muistaa pyytää niitä neuvolasta lisää.

 

Toivottavasti itselläkin menisi "kivuttomasti" tää homma, eikä tartteis ihan joka ikistä suupalaa miettiä. Aamupalan jälkeinen veriarvo ei kyllä tänään näyttänyt yhtään lupaavalta, arvo 9,3. :o Huomenna päivä uusi, ja täytyy sitten kokeilla jotain täysin erilaista vaihtoehtoa tuolle porkkasämpylälle minkä söin tänään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis neulojahan tarttee vaihtaa vasta sitten, kun se tylsistyy. Mä vaihdan itse vaan jonkun 3-4 päivän välein :) Siksi et varmaan ole saanutkaan niitä neuloja kamalan isoa kasaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Öö, mulle kyllä on ihan diabeteshoitaja sanonu, että joka päivä pitää neula vaihtaa, koska sekin vaikuttaa siihen mittaustulokseen, eihän se ole enää steriili sen ensimmäisen piston jälkeen se neula, joten oikeesti se pitäs vaihtaa joka piston jälkeen, mut sillon niitä neuloja vasta meneekin eli ainakin meillä on ollu ohjeena että saa luotettavat mittaustulokset että se neula PITÄÄ vahitaa kerran päivässä!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle on annettu semmoisen pistokynän kanssa tämmöinen ohje. Toki riippuu millaisia neuloja te käytätte. Jos ne on niitä mitä käytetään muuteskin neuvolassa, jolla otetaan hemppa, niin ne on eriasia. 

 

Ja jos sulla oli noin varma tieto, niin eihän täää asia tainnut sitten ollakkaan epäselvä homma. 

Edited by MieliKettu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin siis Emppu83 kyseli tosta neulan vaihdosta ja mie vastasin vaan siihen miten mua on ohjeistettu...

 

Ja mulla siis mittarina contourXt ja pistoslaitteena microlet2....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ups, uusi hyppää ketjuun mukaan. Radi ilmeisesti aika käytetty termi, itse olen käyttänyt termiä gdm (gestaatiodiabetesmellitu). Mutta samapa se on olkoon nyt ihan mitä vain mutta saman asian äärellä ollaan jokainen. Yhdyn kyllä aiempiin kommentteihin ihan täysin tuosta diagnoosin osumisesta omalle kohdalle. Toivon ja toivoin ja odotin ettei se olisi tullut. Vuonna 2006 oli gdm, vuonna 2009 ei (silloin otettiin vielä sormenpäästä näytteet ja raja-arvot olivat vähän korkeammat). Nyt elintapojani olen parin vuoden ajan muokannut ja saanut painon hallintaan (bmi27) niin odotukset olivat hirmu häilyväiset. Testipäivän iltana kävin netissä katsomassa arvot ja melkein tuli itku. Pahantuuliseksi ainakin tulin :girl_mad:

 

DIabeteshoitajalle pääsinkin jo sitten 5pv kuluttua jossa käytiin ruokavalio-ohjausta. Tiesin kyllä jo etukäteen että mulle tulee noottia sekä ruuan määrästä että syöntikertojen vähyydestä. Esimerkkipäivän hiilarit oli noin 78g kun tavoite on kuulema 150-200g! Ohhoh, yritin yhtenä päivänä syödä leipää pari palaa enemmän ja muutenkin tukevammin niin olo oli niin pöhnänen. Siis olen täysin perusruokavaliolla karsimatta juuri muuta kuin kovia eläinrasvoja jossain määrin. Olen aina ollut huono syömään (siksi kai olenkin sellainen pallero) ja esim syksyn olen syönyt satunnaisesti enemmän mutta pääasiassa aiemmin lounas-päivällinen/tuhti välipala - kevyt iltapala. Nyt oon ottanut aamupala-lounas-päivällinen-iltapala. Ja tähän vielä pari välipalaa pitäis saada tungettua!!!

 

Nyt on parit seurantapäivät pidetty ja arvot pysyvät. Eräänä iltana iltapalaksi söin ihan peruskarkkia - eiku siis suklaata MONTA palasta ja puolikkaan daimin. Tunti tästä arvo oli 6.1. Not bäd.

(niin kerroinko että olen erittäin addiktoitunut suklaansyöjä, onneksi suklaahimot ovat aika harvakseltaan tätä nykyä. Nyt raskauden aikana olisiko suklaata syönyt hurjat 2-3kertaa yhteensä ja lasten karkeista pääosin olen pidättäytynyt) Limsaa en juo, tuoremehua yleensä ½lasia aamulla että saan leivän/puuron alas sen kanssa.

 

Sitä mietin että tuleekohan tämä ruokavalio olemaan haastavampi raskauden edetessä. Nyt viikkoja siis vajaa vajaa 17 (tickeri näyttää väärin kun en oo jaksanu päivittää sitä).

Mittarina täällä on toi Abbotin Freestyle Lite; hoitotarvikejakelusta saa liuskoja ja lansetteja niin paljon kuin tarvii. Abbotin kai toi kynäkin on, yhden päivän ajan saisi samalla neulalla pistää oli suositus täällä nimenomaan ton mittaustuloksen luotettavuuden kannalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips!

Mulla on nyt viikkoja kasassa 27+5, ja hiljalleen alkaa kotimittauksissa ruuan jälkeiset arvot nousemaan. Yllättävän pitkään siinä on mennytkin, viime raskaudessa mulla oli tässä kohtaa ollut jo 12-13 viikkoa ateriainsuliinit. Nyt aletaan olemaan siinä pisteessä, ettei kroppa kestä enää vaaleaa leipää joten kai se on pakko vaihtaa terveellisempään ja alkaa oikeasti seuraamaan taas hiilareita. Eilen söin aamulla palan ciabataa ja tunnin arvo oli 8,9. Hups! Tähän asti olen mennyt niin että herkutellaan niin pitkään kuin pystyy. :grin: No, nyt tais tulla se raja vastaan, kun (lämpimät) tavisruuatkin alkavat jo nostamaan arvoja.

 

Siriella, kannattaa olla sitten melko tarkkana tuon freestyle liten kanssa ja pyytää neuvolasta että voisivat testailla niitä sun liuskoja testiliuoksilla. Mulla on kolmesti aiemmin ollut radi, ja niistä 2,5 kertaa tuo kyseinen mittari. Kandella ekalla kerralla meni hyvin, mutta sitten kolmannella kerralla uudistui liuskat sinipurkkisesta keltapurkkiseen ja samalla "parani" arvot huomattavasti. Näytti ihan eri arvoja kuin esim. töissä eri merkkisellä mittarilla. Sain kamalan vinkumisen jälkeen ne liuskat testattaviksi diabeteshoitajalle ja kuinkas ollakaan, näyttivät alle kontrollirajojen sekä korkealla että matalalla liuoksella. Sen jälkeen mulla vaihdettiinkin mittari contouriin. Oli melko villiä koittaa tuikkia insuliinejä pelkän fiiliksen mukaan kun mittari näytti ihan päin seiniä. Eli toisin sanoen, mulla ei ole enää yhtään luottoa tuohon freestyle liteen!

 

Turussa noita neuloja saa hoitotarvikejakelusta vain ne, joilla on insuliinit/lääkitys käytössä. Muuten nitä joutuu itse ostamaan lisää. Liuskat saa neuvolasta, hoitotarvikkeesta sitten kun on insuliinit/lääkitys. Mä käytän kanssa melko pitkään yhtä neulaa vaikka mulla niitä paljon onkin ennestään kotona tuon mun radihistorian takia (nyt 4. kertaa radi, kahdella edeltävällä kerralla ollut insuliinit). Vasta kun tylsyy niin vaihdan sen. Näin teen töissä myös niiden kanssa joilla on omat kynäneulat (oon sh).

Mua on kanssa ihmetyttänyt aina nuo korkeat hiilaritavoitteet. Jos söisin läheskään niin paljon hiilareita kerralla/päivän aikana oisin koko ajan sokerikoomassa! Ei mulla kroppa kestä tuollaisia hiilarimääriä raskaana. Harmi, sillä herkut kyllä maistuisi ja vaalea leipä! :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpa "ihanaa", kun muillakin on samanlaisia ajatuksia radista kuin itelläkin. Erityisesti tuo Emppu_83:n mainitsema ällötys omaa itseä kohtaan, mä mietin tän kertasen diagnoosin jälkeen pari päivää sitä, että onko mulla edes oikeutta haluta lapsia kun heti asetan ne vaaraan. :girl_sigh: Ja sit sekin kun kesä on tulossa ja kaikki herkuttelee grilliruoilla ja jäätelöillä ja itse pitää miettiä tarkkaan mitä syö jos syö.

 

No, nyt kun alkushokki on ohi niin noi negatiivisetkin mietteet on suurilta osin kadonneet. Mä oon koittanut kaivaa sellasta innostusta, että saan nyt puoli vuotta kuitenkin aikaa etsiä sellasta ruokavaliota joka mulle sopii ja jonka avulla olo on hyvä eikä turvonnut. Ja sit hyvällä tuurilla jää vielä aikaa totutellakin siihen ruokavalioon.

 

Kasvisten syönti on mulle jotenkin tosi vaikeeta. Vaikka niitä ostaisi kaupasta, niin ne jää sinne jääkaappiin tai pakkaseen eikä päädy lautaselle. Leipää en edes yritä syödä niin paljoa kuin ohjeistus vaatii, koska enemmän kun kaks viipaletta päivässä saa mut ihan turvoksiin. Maidon vaihdoin nyt rasvattomaan (vaikka ihan periaatteesta en oo aiemmin koskaan suostunut, nyt on vähän sellanen olo, että en jaksa taistella vaan katotaan nyt sit miltä näyttää).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saanuska, pitihän minun myös koettaa Contouria testikappaleena. Apalan jälkeen Freestyle näytti 4.8 ja Contour 4.1. Toistaen sama tulos. Ehkä satunnaisesti voisi katsoa ja joskus neuvolassa pyytää koetestaukset (jos vetoaa laitteen kalibrointiin niin tuskin ne rutisee siitä....?)

 

 

Urppis, minä oon kans joutunut opettelemaan kasviksiin, hedelmiin ja muihin "rehuihin". Kasvikset yleensä lotraan basilikan makuisella oliiviöljyllä jotta ne maistuu joltain, muutoin en mausteita niissä käytä.

 

 

Sitä mietin tässä viime vrk-seurantapäivänä että ruuan jälkeen lipitän yleensä vettä pari-kolme lasillista, vaikuttaakohan tuloksiin? Pitäisikö jättää juomatta? Vaikuttaako purkan pureskelu arvoihin? Ja mittauksista, otetaanko se tunti ruuan aloittamisesta vai lopettamisesta? Vähän pöljiä kysymyksiä ja kylläkai tuohon viimeiseen nyt luulisin vastauksen tietäväni mutta varmistuksen varmistus vain..... En oo netistä jaksanu kaivella kun muutenkaan jaksa surffailla ku töissä joutuu päivät konetta naputelemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tunti ruuan lopettamisesta, näin mua on ohjeistettu.

 

Mun radi on taas pysyny yllättävän hyvänä. Paastoarvokin on parantunut loppuakohti. Ainoa huolenaihe on aamiaisen jälkeinen arvo. Ylityksiä ei ole tullut mutta tosi tarkkaan joutuu miettimään mitä aamulla suuhun laittaa.

 

Oon syönyt myös pullaa/piirakkaa ja arvot niidenkin jälkeen ok.Vähän kyllä soimaa omatuntoa nuo herkuttelut, mutta ultrien mukaan vauva ei ole mukään sokerivauva, kasvaa tasan tarkkaan keskikäyräklä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liityn joukkoon... Rasitus napsahti maaliskuun alussa, mutta otti mullakin niin koville henkisesti tämä asia että kävin alkuun vaan lueskelemassa. Mulla siis paastoarvo 5,7 ja siitä radi-diagnoosi. Meillä päin ohjeistus on sellainen, että parina päivänä 4 x pvä parin viikon välein kotimittauksia ja jos niissä useampia ylityksiä niin yhteys neuvolaan. Mulla on pääasiassa ollut alle rajojen, ekana mittausaamuna kaurapuuro nosti 8,1 mutta sen vaihdoin rahkapohjaiseen smoothieen.

 

Mulle nimenomaan korostettiin, että aterian aloituksesta tunti. Mutta mitä olen muuallakin näitä keskusteluja lueskellut, niin molempia ohjeita tuntuu olevan yhtä paljon. Ja mulla siis käytössä sellaset kertispistimet, millä hemoglobiiniakin varten pistetään ja se käytetään siis kerran ja sit roskiin.

 

Karsea itseinho kyllä on vieläkin päällä ja en voi olla jossittelematta että jos olisin syönyt ennen sokerirasitusta kevyemmin, niin olisiko arvo ylittynyt... Toisaalta, herkuttelin kyllä muutaman viikon ajan niin reilusti että tämä oli sinänsä ihan hyvä pysäytys. Paino ei ole nyt kolmeen viikkoon noussut yhtään (tähän mennessä 14 kg, alussa BMI 24). Äidilläni on 2 tyypin diabetes, että mulla on kyllä vahva sukurasite taustalla. Jotenkin hirvittää se ajatus, että mitä jos oikeasti puhkeaa mullekin lähivuosina (olen vasta 30 v) ja että olenko jo saanut vauvalle vahinkoa aikaan (terkkarin mukaan en). Aargh.

 

Anteeksi vuodatus. Tänne on helpompi avautua kun en esim. just äidilleni ja anopille halua asiasta sanoa, koska sitten vasta riemu repeää ja alkaa karmea hössötys. 

 

31+4.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja onko kellään käynyt niin, että ekassa raskaudessa on radi mutta toisessa on selvinnyt puhtain paperein? Mietin, että voinko vielä ruokavaliomuutoksilla ym. vaikuttaa siihen, että jos toisen kerran tulen raskaaksi niin olisi mahdollista selvitä ilman tätä vai onko peli menetetty... Joka tapauksessa aion jatkaa tarkempaa ruokavaliota myös synnytyksen jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yoshi, mä en selvinnyt tästä seuraavasta raskaudesta ilman radia, mutta oon kyllä kuullut että sekin on mahdollista. Ruokavaliomuutokset voi vaikuttaa, liikunta ja mahdollinen painonpudotus (jos siis on ylipainoa).

 

Mulla oli eilen tapaaminen diabeteshoitajan kanssa, ja olipa kyllä ihanan symppis nainen! Tuli ihan sellanen olo, että mun kanssa keskusteltiin ja mut otettiin huomioon, eikä vaan pidetty luentoa tai paheksuttu. Ei viimeksikään ollut niin, voi olla että nyt vaan koko radi on paljon paremmin käsiteltynä mulla itelläni ja siten terkkarin sanat ei tuntunu miltään arvostelulta.

 

Kun soitin niitä testituloksia, mulle sanottiin ettei ruokavaliosuositukset ole muuttuneet tän vajaan kahden vuoden aikana. No, eilen selvisi että on ne leivän suhteen muuttuneet. Ei siis enää tarvikaan kuutta viipaletta ahtaa päivässä, vaan neljä riittää, ja lisäksi 2-3 hedelmää. Muuten ei sitten muutoksia ollutkaan tullut ja oon ihan ilonen että omien ruokatottumusten perusteella on muuttunut helpommaksi nuo suositukset.

 

Hoitaja kovasti ehdotteli, että esikoinen kannattaa ottaa noihin kasvis- ja vihannesjuttuihin mahdollisimman paljon mukaan. Kun sille on luonnollista niitä antaa, niin ehkä sen avulla sitten itekin oppisi niitä enemmän syömään ja ehkä jopa tarttemaan aterioille. Hiilarit jäi esimerkkiruokailuissa mulla alhaisiksi, mutta noi sallitut hedelmät korjaa sen helposti. Ja eilen tajusin, että suotta mä kesän jäätelöiden perään surkuttelen, sillonhan saa myös ihania tuoreita marjoja!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ekan radin jälkeen ollut nyt joka kerta radi, neljäs kierros tosiaan sen suhteen nyt menossa. Sillä tavalla erilailla mulla on nyt kyllä mennyt, että nyt on kotimittausarvot pysyneet parempina paljon pidempään kuin viimeksi. Viime kerralla mulla oli ateriainsuliinit viikolla 15(?), nyt mennään viikoissa 29+1 eikä vieläkään insuliineja. Kotimittauksissa on vain joitain ylityksiä.

Terkka oli kuitenkin tänään sitä mieltä, että laittaa nyt kuitenkin mulle lähetteen äippäpolille tsekkaukseen kun noita ylityksiä on kuitenkin jonkun verran tullut. Mielestäni melko vähän noita vielä on; pääsääntöisesti on hyvät mittausarvot olleet. No, mennään tarkastukseen jos sinne huolivat. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle sanottiin että tunti aterian LOPETTAMISESTA :blink:

 

Mulla oli radi paastoarvosta (5.3) tokassa raskaudessa mut tässä kolmannessa ei mitään. Tosin se lapsikin oli niin sairas et en tiiä oisko johtunut siitä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo en tajua (ehkä mun ei tarviikaan), että miksi noi ohjeet vaihtelee noin kovasti. Vielä oikein väännettiin rautalangasta, että vaikka söisin hitaasti niin sen aloitusajan mukaan. Noh, mullahan ei kyllä aterioinnissa kauaa nokka tuhise :pupu_1:

Kahden päivän mittailut taas takana ja kaikki ok, ei yhtään ylitystä. Hölmö tunne, kun on tavallaan huolissaan että vauvasta tulee kauhean iso että toivottavasti se ei kasva liikaa ja toiset taas sitten on huolissaan kun vauva kasvaa liian vähän. Taitaa tämä tuleva vanhemmuus olla joka tapauksessa yhtä huolehtimista asiasta ku asiasta... Ensi viikolla on taas neuvola ja toivotaan että kaikki ok. Synnytyksen osalta tämä ei pelota eikä vaivaa, koska mulle tehdään joka tapauksessa suunniteltu sektio. Toivon vaan, että vauvalla on kaikki hyvin, enkä ole ehtinyt hänelle mitään tällä aiheuttaa. Mutta tämä kyllä auttaa kun saa lukea toisten kokemuksia ja purpattaa täällä, että kiitos! :girl_in_love:

 

32+1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now