Mimu

Raskausdiabetes

1095 posts in this topic

Mullakin on aina ohjeistus sanonut, että tasan tunti syömisen lopettamisesta. Oon huomannut että mulla laskee sen tunnin jälkeen arvot nopeastikin eli mun ei kannata mitata enää 5-10 minsaa myöhässä, on tullut arvot alas jo siinä kohtaa. Mä laitan aina syömisen jälkeen itelleni puhelimeen herätyskellon soimaan, että tulis mitattua oikeeseen aikaan. :D

Edited by Saanuska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullekin napsahti radi-diagnoosi kaksi viikkoa sitten. Kahden tunnin arvo oli 8,8. Vaikka mulla on "hyvät" sukurasitteet kakkostyypin diabeteksestä ja kilpirauhasen vajaatoiminta ei ole ollut nyt täysin tasapainossa (voi kuulemma vaikuttaa, kun molemmat aineenvaihduntasairauksia), niin silti en olis uskonut saavani diagnoosia. Lähtöpaino oli sama kuin esikoisesta ja painoakin oli kertynyt samaa tahtia. Alkuun ketutti, sitten vaan harmitti ja nyt oon jo aika sujut asian kanssa.

 

Ruokavaliota en oo juurikaan joutunut muuttamaan, ainakaan toistaiseksi. Riittää kun syö säännöllisesti (melkein samalla lailla kuin ennenkin, iltapäivän välipala on tuttu juttu) ja kohtalaisen kokoisia annoksia kerralla, etenkin hiilareissa (esim. vaalea leipä). Mulle ei ole sanottu mitään leivän tai hedelmien määrästä. Muuta kuin, että niitä on hyvä syödä, kuituja tarvitaan. Ohjeissa oli vain puhe päivän kokonaishiilarimäärästä eli 150-250, tavoite 200. Se on kyllä aika paljon, vaikka leipää syönkin ja käytän paljon maitotuotteita.

 

Mua on kummastuttanut se asia, että ennen viime viikkoista käyntiä diabeteshoitajan luona olin syönyt lounaaksi reilusti salaattia ja tosi ison (myönnän) palan patonkia. Sen jälkeinen paastoarvo reilut 3h myöhemmin oli koholla, 5,7. Sen sijaan kaikki mittaukset kotona on olleet reilusti raja-arvojen alapuolella. Jopa perjantaina kun käytiin työporukan kanssa ravintolassa ja söin siellä tehtyä hampurilaista (ei ollut ihan hötö-valkoinen sämpylä) ja muutaman siellä tehdyn, normaalia perunamaisemman, ranskalaisenkin maistoin. Arvo oli tuon jälkeen 6,7. Eilen taas söin sukulaistytön synttäreillä palan pitsaa (pohjassa osa jauhoista ruisjauhoja), pienen suklaamuffinssin, kaksi salmiakkikarkkia ja kaks kuppia teetä, jossa vähän maitoa. Tunnin arvo oli 6,0. Tämä ihmetyttää mua kovin, että miten herkuilla voin saada pienemmän arvon kuin terveellisesti syöden (siitäkin huolimatta, että sitä patonkia oli oikeasti iso pala)?! Mittari on Saanuskan (?) haukkuma FreeStyle Lite, mutta samalla mittarilla mitattiin koemittaus diabeteshoitajan luona, siis sen salaatti+patonki lounaan jälkeen. Voikohan tuohon vaikuttaa se, että veri ei nouse sormenpäihin enää niin helposti? Oon joutunut pistämään nyt 3-asetuksella (1-4), vaikka hoitajan luona käytin kakkosta. Oon vaihtanut neulaa ohjeen mukaan päivittäin, mutta uudellakin neulalla tilanne on sama. Ja puristanut sormea ylempää, enkä pistokohdan läheltä, aivan kuten neuvottiin. Mietin,että voisiko näytteeseen silti mennä kudosnestettä mukaan, joka laimentais sitä? Vai voiko tämä oikeasti olla näin helppoa? Se ei toki haittais, mutta kun epäilen. Niin ja mittaukset olen tehnyt tunti ruokailun loppumisesta.

 

Oulussa muuten saa sekä liuskoja että neuloja hoitotarvikejakelusta. Sinne on lähetteeseen merkitty kuinka monesti pitää mitata (mulla 2krt viikossa, 5krt päivässä), mutta omiakin mittauksia saa ja on suotavaa tehdä välillä jos syö erilailla tms. Jos välineet loppuu ennen vauvan syntymää niin niitä saa lisää ja jos niitä jää synnytyksen jälkeen itselle, ne saa pitää. Samoin kun mittarin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Oulussa muuten saa sekä liuskoja että neuloja hoitotarvikejakelusta. Sinne on lähetteeseen merkitty kuinka monesti pitää mitata (mulla 2krt viikossa, 5krt päivässä), mutta omiakin mittauksia saa ja on suotavaa tehdä välillä jos syö erilailla tms. Jos välineet loppuu ennen vauvan syntymää niin niitä saa lisää ja jos niitä jää synnytyksen jälkeen itselle, ne saa pitää. Samoin kun mittarin.

 

Mulle sanoivat ettei lasketa, saa kuluttaa niin paljon kuin tarvii... (sama kaupunki). Ja 1-2 mittauskäyrää viikossa, päivässä 6 mittausta ^_^   (on vissiin niin iso kaapunni että ohjeetki vaihtelee...)

 

 

Soittelinkin kahden viikon seurantatulokset th:lle, nolla ylitystä :jere:  good for me. Alkuun oli siis 2 käyrää viikossa, nyt 1-2 krt. Ehtiihän tuo taso vielä tästä hilautua ylemmäs.

Mulla oli siis esikoisesta gdm (en muista viikkoja millä todettiin, myöhäisessä vaiheessa ja kauaa ei tarvinu seurata ku sektio tehtiin 34+4) Kakkosesta ei ollu (silloin oli erit viitearvot kun otettiin mittaukset sormenpäästä vain), mutta iso kaverihan sieltä tulla tupsahti (jonka vs oli 1.0 kun se synty... tokikaan äiti ei ollut vuorokauteen mitään pystynyt syömään että voikohan se vaikuttaa, muutoin vs-taso pysyi kaverilla hyvin) Vertasin tässä juuri np-ultran pää-perämittaa ja tämä kaveri on suurin kaikista siihen "ikään" mennessä :lol:  Saa nähdä, jännittää kyllä vähän kun rakenneuä parin viikon kuluttua edessä.

 

Familia, mulla on käynyt sama mielessä että "voiko tämä olla näin helppoa" ja olenkin tarkistellut omaa mittaustekniikkaa. Omasta mielestäni teen sen niin hyvin kuin pystyn, tokikaan veri ei nouse jos tuosta keskinivelen vaiheilta yrittää pisaran saada. Kunnolla pitää pumpata eka verta sormiin ja sitten tärräyttää reikä siihen. Kertaalleen Contourilla tein "testin" ja ei freestyle ainakaan alempaa näyttänyt. Näkyvät muuten täällä hoitotarvikejakelussa diabeetikoille antavat Contourin mittareita, pitäisi kysyä ihan mielenkiinnon vuoksi minkähän vuoksi on eriä jaossa eri porukalle :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jospa tämä olis näin helppoa. :) Ens viikolla on soittoaika diabeteshoitajalle niin pitää sitten sanoa sekin, että mua on epäilyttänyt tämä helppous. On se kumma kun mikään ei kelpaa. Jos arvot olis pielessä en olis tyytyväinen ja nyt kun oon saanu pelkkiä hyviä mittaustuloksia niin ei sekään kelpaa. :D

 

Enpä ollut tajunnut ajatellakaan tuota, että synnytyksen aikana ei tule oikein syötyä. Esikoisen synnytys oli pitkä (ja vaikea) ja laittoivat mut sokeritippaan jossain vaiheessa. Silloin mulla ei ollut radia ja homma ei vaikuttanut vauvaan. Saapa nähdä miten nyt. Toki kovasti toivon muutenkin, että synnytys etenisi tällä kertaa vähän vauhdikkaammin. Jahka nyt pääsen yleensäkään alakautta synnyttämään kun kovin iso vauva ei mun lantiosta taida mahtua ja kun istukkakin oli rakenneultrassa turhan matalalla (kontrolliultra toukokuussa. Onneksi niin kuulee painoarvion samalla). Jotenkin oon silti luottavaisin mielin. Tällä hetkellä, kun mun fiilikset vaihtelee tässäkin asiassa tuuliviiriä nopeammin. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kävin tänään äippäpolilla. Mun mielestä mulla on mennyt hienosti kun suhteellisen vähän tullut ylityksiä arvoissa. No lekuri oli eri mieltä ja kotiuduin sieltä sitten ateriainsuliinien kanssa. Mulle lupasivat laittaa postissa lähetteen hoitotarvikejakeluun, jotta saan sieltä sit jatkossa kynäneulat ja liuskat. Vauva oli painoarviolta 1500g (tänään 30+0) ja perätilassa. Seuraava kontrolli kahden viikon päästä.

 

Familia, mulla ainakin juuri nuo valkoiset jauhot nostaa eniten ja nopeimmin niitä sokeriarvoja. Pieni määrä herkkuja harvemmin nostaa liikaa arvoja, mutta esim. vaalea sämpylä tai isompi pala patonkia vetää taatusti sokerit liian korkealle. Nuo on kyllä melkoisia henkimaailman hommia noiden sokereiden kanssa, kun välilä tuntuu että sama ruoka-ainekin vaikuttaa eri syöntikerroilla eri tavoilla.

Edited by Saanuska

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko jossain jotain "listaa" siitä, mikä altistaa raskausdiabetekselle ja voiko sitä jotenkin itse ehkäistä?

 

Siltä varalta että oli pöljä kysymys, niin sorry.. En tiedä tästä asiasta tuon taivaallista.

Mietityttää vain, kun suvussa on II-tyypin diabeetikko, että vaikuttaakohan se jotenkin minuunkin. Sitten jos ja kun nyt raskaaksi edes tulisin.

Edited by Nutty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tännekin ketjuun nyt sit täytyy liittyä oppimaan radista. Just sain tulokset eilisestä sokerirasituksesta(rv 25+4), yksi arvo yli rajan eli raskasudiapetes mulla neuvolatädin mukaan sitten on.

Pahus, mäkun luulin, että liikun ja syön jo tervelllisesti, enkä olossakaan ole mitään outoa huomannut, paitsi, että usein on jano ja vettä kuluu. Ja aattelin, että näillä (eikä testien mukaan mulla ollut edes alttiutta 2-tyypin diapetekseen) ja normaalilla lähtöpainolla, välttäisin radin, mutta ei....

 

Arvot oli paasto 4,8 (tavoite alle 5,3), 1h-arvo: 6,1 (tavoite alle 10), 2h-arvo: 8,9 (tavoite 8,6). Maanantaina meen sit kuuleen ruokavalio-oheistuksen ja saan mittarin kotiseurantaan, jota alkuun täytyy 4krt päivässä mitata sormesta verinäyte. Jatko riippuu sitten kotiseurannan tuloksista. Th sanoi, että harvinaisempaa on tää, että vasta tuo 2h:n arvo menee yli rajan.

 

Onko kukaan saanut vastaavia arvoja ja miten jatko meni? (eli riittikö pelkkä ruokavalio)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yoshi: Mulla oli radi esikoisesta, joka todettiin jo viikolla 12+.

Tänään kävin nyt tässä toisessa raskaudessa (13+6) sokerirasitustestissä ja selvisin puhtain paperin. Ja olen syönyt välillä mitä sattuu :blush:

Nähtäväksi jää, joudunko vielä myöhemmässä vaiheessa uudestaan testiin vai selvisinkö tällä yhdellä kerta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

HerMiOne, mulla oli 2h arvo 8,8. Muut arvot oli normaalit. Radi todettiin pari viikkoa sitten. Kerran oon sen jälkeen saanut ylittävän arvon, kun olin syönyt reilusti patonkia ja tsatsikia salaatin kanssa. Tuo sinä päivänä kun olin vasta menossa saamaan ohjeita diabeteshoitajalta. Kotimittauksissa oon saanut pelkkiä hyviä arvoja. Mittaan 2krt viikossa, 5krt mittauspäivänä + satunnaisia mittauksia silloin tällöin kun tulee mieleen. Ruokavaliota en ole juurikaan joutunut muuttamaan, tosin lähtötilannekin oli aika hyvä. Lähinnä riittää kun syön säännöllisesti ja kohtuudella kerralla. Joskus voi jopa herkutella hieman, ja siltikin arvot pysyy kaukana raja-arvosta. Keskiviikkona on soittoaika diabeteshoitajalle. Saa nähä, mitä se tuumaa. :)

Edited by familia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vilhelmiina83, kiva kuulla että noinkin voi käydä! Mulla pysyneet kotiseurannassa kaikki arvot alle rajojen. Mittaan n. päivän viikossa / 2 päivää kahdessa viikossa. Paino ei ole noussut oikeastaan yhtään viimeisen 6 viikon aikana, joten vaikka vauveli on iso arvion ja SF-mitan mukaan, th sanoi ettei se johdu mun syömisistä. Helpotus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuore "diagnoosin" saanut täälläkin.

7.4 kävin rasituskokeessa, josta arvot 4,9 (paasto), 9,5 (1 h) ja 9,2 ( 2 h), eli tuosta kahden tunnin arvosta narahdin. Tänään oli neuvola-aika, joka tosin oli samalla keskiraskauden lääkärikäynti. Eli juuri mitään ohjeistuksia asian suhteen en saanut. Tosin ammatin puolesta osaan mittaukset ja tiedän kyllä periaatteet, miten kuuluisi syödä ym. Kolmen viikon päästä on kontrollikäynti, jossa tarkistellaan, miten sokerit on käyttäytyneet.

Itselläni ei ole minkäänlaista sukurasitusta, BMI on 21, mutta raskausaikana olen kyllä sallinut itselleni herkkuja kahmalokaupalla ja liikunta on jäänyt runsaiden harjoitussupistusten myötä vähälle. Kolme kuukautta suunnilleen on vielä laskettuun aikaan eli aika paljon mittailuja vielä edessä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nutty, eihän oo yhtään pöljä kysymys...Sukurasite on aika iso tekijä. Mulla on omalla äidillä 2 tyypin diabetes, ja mun BMI lähtövaiheessa 23 ja liikuin paljon (4-7 krt viikossa), eli todennäköisesti tuo äidin sairaus oli merkittävä tekijä tässä.

 

Tokihan sitä voi ehkäistä itse sillä, että ei ole ylipainoa / paino nousee maltillisesti ja tärkein varmaan että syö terveellisesti ja säännöllisesti (2-3 tunnin välein pieniä aterioita) välttäen nopeita hiilareita / sokereita. Mutta... Jos se on tullakseen niin kyllä se tulee vaikka mitä tekis! Tätä mieltä olen minä, voin kyllä olla väärässäkin. Tätä ketjua lukiessa monella kyllä näyttää pysyneen aisoissa ruokailuja seuraamalla, eli siinä vaiheessahan tilanne on vielä ihan ok. Toivottavasti vastaus auttoi!

Onko jossain jotain "listaa" siitä, mikä altistaa raskausdiabetekselle ja voiko sitä jotenkin itse ehkäistä?

 

Siltä varalta että oli pöljä kysymys, niin sorry.. En tiedä tästä asiasta tuon taivaallista.

Mietityttää vain, kun suvussa on II-tyypin diabeetikko, että vaikuttaakohan se jotenkin minuunkin. Sitten jos ja kun nyt raskaaksi edes tulisin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on lapsiluku täysi, mutta taustalta huutelen, että tuo sukurasite on todella merkittävä tekijä. Minäkin olen koko ikäni ollut normaalipainoinen (aikuisiällä BMI 22-23), harrastanut niin kunto- kuin arkiliikuntaakin (autoton elämäntapa) ja syönyt terveellisesti, mutta niin vain kummassakin raskaudessa on ollut ruokavaliohoitoinen radi. Isälläni (ja parilla hänen sisaruksellaan) on tyypin II diabetes ja minullakin siis näyttäisi olevan siihen kohonnut riski. Tämä on siis koko loppuiän projekti, kun pyrin ruokavaliolla ja liikunnalla torjumaan keskivartalolihavuutta, joka suvussamme vaikuttaisi olevan tuon metabolisen oireyhtymän laukaiseva tekijä. Tunnen myös todella monta muuta hoikkaa tai jopa laihaa, urheilullista naista, jotka ovat saaneet radidiagnoosin, kun taustalla on ollut samanlainen vahva sukurasite ja raskausaikainen hormonitoiminta on pahentanut insuliiniresistenssiä.

 

Mutta jos elämäntavat ovat jo ennalta kunnossa, pärjää radin kanssa aika pitkälti ruokavaliosta ja liikunnasta huolehtimalla. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset vastauksista, Yoshi ja rouva Tossavainen. :)

 

Vielä yksi pölvästi kysymys:

Meneekö raskausajan diabetes sitten ohi..?

 

Meikäläisen painoindeksi kieppuu tuolla 26-27 välillä. Liikuntaa kyllä harrastan, mutta aktiivisemminkin voisi. Ja massu on melkoinen.. enkä nyt puhu mistään raskausmahasta.

Että joopajoo, kiva tulevaisuus sitten edessä. :unsure:

Edited by Nutty

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tää radi on kyllä tällä kertaa jo nyt opettanut mulle paljon. Herkuttelut ja epäterveelliset ruoat ei nosta sokereita tunnin aikana liian ylös, mutta vaikuttaa koko loppupäivän syömisiin, kun yleensä ne ajoittuu tuohon lounas-välipala akselille. Toissailtana sitten söin vähän sipsejä, ja aamun paastoarvo oli koholla. Onneksi tuo on ainoa ylitys tähän mennessä. Hiljalleen alkaa uppoamaan tajuntaan, eikä ne herkut edes enää niin kiinnosta.

 

Esim. kerran söin välipalalla sipsejä (joo, fiksut valinnat.. :D ) ja mittasin sokerit testimielessä tuntia myöhemmin, ne oli n. 7.2. Kolme tuntia myöhemmin ennen päivällistä ne oli 4.2, tunnin päästä 4.4, ennen iltapalaa 5.4(!) ja iltapalan jälkeen 7.4.(!) ihan normaalit päivällisen ja iltapalan kuitenkin söin. Aamulla arvot oli taas normaalit.

 

Ootteko muut huomanneet tuollaista viiveellä tulevaa vaikutusta sokereissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Urppis, mulla ei ole tuon tyyppistä reagointia sokereissa ollut. Toisaalta mutta on vähän kyllä seuranta lipsunu........... :unsure:   Mutta pääsääntösesti aamupaastot 4.7-4.9 ja ruuanjälkeiset pysytelleet 5.2-5.5 luokassa, kertaalleen tainnut olla 7.1. Rakenneultrassa kävin viikko takaperin, jossa vauvan todettiin olevan siro viikkoihin (410g 21+5), joko sulle urppis oli tehty rakenneuä ja mikä vauvelin koko oli? Toki jos muilla on lukemia niin olisi mukava vertailla! Oma paino on tainnut nyt taas sen kilon nousahtaa, eli +2kg, mutta huomenna olisi virallinen punnitus neuvolassa.

Vatsataudin kourissakin olin hetken ja sokerit pysyi maltillisena, kaksi peräkkäistä aamupaastoa oli 5.1 ja 5.2 mutta tuosta ne laski sitten takaisin alle viiteen. Tuolloin jo säikähdin että nyt pitää yöllä käydä mehulasillisella tasaamassa sokeria (hoitaja meinasi että liian pitkä paasto voi loppupelissä aamupaastoja nostaa) mutta nepä onneksi rauhoittui itsekseen.

 

Edelleen iltapala jää syömättä lähes joka ilta ja paastot venyy nykyisellään 12-13h mittaisiksi (ennen semmonen 17h.... :P  mutta olen skarpannut aamupalan kanssa!) Ohje olisi ettei yöpaasto ylittäisi yli kymmentä tuntia - no minähän nukun jo sen kymmenen tuntia :D  Hirveä väsymys.

 

Mutta tämä tällä erää :)

// 22 + 4 //

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli rakenne-ultrassa viikolla 20+5 vauvelin koko 343g...

Ja nyt on käyty ekassa paino-arvio ultrassa viikolla 27+3 pieni painoi 1100g, ja nätisti keskikäyrällä kasvaa vielä ainakin. Vajaan kahden viikon päästä olisi taas paino-arvio edessä, nyt siis viikkoja kasassa 28+5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tänään 21+1 rakenneultrassa kokoarvio 423g, eli ihan ok. Eivät maininneet mistään huolestuttavista merkeistä, eli uskoisin ettei nuo sokerit nyt sitten ole kovasti vaikuttaneet.. Mulla on ilmeisesti painoarvio vasta rv 36, eli kaipa tässä ihan hyvin on mennyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla seuraavat sen takia ettei sit pääse yllätystä tapahtumaan, kun kuitenkin tablettilääkityksellä olen ollut rakenne-ultrasta asti, hyvin on menny, tasoitti noi tabletit sen paasto-arvon mikä mulla oli koholla koko ajan... Sen takia haluuvat seurata vauvan kasvua 3 viikon välein loppuraskauden.... No pääseepähän kurkkimaan pientä useesti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo toi tablettihoito varmasti vaikuttaa tohon seuraustiheyteen. :) Toisaalta olisihan se kiva päästä ultraan useammin, se on sentään ihan kiva lisä tässä radissa. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaipa se on koitettava jos täältä sais jonkinlaista vertaistukea, meinaa nimittäin yksin pähkiessä loppua järki ja tuntuu et päivän kulun määrää se, mikä aamulla sattuu napsumaan paastoarvoksi. Jos se on hyvä on päiväkin hyvä ja jos ei niin hyvä niin ketuttaa koko päivän.

 

Mulla siis sokerirasituksessa paastoarvo se 5.3 - ylläripylläri meidän terkan mielestä arvot oli ihan hyvät ja normaalit, joten en saanut edes mittaria ja se oli sillä selvä se juttu. Kaikista hassuinta on et kyseinen terkka on tyyliin rv 12 asti pelotellut mua radilla mun ylipainoni takia (bmi 27) ja nyt kun sitten on rasitus käytynä, ei siihen radiin sitten puututa. Mä oon antanu olla toistaseksi ja oon ollu hiljaá, ostin oman mittarin jolla oon seuraillut (jo aikaisemmin raskaudessa mittailin, kun otin niin nokkiini tuon tädin radihöpinöistä, silloin arvot oli tosi hienoja) ja aterian jälkesissä arvoissa mulla ei oo kauheesti ollu sanomista, paitsi mitään karkkia on turha koittaa enää syödä, se vetää sokerit ihan ylärajojen huiteille.

 

Mutta noi paastot.  

 

Ensinnäkin mua ärsyttää edes mitata, kun jos mittaan kolme mittaustulosta peräkkäin, ne on aina erilaiset. Mulla on tosi ohkaset sormet ja surkee ääreisverenkierto, tuottaa niin vaikeuksia saada edes sitä yhtä veripisaraa puhumattakaan siitä et jos mä pyyhin ekan pisaran pois, niin siinä sitä ollaan, toista ei tuu vaikka miten pumppais ja puristais. Sen ekan sentään saa tulemaan ilman puristeluja, tosin siltikin pitää tehä välillä kolmekin reikää ennen kun onnistuu. Ja mulla tosiaan se isoin säätö käytössä, pienemmillä ei tee mitään. Oon lillutellu sormia lämpimässä vedessä, koittanu juoda tarpeeks päivän aikana, hinkannu ja hieronu sormia ennen, roikotellu alaspäin, ei oikeen mikään toimi.

 

Ja siks toisekseen nuo paastot on nyt kohonnu aikasemmista mittauksista, enkä oikeen tiiä mikä mättää ja millä vaikuttaisin, vai vaiko niihin mitenkään vaikuttaa. Eilen olin jo ihan varma et edellisessä liuska-erässä on vikaa, mut en nyt sitte tiiä. Ilmeisesti nyt sitten vastaisuudessa ainakin jätän ruisleivät syömättä ihan kokonaan illalla, paastot sillon aina päälle viiden vaikka oisin syöny jotain keskellä yötäkin. Samoin mun pitää varmaan laittaa kello herättämään (tämäkin vielä, ei auta et karsii kaiken millä koskaan on jotain nautintoa saanu ruokavaliostaan, nyt ei saa ees nukkua enää!) koska mulla venyy paasto helposti yli kymmenen tunnin (toki herään vessassa käymään välillä mut kuitenkin).

 

Hiilareita välttelen, tää on oikeestaan hyväkarppausta mitä nyt toteutan, hiiriä tulee sadan huitteilla päivässä, välillä yli välillä alle. Koitan siis tällä saada hilattua niitä paastoja alemmas. Nyt siis ei mitään hätää vielä, kerran ollu paasto 5.7 mut muut alle 5.5. Karpannut oon aikasemmin mut, raskaana syöny "tavallisesti" ja se välillä on kyllä lipsunu melkosen herkuttelun puolelle. Nyt kun syö vähemmän hiilareita ei väsytä yhtään niinkun aiemmin jonkun muusi-ruuan tai vaaleen leivän jälkeen. Puhumattakaan sitten jos oikeesti veti jotain karkkia, kunnon sokerikännit :blush:. Guaremia tilasin meijän apteekkiin ja meen sitä hakee tänään, koitan sitä ny tuonne iltaan. Samoin kromia alan ottamaan tänään, jospa se vaikuttais positiivisesti myös. Koitan nyt tässä ite säätää ettei tarvis ottaa neuvolaan yhteyttä asian tiimoilta (Mä en voi sietää sitä neuvolatanttaa). Toki sitten on pakko jos tuo paasto tosta vielä ylittyy.

 

Kauheen stressin oon saanu tästä itelleni tehtyä. Oon lukenu vaikka mitä koskien insuliineja, niitä pelkään kun ruttoa. Esikoisesta ei radia ollu, paasto oli onneks rajan alla, ei mikään pikkuruinen kyl hänkään ollu pitkä ja varmaan aika keskikokonen 54 cm ja 3830 g. Joo, mut tämmöstä. Ihan arsesta koko radi ja inhoon aamusta iltaan ajatella tätä ja se kun ei rajota siihen päivään kun yölläkin herätessä mietin et pitäskö ottaa jottain jääkaapista suuhunsa tai juoda jotain ja kuinka kauan uskaltais nukkua.

 

Puuh. Niin ja rakenne-ultrassa tää pieni oli hiukan pienempi kun isoveljensä (siis reisi ja päämitoiltaan, painoarviota en muista), painoarvio oli tuolloin 20+3 350 g :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja leipävinkiksi muuten, jos jollain on se akilleen kantapäänä ja ruisleivät yms ei sovi. Mä oon syöny minuuttisämpylöitä aamupalaksi: http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=659

Näyttää melko epäilyttävältä tossa, mut kun sen tekee esim. teeman kulhoon, tulee siitä leveempi ja matalampi ja sen kun pistää puoliks ja syö tavallisen leivän tavoin päällisineen niin ite ainakin tykkään. Teen ite siis vehnäleseisiin, tosin oon miettiny niiden vaihtamista esim. kauraleseisiin. Tommosen yhden kun syö, niin ei kyllä oo nälkä varmasti ihan heti ja eikä kestä kauaa värkätä :)

 

muoks. tein muuten samalla reseptillä edellispäivänä tuosta pitsapohjan ja kävi paremman puutteessa. Eikä muuten olu sokerit tunnin päästä kun jotain vitosen pintaan :)

Edited by tossavainen

Share this post


Link to post
Share on other sites

No Tossavainen sait Elokuisista RaDi-toverin tännekkin ketjuun ihmettelemään.

 

Yhdistelmänä kai tätä "kauheaa" läskimäärääni (siis bmi 26) ja sukurasitetta napsahti Raskausdiabetes tuomio päälle (Ja hyvä jos rasituksesta edes kotiin ehdin ennenkuin terkka jo lähetti viestiä).

 

Vielä en saanut tarkkoja arvoja (saan ne Maanantaina), mutta paastoarvosta olin kärähtänyt. Nyt on fiilis "tämä tästä nyt puuttui", mutta kaippa se siitä.

 

Jään lukemaan ja ihmettelemään aihetta ja palailen kyselemään myöhemmin lisää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Höh, harmi juttu :( Mut onneks se oli kuitenkin vaan yks arvo ja voihan olla et sulla on ihan hyvät arvot syömisillä, ettei tarvii sen enempiä sitte kontrolloida mitenkään :)

 

Ja ois se terkka nyt voinu sitten kertoa sen paastoarvonkin. Tosi ärsyttävää nyt viikonlopun yli sitte ootella toimintaohjeita. Mullakin kun oli sillon pääsiäisenä se rasitus ja söin sitten suklaamunia ja vaikka mitä pashaa koko viikonlopun ja sitten tiistaina vasta sain tietää ton paastoarvon. Hiukan harmitti toisaalta et olin sit vetäny vaikka mitä kakkaa mahan täyteen, että makrosomista vauvaa ootellessa :ph34r: 

 

Mä oon miettiny et pitäiskö munkin soittaa vaiks suoraan sille neuvolalääkärille, kun täti ei vaan tajuu, ja sanoo et en tajuu minäkään tätä touhua. Mullakin kuitenkin huitelee arvot ties missä korkeuksissa jos syön miten lystään ja kiva ostella ite noita liuskoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now