Mimu

Raskausdiabetes

1095 posts in this topic

Freya, anopit on kyllä ihme syöttäjiä... Meilläkin esikoiseen tunkee aina herkkuja just niin paljon kuin toinen vetäis. ONNEKSI ei ole muksu karkkien perään, mutta esimerkiksi mehua kittaa siellä ihan liikaa. Ollaan siitä sanottu, mutta sinänsä kehno tilanne kun ollaan niin paljon sukulaisten hoitoavun varassa ettei parane niitä suututtaa :unsure: No, onneks niillä on sentään ihan "järkeviä" mehuja eikä mitään lisäaine-pommeja (mulla on muuten hankalaa kun lapuissa lukee että ei sokeria vaan light-tuotteita. Ja minähän en perhana sellaisia käytä!)

 

Sellasta mä oon miettinyt. Kun monessa paikassa sanotaan mitä kaikkea haittaa radista voi olla lapselle (ja äidille) myöhemmin. Niin eikös joskus aiemmin ollut niin että ei sinne testiin joutuneet läheskään kaikki, minusta mä en ois esikoisesta joutunut niiden vanhojen sääntöjen mukaan, oisko siellä ollut ylipaino, vahva sukurasite yms. kriteereinä silloin. Niin kun pitkäaikaisseurantaa on vain noista, niin eihän ne tutkimukset välttämättä päde näihin lapsiin ja äiteihin, jotka eivät ennen olisi edes "jääneet kiinni"?

 

Ei niin etten ottaisi tätä vakavissani mutta kun olen tällainen kyseenalaistajaluonne niin tuli vaan mieleeni tuo.
 

Hassu tosiaan toi Tossavaisen lappu, ainakin mulla on määräys kanssa mitata tunti aterian jälkeen. Jätski ja mansikat on tappava yhdistelmä mun sokereille myös, tosi prseestä kyllä! Mutta toi nektariini-.. Jos se ei tehny sulle pahaa niin uskaltaiskohan.... Se on NIIN herkkua!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ymmärrän Marietta hyvin tuon epäilyn. Itse olen samanlainen kyseenalaistaja. Minulla ei ensimmäisessä raskaudessa ollut radia joten jos tuota tulkitsisi kirjaimellisesti niin ilman tätä toista raskautta minulla ei olisikaan suurentunutta riskiä sairastua 2-tyypin diabetekseen...? Siskoni ei myöskään joutunut sokerirasitukseen vaikka hänellä on ihan samanlainen sukurasite kuin minullakin. Paikkakuntakohtaisia eroja siis. Itseasiassa olen varmasti tosi rasittava tapaus kaikkine ajatuksini. Yritän vain muistaa että todennäköisyyksiinhän nämä kaikki vain perustuvat.

 

Kävin muuten eilen neuvolassa ja terkka oli sitä mieltä ettei tämä tuleva vauva kovin isolta vaikuta. Epäili ettei kyllä ehdi neljä kiloiseksi kasvaa millään toisin kuin veljensä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voihan sitä nektariinia koittaa, syö vaikka vaan puolikkaan kokeeks.

 

Mä laskeskelin mittarista eilen noita ylityksiä ja melkeen kaks per viikko :girl_mad: Toki mähän mittailen siis yhtenään ja oon kokeillu mitä voi syödä ja mitä ei ja sit kyllä välillä ihan luvallakin repsahtanu. Tuntuu kauheelta määrältä vaan. Toki mulla ei mitään kympin sokruja oo ollu ja mitä oon mitannu niin nopsaan ne laskee sallitulle tasolle. Mua kiinnostais ihan hirveesti tietää et mitä se sitten tekee se että viikon 168 tunnista siellä on sokerit ylhäällä kahtena tuntina. Toisaalta ärsyttää kun tietää et nää sokerit käyttäytyy niin eri tavalla eri ihmisillä muutenkin, niin miten nää syyt ja seurauksetkin voi muka olla samanlaisia silti kaikilla ihmisillä. Että varmuuden vuoks sitte syödään kun mikäkin himodiettaaja, ettei vaan lapselle tulis haittaa. Tai siis mietin et jos mä nyt en ois alkanu ite alun perin mittailemaan niin multahan ei näitä kukaan kyselis, jos oisin ollu vaan hiljaa ja tyytyväinen ja vetäny nassuun mitä sielu vaan sietää, niin oisko sieltä sitten tullu joku järkky 5 kg möhkäle sekasine verensokereineen. Tai tuleeko sieltä nyt sellanen vaikka koitan syödä ok, mut lipsun silti. Että jos mä nyt syön ruisleipää ja juon maitoa päälle niin oikeestiko se on huono juttu koska ne sokerit nousee. Ääh en tiiä, oon vaan niin kyllästyny tähän ruokakikkailuun ja rajottamiseen ja siihen et meinaan joka ruuan jälkeen nukahtaa näytti sokerit mitä tahansa. Aamulla söin kolme munaa, sokerit tunnin päästä 5.2 - nukahdin sohvalle pariks tunniks. Äsken söin kurkkua, tomaattia, grillisalaattia ja makkaran, sokerit tunnin päästä 5.9 ja saan oikeesti tehdä töitä et silmät pysyy auki. Raivostuttavaa! 

 

Ja joo, eipä mullakaan esikoisesta radia ollut. Et jos en ois toista lasta saanut, niin ei ois ollu mitään diabetesriskejä täälläkkään :P Sekin muuten kummastuttaa kun jostain luin, et uudelleen synnyttäjällä on 1 % mahd. saada radi, jos aiemmin ei oo ollu. Ja kuitenkin tunnen ihan miljoona tyyppiä jolla on toisessa raskaudessa radi, muttei ekassa. Et mistä toi 1 % on pierastu ?

 

Että semmosia mietteitä :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuota samaa 1% olen minäkin miettinyt enkä ole keksinyt muuta kuin sen että toisessa raskaudessa todennäköisemmin joutuu rasitukseen koska on a) vanhempi ja B) todennäköisemmin ylipainoisempi. Vähän henkimaailman jutuiltahan nämä vaikuttavat. Kaveri synnytti yli nelikiloisen joka oli ekan päivän sokeritipassa mutta radiahan hänellä ei ollut koska ei ollut käynyt edes sokerirasituksessa. No mutta hyvä kai se on että vouhkataan vähän liikaa kuin että sattuisi sitten yllättäen jotain ikävää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkään en tajua noitten sokereitten logiikkaa, oon huomannut että jos syön aterian loppuun jotain proteiinipitosta niin sokerit ei nouse niin paljoa kuin mitä ne nousee jos syön vaan kaiken ruoan samalla. Ja mua kyllä pelottaa mikä saarna on tulossa äitiyspolilla elokuussa, kun nyt on ollut niin paljon aukkoja noissa mittauksissa. En vaan ehdi tai muista mitata aina molempia arvoja. Tänään esim. aamulla mittasin paastoarvon, mutta sitten tulikin nopea lähtö kotoa ja mittari jäi tietysti keittiön pöydälle.

 

Oon huomannut ton saman väsymyksen kuin tossavainen. Tosi omituista jos aina aterian jälkeen iskee hirveä uupumus, tai ainakin musta se tuntuu omituiselta. Mielenkiinnosta tänään mittasin sokerit siinä vaiheessa kun se väsymys alkoi (n.35min ruokailusta) kun ajattelin että oisko ne silloin korkeimmillaan ja kropassa tuntuu se insuliinin eritys. Niin arvot olikin sitten 6.5, ei siis lähelläkään ylärajaa. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Viimeeks tänään kanssa outoja. Söin sikamaisesti miehen kanssa pakastepizzan joka nyt ainakin on kaikkien oppikirjojen vastaista syödä. (Ei ollu kaapissa muutakaan). Join vielä 2 lasia maitoa päälle ja kauhee väsy. Tunnin päästä syönnistä mittaus kuitenki 5,7. Ja tarkistin toisesta sormesta ni 5,8. En tajua...

 

Toisena päivänä sitten taas nousee sokerit kun edes ajattelee ruokaa... (Voisko istukkahormonin erityksellä olla mitään tekoa tään kanssa? Eikös se se just ole joka sotkee meiän radilaisten kropassa tätä sokeritouhua?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdyn tähän mysteeriin miten sokerit heittää.

Aamupalalla 1 ruisleipä, 1 ranskanleipäsiivu, 1 sokeroitu jogurtti, lasi maitoa ja kaksi nektariinia. (ok, mulla oli ihan HIRVEÄ NÄLKÄ niin söin noin paljon). 1h arvo 6.3.
Eli nyt ei leipä nostanutkaan arvoa. Hmph.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mysteerejä on sokerit juu...

 

Ahdistaa välillä tää ruokavalio. Mulla tuli raskauden puoliväli eilen ja nyt jo oon joutunut kiristämään ruokavalion tosi tiukalle. Ei leipää, ei perunaa, ei pastaa, ei riisiä, ei puuroa. Leivon mantelileipää itselleni aamupalaksi ja syön muuten pääosin salaattia. Pitäisi jaksaa noin 20 viikkoa samalla tavalla :( Viimeinen viikko on mennyt hyvin, ei ylityksiä arvoihin, mutta sit edeltävän kolmen viikon aikana ylityksiä 9. Eli jos jaksan tuolla dieetillä, niin sokerit pysyy hyvänä (entäs mun pää?). Mitenköhän tyksin äitipkl:lla suhtaudutaan noihin arvoihin? Jos on ollut ylityksiä, mutta nyt arvot parempia. Pakottaako insuliinille? Tekeeköhän ne siellä jotain sokereiden vuorokausimittauksia vai pelkkää omamittailua?

 

Täytyisi soittaa neuvolaan ja kerjätä lisää liuskoja itselleni. Oon nyt mitannut 4 kertaa päivässä lähes joka päivä eli ylittänyt sen 12 liuskaa, mitä neuvolan mukaan saisi mitata viikossa. Tää tasapainon hakeminen vaan vaatii enemmän mittauksia.

 

Täytyisi vaan ajatella positiivisesti, että ei tule lisää kiloja ainakaan tällä ruokavaliolla. Voipi jopa alkaa laskea ja onhan mulla varaa muutama kilo laihtuakin. Onko muuten muilla paino laskenut ja onko siitä sanottu jotain neuvolassa tai äitipolilla?

Edited by maiqu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla paino on ollut laskusuuntainen sen jälkeen kun aloin tuon radi-ruokavalion kanssa pelaamisen. Ensin putosi kuukauden aikana 3 kiloa joista nyt vajaa kilo on tullut takaisin. Tosin sekin lähti tänäaamuna kun sain vatsani vihdoin toimimaan :D. Vähän ne ovat neuvolassa kurtistelleet kulmiaan mutta vielä ei ole mitään sanottu. Paino on mulla ollut aina siinä normaalipainoindeksin ylärajoilla joten itseäni tämä ei haittaa. Tosin mulla on kyllä vähän syömishäiriötaustaa joten yritän olla tarkkana. Painoa on siis kaikkiaan tullut raskauden aikana 8 kg ja rv 34+ nyt menossa.

 

Vähän on tainnut armollisemmaksi muuttua tuo sokerien nousu. Tänään kävimme noutopöydässä syömässä. Tarjolla oli paljon kalaa ja salaatteja ja söin kyllä järkevästi mutta määrällisesti ihan kunnolla. Paitsi jälkkäriksi otin vähän hedelmähyytelökakkua. Reilun tunnin päästä uskaltauduin mittaamaan sokerit niin olivat vain 6,0. Jee :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unbelievable. Nyt ne sokerit on pysyny ihan hullun hyvinä vaikka oon syöny mitä! Paitsi päivällä hiukan pelästyin, söin äidin luona puolikkaan kyljyksen, 1/3 ahvenfileen ja salaattia + 2 tl raejuustoa ja tunnin päästä 9.9 ! Melkeen aloin itkemään ja äiti sano 10 minsan päästä et testaa nyt uudestaan, et ei se nyt voi olla noin korkee ja sitten sokerit olikin 5.4 :girl_crazy: 

 

Hitto kun oon niin tyhmä vaan et tarvii sit kokeilla saada nousemaan jollain jos ne pysyy omituisen alhaalla muuten "normaalimätöllä". Mut onneks ne on kokeiluillakin pysyny nättinä. Seuraavaa "suistumista" odottaessa....

 

Mulla ei oo tosiaan tullu koko raskauden aikana tullu ollenkaan painoa, nyt on rv 36 menossa ja viimeks kun kävin vaa'alla, oli lukemat - 2 kg lähtöpainosta. -2 -+1 kg ne on heilunu koko ajan. Mulle ei oo siitä mitään sanottu, paitsi kun viimeks laski taas sen - 3kg eli alle lähdön, mut kun en ollu ruokavalioon oikeen tehny mitään muutosta sinänsä niin minkäs sille voi kun syö sitä mitä voi. Mut kyllä se sit seuraavalle kerralle oli taas noususuhdanteessa, saas nähdä miten nyt. Vauva ei ainakaan ultrassa ollu mikään alimittanen vaikkei mulle oo painoa tullukkaan, eikä toisaalta mikään paksukainenkaan pitäis olla...Et kaipa hän sieltä kaiken tarvittavan ensisijassa ottaa...

 

Niin ja siis eihän ketään voi pakottaa insuliineille, kyllä hoidosta on oikeus kieltäytyä. Ite varmasti kieltäytyisin, monella taas ne varmaan ois helpotus ja ihan tervetullut asia. Että miltä itsestä tuntuu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pikaisesti huhuilen vinkkejä iltapalaan! Mulla on aamun arvot nyt ollut aika lähellä rajaa useamman aamun, mitä te syötte iltapalaksi? Mä oon syönyt jälkiuunileipää ja välillä lisäksi esim.puolikkaan omenan, kannattaiskohan toi omppu jättää pois? Tai sitten lähteä vielä siinä illalla kävelylle, mä iltapalan jälkeen lysähdän aina sohvalle eli siinä ei kyllä tule liikuttua ollenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä syön iltapalan jälkeen vielä jonkun rahkan tai ruisleivän. Muuten paastosta tulee yli 10h, mikä ainakin mulla sitten nostaa arvoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ollut töissä tänään eväitä joten lounas tuli korvattua kahdella ruisleivällä ja juustolla. Tunnin päästä verensokeri olikin sit 8.1. :( Tosin sitä mitatessani tajusin että minulla oli purkkakin suussa. Mitenköhän paljon purukumi voi vaikuttaa noihin arvoihin, tietääkö kukaan?

 

Tänään olikin viimeinen päivä töitä ja äitiysloma saa alkaa! Ehkä nyt pystyy taas paremmin keskittyyn ruokiin ja mittailuihinkin.

Edited by maisa85

Share this post


Link to post
Share on other sites

maisa85: en tiedä siitä purkasta, tuskin juuri vaikuttaa. Eiköhän ne leivät sen nosta. Minä en enää leipää voi syödä, en myöskään pastaa, riisiä tai perunaa... Pitkät reilu 19 viikkoa edessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moi!

 

Sori en jaksanut koko ketjua kahlata läpi...

Jouduin siis jo alkuraskaudessa sokerirasitukseen isoäitini tyypin 2 diabeteksen vuoksi (kuulemma joku uusi kriteeri joutua jo alussa) ja kiinni jäin. Ekassa raskaudessa (synnytys 12/12) kävin vasta loppuvaiheessa ja sillon sokerirasitystulos oli normaali. Normaalipainoinen olen ja vähän hämmentynyt diagnoosista. Nyt siis kaipaan vertaistukea vähän täältä. :)

 

Pistäminen on rasittavaa, unohdan ja epäsäännöllisen työn takia en aina pysty/ehdi mitata tunnin päästä ateriasta. Toistaiseksi arvot ovat pysyneet kahta kertaa lukuunottamatta normaaleina (paastoarvo poikkeava kun en syönyt iltapalaa ed.iltana ja toisen kerran 1h arvo pizzan jälkeen nousi liikaa).

 

Mulla on tapana monesti iltaisin napostella hedelmiä, leipää, jogurttia yms. eikä syödä vain yhtä iltapalaa. Iltaisin ei enää mun saaman ohjeen mukaan ole tarvinnut mitata. Miten teillä?

 

Entä onko teillä kaikilla ollut erikseen käynti sairaalan diabeteshoitajalla? Kävin nt-ultrassa enkä sanonut raskausdiabeteksesta mitään erikseen (en tiedä huomasiko neuvolakortista) ja neuvola-terkkari kysyi vaan sen jälkeen, et oliko mitään sokerista. Sanoin ettei ollut. Oliskohan mun siis pitänyt käydä vielä jossain erikseen?  Ei huvittais yhtään. Mun terkkari on tosin superyli-innokas, vaikka onkin jäämässä kohta eläkkeelle.

 

Tsemppiä mittauksiin! (jos mä saisin täältä itsekin motivaatiota...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Talviruusu, täällä käydään kerran diabeteshoitajalla ja sen jälkeen on soittoaika hänelle muutaman viikon välein jos ei ole ongelmia. Mulla piti mitata sokereita alkuun 2krt viikossa, myöhemmin 1-2 kertaa. Mittauspäivinä oli viisi mittausta: aamun paasto, aamupalan jälkeen, lounaan, päivällisen ja iltapalan jälkeen. Jos söi (mää yleensä söin) vielä toisen iltapalan niin sen jälkeen ei enää tarvinut mitata. Muuta kontrollointia ei ollut kun arvot pysyi muutamaa ylitystä lukuun ottamatta rajoissa, painoa tuli maltillisesti ja sf-mitta kasvoi tasaisesti. Ja kun oli siis ruokavaliohoitonen. Tosin mulla oli matalan istukan takia ultra rv33+4 ja silloin tehtiin myös vauvan painoarvio. Synnytyksestä sanottiin, ettei päästettäis yli viikkoa yli lasketun ajan, ainakaan ilman kontrollia.

 

Mulla oliskin ollut yliaikaiskontrolli rv 40+6, mutta vauva syntyi juuri sinä päivänä. Pelkäsin isokokoista vauvaa, mutta huoli oli onneksi turha. Tytön mitat oli 3444g ja 50cm. Esikoisen mitat ilman radia oli aikanaan 3485g ja 48cm (rv39+4) eli radi ei onneksi vaikuttanut vauvan kokoon. Mulle painoa tuli 5kg vähemmän kun ei voinut antaa mielihaluille periksi. :) Lähtöpaino oli sama, samoin ennen sokerirasitusta (joskus silloin raskauden puolivälin paikkeilla). Mullekin diagnoosi tuli aika puskista, vaikka sukurasitteena onkin kakkostyyppiä.

 

familia ja vauva 2vk 5pv

 

p.s Ihanaa kun voi taas syödä mitä haluaa ja sen verran kuin huvittaa! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Oi odotan jo niin tota että vois syödä mitä huvittaa. Täälläkin on ruokavalio toiminut siinä että arvot pysyneet juuri ja juuri rajojen alla. Alkaa vaan tää "varovasti" syöminen jo tökkiä. Rakastin mm. kaurapuuroa, mutta tän jälkeen voi tovi mennä ennenkun kosken uudestaan...

 

Lohdullista ettei sinulla familia radi vaikuttanut vauvan kokoon. (Täällä jänskään huomista kokoarviota 36+0. Pelottaa juuri tuo vauvan koko). Itelläkin istukka matalalla mutten ole saanut mitään erikoisseurantaa (radinkaan takia...). Oliko istukkasi sitten kohdunsuulla?

 

Meilläkin suvussa 2.tyypin diabetesta ja ikäkin vei rasitukseen niin silloin rv 26 napsahti paastosta. Painoa tullut nyt 10kg. Olisi näillä syömisillä mielestäni voinut tulla vähemmänkin. (Jos ei olisi joutunut kyttäämään ruokavaliota niin olisikohan sitten tullut vielä enemmän?)

 

Tsemppiä muillekkin radi-kärvistelijöille!

Edited by Freya

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Istukka oli nippa nappa kohdunsuun yläpuolella rakenneultrassa, mutta nousi siitä sen tarvittavat pari senttiä.

 

Oli kyllä hauska huomata, miten kroppa on ihmeellinen. Mun piti mitata sairaalassa sokerit (aamupaasto, aamupalan ja lounaan jälkeen) toisena päivänä synnytyksestä. Sillä siis varmistettiin, että kyseessä oli tosiaan radi eikä oo raskausaikana puhjennut 2 tyypin diabetesta. No määhän söin ku hevonen eikä sokerit heilahtanu juuri ollenkaan. :) Paria päivää aiemmin jo puolet siitä määrästä olis nostanut sokerit taivaisiin. Nyt onkin tullut sitten herkuteltua, ihan normi ruuallakin. :)

 

Tsemppiä kaikille radin kanssa tuskailijoille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua niin kypsyttää tämä sokerien mittailu ja ruoan kanssa taiteilu! Meillä vauva syntyy suunnitellulla sektiolla ja luojan kiitos se on jo ensi viikolla! En jaksaisi enää yhtään. Rv 36 synnytystapa-arviossa veikkailtiin keskimääräistä pienempää vauvaa. Joten eihän tässä ole oikein edes järkeä. Olen suosilla jättänyt mittailut 2 krt/vko mutta syömisten kanssa olen kyllä tarkkana.

 

Kaikista ärsyttävintä on käydä syömässä ulkona. Sitä kun näin kesäaikaan tulee harrastettua. Perunan kun vaihtaa kasvislisukkeeseen niin minulta ei lähde nälkä! Suorastaan v****taa maksaa annoksesta täysi hinta ja poistua paikalta nälkäisenä!

 

Tsemppiä kaikille jotka joutuvat vielä pitkään sinnittelemään! Itse en jaksaisi enää yhtään pidempään!

 

-maisa

Share this post


Link to post
Share on other sites

maisa, kohta sullakin onneksi helpottaa! Tsemppiä viimeisiin päiviin!

 

Se vauvan paino ei muuten ole ainoa syy miksi sokereiden pitäisi pysyä tasaisena. Vaikuttaa nimittäin vauvan vointiin synnytyksen jälkeen. Mulla pysyi arvot ihan hyvissä lukemissa, mutta silti vauvalla oli alkuun ongelmia sokereiden kanssa. Synnytys kyllä saattoi vaikuttaa kun ei silloin tullut mietittyä syömisiä... Vauvan sokerit oli siis ensimmäisen päivän liian matalat. Sai aina imetyksen päälle 20ml luovitettua äidinmaitoa ja syöntivälit piti pitää aika lyhyinä (söi omaan tahtiinsa, mutta yli 2-3h ei olis saanut päästää). Sokeritipastakin ehdittiin alkuun puhua, mutta lisämaito riitti sitten onneksi nostamaan sokerit. Toisena päivänä synnytyksestä mulla nousi maito ja vauvan sokerit oli kunnossa niin ei tarvinut enää lisämaitoa. Ensimmäiset pari vuorokautta mitattiin siis sokereita muutaman kerran päivässä (ja sen jälkeen bilirubiineja, voi vauvaparan kantapäitä!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, tiedän kyllä että huono raskauden aikainen sokeritasapaino on yhteydessä vastasyntyneen hypoglykemian kanssa. Toisaalta voi ne vastasyntyneet saada hypoja ilman äidin radiakin. Mä olen vähän sitä mieltä että tämä radi on tosi raskas diagnoosi siihen verrattuna miten yksin tämän asian kanssa jätetään. Ja luulenpa että jatkossa seulaa tullaan jollain tasolla löysentämään.

 

Ei mulla muuta tänään :). Viikko enää! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ No ei oo paljoa enää !

 

Ei varmaan täälläkään enää tuhottoman pitkään, huomenna poksuu 39+0. Arvot ei oo parantunu mitenkään, mitä hiukan oottelin et jos kuuluisin niihin onnekkaisiin, joilla sokeritasapaino menis kohdilleen jo loppuraskaudessa. Nyt oon ollu alkuviikon ilman liuskoja ja oon ihan vainoharhanen kun en tiiä jos joku onkin nostanu sokereita. Tänään onneks taas neuvola niin saa varmaan vielä yhen liuskapurkin, jos se riittäs loppuajaks :)

 

Kuinka äkkiä oisit familia päässyt kotiin, jos noita bilirubiineja ei ois alettu mittaamaan ? Näillä helteillä ois ihan kiva päästä omaan vilposeen makkariin asap, jonkun ruuhkasen osaston sijasta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Joo, samaa mieltä että tuntuu että yksin jätetään. Meillä ei ainakaan yhtään sen enempää seurantaa kuin normaaliraskaudessa ja saa stressata sitä sun tätä aiheeseen liittyvää. Tästäkin jo terkalle sanoin ja kehotti vaan juttelemaan asiasta seuraavalla neuvolalääkärikäynnillä (joita niitäkin vain rv 8 ja rv 36 täälläpäin, itellä muista syistä pari extrakäyntiä) ja lääkärikin sivuutti kaikki huoleni radin suhteen vaan lauseella "Hyvin se menee". Argh! Oishan se ollu kiva jutella asiasta ihan oikean lääkärin kanssa eikä turvautua googlen pimeään maailmaan missä nyt ei voi tietää aina mikä tieto on sitä oikeinta. :/

 

Kai se on vaan karaistava itsensä ja lopetettava stressaaminen. Koska "Hyvin se menee". ( Ehkä lääkäri koki hyysänneensä jo tarpeeksi kun stressasin myös lantion koosta...)

Edited by Freya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon vielä aika "alussa" radini kanssa, mutta toistaiseksi on tuntunut ihan ok:lta tää hyysääminen, mun ensikeskustelu diabeteshoitajan kanssa kesti melkein 1,5 h. Jotain painoarviota olisi tietty kiva saada, vaikka saisikin arvot pysymään kunnossa...

 

Oletteko muuten noudatelleet niitä virallisia ohjeistuksia vai soveltaneet jollain lailla? Mun järjellä virallisissa suosituksissa on järkyttävä määrä leipää ja muutenkin hiilaria, joten olen mennyt vähän vähäisemmällä linjalla (luokkaa 100-120 g hh/päivä) ja hiilarit pääasiassa kasviksista, vähän leseistä ja ajoittain ruisleivästä. Mansikoita olen syönyt ns. enemmän kuin olisi omasta mielestäni järkevää, mutta se onkin ollut sitten ainoa "pahe". Öljyjä (lähinnä oliivi-) käytän kyllä paljon, mutta mun ruokavaliossa on kyllä paikka myös täysrasvaisille tuotteille, eli mihinkään kevytjuttuihin en ole lähtenyt. Toistaiseksi kaikki arvot täysin kunnossa ja paino on jopa hiukan tippunut ajasta ennen radi-diagnoosia vajaassa kuukaudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now