pom

Doppler

272 posts in this topic

Tänään rv 9+2 kuului sydänäänet selvästi! :lipsrsealed: Hoikka olen minäkin ja ihan häpyluun vierestä äänet bongasin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään kuultiin täällä ekaa kertaa kotona sikiön sykkeet  :wub:  Vaihteli välillä 130-170, eli aika reippaasti  :girl_crazy:  Vasemmalla puolella alhaalla lymysi pieni  :tender:

 

Ostin koneen huuto.netistä ja siellä ajattelin joskus myydä poiskin. Rahoilleen saa vastinetta, näytöllinen doppler maksoi huuto.netissä 30e. Tänään siis 11+1. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on doppler ja on kyllä ollut hintansa arvoinen! Kaverit, joilla ei ole doppleria ovat ison osan alkuraskaudesta panikoineet "mitä jos se on mennyt kesken". Me taas voitiin todeta vaikka aamuin illoin, että siellä se sydän sykkii. Minulla on taaksepäin kallistunut kohtu, mutta syke saatiin varhaisilla viikoilla kuulumaan. Piti vain etsiä tosi alhaalta ja uskaltaa painaa. Mies onnistui alusta saakka löytämään sykkeen paljon paremmin kuin minä itse!

 

Nyt (37+2) ei doppleria enää käytetä, mutta on mukava tietää sen olevan olemassa, jos vaikka vauvan liikkeitä ei joku päivä tuntuisi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan järkyttävän ihana vehje! En ole hoitoalan ammattilainen, mutta mun syke näkyy selkeästi vatsassa kun makaan selällään eikä siitä laukasta voi erehtyä ♡ Äsken etsin yli 30min ja kuulin vain sen nopean viuh-viuh äänen. Pidin parin minuutin tauon ja kokeilin uudelleen. Sitten löytyi :) Kun jaksaa rauhassa hakea ja ymmärtää, ettei aina välttämättä saa kuulumaan niin ajaa asiansa hienosti. Ja minäkin olen kuitenkin aikamoinen stressi-erkki...

 

Ekaterinalla hyvä pointti, miksi tämä laite on hyvä. Olisi kamala viikkoja kantaa kuollutta tietämättä siitä mitään :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin kaivoin dopplerin eilen esiin rv9 kunniaksi ja sain sykkeet kuuluviin. Ja tosiaan hyvin alhaalta kuuluivat ja melko hiljaisena muun kohinan keskeltä mutta kuitenkin tunnistettavasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin hommattu doppler. Sykkeet kuului ekan kerran rv8+5, tosi hiljaisena ja paljon kohinaa. Nyt rv9 kuuluu jo ihan selkeesti. Rauhoittaa kyllä omaa mieltä, kun voi millon vaan kuunnella!  :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tykkään myös, onneksi tuli hankittua! Sykkeen sain kuuluviin viikolla 10+jotain, lähellä viikkoa 11. Nyt kun raskaus etenee mutta liikkeitä en vielä tunne ja välillä on ollut kipuja tai supistuksia, niin on ihana että voi kuitenkin testata että syke tuolla on ja että kipuilu ei vaikka johtuisi siitä että vauva on kuollut. 

 

Mulla myös näytöllinen vehje, ja se kyllä tuntuu näyttävän vähän mitä sattuu sykkeen lukemaksi. Oonkin ajatellu etten sitä usko niin kovin tarkkaan kun en tiedä kuinka luotettava on, tärkeintä että se nopea jumputus kuuluu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla ei ole kahdessa ensimmäisestä raskaudessa ollut doppleria, en jotenkaan kokenut sitä tarpeelliseksi, kun minulla oli kuitenkin kokoajan raskausvaivoja ja luotin niihin että kaikki on hyvin. Nyt tämä kolmas tuplaraskaus sai sen hankkimaan, jotenkin on huoli että onhan molemmilla kaikki hyvin :). Käytin vehjettä ensimmäisen kerran joskus viikolla 12+0 ja hyvin kuului molemmat :). Muutaman kerran ollaan sillä kuunneltu ja kyllähän se aikamoisen mielenrauhan saa aikaiseksi! Varsinkin kun pahoinvointi on ajoittain vähentynyt niin sitähän on ihan hermiraunio heti :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä sain kaverilta lainaan ihan alkuraskaudessa kotidopplerin ja ennen rv12 ultraa yritin sillä kuunnella, mutta en kyllä mitään saanut kuuluviin! Sitten kun oltiin käyty ekassa ultrassa ja nähty etä kaikki on hyvin, palautin vekottimen ja päätin etten enää yritä itse kuunnella.

Nyt rv 22+6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ostin omani halvalla käytettynä. Kokeilin äsken kuunnella, nyt rv9+0 mutta en saanut kuin oman sykkeen kuuluviin. Pitää taas viikon päästä kokeilla  :) voihan se olla, kun esikoinen masussa, ettei kuulu vielä moneen viikkoon. Pari päivää sitten saatiin kuulla sydänäänet varhaisultrassa, niin ainakaan ei tarvitse paniikissa olla.  :give_heart:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä hommasin dopplerin ekassa raskaudessa joskus viikolla 15, ja silloinkin oli vaikeaa löytää sydänääniä vielä. Tässä raskaudessa mies sai hetkeksi sydänäänet kuulumaan 9+1, ihanan rauhoittavaa tietää että kyllä siellä elossa ollaan :)

 

Muoks, 9+6 kuului jo selkeästi ja pidempään ihana jumpsutus yhdeltä kohdalta   :wub:

Edited by iinnn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tokasta ja samoin tästä kolmannesta kuului 9+ äänet. Välillä kuitenkin aina kesti löytää ne, kunnes 11+ ne alkoi löytyä jo poikkeuksetta heti.

 

Ekasta ostin dopplerin muistaakseni vasta 14+ ja silloin ne kyllä kuului jo.

 

Ihana kapistus alussa kun liikkeet ei kunnolla tunnu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tässä viikolla 9 pohdin dopplerin ostoa.. Viime raskauksissa en moista käyttänyt mutta jäin miettimään että se olisi varmaan tuonut paljonkin mielenrauhaa. Oon hermoillut molemmissa aikasemmissa raskauksissa ihan loppuun saakka, jos on ollut päiviä ettei tuntunut potkuja, ja tietysti eniten näin alussa kun niitä ei vielä tunne lainkaan. Nyt ois todennäkösesti viimeinen odotus mulla menossa, joten olis sit muutenkin kiva saada kaikki hyvät kokemukset koettua kun viimeistä raskautta viedään..

 

Nomutta kysymys kuuluukin, minkälaisia dopplereita olette käyttäneet? Bongasin juuri tollasen angel sounds dopplerin kirppikseltä edullisesti, mutta onkohan joku noista toista parempi vai mitä kokemuksia täältä löytyy? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä Angelsounds doppler JPD-100B. Ensimmäiset hennot ohimenevät äänet sain jo 7+6, mutta mulla anatomia edukseen varhaiseen löytämiseen.

Pitkä akunkesto ja muutenkin toimiva vekotin. Latautuu verkkovirralla ja ilmoittaa akun vähäisyydestä hyvissä ajoin.

 

Sykenäytöllinen, mutta näyttää vasta pidemmällä oikean taajuuden. Varhaisemmassa vaiheessa erilaiset häiriöt saattoivat väläytellä virheellisesti oikealta vaikuttavia lukuja. Tosin tämä sama on varmasti jokaisessa dopplerissa, eniten kannattaa luottaa kuulon perusteella kuin näytön.

Edited by Speranza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta! :) Kuulostaa hyvältä laitteelta, googlettamalla ainakin ulkonäöltään samanlainen malli kuin minkä tuolta kirpparilta löysin. Käynpäs nappaamassa sen ennen kuin menee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla olis nyt kysymys vielä tohon käyttöön liittyen.. Eli sain kirpparilta dopplerin mutta mukana ei ollu tuota geeliä lainkaan.. Käykö siihen periaatteessa joku hajuton liukaste tai kosteusvoide vai pitääkö olla jotain spesiaalia laitegeeliä? Tyhmä kysymys ehkä.. :D Ymmärsin kuitenkin että se on vaan väliaineena jotta laite saadaan kulkemaan iholla ja olemaan siinä tiiviisti kiinni että äänet saa kuuluviin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pohdittiin dopplerin hankintaa, mutta hankkimatta jäi. Toisaalta hyvä, koska olen melko panikoija ja varmasti olisin juossut neuvolaan sydänääniä kuuntelemaan, jos en niitä itse saisi dopplerilla kuulumaan. Toisaalta taas sydänäänten kuuleminen olisi saattanut rauhoittaakin mieltä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sohveliini, mä ainakin olen käyttänyt ihan kosteusvoidetta dopplerin kanssa. En raaskinut ostaa kalliita geelejä ja toimi aivan normaalisti kosteusvoiteellakin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei sitten kannata mitenkään joka päivä kuunnella sillä. Äitini (kätilö) soitti äsken hieman hätääntyneenä että ei kai me kuunnella sillä kauhean usein, kun niillä on nyt tosi paljon tullut myöhäisiä keskenmenoja ja kaikki ovat sanoneet että dopplerilla on kuunneltu joka päivä sydänäänet. Ei sitä yhteyttä olla vielä todistettu, mutta sepä se onkin kun niin uusi juttu tuo kotidoppleri ettei sitä ole tutkittu kamalasti.  :unsure:

 

Sohveliini, mä luin aiemmin että liukkari käy todella hyvin tuohon tarkoitukseen ja toimii paremmin kuin kosteusvoide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokeilin kosteusvoiteella, mutta ostin sit liukkaria ja toimii paremmin. Sydänäänet löytyi pienen etsiskelyn jälkeen :)

 

..Oon kans kuullut ettei kannata joka päivä käyttää, neuvolassakin sanoivat ettei tutkimusta ole joten mielummin vaikka kerran viikossa. Ajattelinkin että harvemmin kuuntelen, mielummin kuin otan riskiä. Nyt kun sit kuulin sydänäänet, en aio kokeilla uudestaan ellei sitten muut oireet lopahda täysin tai tule muuten joku outo olo. Sain niin hyvän varmistuksen kerrasta, että epäilystä ei nyt hetkeen oo. :) Ja eka ultrakin on ens viikolla joten sielähän sitä sit pääsee oikein kunnolla tutkailemaan.. Ja kun potkut alkaa tuntua niin sit ei ookkaan syytä kuulostella (ellei ne sitten hiljene yhtäkkiä). Mukava kuitenkin että voi toisinaan varmistaa jos tulee hätäinen olo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoista odottaessa ostin ja aika huonon sellaisen. Silloin en tykännyt käyttää. Kuopusta taas kun odotin, käytin doppleria loppuraskaudesta kun vauva oli niin hiljainen eikä viitsinyt liikkua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now