Sign in to follow this  
Followers 0
Guest ozeana

Suomimammat Ausseissa (ja isät myös!)

2 posts in this topic

Kun täältä löytyy ketjut suomimammoille Briteissä ja Amerikassa, niin löytyisikö Australiastakin suomammoja ja -isiä tänne turisemaan?

 

Itsellä muutto Ausseihin reilu 1-vuotiaan esikoisen + miehen kanssa vasta loppuvuodesta, mutta fiilistely ja valmistelu täydessä käynnissä. Eli jos siltä suunnalta löytyy äitejä ja isiä, niin olisi kiva kuulla jotain infoa ainakin seuraavista asioista:

 

- onko alle kouluikäiset tyypillisesti hoidossa kotona (äiti/isi/lastenhoitaja?) vai jossain päiväkodissa (millaisia vaihtoehtoja, hintatasoa, minkä ikäisille mitäkin?)

- eroaako lapsiperheen elämä jotenkin olennaisesti elämästä Suomessa?

- muuta erityistä huomioon otettavaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voih, mä olisin mielelläni tässä ketjussa. Mutta valitettavasti mun 5kk suomimammailu Sydneyssä tuli päätökseen eikä jatkoa ole tiedossa. Haaveita kyllä.

 

Siellä hengatessa tuntui että lasten kanssa pitkään kotona olo on aika tyypillistä, joskin varakkaalla kaupunginosalla on varmaan jotain tekemistä asian kanssa. Lasten kanssa ulkoiltiin koko ajan, kuntosaleilla on paljon lastenkaitsentaa, ja mamat näyttivät aloittavan tehokkaan vaunujumpan about suoraan sairaalasta päästyään. Kirkot järjestää paljon toimintaa lapsille ja lasten kerhoja oli muutenkin paljon tarjolla. Kaikkea ihanaa näkemistä ja tekemistä riitti-onneksi tuli tehtyä paljon ihania muistovideoita joita katsella kaihoten.

 

Ps ai niin uv suojavaatteet, hatut ja aurinkorasvassa uinti on ehdottomia. Samoin Kandee tutustua alueen käärmeisiin ja hämähäkkeihin että tietää mitä varoa ja mitä tehdä jos sattuu. Torakoita on vaikea välttää.

Edited by Naan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0