vilpertiina

Tyhmät kysymykset ovulaatiosta, vol. 2

1015 posts in this topic

Googletin, ni puol tuntia olis lähempänä totuutta. Oon varmaa taas lukenu jotain tieteiskirjallisuutta jostain 1800-luvulta.

 

7 tuntia.... joo-o! :D

 

Mut jos ne eksyy matkanvarrella :grin: 

 

Tulinpa kysymään jotain tosi tyhmää, kun ei mieleen oo jäänyt, että ovuloiko nainen joka kuukausi vuodesta vai jääkö kiertoja väliin vaikka ei olis mitään ovishäiriöitä?

Tuli vaan mieleen, kun ovis on säännöllisesti joka kuukausi tullut synnytyksen jälkeen, mutta tässä kierrossa en mokomaa ole bongannut edes tikkujen avulla :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Käsittääkseni ihan terveelläkin naisella voi jäädä ovis tulematta ilman sen kummempia syitä. Periaatteessahan ovulaatio tapahtuu n. kerran kuussa, mutta aina on poikkeuksia ja jostain muistelen lukeneeni, et jos on vaikka paljon stressiä tai kipeenä saattaa ovis jäädä tulematta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä pohdin melkein samaa :)

Pupuiltiin to iltana ja tänään iltapäivällä vatsakramppeja ja kontrolliviivaa vahvempi viiva ovistestiin.

Eli ovistestin ohjeiden mukaan ovis olisi 12-48 tunnin kuluessa.. hmmmm.. aika tuuri tarttis kai olla.

Mies tulee vasta sunnuntaina iltapäivällä kotiin niin sillon on pakko yrittää vielä ;) jos munasolu on 24 h vastaanottavainen niin saattaisi vielä ehkä ehtiä silloin

Ja mulla sattu yövuorot just vkl joten ei pääse pupuilee..Sunnuntaina sit! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei mulla ois sellainen tyhmä kysymys, että onko yleistä, tai normaalia, että ovulaation aikaan tulis myös vähän verta/verensekaista valkovuotoa?  :unsure: Ovulaation oletin tapahtuneen pe-su välisenä aikana kun vihloi vasenta puolta ja limojaki tuli. Nyt tänään maanantaina sit sellaista vaaleanruskeeta valkovuotoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uusi jäsen tyhmine kyssäreineen ilmoittautuu. En tiedä onko jo kysytty ja vastattu, mutta kroppani toiminta hämäännyttää kunnolla. Huomasin sitkeää valkovuotoa kp9 ja aloin testaamaan ovista,hymynaama tuli kp11. Laskuri antoi ovispäiväksi kp13, joten tähän asti meni kuin oppikirjassa. Kp13 näkyikin kananmunalimaa ja alavatsa ja selkä olivat kipeät. Eli mun mielestä ovis. Tästä eteenpäin on tullut enemmän tai vähemmän melko runsasta valkovuotoa?!? Nyt menossa kp17/26. Onko muilla samaa? Tää oli eka kerta kun käytin clearbluen testejä, edellisistä liuskatesteistä en saanut tolkkua oviksen tulosta, aikasemmin oletin et ovis on vikana limapäivänä. Raskaana en ole :( Kierto on melko säännöllinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LiljaLi: mie oon ymmärtänyt, että on ihan tavallista, että vähäistä vuotoa tulee oviksen aikoihin (monilla juurikin hieman oviksen jälkeen), eli ei kannata olla huolissaan! Tosin pelkkien vihlontojen perusteella on vaikea sanoa, milloin ovulaatio tapahtuu, miulla itselläni ainakin kipuja on yleensä pari päivää ennen ovista. Suosittelen tikuttamaan ovista, jos haluaa varmemmin tietää oikean päivän :)

 

Oktonautti: tervetuloa! Miusta tää oviksen bongailu ainakin on semmosta salatiedettä, että ei olekaan sellaisia kun tyhmiä kysyksiä :) Kyl siulla mitä luultavimmin on ollut ovis, jos digitesti on näyttänyt hymynaamaa. Kaikenlaiset vuodothan on hyvin yksilöllisiä ja riippuu myös kierrosta miten niitä tulee. Miulla itelläni ainakin on välillä hyvinkin paljon valkovuotoa oviksen jälkeenkin, joten elä oo huolissas,  tää on vaan niin ihanaa tää naisen elämä, eikä ykskään kierto tunnu olevan täysin samanlainen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos iiki! Luulis jo kroppansa tuntevan, mut kummasti sitä hämääntyy kaikesta kun on vauvantekopuuhat käynnissä. Ja kuitenkin yks lapsukainen jo on... :) Tää kierto on pelkkää tarkkailua kun mies on reissussa, sikäli hyvä ettei voi arpoa mahdollisia raskausoireita. Ens kerralla sit tosiyritystä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitkään lomaillut kierronkartoittelija täällä kyselee, että kuinkas kauan kohdunnapukka oviksen aikaan yleensä pysyy aukinaisena? Mulla aukes hiljalleen lauantain kuluessa ja tänään ma-aamuna on edelleen auki. Limojakin tuntus vielä riittävän, joten voisko ovis olla vasta tänään? Lämmöt on tässä kierrossa mittaamatta, kun en saanut mentyä apteekkiin ostamaan uutta mittaria  :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla usein napukka on auki pari päivää ennen ovista ja ovis on viimeisenä päivänä kun eggwhite-limaa tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta :) Jotenkin noin itsekin järkeilin, oletettavasti mulla oli sitten ovis vasta maanantaina kp 16.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en ole vielä oikein perehtynyt ovistikkujen maailmaan, mutta onko ovistikussa plussa plussa (ovis/raskaus) vain jos viiva on tummempi kuin testiviiva? Siis kun ymmärtääkseni ovis voi näyttää myös raskauden. Tein huvikseni ovistestin kun rtestiä ei kotona ole ja viime testauksesta on 2 viikkoa ja siihen tuli heti selkeä värillinen viiva mutta vaaleampi kuin testiviiva. Nythän raskaus pitäisi olla jo pitkällä (kp56) joten viiva olisi varmasti jo tumma, mutta kysyn nyt kuitenkin.. Kun vastaus todennäköisesti on että viivan pitäisi olla tummempi, tarkoittaako tuo värjäytyminen kuitenkin sitä että mulla on ollut ovulaatio vai voiko tikkuun tulla väriä ilman ovulaatiota? Mulla on jostain syystä sellainen olo etten ovuloi ollenkaan, joten täytyy kyllä alkaa tikuttelemaan jos tuo ovulaation jälkimaininkeja on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^En osaa raskauden osalta sanoa, mutta ovisplussa se ainakin on vasta, kun testiviiva on yhtä tumma tai tummempi kuin kontrolliviiva. Tota ovishormonia erittyy koko kierron ajan, joten tosiaan se kontrolliviivaa vaaleampi testiviiva voi tulla vaikka joka päivä. Siinä hormonin erittymisessä tulee piikki ennen ovulaatiota ja sitä noilla ovistesteillä haetaan.

 

Ja niin kun joku totesikin joskus, ni plussa kertoo vaan sen, että hormonipiikki tulee, mutta se ei todista sitä, että munasolu todella irtoaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mytty83: mie oon ainakin ymmärtänyt, että silloin kun ovistesti näyttää raskauden, niin viiva on kirkuvan punainen..tosin täysin luotettavahan tuo ei raskauden testauksessa ole, kaikkihan ei oo saanu positiivsta tulosta ovistestillä näkyviin, vaikka ovatkin olleet todistetusti raskaana. Miulla ainakin näkyy koko kierron ajan jonkinlainen viiva ovistestissä, mutta kun ovis on käsillä, niin viiva on kirkuvan punainen ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mytty83: Täältä löydät lisää tuosta ovistesti raskaustestinä -aiheesta http://www.vauva.info/foorumi/topic/7817-ovulaatiotesti-raskaustestinae/

Itse olen tehnyt ovistestejä raskaana ollessani ja ihan yhtä lailla niissä viivat vahvistuivat, kuin mitä raskaustesteissäkin, kun raskaus eteni pidemmälle. Ensimmäisen ovistestin tein siis jo ennen menkkojen oletettua alkamispäivää ja silloin näytti vahvaa viivaa, parissa päivässä viiva oli jo vahvempi, kuin kontrolliviiva. Sinänsä tuo sinun kp56 ei kerro mitään, koska ovulaatio on voinut tapahtua vaikka vajaa 2 viikkoa sitten. Siinä tapauksessa olisi ihan mahdollista, että ovistesti näyttäisi jo mahdollista raskautta ja vahvistuisi parissa päivässä kirkuvan punaiseksi. Jos taas ovis on tapahtunut 3 viikkoa sitten, niin voisi olettaa, että ovistestin viiva olisi vahvempi tässä vaiheessa, jos kyseessä on raskaus. Tai sekin on mahdollista, että sulla on ovis käsillä tai, että viiva ei vahvistu parissa päivässä, mutta olet kuitenkin raskaana (kaikilla kun ei kuulemma näy raskaus ovistestillä). Ostapa siis raskaustesti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastauksista! Taidanpa mennä testin ostamaan mutta vain mieltä rauhoittaakseen. En ole koskaan saanut noinkaan paljon väriä ovistikkuun mutta toisaalta en ole tikutellutkaan kuin tuon yhden pakkauksen verran. En todellakaan usko että olen raskaana, mutta inhottaa kun kierto on nyt näin pitkä. Ehkä saisi uuden kierron käyntiin nopeammin jos irrottautuu niistä ehkä-aatoksista.. :)

Edited by Mytty83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips leidit..

 

Saattaa mennä vähän off-topic, mutta ei ainakaan paljoa :girl_crazy: Eli laskentaoppia tulin harrastamaan.. Kuinka se nyt tuleekaan laskea, jos menkat alkaa kp39 kohdalla ja se olisi vaikka lauantai, niin aletaanko uutta kiertoa laskemaan tuosta samaisesta lauantaipäivästä. Eli jotenkin suomeksi, onko tässä tapauksessa kp39 myös kp1 ?? Vai vasta sunnuntai olisi 1.. hmph.. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos menkat alkaa muistaakseni ennen klo 18 tulee se samainen päivä olemaan kp1 ja jos sen kellonajan jälkeen niin seuraava päivä on kp1 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ainakin miun näytöllä viivat näyttää tasavahvoilta, joten eiköhän tuo positiivinen ole :)  ainakin varmuuden vuoksi kannattaa hyödynnellä :grin:  itse ehkä testaisin vielä aamulla (olettaen, että alin testi on tältä illalta), niin näkee onko testi vielä vahvistumaan vai haalistumaan päin. mut miusta testaaminen onkin niin kauhean mukavaa :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle näyttää ihan himpun vaaleammalta, mutta on se niin lähellä, että laskisin itsekin positiiviseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iiki, Jasmin's dream: Kiitos vastauksista :) Testiviiva oli tosiaan ihan aavistuksen kontrolliviivaa vaaleampi, mutta tuon parempaan en ole noilla testeillä koskaan yltänyt. Ja sattuipa tuo olemaan viimeinen testi niin seuraavana päivänä en pystynyt sillä testaamaan. Posti kuitenkin toi toisen merkkisiä erittäin herkkiä testejä joissa näkyi lähes samanvahvuinen viiva kontrolliviivan kanssa ja illalla olikin jo selvästi vaalennut, joten luulen tuon alimman olleen positiivinen. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päälimmäinen on eiliseltä illalta, alempi tältä iltapäivältä ja nyt illalla tekemäni oli jo haaleampi kuin iltapäivän testi. Minkä päivän tulkitsisitte dpo 0:ksi? Ja mikä siis olisi dpo 1 (tänään vai huomenna)?

 


Oallekkain.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.