vilpertiina

Tyhmät kysymykset ovulaatiosta, vol. 2

1015 posts in this topic

^^Mulla on myös pidentynyt luteaalivaihe noin kahdella päivällä ekan raskauden jälkeen. Sain ennen sitä ovisplussan kp15-16 ja nyt se tulee kp13-14. Kierto on kuitenkin saman 27-28 päivää. Tämä kuluva on tosin ollut ihan poikkeuksellinen kierto, kun ovisplussa tulikin jo kp11. Saa nähdä jääkö kiertokin sitten pari päivää lyhyemmäksi jollei käy sellainen tuuri että tulisinkin raskaaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka pitkään lh-huippu kestää? Tai siis nyt tänä iltana kun sain ovisplussan, niin kannattaako tikuttelua jatkaa? Voiko niistä testeistä päätellä tarkemmin mahdollisen ovulaation ajankohdan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kikherne: ohjeen mukaisestihan suositellaan lopettamaan testailu, kun plussan on testannut. itse oon aina testannut siihen asti, että näen viivan haalistuvan. lh-huippu on yksilöllinen, toisilla voi mennä nopeastikin ohi että esim. jos aamulla on testannut selkeän plussan, on iltapäivällä jo haalistunut viiva. Joskus taas voi kahtenakin päivänä näkyä plussa testissä. Testistä riippuen se ovis tulee 12-48 tuntia plussasta(vähän vaihtelee tuo aika testimerkeittäin), käsittääkseni ei sen tarkemmin voi testien perusteella sanoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua mietityttää, kun joka puolella sanotaan, että ovulaatiosta aika kuukautisten alkuun on samalla naisella aina saman pituinen? Eli ns. luteaalivaihe. Mulla on täysin säännöllisen menkat ollut aina eli se on 32 päivää ja sen saman ollut nuoresta asti, ellen ole sitten ollut raskaana. Olen tikuttanut ovista ja tytöstä aikoinaan ovisplussa tuli vasta kiertopäivänä 20, silloin ovis tapahtui aina noin 19-21 päivän paikkeilla. Tytön jälkeen tilanne muuttui ja ovisplussa on tullut tikuttaessa nyt jo kiertopäivinä 14-15, mutta kierto on pysynyt kuitenkin 32 päiväisenä. Toisaalta sanotaan, että luteaalivaihe ei olisi yli sitä 16 päivää, joka mulla nyt sitten olisi. Jossain jopa sanotaan, että menkat alkaa aina 12-14 päivän kuluttua oviksesta. Mutta mulla on kuitenkin niin selkeät ovisplussat tulleet ja toisaalta myös ovisoireet; toisen puolen juilimiset, limat, halut jne. Mihin luottaisin, yleisiin tietoihin että ovis tulee aina 12-16 pvä ennen menkkoja ja samalla naisella samalla lailla. Vai omiin tuntemuksiini ja noihin ovisplussiin?

Vastaan vähän jälkijunassa, että mulla oli esikoisen jälkeen just noin, että ovis kp 14-15 ja kierto 31-32 päivää, luteaali siis 17 päivää. Tai noin tuntemusten mukaan mutta raskauden alkaminen tukee olettamuksiani. Nyt kolmannen raskauden jälkeen luteaali on ollut 14 päivää, tosin kierto vielä hakee paikkaansa. (Ajalta ennen lapsia ei muistikuvia kuin että noin pari viikkoa.) Mulla on siis selvästi luteaali suht vakio muuten mutta raskaus muuttaa tuota vakiota. :D

Edited by Kärpänen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei! Taas täällä kyselemässä!

 

Sain eilen ovisplussan testitikkuun illalla klo 21. Tänään aamulla aamulämpö ei (vielä) ole kohonnut ja ovistestissä enää haalea viiva. Eli onko niin, että lh-huippu on nyt mennyt (siksi vain haalea viiva testissä aamulla, vaikka illalla kirkuvan pun), mutta ovulaatiota ei ole vielä tapahtunut (aamulämpö ei ole noussut)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuulianna noin mä kans jokseenkin tulkitsisin. Käytätkö FF:ää? Mulla se on nyt kahden kartoitetun kierron ajan piirtänyt oviksen viimeiselle "matalamman lämmön päivälle".

 

Tässä kierrossa sain ovistestistä plussan jo 2 päivää ennen varsinaista oletettua ovista, eli lämmöt nous vasta 3 päivää ovisplussan jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuulianna: ovistestihän näyttää hieman testistä riippuen oviksen tulevan 12-48h sisällä, joten todennäköisesti siulla on ovis tänään tai viimeistään huomenna. Ja ne lämmöthän tosiaan nousevat vasta, kun ovis on ohitse :)  eli ihan oikein olet ymmärtänyt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee! Kiitos vastanneille, kivaa kun alkaa vähän ymmärtää tätä omaa kroppaansa, edes jollain tasolla! Vaikka se ylläreitä jaksaakin järjestää tasaisin väliajoin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja Mesi, en käytä FF:ää, eikös siinä pidä mittailla lämmöt tosi orjallisesti ihan minuuttien tarkkuudella, että Se toimis toivotulla tavalla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä ei nyt ole oikeastaan mikään kysymyspostaus, ihan vaan höpisen ajan kuluksi kun sain vihdoin kahlattua tämänkin ketjun läpi.

On tämä ovulointi varsinaista salatiedettä. Toisilla hyvin selvät oireet kertoo koska ovis tapahtuu, toisilla taas samat oireet kertoo aivan toista. Kipuilut voi olla kasvukipuja, irtoamiskipuja tai sitten vaan mielikuvituksen tuotetta, eikä ne kerro oikeastaan yhtään mitään, tai siis toisilla kertoo toista ja toisilla toista ja eri kierrossa eritavalla. Limat tulee ja menee, jollain ennen, joillain jälkeen ja joillain oviksen aikoihin. Rinnat kipeytyy ennen tai jälkeen, tai sitten ei ollenkaan. Lämmötkin kertoo vain että ovis meni jo ja ens kerralla se voikin sitten olla ihan eri aikaan, tai sitten ei.

 

Kunpa oma keho toimisi jonkun oppikirjan mukaan, mutta kun ei. 

 

Itsellä alavatsan kipuilu ja nippailu jatkuu jo viidettä päivää. Limat tuli, oli ja meni, sitten oli pari kuivaa päivää ja nyt se limailu alkoi uudestaan. Rupesin jo epäilemään että ovis livahti huomaamatta ohi tikuista huolimatta, mutta tänä aamuna tikkuun tuli edellisiä vahvempi viiva ja kivutkin voimistui taas. Ehkä se sittenkin on vielä tuloillaan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limat voi tulla ennen, minulla tulee kolme neljäkin päivää ennen varsinaista ovista. ovispäivänä ei oo mitään, ainakaan tässä kierrossa. Olen kanssa opetellut oman kroppani, epäsäännöllisine kiertoineen. Esim vasen munasarja ovuloin oikeaa aijemmin ts kp17 ja oikea kp 21-23..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis kääk. Sain ovisplussan tikkuun kp 15 illalla (ainakin tulkitsin sen niin, koska viiva ilmestyi heti ennen kontrolliviivaa ja oli tosi tumma) ja kp 16 oli kovaa alavatsakipua, mutta selkeitä limaklönttejä ei ole ollut. Kosteampaa kyllä, ihan housuihin asti hulahdellut, mutta ei selkeitä klönttejä. Mitäs tämä nyt on olevinaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^"Ovulaatio tapahtuu keskimäärön 12-48 tunnin kuluttua ovisplussasta"? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Yazz. :) Lähinnä ihmettelin tuota limaklöntin uupumista. Aikaisemmissa kierroissa se on ollut selvä ja ajoittautunut ovikseen, mutta nyt sitä ei ollut. Siksi pistää miettimään että huijasiko testi mua... Kannattaiskohan jatkaa tikuttelua? Viime kierrossa ovisplussa tuli vasta kp 19 tai 20.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^itse muistaakseni varmistin plussan vielä 2-3 päivänä plussan jälkeen. Näki hyvin sit viivojen haalistumisen. Limojen olemassaoloa en enää muista o.O

Edited by Yazz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kikherne: Mulla ei ainakaan ole näkynyt mitään selviä limaklönttejä oviksen aikoihin missään tarkkailemassani kierrossa! Mutta oonkin aika huono limojen seuraaja... Ja tietty jos sulla on aiemmin aina ollut sellainen niin varmasti mietityttää, missä se nyt viipyy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mullakaan joka kierrossa tullut sitä limatulppaa. Esimerkiksi tärppikierrossa ei tullut. Joten ei se haittaa vaikkei sitä aina tuu :) Ovisplussan jälkeen kyllä vielä testasin, jotta viiva lähti haalenemaan. Mä suosittelen lämpimästi aamulämpöjen mittailua, se on mielenkiintosta hommaa ja siten saa ovulaation varmistettua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon nyt ihan ensikertalainen. En oo koskaan tikuttanut tms.testejä tai lämpöjä tehnyt. Nyt ajattelin tehdä. Eka kysymys, vaikka ehkä menis tuonne ovistestipuolelle, mutta laitan nyt tähän samaan... eli voiko sitä clear bluen ovistestiä käyttää vain kerran? Mietin minkä näistä systeemeistä otan käyttöön tällä kierrolla.

 

Viime kierto meni suunnilleen näin. Netin ovulaatiolaskuri näytti to ovispäivää. Peitto heilui sillä viikolla ti pe ja su. No en tullut raskaaksi. To tuli pikkulima, la nestemäistä limaa runsaasti. Ma alkoi lima-veriyhdistelmä ja vihlontakivut oikealla "kohdun kohdalla", joita jatkui 3-4pvää. Eli oliko ovis milloin? Seuraavan viikon ti eli vähän alle 2vkoa laskurin oviksesta alkoivat kk.t.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mariahs: Mä oon tosi huono noissa limoissa, niin niistä en osaa sanoa mitään... Mutta netin ovislaskureille en kyllä kovin paljoa painoarvoa laittaisi, ne kun taitaa olettaa aina että luteaalivaihe (aika oviksesta kuukautisiin) olisi se keskimääräinen 14 päivää, mutta sehän voi siis hyvin olla vaikka vaan 10 päivää tai 16 päivää. 
Kun alotat ovistestailut niin ovis on yleensä 12-48 tuntia ensimmäisestä ovisplussasta. Joissakin testeissä taisi lukea 12-36 tuntia ja esim. clearblue digissä 24-36 tuntia?

 

Itse olen kokenut kaikista parhaaksi menetelmäksi:
- tikuttelun suht.halvoilla mammaksi.fi:n testeillä pidemmällä aikavälillä (esim. kp9 alkaen) kaks kertaa päivässä
- kun tikulla on tullut plussa niin oon varmistellut digillä
- aamulämpöjen mittaamisen! Fertilityfriend -sivu on hyvä kaveri. =) 

Clearbluella taitaa olla kahdenlaisia digitestejä nykyään, mutta se vanhempi malli on siis se mikä näyttää hymynaamaa LH-huipun päivänä (=ovistestiplussa). Paketissa on kai yleensä 7 tai 10 testiä? Itse tilaan kotitesti.fi:stä, jossa myydään 10 testin pakkauksia. Ovat olleet nyt tarjouksessakin. :) https://www.kotitesti.fi/tuote/clearblue-digital-ovulaatiotesti-10kpl/00555/, tuolta tulee tosi nopeasti kun tilaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastauksista! Koitettiin kyllä hyödyntää oletettua ovista ja nyt on meneillään kp 24. Kiva Yosa kuulla että tärppikierto ei "vaatinut" klönttiä, joten toiveikkaana odottelen mitä tuleman pitää! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä ajattelin tärppikierrossa etten edes ovuloinut, kun oireet oli niin epämääräiset :D Vähän jotain limoja parina päivänä joo mutta ei mitään kunnollista. Ja meillä oli jo taustalla aika monta kiertoa, joissa oli selkeät limat ja oviskivut ja ei siis tärppiä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Souls... Eli oikeastaan niillä kivuilla ja muilla ovistuntemuksilla sekä kunnon limoilla ei ole välttämättä mitään merkitystä suuntaan tai toiseen? =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni ovulaatio lisää seksuaalista halukkuutta, mutta olen huomannut sen tapahtuvan useita päiviä ennen ovulaatiota. Mitenkäs muilla? Jotenkin nettiä lukemalla olen ymmärtänyt että halukkuus lisääntyisi juuri ovulaation aikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.