vilpertiina

Tyhmät kysymykset ovulaatiosta, vol. 2

1015 posts in this topic

Mullakin on josain kierrossa limat ja joissain ei. Mulla ei oo ollu vaikutusta tärppiin kumpi kierto on menossa limallinen vai ilman :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tapahtuuko ovulaatio aina sen 24-48 sisällä ovisplussasta? Vai voiko olla aiemminkin? Tänään aamulla tullut plussa ja parin tunnin kuluttua siitä vihlonut sen verran että mietin olikohan jo ovis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ruskatar: testeistä riippuen yleensä ovis tulee 24-48 tunnin sisällä ovisplussasta, joissain testeissä aika voi olla 12 tuntiakin. Oviksen aikoihinhan on monenlaisia kipuja ja tuntemuksia mahdollsita olla, useimmiten kipuja on kutienkin ennen ovista (munasolun kasvukipuja) ja oviksen jälkeen (keltarauhasesta johtuvat kivut. ) jotkut tuntevat myös tuon itse irtoamisen, joten kipuilujen perusteella voi olla hankala sanoa aivan tarkkaa aikaa ovikselle. Kuitenkin tuo aikahan on vain ohjeellinen ja luulen, että voi olla yksilöllisiä eroja, että itse ovulaatio voi tapahtua myös hieman tuosta viiteajasta poiketen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noikin ajat ovat KESKIMÄÄRÄISIÄ. Joillakin voi tulla "melkein" heti, toisilla 2vrk:n sisään :) Yksilöllistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voiko ovulaation oireet olla toisinaan lievempiä ja toisinaan vahvempia? Ts. itselläni on pari kertaa ollut hyvinkin selkeät oireet (pari-kolme päivää kestävä toispuoleinen kipu alavatsalla ja hyvinkin aristavat nännit,..), mutta toisiaan taas ei juuri mitään. Varmaankin kyseessä on sitten anovulatorisia kiertoja, mutta jotain lieviä oireita saattaa olla, jotka voisivat johtua ovulaatiosta, tai sitten eivät. Eli ovatko jotkut huomanneet, että ovulaatio tapahtuu, vaikka nämä selkeimmät oireet puuttuvat? Ilmeisesti kaikki eivät pysty huomaamaan ovulaatiota kuin tikuttamalla, mutta jos itse on tämmöinen tapaus, että sen todellakin huomaa, niin voiko olla, että sitten kun sitä ei huomaa niin sitä ei myöskään tapahdu? Ottakaa tästä kysymyksestä nyt sitten selvää.. :)

 

Hmm, tuosta muutaman päivän kestävästä toispuoleisesta kivusta alavatsalla ja vastaavasti muutaman päivän "nänniaristuksesta" päästäänkin vielä siihen, että onko näin pitkään kestävä kipuilu normaalia..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on välillä kestäneet jomottelut jopa lähemmäs viikon ja välillä päivän, yleensä ehkä pari-kolme päivää. Itse pidän kipuiluja ja vaihtelua normaalina, näin maallikkona. Läheskään kaikista kierroista en varmaksi tiedä ovulaatiota mutta yhden raskauden muistan alkaneen vähäisempien oireiden kierrosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Titiri, tossa vähän aiemmin kerroinkin jo, mutta mulla oli välillä kiertoja joissa oli selkeät oviskivut (toispuoleinen alavatsakipu keskellä kiertoa) ja runsaat limat, rintojen kipeytymiset jne. Sit plussa tuli kierrosta, jossa ei ollut oikein mitään oireita. Eli ilmeisesti olen ovuloinut myös oireettomissa kierroissa, tai ainakin yhdessä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse tiedän ainakin, että ovulaatio tapahtuu silloin, kun on selvät kivut alavatsassa ja nännit kipeytyvät neljän päivän sisällä ovulaatiosta. Jos näin ei tapahdu, tiedän ettei ovulaatiotakaan ole tapahtunut. Lääkärissä varmistettiin tämä asia. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Souls, ok mielenkiintoista :). Selailin vähän taaemmas tätä keskustelua, mutta en tainnut kommenttiasi bongata. Yksilöllisiähän nämä jutut ovat, mutta kiva tietää, että on mahdollisesti turhaa huolehtia tätä asiaa :). Ja pilvilinnan kommentista taas vahvistusta sille, että yksilöllisistä asioista kyse!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka! Tästä asiasta on ehkä keskusteltu täällä jo aiemmin, mutta onko kenelläkään kokemusta verisestä ovulaatiovuodosta? Joillakin voi kuulemma tulla pari päivää tiputtelua ovulaation aikaan ja Se on vaaratonta. En kuitenkaan saanut täyttä selvyyttä siihen, tuleeko vuotoa ennen vai jälkeen ovulaation tapahtumisen? Täällä ovista on tälle vklopulle odotettu ja eilen ja tänään pientä tuhruilua, sellaista veristä valkovuotoa. Maha myös vähän kramppailee. Toivottavasti harmitonta eikä mitkään kuukautiset, sillä silloin olisi kroppa tosiaan sekaisin!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laura: Mulla on muutaman kerran tullu veristä valkkaria,mutta ovulaation jälkeen ja yhden kerran. Ei siis mitään monen päivän vuotoa. Kemiallisessa mulla tuhrutti dpo7:stä aina menkkojen alkuun asti.

 

//siis heti irtoamisen jälkeen tullut veriviirua.

Edited by Sanghi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyselempä ite nyt vuorostani tyhmiä, kun nyt vähän ihmetyttää. Eli tilanne on siis se, että perjantaina testasin tasavahvat ovisviivat ja tuntemuksienkin mukaan ovis oli kyllä, lauantaina viiva oli jo haalistunut selkeesti ja lämpökin noussut jo perjantaista, eli oletin ovulaation olleen. Sunnuntaina viiva oli kuitenkin hieman vahvempi kuin lauantaina ja lämpö oli laskenut ja äsken testasin vahvan ovisplussan? Siis voiko olla, että on kaksi ovista yhdessä kierrossa, väliähän ei tulisi kovin paljon, että teoriassa kai se olisi mahdollista ainakin. Vai olisiko, että aikaisemmin kuitenkin vain yritti munasolu irrotta sitä tekemättä? Omituista tässä on nyt myös se, että yleensä oviskivut on selkeästi paikallistettavissa toiselle puolelle, mutta nyt en osaa sanoa kummalta puolelta kun tuntemuksia on molemmissa. Vai sekoileeko miun kroppa nyt vaan kevään kunniaksi?

 

Tänään on kyllä lapsettomuuspolin käynti, joten toivottavasti saan vastauksen sieltä, kerron sitten jos ne osaa siellä sanoa mitä on tapahtunut. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä, tule Iiki sitten kertomaan miten meni! :) Valitettavasti en osaa tuossa asiassa kuitenkaan auttaa. :( Itsehän en ovista bongannut testeillä ollenkaan, mutta toivon todella että se kaikesta huolimatta olisi ollut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noniin, nyt on käyty gynellä ja vastauksen sain eli: nyt on vasta se ovis käsillä. Pe ei ollut ihan yhtä vahvat viivat kuin nyt, joten itsekin vähän aattelin, että näin asia on. Toivoin kyllä vähän salaa, että oiskin ollut kaksi :D  ja tiedänpähän jatkossa, että yhtä vahvat viivat ei riitä miulle, vaan pitää olla sen testiviivan vahvempi kuin kontrollin. Kuulemma oikein nätti folli näytti olevan irtoamaisillaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohan oli hyvä uutinen, iiki - tiedätpähän, että ovulaatio on käsillä :). Nyt ei muutako folli irrotkoon ja äkkiä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa! Meneekö se siis niin, että ovistestit haalenee oviksen jälkeen? Itselläni oli oireita oviksen suuntaan 10päivä tietämillä, mutta ei ollut testejä kuin vasta 12 päivä.. Testasin siis aamuin ja illoin ja aluksi 12-15 päivä tuli toista viiva myös, mutta nyt ei enää ole tullut kuin pelkkää yhtä viivaa.. Ilmeisesti siis ovis on mennyt tikuista juuri ohi..

Edited by Janina88

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kyllä testiviiva yleensä haalenee oviksen mentyä. Oviksen testaushan kannattaisi aloittaa pari päivää ennen oletettua ovista. Ainakin miun testipaketin ohjeesta löytyi taulukko, jossa neuvottiin minä päivänä minkäkin pituisessa kierrossa kannattaa aloittaa testaaminen. Jos siulla on normaalisti melko lyhyet kierrot (n. 23-25 päivää) niin olettaisin, että ovis on ollut tuolloin kun epäilitkin sen tuntemusten perusteella olevan. Tikuissahan pitää olla tasavahvat viivat tai testiviivan pitää olla vahvempi kuin kontrollin, että voi plussaksi laskea. Ja miun gyne ainakin kritisoi viivallisia testejä epäselvinä. Moni täälläkin on tykännyt käyttää digitestiä plussan varmistamiseksi. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^kiitos! :) itselläni ei ole menkkoja ollut yli kahteen vuoteen, mutta nyt jätin minit pois 1.3 ja en siis yhtään tiedä missä kierto menee... Digejä tilasin myös, mutta en niitä nyt käyttänyt kun tilasin niin myöhään nuo testit niin enää niissä liuskoissa ei näy mitään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Janina88, joillakin saattaa miltei läpi kierron näkyä jonkinlaista toista viivaa mutta sitten se selvä ovisplussa on kuitenkin havaittavissa jossain vaiheessa kun tulee ne tasavahvat tai vähän kontrollia tummempikin testiviiva. :) Ovis tosiaan saattoi mennä jo, tai voi se olla vielä tulossakin, monella kun nuo ensimmäiset kierrot pillerien jälkeen saattaa venyä, mutta silti ovis voi tapahtua... Sinuna ottaisin digit käyttöön seuraavassa kierrossa jollei sitten tärppää heti tästä ensimmäisestä. :) Itselläni on ollut tapana tikuttaa ovista ja sitten kun epäilen ovisplussan tulleen niin varmistan vielä digitestillä. :) Näin riittää se kalliimpi digitestipakkauskin pidempään, jos yritys venyy eikä tärppää heti ensimmäisistä kierroista. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piippis siinä lienee ohjeet siinä pakkauksessa? =) Eli kun viivat ovat tasavahvat tai testiviiva on kontrollia vahvempi = ovisplussa. Postaamassasi kuvassa testiviiva on vielä selkeästi kontrollia haaleampi eli nyt vaan jatkat testailua seuraavina päivinä. :) Ja jotkuthan testaa parikin kertaa päivässä... 

Tässä suora lainaus pregcheckin sivuilta:
Ovulaatiotesti on erittäin herkkä ja se mittaa luteinisoivan hormonin tasoa virtsassa. Kun testitulos on positiivinen eli testi tunnistaa luteinisoivan hormonin ”piikin”, tapahtuu ovulaatio todennäköisesti 24-48 tunnin päästä positiivisesta tuloksesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohjeet... Mä olin niin mies, että viskasin ne roskiin kun avasin paketin. Sit kaadoin jotain jämäruokaa siihen päälle. Ja vasta sit otin aivot käteen ja aloin miettiä, että ehkä tässä on omat niksinsä. :D

 

Kiitos mesi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heippa! Meneekö se siis niin, että ovistestit haalenee oviksen jälkeen? Itselläni oli oireita oviksen suuntaan 10päivä tietämillä, mutta ei ollut testejä kuin vasta 12 päivä.. Testasin siis aamuin ja illoin ja aluksi 12-15 päivä tuli toista viiva myös, mutta nyt ei enää ole tullut kuin pelkkää yhtä viivaa.. Ilmeisesti siis ovis on mennyt tikuista juuri ohi..

Nyt 16-18 päivä ovistestit oli aivan negoja! Tänään mulla on ollut hiukan jomotusta, joten tein ovistestin ja nyt näytti taas tulevan toista viivaa?! Mitä ihmettä kun pariin päivään oli jo ihan negoja ja taas tulee viivaa... Pitää varoiksi nyt illalla taas testata ja jatkaa aamuin illoin.. Ovis voi ilmeisesti olla nyt vasta tulossa! Eikös? Minit jätin 1.3 pois ja menkkoja ei ole kahteen vuoteen ollut :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piippis, kannattaa testata se pari kertaa päivässä ja yrittää ajoittaa testaamiset niin, että testaat aina suurinpiirtein samaan aikaan joka päivä :) mulla esim plussakierrossa kävi niin, että tosi haalea viiva oli ollut viel illalla ja seuraavana aamuna olikin selkeä plussa (varmistin viel digillä ja sain hymiön) ja illalla kun testasin niin ei ollu enää yhtä vahvat viivat ja digi näytti myös negaa. Yhdeksän päivän päästä tosta testasinkin sit positiivisen raskaustestin!

 

Janina88, ilmeisesti joillakin ihmisillä nuo liuskaovistestit seilaa kierrossa aikamoisesti eli voi hyvin näyttää välillä viivaa ja sit olla hetken ihan negoja kunnes taas alkavat vahvistumaan :) kannattaa nyt testata vaan reippaasti ja katsoa joskos se plussa sieltä tulisi! Plussa on siis sitten vasta kun viivat ovat tasapaksut tai voi se testiviiva olla viel vahvempikin!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.