vilpertiina

Tyhmät kysymykset ovulaatiosta, vol. 2

1015 posts in this topic

Voinko ovistikkuun tulla vahva viiva vaikka ovis olisi muulloin? Mietin vain kun sain plussan oloisen viivan viime viikolla mutta oireet tällä viikolla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko joku muu saanut ovisplussan kolmena peräkkäisenä päivänä? Mä olen aiemmin saanut plussan joko yhtenä tai kahtena päivänä ja se käykin järkeen, sillä nuo testit näyttävät LH-huipun 24-48 tuntia ennen ovista. Nyt kuitenkin tuo plussa tuli jo kolmantena aamuna peräjälkeen. Voikohan tuossa olla mahdollisuus, että munasolun irtoamisessa on jotain häikkää tmv.? Käytössä on Clearbluen digitestit, joten tulkinnanvaraa siitä, onko viiva plussaa vai ei, ei pitäisi olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mulla oli viime viikolla neljä päivää plussa, niistä jaksoin digillä katsoa kaks ekaa, muutoin vaan liuskalla. Testasin muistakseni 6. tai 7. päivänä ekasta plussasta ja silloin oli haalistumaan päin.

 

Mun tapauksessa tuo tarkottaa sitä, että kroppa jää jumittamaan LH-huippua, kun se yrittää kovasti irrottaa munasolua. Mulla on PCO-tyyppinen eli monirakkulainen munasarja toisella puolella ja tämä oli sen puolen ovulointi tai varmaan lähinnä sen yritys. Tässä kuussa en oo menossa ovislabraan (progesteroni), joten en osaa sanoa, irtosiko munasolu lopulta vai ei.

 

Ovistestiplussahan ei siis "takaa" ovista, se takaa vain LH-huipun. Puhun kuitenkin vain itsestäni, kun tiedän, että häikkää irtoamisessa oikeasti on. Voihan tuo olla sinulla tilapäinen häikkä.

 

EDIT: Ovistestihän voi näyttää plussaa myös, jos on raskaana. Tee toisenlainen testi. ;)

Edited by airua

Share this post


Link to post
Share on other sites

En taida olla raskaana. :D Aukkari oli viime keskiviikkona, jolloin näkyi 10 mm johtofollikkeli, joten kyllä tuo ovis tai sen yritys on nyt. :) Sitä en sitten tiedä, olisiko lauantaina kurkkukipuun ottamani 600:n burana voinut vaikuttaa ovikseen... :( Hitsi, kun en ennen lääkkeen nielaisemista tajunnut, että tässähän on aika oleelliset päivät menossa. Olisin voinut vaihtaa parasetamoliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei. :) Tosiaan ovishan voi käsittääkseni olla herkkä monille asioille ja myös tulehduskipulääkkeille, joten ehkä se johtui siitä. :) Tsemppiä seuraavaan kiertoon! Ja voihan toki olla, että ovis on lopulta tapahtunut, etenkin jos selvä johtofolli on bongattu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänään en sitten enää saanut ovisplussaa testiin. Toivon mukaan ovulaatio pääsi kuitenkin tapahtumaan. Onkohan tuo kolmen päivän Lh-huippu normaalia vai oire ongelmasta? Ensi viikolla olen onneksi menossa progesteronikokeeseen, joten silloin asia varmistuu. Tietty olisi kiva, jos ei ehtisi sitäkään ennen elätellä toiveita, jos voi olettaa oviksessa olleen häikkää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anskuli, en usko, että kolmen päivän LH-huippu olisi yleisesti ongelmallinen. Harva varmaan jatkaa tikuttamista enää ensimmäisen ovisplussan jälkeen, joten ties kuinka monet saattais saada ovisplussan vielä seuraavinakin päivinä, mutta eivät vaan tiedä sitä, koska eivät enää testaa. :) Muistan tämän vuoden Kierronkartoittajienkin klubista erään, joka sai juurikin tärppikierrossa kolmena päivänä peräkkäin ovisplussan ja silti siis todistetusti tärppäsi ja kohta vauva jo syntyy. =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, eli ehkä toivoa on. :) Mä olen jatkanut tikuttamista, sillä meillä on tämä lisääntyminen ollut kovastikin vaikeaa ja sitä oikeaa ajoitusta olen hakenut. Ja lisäksi sitä, kuinka pitkään kannattaa yrittää (joo, välillä menee pakkopanemisen puolelle... :ph34r:) ja jos jotain punaviinikikkakolmosiakin innostuu käyttämään B), niin siihen kaiketi pitäisi tietää, milloin ovis on jo ohi. No, täytyy toivoa parasta ja ensi viikolla sitten tulee varmuus tuosta oviksen tapahtumisesta. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips. Olen uusi täällä mutta kaipaan apua ja mielipiteitä. Lueskelin ketjua ja mielenkiintoinen on =).

 

Ollaan yritetty kohta vuosi viidettä lasta saada alulleen, mutta ei ota onnistuakseen. Tammikuussa meni kesken ja elokuussa oli tuulimunaraskaus. Nyt siis toinen kierto tuulimunan jälkeen. Ovista olen tikuttanut ja saanut joka kierrossa vahvan plussan, mutta varsinaiset ovisoireet olleet vähäisiä tai jopa puuttuneet. Nyt tässä kierrossa päätin olla stressaamatta asiaa sen kummemin koska hajoan pettyä tai epäonnistua aina. Menkat olleet koko yritysajan niukat, vuotoa 1-2 päivää. Nyt menkat oli todella runsaat ja pitkät, kunnon vuotoa 4 päivää. Kp7 alkoi tuntumaan ovistuntemuksia, olin aivan taivaissa, wou! Nivusia kuumotti, alamahaa nippaili toispuoleisesti ja limaa TULI! Päätin sit kuitenkin tikuttaa vaikka toisin olin päättänyt. Kp9 tuli suht vahva viiva ja oireet voimakkaat. Kp10 en pystynyt testaamaan (lapsen kaa sairaalassa), mutta limaa tuli reilusti ja kivut kovimmat tuolloin. Kp11 limat hiipui ja nyt kp 13 ei enää mitään. Ainoastaan vasemmalle sivulle tuikkii välillä. Nyt mietinkin että onkohan se lh-huippu ollu tuolloin kp10 kun jäi testaamatta? Olen lukenut monesta paikkaa että ovis ois ohi, kun limailu loppuu. Aiemmin ovis ajoittui kp20 tienoille paitsi tuulimunaraskaudessa kp15, eli oli eka normaali kierto aikoihin. Kuopus tärppäsi ilman yritystä yllättäen ja tuolloin ovis oli kp10 tienoilla. Lämpöjä en ole säännöllisesti mittaillut, mut ei ne ole sellaset peruskorkeet mitä yleensä on oviksen jälkeen.

 

Onkohan ovis siis ollut vai vasta tulossa? Oireet oli kyllä vahvat mutta se ovisplussa jäi tulematta. Aiemmin plussa ollu iha megaselvä, eli testiviiva niin tumma että ei juuri kontrolliviivaan enää väriä riittänyt. Oikeestaan yritys jo lopetettiin, mutta sit sorruin noihin typeriin testeihin ja tässä taas ollaan ja ihmetellään. Juu, ja aloin kp1 syömään omega3 max annoksella, foolihappoa ja disperin 50mg.. en haluaisi jäädä epäonnistujaksi. Vauva olisi niin toiveissa mutta stressaaminen vain pahentaa asiaa.. siksi nyt rennommin.

 

Kiitos jos joku viitsii ottaa kantaa =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heips. Vastaanpas ite ku ratkaisu löytyi =). Eli ne viime viikon oviskipuilut liene kypsymiskipuja. Tänään kp 15 pamahti niin selvä plussa ovistestiin ja limailu alkoi uudestaan ja alamaha tulessa. Uitin huvikseen pc:n r-testiliuskankin ja pinkki haamu siinäkin. Toivottavasti tämä kierto toisi toivotun tuloksen kun megaovista pukkaa =).

 

Plussatuulia kaikille!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä menee jo yksinpuheluksi mutta menkööt :D. Ootteko saaneet ovikseen aikaan raskaustestiin selvää värillistä viivaa? Aika huimasti vahvistunut kun dippasin tuon toisen pc:n liuskan tänään. Ovistesti oli edelleen vahva plussa tänään. Tuossapa kuva vielä. Otettu kuivista liuskoista jotta pystyy vertaamaan :). Lämmöissä selvä nousu ollut nyt kahtena aamuna. Eiks ne nouse vasta oviksen jälkeen?

 

http://aijaa.com/pYRjF9

Share this post


Link to post
Share on other sites

^toisinpäin oon kyllä lukenut (ovistesti raskaustestinä), mutta enpä tiennytkään, että r-testi vois ovikseenkin reagoida?! Tee raskaustesti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Satunen85 Kiitos kun vastasit. Ei mene ihan yksinpuheluksi :D. Tein tänä aamuna ja leveä pinkki mutta haalea viiva raskaustestissä on edelleen. Ovistestit tasavahvaa myös. Olen aivan ymmälläni. En ole saanut pregchec testiin koskaan tuollasia haamuja ellen ole raskaana ollut. Olot muutenkin oudot sen puolesta että tää limailu ei lopu vaan jatkuu runsaana. Mahajuilintaa ja alaselkäsärkyä on myös. Onko ne kp7-10 oireet olleetkin ovista? Mitä eka viestissä kirjottelin. Koska oli ne ihan ovisoireiksi tulkittavissa. Ja oisko nää nyt kiinnittymiatä mitkä alko kolme päivää sit? Merkillistä todella :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Satunen85 En uskalla. Enkä raaski. En oikein usko että oisin raskaana.. vaikka noi testitulokset hieman siitä puhuis ehkä. Teen aamulla pc:n liuskan taas. Jännää! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenta. No nyt oli pc liuska jo tosi haalee, just näky että jotain pientä yritti tehdä. Tein varmistukseksi apteekin oman ja siinäkin vain viivanpaikka. Joten kyllä se oli joku mega ovulaatio kun r testit reagoi noin. Nyt vaan odotellaan.. että pääsis testaamaan ja sais sen oikean plussan. :) Ovistestikin oli himpan haalistunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä luin just alkuviikosta jostain (oisko ollut jonkun testimerkin sivuilta), että oikealla hetkellä testattuna raskaustesti voi reagoida ovikseenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo ja niinhän täällä palstallakin kävi ihan hiljattain jollain ja vardinaisen plussan testasi sitten parin viikon päästä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo niin se voi tehdä. On mulla jotain hailuran hailuraa joskus aiemminki oviksen aikaa antanut ku oon huvikseen koittanut r testillä. Nyt oli vaa ihan selvä plussa. Itseasiassa neljänä päivänä oli nyt putkeen r-testi ja ovistesti plussalla. Oireet oli mahtavat ja kypsymislimat- ja kivutkin oli viikkoa ennen varsinaista ovista. Anna tän kaiken tarkoittaa että nyt olisi SE kierto!

 

Kiitos kannanotoista :). Plussatuulia kaikille! Mä tuun sit vajaan parin viikon päästä kertoo kui kävi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenta. Sen verran pitää tulla huutelee että dpo9 ja eka pinkki haamu r-testissä :). Vielä ei voi innostua vaan viivan tarvii nyt vahvistua tasaseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä kerran moi. Dpo 10. Haalea plussa pc:llä, sofilla ja apteekin omalla :D (pientä himotestaajan vikaa). Taisi vain super mega ovuleissoni toimia. Toivottavasti tällä kertaa sinne kesään asti kestäs kyydissä.

 

Kaikkea hyvää teille :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viivat tummunu eilisestä todella paljon :o. Ainakin sen puolesta hyvältä vaikuttaa :). Nyt dpo 11. Tuulimunassa ja km:ssa viiva ei tällai vahvistunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään muulla itkuherkkyyttä ennen ovulaatiota? Nyt menossa kolmas kierto renkaan heivaamisen jälkeen ja oon merkinnyt oireita ylös. Tänään kp 13, ovista odotetaan viikonloppuna ja eilen taas itku silmässä ihan ihme syistä. Viime kierrossa sama kp 12 ja 13. En todellakaan itkeskele normaalisti eli voiko tää liittyä normaalikiertoon?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miten pitkään oviksen jälkeen on (edes teoriassa) mahdollista hedelmöittyä?

Varmaan tietty yksilöllistäkin, mutta pohdinpa tässä sattuneesta syystä että onko mitään yleistä oletusta/tietoa että kauan munasolu tuolla odottelee :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.