vilpertiina

Tyhmät kysymykset ovulaatiosta, vol. 2

1015 posts in this topic

Luulin jo tunnistaneeni, että ovulaationi oli alkuviikosta. Kosteus lisääntyi, napukka oli pehmeä ja ovulaatiomikroskooppiin tuli nätti saniaiskuvio välillä la-ti. Eilen keskiviikkona napukka oli jo kova ja mikroskooppi näytti tyhjää. Myös kosteus väheni. Tänään kuitenkin CB digitesti näytti hymynaamaa eli mitä ihmettä?! Täytyykö tästä nyt päätellä että omat tuntemukset ja oireet kehossa olikin huijausta? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

En oikein tiedä, mille tyhmät kysymykset -osastolle tämä kuuluisi... No, kuuluuko tyypillisiin dpo-oireisiin, että rinnoista tulee ikään kuin täyteläisen ja raskaan tuntuiset? Minulla tämä alkoi eilen eli dpo 5 ja jatkuu yhä. En muista tällaista oiretta vielä kuvitelleeni, ja tjot-kiertoja siis takana 2, nyt kolmas menossa, ja kaikki miljoona muuta raskausoiretta kyllä kuviteltu noissa kahdessa negakierrossa. PAITSI että en ole varma, ovuloinko edes viime viikon torstaina -  oli vain sellainen viime kiertojen kaltainen jomotus vasemmalla puolella, lievempänä vain. (Ja oltiin pupuiltu sopivasti dpo -1 ja sitten dpo 0 vähän lisää ;)). Aiemmin siis olen tunnistanut oviksen kovasta toispuoleisesta jomotuksesta ja pahoinvoinnista, nyt oli vain lievempänä toispuoleinen jomotus. Ja se oli taas vasemmalla puolella kuten viime kierrossakin, olisi varmaan pitänyt olla oikealla. Lisäksi ovis on ollut viime kierroissa vasta kp 40 ja 46 eli tuo viime torstain kp 17 olisi todella aikainen ajankohta minulle - ELLEI sitten kiertoni ole viimein tasoittumassa pillereiden jäljiltä, jotka lopetin 9/2014. Aion testata dpo 14, jolloin menkat ovat alkaneet kahdessa viime kierrossa, mutta sitä odotellessa siis ihmettelen näitä rintoja - ikään kuin olisi ilmapallot puhallettu niiden sisälle. Muita tuntemuksia ei ole.

 

Siis, onko kellään ollut tällaisia täyteläisen ja raskaan tuntuisia rintoja ja missä vaiheessa kiertoa ja onko se ollut merkki raskaudesta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Kanerva-, itselläni oli sekä tärpänneessä (km) kierrossa että viimeksi negakierrossa juurikin tuollaiset raskaan tuntuiset rinnat. Taisi alkaa pari päivää ovulaation jälkeen. Eli voi olla merkki raskaudesta tai sitten ei :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitanpa tännekin kun ehkä paremmin sopii tähän tämä kysymys

 

Tyhmä kysymys :) Haaleneeko teillä viiva ovisplussan jälkeen? Aloitin tikuttamisen kp 10 ja silloin oli aika vahva viiva, ei kuitenkaan plussa. Nyt menossa kp 16 ja minun mielestä viiva on aika lailla haalistunut. En ole koskaan tikuttanut ovisplussan jälkeen joten ei aavistustakaan miltä viivan pitäisi sen jälkeen näyttää.

 

Olin melko varma että ovis olisi siinä kp 14 paikkeilla kun heti alkuun oli niin vahva viiva (aiemmissa kierroissa ollut kp 14, 15, 16 ja 18) mutta olisikohan tässä kierrossa sitten saattanut olla jo ennen kp 10? :huh: Mitään oireita en oviskesta saa niin ei pysty "tarkistamaan"

Edited by Tikrunen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amatööri täällä kyselee..

Jos käytetään saman merkkistä testiä, onko ihan hento hailura testiviiva (selvästi kontrolliviivaa haaleampi) lähempänä ovulaatiota kun ei testiviivaa ollenkaan? Tai ovatko kaikki kontrolliviivaa heikommat viivat "saman arvoisia", ts. voiko niistä päätellä ovulaation läheisyydestä mitään?

 

Aloitin ensimmäistä kertaa ovulaation tikuttamisen ja näkyviin tuli muutaman päivän aikana vahvistuva, siltikin kovin hento viiiva ja innostuin että jospa se ovulaatio lähestyisi. Nyt se kuitenkin on jo haalistunut lähes olemattomiin ilman, että olisi kertaakaan ollut edes lähelle kontrolliviivan vahvuinen :( Mietin että tarkoittaako tämä sitä että a) mitään ovulaatiota ei tapahtunut eikä meinannutkaan tapahtua, ja tummempi hailura on ihan yhtä kaukana ovulaatiosta kuin vaaleampikin hailura, vai b ) jotain hormonaalisia muutoksia kehossa tapahtui mutta ei niin että ovulaatiota olisi tullut vai c) olisiko testi voinut olla epäluotettava (sellaisia kokemuksia lukenut!) ja ovulaatio olisi voinut jopa mennä tuossa ohi silloin kun viiva oli vahvimmillaan? Tähän vaihtoehtoon en kovin vahvasti usko mutta kiinnostaisi että miten noin teoriassa. Kierrosta mulla ei ole nyt pillerit lopetettuani minkään valtakunnan hajua. Myöskään esim. vatsan nippailuita yms en oikein osaa tulkita kun niitä tuntuu riittävän muutenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ yhden kierron perusteella hankala sanoa miten ovistestit juuri sinulla reagoi, mutta siis viivojen vahvuuteen voi vaikuttaa mm näytteen vahvuus ja ottoaika. Esim mulla testit näytti haaleetavaaleeta viivaa kierron joka vaiheessa mutta plussa oli sit ihan selvä plussa. Vahvistuva viiva periaatteessa kyllä viittaa lh-hormonin lisääntymiseen kehossa ts lähestyvään ovikseen. Jos sun hormonihuippu on nopea niin on mahdollista ettö se on menny ohi.. Mikä kp nyt menossa ja mikä on yleensä kierron pituus?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt menossa kp 14, tuo viivan heikentyminen tapahtui muistaakseni kp 11 tai 12. Tämä on vasta ensimmäinen luomukierto joten en tiedä yhtään millaiseksi kierto muodostuu, voihan olla että ensimmäistä ovulaatiota saadaan odottaa vielä piiiitkäänkin. Pillereillä kierto oli sen 28 päivää. Taisin kyllä olla vähän hätäinen näiden testien kanssa, innostuin liikaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei oon ihan uuno näissä ovisjutuissa vaikka kolmatta ruvettiin juuri yrittämään. Miulla oli eilen kp13, ovistesti näyttää vielä selkeää negaa, viime kierrossa ovis vasta kp20. Otin eilen buranan ja tajusin vasta tänään ettei sitä tulisi yritysaikana popsia. "Pilasinko" nyt ovulaationi? :D Käytän muuten tosi vähän tuleduskipulääkkeitä. Meillä nyt siis yk1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Minä söin joulukuussa yhden viikon ennen ovista suuria määriä buranaa, toiveena oli saada ovis siirtymään parilla päivällä myöhäisemmäksi. Ei toiminut. :grin:  Ovis tuli siinä kierrossa jo kp12, en tiedä oliko buranalla mitään osuutta asian kanssa. Eli en usko että yksi burana hirveästi vaikuttaa. Mulla on joskus oviskivutkin niin kovat, että pakko ottaa niihinkin buranaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu ovisplussa pärähti tänään kp18 joten en tainnut sitä pilata, tuli onneksi pari päivää aiemmin kuin viime kierrossa! Miulla on kanssa kovat oviskivut päällä, mutta koitan vältellä nyt noita särkylääkkeitä. Panadolia sitten jos tarve vaatii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Toivottavasti kivut hellittävät pian!

 

Osaatteko kertoa, missä vaiheessa ne ovislimat tulee? Monta päivää ennen/oviksen aikana? Mulla kun tuli limat kp 10 kohdalla (tulee siis yhden päivän ajan), tänään kp 12 ja en tikuttanut edes hailakkaa ovisviivaa. Oviskivut eivät kuitenkaan ole vielä tulleet, ja viime kierrossa ne kyllä huomasi todella selvästi kovista säryistä kahden päivän ajan. Eli voiko noi limat tulla monta päivää ennen ovista vai menikö mulla ovis jo? Oon ihan pihalla nyt tästä hommasta. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Limat mulla ainakin tuli ennen ovista,koska se lima on sen takia että siinä siittiöt pääsevät liikkumaan parhaiten ja pysyvät hengissä useamman päivän. Voi niitä limoja tulla oviksen jälkeenkin,kun pitäähän niiden eritteiden tulla uloskin sieltä jossain vaiheessa.. :D Eli ei niitä limoja välttämättä näy aina ennen ovista vaikka siellä "pelipaikoilla" oliskin. Ja siis voi tulla montakin päivää ennen ovulaatiota!

Olipa sekavasti kirjotettu.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muakin kiinnostais enemmän noi ovislimat. Olin kuvitellut, että limat ja ovisplussa tulis aika samoina päivinä. Mulla on tullut kuitenkin välillä ovisplussaa ennen, välillä jälkeen ja välillä jopa kahdet limat ennen ja jälkeen!? Olen lukenut, että niitten limojen aikaan olis hedelmällisimmät (ja viimeiset mahdolliset) päivät, mutta jos ei plussaa ole vielä ovistestiin tullut, niin what?

 

Luulin olevani hyvin kartalla, mutta nyt menin sekaisin. :D Vai kroppako se on sekaisin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen ymmärtänyt, että tuo ovismainen lima oviksen jälkeen johtuu osittain pienistä määristä estrogeenia, mitä keltarauhanen voi progesteronin lisäks erittää. Siksi esim alkion kiinnittyessä, voi tulla taas ovismaista limaa. Johtuen juurikin siitä, että se kiinnittyminenkin saa aikaan estrogeenin eritystä.

 

Mutta puhutaan, että just vikana limapäivänä ovis olis... ei mulla.

 

Mä olen ite kanssa aina aivan pihalla noiden limojen kanssa. Mulla niitä tulee viikon ajan ennen ovista. Ja vielä oviksen jälkeenkin. Ja taas usein ennen menkkojakin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Sangi selvennyksestä! :) Ja chia, mäkin tässä opiskelen ja ihmettelen samoja asioita. Välillä tuntuu, että niillä limoilla ei ole mitään tekemistä oviksen kanssa kun tuntuu tulevan milloin itse haluavat. :D

 

Voiko ovislimat tulla ilman, että ovista tulee lainkaan sen kierron aikana? Vai liittyykö ne aina toisiinsa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö joku onko aikasesta ovulaatiosta haittaa raskautumisen kannalta? Mulla on nyt renkaan pois jättämisen jälkeen olleet ovikset jo kp9 ja 10. Tosin nyt alkoi vasta yk3 että muuttuneeko vielä. Eka ovis oli kp10 ja nyt toinen kp9. Saa nähdä milloin tässä kierrossa tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ymmärtääkseni sillä ei ole merkitystä. Enemmän taitaa vaikuttaa se, jos oviksesta menkkojen alkuun on selvästi vähemmän (tai enemmän?) kuin se 14pv. Esikoinen sai alkunsa kierrossa, jossa ovis oli 1-2pv menkkojen jälkeen.

Tulipas nyt vastattua, vaikkei mulla mitään varmaa tietoa olekaan :D Ehkä joku muu tietää asiasta enemmän.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok no hyvä juttu. :) Joo sen tiesinkin että ovksesta menkkoihin ei saisi olla liian lyhyt aika, mutta se on 14-15pv, joten ei hätää siis. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä kierrossa ei tullut tikutettua ovista, enkä sitä muutenkaan tunne. Tällä kertaa en kyllä myöskään ole huomannut mitään limoja. Tuleeko ne limat aina ihan selvästi oviksen aikaan? Jännää tämä kun ovis on voinut olla koska vaan tai sitten ei ole ollut ollenkaan. Parin viikon kuluttua selviää :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en plussakierrossa tuntenu irtoamista vaikka muissa kierroissa kylläkin. Ovisliman tyylistä tuli kiinnittymisen aikoihin ja luulinki et ovis olis myöhemmin siinä kierrossa. Ei kuitenkaa ollu ;) Naisen kroppa on omituinen ja joillakin jokin tarkottaa muuta kuin toisilla. Osalla ovislimat tulee ennen ja toisilla just oviksen aikaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei te asiasta tietävät, missä vaiheessa oviksen jälkeen lämmöt nousee? Meneekö siihen siis ajallisesti kuinka kauan? Päiviä? :)

Muoks. Nyt siis viluttaa, niin pähkäilin että onkohan mulla ollut ovis vasta. Ja jos on, niin milloin..

Edited by whipped cream

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tulee reilu droppi aamulämpöön samana päivänä kun ovis on. Ja heti seuraavana päivänä on jo korkeampi, kun lämmöt ennen pudotusta. Olen ymmärränyt että kolme lämpöä oletetun oviksen jälkeen pitää olla korkeammalla, kuin mitä ennen pudotusta oli, että voi olettaa oviksen olleen.

 

Näin siis mulla. :)

Edited by Kukka15

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.