Hilda

Yksityiset klinikat

156 posts in this topic

^ Niin on! Kari sanoi, että nettisivut pelaa jo, mutta en voinut linkkiä laittaa, kun nimi meni ohi. :rolleyes: Eli siis Graviditas, täytyy alkaa tätä ny tavaamaan, että muistaa! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yksityisten hinnat on tosiaan netissä jne., mutta pohdin tässä, että mitähän ne käytännössä sitten tulee olemaan, kun kertoja jne. ei ole tiedossa... Esim. IUI:ta katselin, että se olisi varmaan suunnittelukäynti + IUI-käynti ja miehen sperman pesu. Hinta olisi tolle paketille paikasta riippuen jotain 600 euroa + lääkkeet. MUTTA tuleekohan vielä muita käyntejä jne.? Voisitteko jakaa käyntienne määristä ja hinnoista kokemuksia myös..? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me oltiin Fertinovalla, naislääkärillä (en muista nimeä :o ).

Hyvä palvelu ja ystävällinen henkilökunta ja tulostakin tuli lopulta. Nyt ollaankin menossa tuonne uudestaan, haaveissa toinen lapsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saimme tarpeeksemme julkisen meiningistä, kuulemma ikäiseni saa yrittää lasta 3 vuotta ennen ensimmäistä IVF:ää... Olemme menossa Fertinovaan ja lääkäri on Sanna Uotila. Onko kokemuksia? Fertinovan sivuilla ei häntä mainittu.

 

*muoks. meni nuo julkiset ja yksityiset sekaisin:D

Edited by Rölli

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tarkoitatko, että saitte tarpeeksenne julkisen puolen meiningistä? Mä en tiedä kuin pari tapausta, joissa julkinen puoli on ollut ok, enempi on tullut kuultua sitä vähättelyä ja odottelun, odottelua ja odottelua. <_<

 

 

Nyt tuli Kari Ratsulalta kirje, josta aiemmin mainitsin. Eipä siinä ole mitään uutta tietoa tuosta Graviditas-klinikasta. Helpottaa kyllä tietojen pyyntöä Diacorilta, kun liitteenä oli lomake, jolla sen voi tehdä! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juurikin näin TIME :D Pikkusen menee vihan keskellä kaikki sekaisin :P

Mekin ajateltiin tuota Ratsulaa, mutta ne aloittaa hoidot vasta huhtikuussa ja nyt se tuntuu olevan super kaukana, ai miten niin hätäinen... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Eikö ne tosiaan vielä tee hoitoja? Nettisivujen perusteella kun vaikuttaa siltä, että toiminta on jo käynnissä, mutta että huhtikuussa on vaan muutto edessä:

"Klinikka aloittaa toimintansa tammikuussa 2009 Bulevardin Gynekologisessa Lääkärikeskuksessa, Bulevardi 22 A, 4 krs., 00120 Helsinki. Omiin tiloihin Aleksanterinkadulle klinikka pääsee muuttamaan huhtikuussa 2009. "

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Lainaus Kari Ratsulan lähettämästä kirjeestä 18.2.2009:

 

Pääsen aloittamaan inseminaatiot, koeputkihedelmöitykset ja pakastettujen alkioiden siirrot huhti-toukokuussa 2009, kun klinikka pääsee aloittamaan Aleksanterinkadulla. Hoitojen suunnittelu voidaan kuitenkin aloittaa jo aikaisemmin vastaanotollani:

Bulevardin Gynekologinen Lääkärikeskus, Bulevardi 22 A 4 krs.

Ajanvaraus: 09-6808 8400.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, kiitos tiedosta! (Ei nyt ole itsellä sattuneesta syystä ajankohtainen, mutta mainostin kaverille tota klinikkaa just.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väestöliiton Turun klinikalta ei myöskään ole kuin hyvää sanottavaa. :) Todella ystävällistä palvelua, eivätkä "väkisin" myyneet kalliimpia hoitoja, vaikka olisivat ehkä voineet kokeilla... Saatiin myös muitta mutkitta käydä seurantaultrat ym tarpeelliset lähempänä kotia, ja pitkän matkan takia sumplivat muutenkin meidän takia tosi kiitettävästi, että meille tuli mahdollisimman vähän ajoa (meiltä klinikalle ~100km).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Käytiin tänään ensimmäistä kertaa Graviditas-lapsettomuusklinikalla, josta täälläkin on ollut paljon puhetta ja voin ainoastaan kehua Eero Varilaa. Todella asiantuntevan oloinen ja äärettömän mukava mies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

me jonotettiin jonottamalla jonossa jonotuksen ilosta tai vihasta naistenklinikalla 1½ vuotta ennenkuin siirrytiin yksityiselle oman mielenrauhan vuoksi. odottamisen odottaminen alkoi käydä päähän ja aloin kaivaa jo tunnelia kiinaan. sitten siirryttiin jyväskylään In-tiimiin ja ekalla kerralla tuli tulosta. ILMAN ODOTTELUA! olen siirtoomme tyytyväinen ja erittäin onnellinen ½ vuotiaan tyttären äiti. nyt yritystä 2 kiertoa takana joten muutaman kuukauden päästä soittelen jos mitään ei tapahu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En voi vielä kehua Graviditas-lapsettomuusklinikkaa, kun en ole käynyt siellä vielä, mutta lääkäri Kari Ratsulaa sen sijaan uskallan suositella. Olen vuosia käynyt Diacorilla gynellä, joten oli luonnollista viime kesänä siirtyä Diacorin lapsettomuusklinikan asiakkaaksi. Kolme inseminaation jälkeen siirryttiin joulukuun alussa IVF-hoitoihin, kun kuulimme klinikan loppumisesta vuoden lopussa. IVF:stä tärppäsi ja Ratsulan luona pääsin käymään tammikussa alkuraskauden ultrassa Diacorissa. Nyt tuli kutsu Graviditasin asiakkaaksi.

 

Ratsula on mielestäni asiallinen ja ei ainakaan minun kohdallani "lähtenyt mukaan" tunteiluun eli omalla rauhallisella tavallaan selitti asioita, ei lainkaan "ottanut osaa" lapsettomuuteeni. Olen meinaan melko hysteerinen ja itkuinen, jos muhun suhtaudutaan liian empaattisesti. Ja mielestäni Ratsulalla on hyvä huumorintaju, tykättiin miehen kanssa hänestä molemmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eero Varilaa ja Graviditas-lapsettomuusklinikkaa suosittelen minäkin lämpimästi! Plavelu on nopeaa ja mukavaa. Ja Eero on aivan loistava lääkäri!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,

 

kokemuksia Felicitas ja Fertinova-klinikoista ja aiemmin myös julkisen puolen Naistenklinikasta. Naistenklinikka ihan surkea. Aikoja ei saanut, hoidot ei edenneet eikä niitä seurattu kunnolla. Lääkärit vaihtui eivätkä tienneet potilaan tilanteesta mitään. Fertinovalla ja Felicitaksessa hommat sujuvat mukavasti ja aikojakin saa, tosin usein tietysti keskelle päivää.

Felicitaksessa lääkärinä T. Olkinuora. Tietää varsinkin pco-asioista. Mukava vanhempi osaava naislääkäri. Tuloksiakin syntyi. :-)

Fertinovalla lääkärinä S. Uotila. Tuoreempi tapaus lääkärinä, mutta ihan mukava myös.

Vaihdoimme Fertinovaan, koska sivujen mukaan aavistuksen halvempi.

Sitten kun joku vielä tajuaisi perustaa sen klinikkansa muualle kuin ydinkeskustaan, minne on hankala matkustaa kesken työpäivän!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemusta on Helsingin Väestöliitosta. Palvelu oli hyvää, mutta ekaa aikaa joutui odottelemaan muutaman viikon, kun klinikalla oli ruuhkaa, mutta sen jälkeen, kun tutkimukset ja hoidot lähti käyntiin, kaikki eteni aika ripeästi. Rahaa tosin paloi aika suuri määrä, julkisella puolella olisi päässyt aika paljon halvemmalla. Muuten kyllä paikasta on aika positiivinen fiilis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on joulukuussa suunnittelukäynti väestöliiton klinikalle ja tammikuussa sitten ensimmäinen inseminaationi.. Inssi taitaa maksaa siellä n.200€,plus klinikkamaksut yms.. Rahan palaminen pelottaa,mutta onneksi saatiin aika helmikuulle naistenklinikalle niin mennään sitten sinne jatkamaan hoitoja jos tuntuu että rahat loppuu kesken.. Toivon tosiaan että väestöliitolla asiat sujuisi hieman sutjakkaammin kuin naikkarilla..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen tuskastunut julkisen puolen hitauteen. Heinäkuusta tähän asti (eli noin puolessa vuodessa) ei ole tapahtunut mitään. Yksi käynti, labroja.. Yhä odotellaan niiden vastauksia ja tietoa jatkosta. Yksityinen houkuttelee, mutta.. Tiedän että palvelu olisi hyvää ja jokaista hoidettaisiin yksilöllisesti ja ilman odotteluja ja turhia jonoja. Mutta ne ovat niin valitettavan kalliita. Mutta ellei nyt ala julkisella puolella tapahtua, niin pitänee siirtyä yksityiselle. Mietinnässä vain mihin. Kaupunkivaihtoehtoja olisi matkan puolesta neljä (Helsinki, Tampere, Lappeenranta ja Jyväskylä), mutta varmaan kallistuu Helsinkiin. Sieltä olen miettinyt Fertinovaa ja Felicitasta. Molemmista olen kuullut hyvää. Ja hinnatkin varmaan lopulta pyörivät aika samoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inde: jos matkanne on sama Helsinkiin tai Lappeenrantaan niin esim. Lappeenrannan Felicitaksessa on hieman halvemmat hinnat kuin Helsingin Felicitaksessa. LPR:ssa IUI:n omavastuu jää n. 170€ + ultrat (omavastuu n. 70€) ja lääkkeet päälle.

Me kävimme Lappeenrannassa marraskuussa, oli OI+IUI, joka ei tuottanut tulosta. Jouluna piti pitää tauko, kun solulaboratorio oli kiinni ja nyt tammikuussa oli tarkotus jatkaa samalla linjalla. Ollaan kuitenkin käynyt julkisellakin puolella asian kanssa ja odotelleet, josko saataisiin lähete ja maksusitoumus. Maanantaina oli aika ja nyt ne irtos ja homma lähti melko sutjakkaastikin toimimaan. Jouduimme vaihtamaan yksityistä maksusitoumuksen vuoksi, mikä liene ei haittaa. Soittaessani sinne ja kertoessani Felicitaksen suunnitelmat, voidaan nyt heti aloittaa samoilla hoidoilla. Ei tarvitse siis seuraavaa kiertoa (helmikuuta) odotella. Nyt kp2 ja follikkeliultra-aika jo sovittu! =D

Olen todella tyytyväinen LPR:n Felicitaksen palveluun, ottivat hyvin huomioon ja palvelu oli todella ystävällistä. Meidät huomioitiin yksilöinä, eikä vaan yhtenä hoidoissa käyvänä pariskuntana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muakin kauhistutti rahanmeno, kun yksityiselle hakeuduttiin, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että se kannatti. Me saatiin Fertinovassa todella hyvää palvelua ja asiat tapahtui nopeasti. Ja musta on tosi tärkeetä, että lääkäri ei vaihdu välillä. Mä hoidin endometrioosiani julkisella puolella ja sain joka kerta kertoa asiat uudestaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ankku: Toivottavasti tämä kierto tuo teille toivotun plussan :) Teittekö siis niin, että olitte yksityisellä hoidossa ja odottelitte samalla julkisen jonossa? Ymmärsinkö oikein? Hintaeroja mietinkin, että onko niissä suuria eroja. Kun matkan puolesta on oikeastaan ihan sama mihin suuntaan lähtee ajelemaan. Julkiselta puolelta hoidot tehdään sekä omassa sairaalassa (ihan peruskäynnit ultrat yms.) mutta kaikki muut Helsingin Felicitaksessa maksusitoumuksella. Vielä parisen viikkoa julkisen puolen lääkäriin, jossa kuulemme tuloksia, toivon myös kuulevani jotain suunnitelmaa tulevasta, eikä vain odottelua, jos kallistuu odottelulinjalle, niin sitten on aika varmasti edessä siirtyminen yksityiselle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inde: Joo, odoteltiin lähetettä julkiselta, jossa mm. tutkimukset on tehty. Kerran kun julkisen lekuri vähätteli ongelmaamme, halusin lähteä etsimään ratkaisua muualta, polttamatta kuitenkaan julkisen siltoja takana. Yhden ainoan kerran ehdittiin käydä yksityisellä hoidossa omalla kustannuksella.

 

Toivo elää....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now