Sign in to follow this  
Followers 0
Lepinkäinen

Nälkä ja lisääntynyt syöminen

93 posts in this topic

Aika hauskaa, täällä samanlainen tilanne. Eli ennen raskautta aloitin pienen elämäntapamuutoksen ja söin terveellisesti, join viherpirtelöitä, raakasuklaata yms... Nyt jo pelkkä ajatus viherpirtelöstä saa yököttämään ja kaikki muukin tervellinen ällöttää. Sipsejä vaan ja muuta epäterveellistä, niin ja kokoajan tietty :grin: No hedelmiä sentään syön välipaloina!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuraskaus menossa ja aivan kamala nälkä nälkä nälkä koko ajan.. Onko ihan normaalia??? Pakko syödä koko ajan.. 30min-1,5h välein.. huh... En halua lihottaa paljon :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuraskaus menossa ja aivan kamala nälkä nälkä nälkä koko ajan.. Onko ihan normaalia??? Pakko syödä koko ajan.. 30min-1,5h välein.. huh... En halua lihottaa paljon sad.gif

 

 

Sama ongelma täällä...Koko ajan pitäisi syödä, ja kun on saanut yhden aterian syötyä niin hetken päästä on taas nälkä. Vaikea pitää paino kurissa, kun jos ei syö, niin sitten iskee pahoinvointi... girl_mad.gif Onneksi olen sellaisen asian kuitenkin huomannut, että maha täyttyy tosi nopsaa, eli en jaksa ainakaan yhtä suuria annoksia enää syödä kun ennen. girl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuraskaus menossa ja ihan kamala nälkä koko ajan. Ennen saatoin unohtaa syödä monta kertaa päivässä eikä tuntunut missään, nyt kuolen nälkään kolmen tunnin välein. Paljon ei tarvitse syödä, mutta ero normaaliin on huomattava. Mitään pahoinvointia ei onneksi ole ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama vaiva täälläkin eli nälkä vaivaa lähes kokoajan! :girl_impossible:

 

Välillä tuntuu, että kunnon ateriankin jälkeen on vielä nälkä ja lisää ruokaa pitäisi saada jo viimeistään parin tunnin päästä syömisestä. Kun kokoajan ei voi syödä kunnon ruokaa, niin nälkä on johtanut naposteluun. Pelottaa, miten paljon kiloja jo alkuraskaudesta kertyy! Mulla ainakin syömättä jättäminen johtaa tosi huonoon oloon, joten ei vaan voi olla syömättäkään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin ruokailutavat remonttiin ennen raskautumista ja söin aika karpisti. Paino putosi ja tuntui helpolta pitää syömiset kurissa. Ja senpä takia ajattelin että siinä on hyvä pohja sille, että myös raskauden aikana söisi terveellisesti.

 

Kuinkas sitten kävikään? Lopetin karppaamisen, kun se tuntui jotenkin varmemmalta vauvaa ajatellen... Ja ensimmäisen kolmanneksen oli koko ajan kaamea nälkä. Ihan sama miten paljon sitä söi, niin aina olisi vaan voinut syödä lisää. Toisella kolmanneksella nälkä helpotti, mutta ruoka maistui edelleen. Nyt on kahdeksan viikkoa laskettuun aikaan, ja tuntuu että olen koko ajan syömässä. Painokin on noussut enemmän kuin olisi ollut väliä ja vähän hirvittää että mihin lukemiin sitä vielä päätyy.

 

Toisaalta en vanhana painon kanssa jojottelijana koskaan tosissani kuvitellutkaan että selviäisin raskausajasta ilman lisäkiloja. Pudotellaan niitä sitten kun on sen aika (voi olla etten siinä vaiheessa enää suhtaudu tähän asiaan ihan näin leppoisasti :D )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan alkuvaiheessa, eli plussauksen jälkeen muutaman viikon, oli ihan hillitön nälkä jatkuvasti! Painoindeksini ennen raskautta on ollut 20,2. Oikein hirvitti, että jos koko odotusajan nälkä ja ruokahalu on tällainen, niin mikäköhän dieetti olis oikea valinta raskauskilojen pudottamiseen... :girl_impossible: Mutta nyt ensimmäinen kolmannes on lopuillaan, ja ruokahalukin on hiukan normalisoitunut, joten pelko oli toivottavasti turha. Alussa tuli helposti huono olo, jos ei syönyt vähintään kolmen tunnin välein, mutta se olotila ilmeisesti alkaa olla taaksejäänyttä elämää. Mistään hirmuisesta pahoinvoinnista en ole kärsinyt, on ollut vain lievää ällötystä verensokerin laskiessa. Painoa on tullut pari kiloa lisää, niistä suurin osa ensimmäisten n. 8 viikon aikana em. syystä. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuttu tunne!!! Raskauden alusta lähtien (nyt 17 + 4) ruokahalu on ollut taivaissa, ja kiloja tulee sen mukaisesti. Jos joltakin teiltä löytyy hyviä vippaskonsteja nälän huijaamiseksi, otan niitä mielelläni vastaan!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysykää vaan kuinka paljon... :girl_sigh:

 

Onneksi se on alkanut vasta tässä puolivälissä ja epäilen sen johtuvan osittain heittelehtivistä kilpirauhasarvoistani (keho luulee saavansa ruoasta lisää energiaa vaikka ongelma on siinä, ettei se osaa käyttää sitä kehossa jo olevaa energiaa hyväkseen kun kilpirauhastasot ovat huonot) ja osittain siitä, että vuorotyön takia ruokarytmi on säännöllisen epäsäännöllinen.

 

Painonnoususta en voi oikeastaan sanoa mitään koska osa tästä painosta on edellämainittujen kilpirauhasongelmien aiheuttamaa turvotusta. Tosin olen edelleenkin alle lähtöpainoni ja siellä haluaisin pysyäkin koska tuota massaa oli jo ihan riittämiin ennen raskautta.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on samoin kun Jolandalla. Aluksi oli pakko syödä, mutta nyt onneksi olo on normalisoitunut.

 

Kiloja on tullut vajaa kaksi tähän mennessä, nyt jo muutaman viikon paino pysynyt samassa. Eikä kai ihmekään jos ekat viikot menivät tyylillä: aamupala kotona, aamupala töissä, lounas, välipala töissä, välipala kotona, päivällinen.. Kun normaalirytmi on: aamupala töissä, lounas, päivällinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaikilla muilla nälkä tuntuu helpottaneen alkuraskauden jälkeen, mutta mulla kehitys on ollut täysin päinvastaista. Alkuraskaudessa en saanut syötyä kunnolla jatkuvan pahoinvoinnin takia, mutta kun pahoinvointi väistyi, olen ottanut menetettyjä kaloreita takaisin kaksin käsin. Nälkä on loputon! Kävin juuri lounaalla ja aloin heti työpöytäni ääreen päästyäni miettiä, mitä voisin seuraavaksi syödä... Tein nyt päätöksen, että koetan olla syömättä tuntiin mitään rolleyes.gif Makeanhimokin on ihan hirveä, en ole varmaan koko elämäni aikana syönyt niin paljon pullaa kuin nyt raskauden aikana... Yritän hillitä itseäni, mutta aina se ei vaan onnistu.

 

Nyt on 26. viikko menossa. Onneksi en ole helposti lihovaa sorttia eikä kiloja ole ainakaan vielä tullut liikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, kohtalon tovereita! :lol: Minullakin kauhistuttaa syömiseni. Viidennellä kuukaudella olen ja vasta nyt pahoinvointi on alkanut väistyä. Hillitön väsymys vaivaa yhä. Hampurilaisia ja makeaa haluttaa koko ajan. Jotain makeaa syön lähes joka päivä. Suuria määriä en syö mitään kerralla - ei kertakaikkiaan pysty kun tulee heti ähky. Mutta pieni hetki syömisestä ja taas on hillitön nälkä! :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla nyt 23 viikko meneillaan ja mulla on koko ajan nalka. Jos en saa ruokaa parin tunnin valein voisin syoda kaiken mita ei ole ruuvattu seiniin kiinni. Onni onnettomuudesta kuitenkin ettei vatsa veda kovin isoja annoksia ja joku useamman ruokalajin ateria on ihan mahdoton. Myos makeannalka on minulta sokerihiirelta kadonnut lahestulkoon kokonaan ja sen sijaan tekee mieli kaikkea suolaista ja tulista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nälkä on jatkuvasti, mutta annoskoot eivät voi olla isoja. Sokeripommista tulee tajuttoman huono olo, joten herkut ovat jääneet vähemmälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla lämpimät ateriat tahtoo tökkiä, annoskoot niissä pienentyneet rajusti, kun tulee vaan niin paha olo. Mutta kyllä mää syön ! Leipiä, jugurtteja, pilttejä, banaania, vesimelonia, sipsejä ! Eli tositosi terveelliset tavat...kröhöm. Onneksi paino ei oo noussut liikoja kuitenkaan.

Edited by ACK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen nyt alkuraskauden loppupuolella ja nälkä on koko ajan. Mikä tahansa menee! Painoa on tullut lisää aivan valtavasti, pelottaa mennä seuraavalle neuvolakäynnille... :rolleyes:

 

Elättelin toiveita, että alkais tästä pikku hiljaa helpottaa, mutta muiden kirjoitukset ei oikein tuoneet lohtua. Mutta onhan tässä omat hyvätkin puolensa. Saa syödä hyvyyksiä. Muutama viikko sitten mies ajeli kolmen kaupan kautta kotiin, kun mun alkoi kotona tehdä niin kovasti mieli vaahtokarkkeja eikä meinannut mistään kaupasta löytää... Taisivat olla myyjät ihmeissään, kun iso mies kysele vaahtokarkkeja hädissään. Mitä sitä ei mies vaimonsa eteen tekisi :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla viikkoja 11, ja ruoka on maistunut älyttömän hyvin. Välillä ahdistaa, kun syön niin epäterveellisesti, mutta toisaalta olen koittanut ajatella, että nää on nyt viimeset ajat mun elämässäni, kun voin hyvällä omalla tunnolla syödä mitä mieli tekee. Vauvaruljanssista kun selviän, mulla on hyvin pian ikää 35, ja luulisin, että sitten alkaa aineenvaihduntakin hidastua niin, että pitää tosissaan olla enemmän tai vähemmän laihiksella loppuikänsä. Välillä pystyn sen näin huumorilla ajattelemaan, mutta useimmiten kyllä ahdistaa, kun kasvikset ei maistu ja hiilareita vaan tekee mieli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sanoisin, että 1. kolmannes meni siten, että perinteisen parin leivän sijaan niitä meni neljä kerralla. Varsinkin hapankorppu oli kova sana.

 

Vielä 2. kolmanneksella oli ihan "mukava" ruokahalu, mutta nyt (32+2?) silmät syövät enemmän kuin maha vetää. Nälkä tuntuu olevan juu, mutta jos kasaan lautasen sen mukaan täyteen, jää suurin osa syömättä. Itse maha ei vedä enää samalla tavalla kuin aiemmin, eipä sillekään taida olla kauheasti tilaa tuolla sisuskalujen joukossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuraskaudesta tosiaan oli nälkä KOKO AJAN, se olikin ensimmäisiä raskausoireitani. Kävin sokerirasituksessa ja sokerit nousi niin vähän että neuvolan täti kehoitti syömään useammin, vaikka mielestäni olen nyt viimeiselläkin kolmanneksella on ruoka maistunut (herkut eivät niinkään vaan ihan tavallinen kotiruoka, usein syyllistyn santsaamiseen vaikkei nälkä enää olisi..) Itse kestäisin nälän tunnetta paremmin tässä vaiheessa, mutta pyrin heti syömään kun nälkä alkaa kaivella; jos mulla on nälkä on vauvallakin varmaan nälkä ja hälle on saatava heti sapuskaa! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla nyt alkuraskaudessa yllätti itseni järjetön puputtamisen tarve. Kyllähän mä olen aina tykännyt syödä mutta kun pitäisi syödä KOKO AJAN ettei tule paha ja ällöttävä olo...Mä olen pian aikamoinen valas..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi, joka oksenteli yli puoleenväliin raskautta ja on nyt löytänyt ruuan uudelleen.. On vaan ihan koko ajan nälkä, ja jos ei nälkä niin kamala himo syödä. :blush: Ilman suuria hiilaripitoisia aterioita tulee edelleen huono olo, ennen pärjäsin esimerkiksi lounassalaatilla loistavasti iltaan, mutta nyt tulee jo tunti syömisen jälkeen uudestaan heikotus ja nälkä. Paino vaan tuntuu lähtevän kohta huimaan nousuun, ellen ala laskeskella syömisiä.. Mutta saako raskaana olla nälkäinenkään (ja kuka haluaisi olla??)? Tuntuu älyttömältä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ei ole niinkään nälkä, mutta nuo annoskoot! Herttinen, sitä kun alkaa syömään, niin syön ihan kauhean kokoisia annoksia. Mies teki iltaruoaksi fetasalaatin, johon tuli salaattia 700 grammaa, tomskut, kurkut jne. Ja kunnon lampaanmaitofetaa sellainen 250 gramman mötti. Mä söin melkein kaiken! Miehelle ei jäänyt kuin vähän pohjalle. Ja sama homma jatkui seuraavana päivänä kun söin kaupan pinaattilaatikkorasian kokonaan yksin. Eikä näiden megasyömisten jälkeen ollut edes ähky olo. Ja normitilassa en todellakaan veny moisiin suorituksiin. Tosin alkuraskaudessa paino tippui 5 kiloa, että jos kroppa ottaa vaan takaisin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Ihan sama juttu täällä! Vauhtiin kun pääsee... eikä edes tosiaan tule ähky :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos alkuraskaudessa on kovasti oksennellut ja menettänyt painoa niin silloinhan se on jopa ihan suotavaa, että pahoinvoinnin hellitettyä ruoka maistuu ja kunnolla. :) Oma terveydenhoitajani sanoi, että kovan pahoinvoinnin ja laihtumisen jälkeen on ihan yleistä, että paino voi nousta hypähtäenkin ylös ja se on vaan normaalia.

 

Itse oksensin rankasti vajaan kuukauden verran ja painoa lähti seitsemän kiloa, mutta sen jälkeen vietinkin seuraavan kuukauden keräten menetettyjä kiloja takasin. :P Nälkä oli ihan hirmuinen ja tuntui, että koko elämä piti suunnitella nälän mukaan (esim. esikoisen kanssa puistoon lähtiessä piti aina olla joku karjalanpiirakka mukana vaikka juuri olisin syönyt ja yönälkää varten jotain helposti syötävää jääkaapissa). Nyt olen rv. 18 ja vasta pari viikkoa sitten pystyin jättämään kolmannen lämpimän aterian pois päivästä eli energiantarve oli melkoinen... Nytkin on kyllä enemmän nälkä kuin normaalitilanteessa, mutta toisaalta jos syö fiksusti niin eipä siinä kai mitään, ei itsestä ainakaan ole nyt raskaana ollessa siihen että himmailisin syömisiä ihan hirveästi. Ja toisaalta on ihan kiva kärsiä tästäkin vaihteeksi, esikoisen raskausaika meni ruokahaluttomuudesta kärsien ja helpommalta vaivalta tämä tuntuu. :D

Edited by Solja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuviikot noin viikolle 8 asti oli jatkuvaa nälkää. Nyt pari viikkoa myöhemmin ei oo hirveä hätä saada ruokaa, mut jos ei syö tulee äärimmäisen heikko olo. Yrittänyt syödä enemmän hedelmiä, hapankorppuja, maustamatonta juggea, mysliä ettei tulis otettua suklaata tmv. Se alkaa muuten näkymään!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0