Sign in to follow this  
Followers 0
Lepinkäinen

Nälkä ja lisääntynyt syöminen

93 posts in this topic

Tuo lisääntynyt syöminen ja näläntunne tosiaan nyt loppuraskautta kohti tasoittui, jälleen pärjää ruokaisalla salaatillakin normaalin ajan ^_^ Ei tosin sen puoleen, ettenkö vieläkin PYSTYISI syömään.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkuraskaudessa oli aivan järkyttävä nälkä koko ajan. Söin varmaan enemmän kuin kolme työmiestä yhteensä. :D Sitten se rauhoittui pitkäksi aikaa ja tuli syötyä normaalisti. Nyt olen huomannut taas nälän kasvavan, kun viikkoja on 30. Ruokaa ei mahdu samalla lailla vatsaan, mutta nälättää koko ajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut jo nyt jatkuva nälkä kokoajan... Etovaan oloon on jotenkin auttanut puputtaminen. Tietysti tarkkaan pitää valita, minkä hajuista ja "mielitekoista" ruokaa kulloinkin syö, mutta melko laaja skaala uppoaa alas. Aamupuuro, lounas, päivällinen ja väli- sekä iltapala monipuolisesti joka päivä mutta silti tuntuu, että on nälkä. Eikä nyt mahottomasti etes tule kulutusta, kun fyysistä rasitusta yrittänyt vähän vältellä vuotojen ja kipujen vuoksi (tulee rasituksessa). Työssäkin vain istuu.. :/ No jospa tää puputus vaihe kohta helpottaa, ettei nlan vaaka räjähdä eka käynnillä :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nälkä on täälläkin läsnä koko ajan. Lisäksi pitää olla tarkkana ettei syö liikaa, koska siitä tulee sitten taas paha olo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen vielä ihan alussa mutta tää jatkuva nälkä on jotain ihan päätöntä! Pitää syödä kokoajan koska muuten tulee huono olo ja mikään 3h välein ei todellakaan riitä.. En ole ikinä ollut tällanen syöppö kun nyt viimeisen 1,5 viikon aikana. Tänään on syöty kolme (!) lämmintä ateriaa plus aamianinen ja välipalat ja ruoan kanssa menee kevyesti neljä lasia maitoa (aivan järkyttävä maitohimo). Lisäksi tekee mieli hiilareita eli tyyliin perunaa ja ranskalaisia ja jauhelihaa (lihaa en tosiaan oo syönyt 13 vuoteen..)

 

Mua oikeesti pelottaa, tää nälän tunne on pohjaton ja äsken siis söin ison satsin kanaa ja join maitoa ja nyt 30min päästä taas kurniva nälkä, maha möyryää ja heikottaa. Siis ikään kun en ois saanut ruokaa päiväkausiin vaikka just söin!! Nyt jo maha näyttää kauheelta turvonneelta pötsiltä kun vaan ahmin, saa nähdä millasissa lukemissa ollaan parin kk:n päästä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa, tää palsta on niin mulle!! Mulla on nyt, 6+5, ollut viikon hirveä pahoinvointi ja ainoa keino torjua sitä on syödä tosi tiheästi. Ja sitten ne mieliteot... Ennen rakastin raikkaita salaatteja, nyt salaatti ei kiinnosta yhtään. Hedelmistäkin suurin osa on liian makeita tällä hetkellä tähän makuaistiin. Kirsikkatomaatit ovat nyt onneksi uusin terveelinen himo. Muutoin kiinnostaa kunnon, tuhti kotiruoka tai mausteiset, epäterveelliset ruuat. Lounaaksi (jota söin tuplasti, mitä miehenikään ikinä) tein pekonipastaa ja illemmalla paistin itselleni quesadillan. Röh, röh sanoo tuleva possu.

 

BMI oli ennen raskautta 29, vaa-alle en ennen neuvolaa uskalla mennä... Entisissä raskauksissa laihduin ekojen 12 viikon aikana. Nyt ei taida ihan niin käydä..

Edited by Shuttle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vikkooja on vasta supervähän, mutta silti nälkä on suuri :D Tuntuu, että olen koko ajan syömässä. Työkaveritkin jo naureskeli, mistä yhtäkkinen jatkuva ruuan mussutus. Toivottavasti eivät arvaa syytä. Edellisessä raskaudessa tässä vaiheessa kuvotti niin paljon, etten meinannut saada mitään alas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ollaan toki vasta alussa, mutta nälkä on lähipäivinä kasvanut järjettömästi. Tilanne on tosi sama kuin Shuttlella, eli salaatti ei innosta, hedelmät on liian makeita mutta kotiruoka on suunnilleen parasta ikinä! Yleensä mulla on just toisinpäin. Mikään ei ole koskaan tuoksunut yhtä hyvältä kuin pari päivää sitten uunissa ollut tortillavuoka (odotin sen uunista tuloa oikeesti siinä uunin vieressä vesi kielellä) tai eilen uunilohi ja perunamuusi.

 

Nyt tekis mieli jotain tulista thaimaalaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plussatestistä vasta muutama päivä ja mulla on karsea nälkä koko ajan. Eilen söin ihan hyvän annoksen kanaa lisukkeineen niin kahden tunnin päästä maha kurni tajuttomasti, ihan kuin ei ois ikinä ruokaa saanut. Onneks tekee mieli tavallista kunnon ruokaa, herkut ei maistu vaikka yleensä olen herkuttelija. Oikein kuola valuen suunnittelen mitä kaupasta vois hakea. Ja jännä, että vähän sellainen täysi olo mutta silti maha kurnii. Turvotusta havaittavissa... Ja eikun jääkaapille ->

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itellekkin on tullut tuo mahan kurniminen. Ei tarvitse olla kuin muutama tunti syömättä, niin kuuluu korttelin päähän kun maha kurnii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni alkoi jatkuva nälkä plussaamisen tienoilla ja sitä kesti noin kuukauden, yhtä kauan kuin pahoinvointiakin. Kuvotus ja pahoinvointi alkoi heti jos vähääkään tuli nälkä, joka siis saattoi tulla 1,5 h ähkyyn asti syömisen jälkeen. Ja itelläkään ei todellakaan mitkään salaatit tai hedelmät maistuneet alussa (no banaanin syöminen ennen sängystä nousemista oli aika hyvä tapa aloittaa päivä, jotta kuvotus ei vallannut ennen kuin pääsi edes keittiöön). Kaikki rasvainen ja suolainen maistui, mm. kebab oli aika pop :D

 

Mutta olo syömisen suhteen normalisoitui kyllä sitten melko yllättäen, nykyään (rv 20 menossa) maistuu taas karkki kuten ennen raskauttakin, heh. Just nyt menossa joku vaihe, että juuri nimenomaan salaatit ja muuten "raikkaammat" vaihtoehdot houkuttavat, hyvä kun välillä näinkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli alkuraskaudessa, ehkä noin viikoille 16 asti järkyttävä nälkä jos en syönyt 2-3tunnin välein. Siis tuntui että kuolen nälkään jos en HETI saa ruokaa! :D Tällöin kuului normaaleiden aterioiden aina välipala, suolakeksejä/hedelmiä/jogurtti/muroja ja iltaisin päivällisen ja iltapalan väliin kuului väliruoka. Paino nousi siis heti alussa noin 7kg.

 

Alussa myös suolaisenhimo oli jotain ennen näkemätöntä, normaalisti sokerihiirenä elävä jst vaihtoikin suklaan suolaisiin! Kuitenkaan roskaruoka eikä liha ei maistunut. Salaatteja olisin taas voinut syödä joka välissä..

 

Hieman kauhulla ajattelin jos sama tahti jatkuu, mutta keskiraskauteen olo syömisen suhteen on rauhoittunut huomattavasti. Kyllähän sitä edelleen joskus ylilyöntejä tulee ;)

 

Painokin on pysynyt useamman viikon samana.. (Koskahan tulee neuvolassa sanomista..) Ja käyrillä kasvetaan :)

 

Ps. karkkikin maistuu jo taas..

Edited by jst

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kamala nälkä. Tuntuu runsaankin aamupalan jäljiltä kun ei ois syönyt murustakaan. Nimim. aamupalaksi neljä leipää keittokinkulla ja kurkulla päällystettynä, kaksi (!!) jogurttia ja banaani, ja edelleen jäi nälkä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Samaa ihmettelen!  :girl_impossible: Jos tällä tahdilla täytyy syödä jotta pystyy pitämään pahoinvointia pois en uskalla edes ajatella mitä vaaka näyttää parin kuukauden kuluttua. Puuroaamiainen, laseittain mustikkakeittoa, porkkanaa, jauhelihapihvejä ja perunamuusia, viili, suklaavanukas, jugurttia ja mustikkakeittoa, rusinoita, kasvispyöryköitä ja ranskalaisia. Noin puolitoistakertaisesti yhden normaalin päivän ruokailu!  :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, nälkä kurnii täälläkin jatkuvasti. Ja ihan heti syömisen jälkeenkin. Näläntunne aiheuttaa pahoinvointia, jota syöminen hetkellisesti helpottaa, mutta hetken päästä tilanne sitten taas valitettavasti vaan pahenee. En vastaa ihan jokaiseen näläntunteeseen syömällä. Koitan juoda vettä vaan reilusti, ettei ihan koko ajan olis syömässä jotakin. Tosin niinä päivinä, kun oksentelen, niin pyrin toki mahdollisuuksien mukaan myös syömään enemmän, jos vaan pystyn. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kyllä syön melkein koko ajan jotakin, ja tuntuu, että tulee tosi helposti nälkä! :o On ihan hirveä tunne, jos päästää itsensä kauhean nälkäiseen olotilaan. Mahtaako tämä näläntunne yhtään korreloida sen kanssa, paljonko oikeasti tarvitsee lisää energiaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Menossa rv 20+0. Nälkä on lähes koko ajan ja aina syömisen jälkeen on niin pirun pinkeä olo, silti jälkkäri mahtuis aina ;) Ja syön nyt hiukan enemmän ihan oikeaa ruokaa, mitä ennen raskautta söin. Älytöntä taistelua saa käydä itsensä kanssa ettei osta kaikenlaista makeaa kaupasta, mutta olen pyrkinyt ostamaan ennemmin vaikka viinirypäleitä kuin karkkipussin. Minulta ei ole vielä tuota sf-mittaa katsottu ja painokin on tarkistettu viimeksi neuvolassa n. kuukausi sitten. Itse en edes omista vaakaa. Neuvolan 1. ja 2. käynnin välillä oli tullut vain 0,5kg painoa lisää. No, ainakaan paljoa isommalta olo ei tunnu muuta kuin tuosta keskivartalon kohdalta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsellä on toistaiseksi tullut joku pari kiloa lisää lähtöpainoon (viikkoja nyt 32+4), itseä on vain ruvennut ahdistamaan kun nyt loppuraskaudessa tekisi mieli koko ajan syödä jotain ja tosi paljon tulee herkkuja syötyä, että miten se sitten painoon ja vauvan kokoon vaikuttaa... Mutta kun ei ole itsekuria makean rajoittamiseen niin... Alku- ja keskiraskaudessa ei ollut mitään ongelmaa syömisen rajoittamisen tai annoskokojen kanssa kun ei vain ruoka maistunut, toisin kuin nyt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0