Sign in to follow this  
Followers 0
Guest vanha odottaja

Sikiön liikkeet

5 posts in this topic

Millä viikolla tunsit sikiön liikkeet ensimmäisen kerran? Onko ollut eroa esikoisen ja toisen raskauden välillä? Entä istukan paikalla?

 

Olitko heti varma, että kyseessä on sikiön liikkeet?

 

Itse muistelisin, että jossain raskaudessa olisin tuntenut sikiön "isoimpia" liikkeitä jo rv 16, käsien ja jalkojen liikkeitä 1-2 viikkoa myöhemmin. Esikoisenkin liikkeet tunsin aikaisemmin kuin "kirjoissa" sanotaan. Tosin silloin en aluksi ollut varma, onko kyseessä sikiön liikkeet vai omat vatsanväänteet. Kuopuksella oli istukka etuseinässä ihan keskellä, jolloin ekat liikkeet tunsin vasta rv 20. Nyt on menossa rv 13+4, ja istukka on edessä oikealla, joten vielä jokunen viikko pitää niitä liikkeitä odotella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tunsin pojasta liikkeet ekan kerran rv17+5, selkeitä muljahduksia oli heti jotka voimistui päivä päivältä ja viikko viikolta. Välillä tuntui kuplamaisilta, päivien ja viikkojen edetessä muuttuivat kuitenkin potkuiksi, muksahduksiksi. Istukka oli takana joten varmaan senkin takia liikkeet tuntuivat selvinä heti alusta lähtien. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen ja etuseinäistukka, mutta rv 15+1 oli ekat epäilykset tuntemuksista, saattoi yhtä hyvin olla kyllä suolistokin. 17+1 oli eka selkeämpi, mutta pikkuinen liike. Tuossa vaiheessa se yleensä vaati sen, että maha oli vasten esim työpöytää tai makasin mahallani, että pystyin tuntemaan mitään, mutta päivittäin tuosta eteenpäin jonkin liikkeen tunsin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0