Sign in to follow this  
Followers 0
Sohvi

Vauvan flunssa

17 posts in this topic

Vauva 9kk flunsassa :(

 

Oisko hyviä vinkkejä??

Nenäfriidu, suolatipat ja panadol käytössä. Paljon ootte antanu särkylääkettä? 3krt päivässä?

Edited by Sohvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos on kova kuume, voi ibuprofeiinia ja paracetamolia antaa vuorotellen ihan niiden maksimiohjeiden mukaan.

 

Ihan paras juttu tukkoiselle nenälle on kuitenkin sipulipussi sängyn lähettyvillä. Eli ihan tavallista keltasipulia silputaan ja silppu kääritään vaikka harsoon, ja kuminauhalla tai narulla suljettu harsopussi laitetaan jonnekin sopivaan paikkaan lapsen pään lähettyville. Haju on jäätävä, mutta toimii :)

 

Muoks. typoja

Edited by LeeLoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kiitti, kokeilen tuota sipulia huomenna!

Mikä siinä sipulissa on mikä auttaa? Nimenomaan tuo tukkoisuus on ongelma, ei niinkäöän kuume. Vauva ei saa unta kun nenä niin tukossa :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysyn viel jos joku tietäis että onko tolle nenä friidalle jotain määrää mitä saa päivässä käyttää? Ku joku sano että ei saa liikaa mut mikä on liikaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuosta Nenä-Fridan käytöstä en tiedä, mutta meillä on nämä käytössä nuhaisen lapsen hoidossa:

 

Tällainen suolasuihke http://www.apteekkituotteet.fi/Physiomer-Baby-Mist huuhtelee paremmin nenää, kuin keittosuolatipat. On vähän inhottavaa antaa, jos lapsi vastustelee ja sitä tulee helposti paljon, mutta minusta huuhtelee nenän tehokkaammin, kuin pelkät tipat.

 

Tämä nenäsumute http://www.naso.fi/naso-dexpanthenol-ratiopharm.php on ehkä helpompaa antaa, kuin tuo suolasuihke. Tämäkin on meillä auttanut tukkoiseen nenään.

 

Lapsen sängyn päädyn voi kohottaa vaikka laittamalla kirjoja jalkojen alle. On auttanut meillä nuhaisen lapsen nukkumiseen. Ja höryhengitystäkin voi kokeilla, laittaa kylppärissä lämpimän veden juoksemaan ja oleilee siellä vesihöyryssä lapsen kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole ikinä kuullut, että siinä olisi rajoitteita. Meillä käyttöä rajoitti vain se, että tyttö vihasi sitä, ja huusi kuin hyeena, mikä vaan lisäsi liman erittymistä. Ja keittosuolatipat toimivat parhaiten niin, että turautin (en todellakaan saanut mitään yksittäisiä tippoja tiputettua) sitä nenään juuri ennen imetystä. Kun imettäessä lapsi hengittää nenän kautta, tuli hänen vedettyä suolaliuoksen ohentamaa räkää samalla pois nenästä.

 

En osaa sanoa, mihin sipulin teho perustuu. Kai ne ovat samoja happoja, mitkä saavat sipulia leikatessa silmät vuotamaan. Mutta noin pilkottuna sipuli pitää todella hyvin nenän auki. Paras teho haihtuu minusta parissa tunnissa, jolloin, jos vaan jaksaa keskellä yötä, kannattaa leikata uusi. Ja siis sitä voi kokeilla päivisinkin, pitää vaan jossain lapsen lähettyvillä. Ja yöllä melkein riittää, että pussi on makuuhuoneessa. Meillä se roikkuu pinniksen tolpassa.

Edited by LeeLoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo ei sieltä mitään tippoja saa! Suolaliuos purkin kyljessä tosiaan lukee et 3-5 tippaa mut nehän tulee "turauksina"! Ja esikoinen huutaa siinäkin ku palosireeni et ei siinä mitään tippoja lasketa.

 

Apteekissa sanottiin että alle 1v vain keittosuolatippoja, muuta eis sais antaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kanssa on nenäfriidan ja suolatippojen laitto kahden ihmisen homma, toinen pitää kiinni täysiä kiljuvasta lapsesta ja toinen yrittää hoitaa itse homman. Kamalaa...

Mä laitoin sipulit pesupussiin pinniksen päätyyn roikkumaan, auttoi muuten omaankin tukkoiseen nenään vaikka ensin piti vähän epäillä ;)

 

Mäkään en ole kuullut että nenäfriidan käytössä olisi jotain rajoitusta, meillä sitä on käytetty oikeastaan vaan iltaisin ihan vaan siksi että se auttaa lapsen oloa kun käy nukkumaan ja koska se on kertakaikkiaan ihan kamalaa kun lapsi VIHAA sitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis mikä niissä sipuleissa oikeen on se juju? Pitää vissii kokeilla.. Se sipuleiden haju on vaan minusta niin kauhea, haistan sen jääkaapistakin vaikka on rasiassa,

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Sipuli pitää siis tukkoisenn nenän avoimena. Olen joskus lukenut jonkun ihan oikean tutkimuksen siitäkin, että sipulin hapot ehkäisisivät esim. bakteeritulehduksia ja siten korva- tai poskiontelon tulehduksia, mutta nyt en kyllä löytänyt mitään pätevää lähdettä tälle.

 

Mutta tosiaan, vaikka haju on kamala, on se ehdottomasti kokeilemisen arvoinen konsti. Meillä nukuttiin viime yö rauhallisesti sen jälkeen, kun laiton sipulipussin sängynpäätyyn; siihen asti uni oli todella levotonta tukkoisen nenän takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lastenlääkäri juuri kertoi ettei suosittele nenän imemistä, limakalvot ärsyyntyy aivan turhaan. Pelkät suolatipat ovat kuulema paras apu. Niin ja tietty höyryhengitys esim suihkussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MInä käytin ihan ensimmäisessä flunssassa nenäfriidua, mutta nyt kun on jo kolme flunssaa takana, niin jotenkin koen että se on turha. Kyllä se räkä sieltä tulee muutenkin ulos, ja se että nostaa hyvin sängyn päätyä ylös, on meillä auttanut todella paljon. Särkylääkettä oon antanut iltaisin yötä vasten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se pilkottu sipuli on ollut meilläkin paras konsti. Vauvaparka oli niin räkäinen, ettei saanut syötyä rintaa ollenkaan ja sekös vasta hysteeriseksi teki, mutta kun huoneeseen vietiin se kauhean hajuinen sipuli, onnistui imeminenkin sitten. Lisäksi kannattaa laittaa vaikka märkiä pyyhkeitä kuivumaan samaan huoneeseen, ne pitävät ilman kosteana siellä ja sekin siihen tukkoisuuteen auttaa. Nenäfridaa en aio enää käyttää kuin äärimmäisessä hädässä, sillä meidänkin vauva vihaa sitä niin paljon, että rääkyy uudet räät sinne nenäänsä saman tien. Hyöty on siis nolla. Tai oikeastaan negatiivisen puolella, kun tulee siinä itsellekin paha mieli, kun toinen joutuu niin hysteerisenä itkeä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä nenäfriida on ollut loistava! Aluksi tyttö inhosi sitä yli kaiken, mutta kun tajusi sen auttavan ja helpottavan hengitystä, niin pitää päänsä kiltisti paikallaan.

 

Märkää pyyhettä pidettiin pinniksen vieressä pesuvadissa, ehkä tuosta oli jotain apua. Meillä ei ole ilmankostuttimia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Suosittelen lämpimästi ilmankostuttimen hankintaa, ja vieläpä sellaisen ihan oikean kuumahöyrystävän laitteen. Auttaa nimittäin aikuisenkin tukkoisuuteen. Meillä hankittiin Ufox, kun poitsu oli vauva.

Sipuli ja valkosipuli on hyviävinkkejä, mutra itse en pystyisi siinä hajussa nukkumaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen kaikille nuhanenille Baby-Vac nenäimuria ( www.nenaimuri.fi ). Kuulostaa hurjemmalta kuin käytössä on. Aivan älyttömän tehokas ja nopea laite ja helppo käyttää. Ystäväni suositteli tätä meille, kun Tonttunen sairastui rs-virukseen ollessaan alle 2 kk. Nenäimurin ansiosta pystyttiin olemaan kotona, eikä tarvinnut käydä sairaalassa imuissa. Nenäfriidan kanssa ei oltaisi pärjätty. Ja ystävälleni tätä laitetta suosittelivat Lastenklinikan hoitajat. Nenäimurista tuli hitti myös veljeni perheessä. Lainasivat ensin meidän laitteen kokeeksi ja ostivat seuraavana päivänä oman :) .

 

(Ei, tämä ei ole maksettu mainos ;) .)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0