Sign in to follow this  
Followers 0
Guest daniellas

Saako lentokentillä rattaita lainaksi?

11 posts in this topic

Vauvan kanssa lentomatkustamisesta on vasta vähän kokemusta, mutta joillakin kentillä ilmeisest saa kentältä lainaksi rattaat, joita voi käyttää aina koneeseen menoon asti. Se olisi kätsy vaihtoehto, kun on useampi lento ja vaihtovälit kentillä jonkin pituiset. Onko täällä muilla kokemuksia, millä kentillä lainarattaita mahdollisesti löytyy? Lähinnä kiinnostaa nyt eniten Helsinki, Köpis, Amsterdam, Frankfurt ja Singapore.

 

Vaihtoehtona on sitten ottaa omat matkarattaat, mutta ne pitäisi aina vaihtojen ajaksi saada käyttöön ja sit taas portilla pois, vai miten homma toimii käytännössä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helsingissä on rattaita, Amsterdamissa ei. Matkarattailla saa yleensä mennä ihan koneen ovelle, ja saatte rattaat koneesta poistuessa ovelta taas käyttöön vaihtoja varten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helsinki-Vantaalla on tosiaan rattaita, mutta ovat aika kovassa käytössä. Viimeksi, kun matkustettiin, ei löydetty vapaita rattaita vaikka kissojen ja koirien kanssa etsittiin :( Ja tosiaan, osa lentoyhtiöistä antaa viedä matkarattaat portille, mutta me ei olla yleensä uskallettu laskea sen varaan, sillä käytännöt vaihtelee jopa virkailijasta riippuen. Ja ollaan myös haluttu pakata rattaat kunnolla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne Helsinki-Vantaan ns. rattaat on myös todella huonot, koska ainakin meidän pieni marakatti kiipeää niistä pois ihan sekunneissa, jos haluaa (siis vyötkin kiinni) ja toisekseen niissä ei ole minkäänlaista tilaa matkatavaroille, ei kunnon koukkua, ei alakoria tms. Eli ainakin jos on yksin ja isompi käsimatkatavara ja mahdolliset ulkovaatteet niin noiden kanssa on hankalaa.

(Siksi me on käytetty niitä ostoskärryjä ja poikaa niissä istumassa sen jälkeen kunhan on osannut istua. Pienemmän vauvan kanssa ei tietty toimi.)

 

Kööpenhaminassa on noita ostoskärryjä tietenkin ja sen lisäksi siellä on Brion rattaita, joissa on kunnon valjaat ja niissä lapsen on kiva istua pidempikin aika ja vaikkaa ottaa pienet torkut. Mutta nekin tietty saattaa olla ympäri suurta kenttää, eikä niitä aina löydy. Mutta hiljaisempana aikana ne ovat lähellä passintarkistuspistettä.

 

Lontoon Heathrowssa ei ole mitään. Ei edes noita ostoskärryjä. Onneksi tämä selvisi jo ennen kuin meillä oli lapsi, joten en koskaan vahinkossakaan erehtynyt lentämään sitä kautta, kun ei huvita raahata kaikkea kädessä.

 

M: vauvan kanssa tuli kyllä oltua jokusella muullakin kentällä, mutta ei ole juuri nyt mielikuvaa niiden palveluista, kun poika oli silloin pienenä kentällä aina Patapumissa.

Edited by Lainie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soittelin finnairille ja sieltä sanottiin että helsinki-vantaalla olisi laina rattaita ja  oma rattaat Finnairilla saa 

laittaa ruumaan ilman veloitusta  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleensä helsingissä ei saa portille asti viedä, mutta joskus saa. Me ei kertaakaan olla saatu (10 lähtöä  lasten kera helsinki-vantaalta tehty). Laina-rattaitakaan ei meille ole koskaan riittänyt, niitä ostoskärrytyyppisiä kylläkin olis tarjolla. Kantorepulla on menty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helsinki-Vantaalla kannatta käydä etsimässä rattaita leikkipaikkojen edestä, jos niitä ei muuten näy (porttien 15, 20 ja 30 lähellä nuo leikkihuoneet)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kesäkuun lopulla oltiin Helsinki-Vantaalla ja siellä turvatarkastuksen jälkeen väki rynnivät noutamaan rattaita, itse löysin jonkun hylätyt, mutta annoin ne sitten eteenpäin perheelle jossa oli monta pientä :) Turkissa Antalyan kentällä kentän puolesta matkarattaita ei ollut saatavilla mutta omat olisi saanut halutessaan ottaa portille asti mukaan jos hoksasi asiasta kysyistä lähtöselvityksessä. virkailijalta. Helsinki-Vantaalla positiivista oli myös se että jos lensi Finnairilla niin sai ilmaisen pussin matkattaille (paksumpi kuin jätesäkki). Lapsiperheille oli oma lähtöselvitys (muut joutuivat tekemään sen koneella kentällä) ja oma turvatarkastus johon pääsi suoraan lähtöselvityksestä jonottamatta :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0