Edelia

Alkuraskauden oireet

919 posts in this topic

Kerättäisiinkö tänne oireita, joita tunsitte alkuraskaudessanne.

 

Eli oireet ennen plussausta, milloin plussasit ja miten oireet muuttuivat plussauksen jälkeen.

 

Lähinnä siis oireet ennen plussausta ja muutamia viikkoja sen jälkeen. Mistä tiesit olevasi raskaana (ennen raskaustestiä)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla ihan ekat oireet ennen testausta olivat palelu, hirmuinen nälkä, rintojen särky (jota on kyllä ollut ihan koko raskauden ajan) ja hengästyminen. Testasin plussan 4+5. Sittemmin kärsin kauheasta 24h pahoinvoinnista aina viikolle 16 asti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla alkoi ennen plussaa tulla kuvotuksen tunnetta, kun reissattiin autolla. (Ei aiemmin ole ollut) Pistin sen aluksi nälän pikkiin jne, mutta plussan jälkeen pahoinvointi vaan voimistui..

 

Toinen oire oli painontunne alavatsalla. Välillä oli pikkasen hankala kävelläkin.

Miehelle ennen plussaa sanoin, että olen varmasti raskaana, kun ikinä ennen ei ole vatsalla tällaista tunnetta ollut, mutta mies vaan naureskeli, että tuskinpa nyt heti on tärpännyt :rolleyes:

Painontunne jatkui aika pitkään plussan jälkeenkin.

 

Kolmas oire oli mielialavaihtelut. Olin tosi ärtynyt ja herkkä ;)

Näistä mielialavaihteluista päättelin myös, että nyt jotain tapahtuu, sillä en ollut välillä tuntea itseäni :blink:

Onneksi mielialavaihtelut tasottuivat aika pian plussan jälkeen :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoista odottaessa oireet ennen testausta/plussausta oli järkyttävän arat rinnanpäät, ei kestäny hipaistakaan!!! :) ymmärrettiin kuitenkin testailla heti, koska yritys oli päällä ja ekasta kierrosta tärppäskin :) ei mennyt montaa viikkoa niin alkoi kuvotus..

 

Tämän toisen kohdalla oireena oli viikon jatkunut kuvotus, jonka jälkeen älysin tehä testin ja pienoiseksi yllätykseksi näyttikin plussaa, mut ihana yllätys se oli ;) <3 Kummassakaan raskaudessa en pahempaa pahoinvointia joutunut kestämään, kuvotusta vain molemmissa muutamat viikot.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tein testin myöhään koska en olettanut olevani raskaana, mutta jälkikäteen kun mietin niin oireina oli joka aamuinen aivastus, jota monet kerrat ihmettelin..lämmöt oli koholla jatkuvasti kun mittailin, luulin että oon tulossa kipeeks. Iltasin saatto tulla tosi huono olo etenkin telkkaria kattoessa ja mieletön väsymys nukuin pari viikkoa, joka päivä tunnin päiväunet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on takana lapsettomuushoidot, joten kyttäsin itseäni ehkä normaalia tarkemmin ja en tiedä mitkä oireista ovat todellisia, mitkä hormonien aikaansaamia. Mutta ennen plussausta (rv3+5) alkoi kova väsymys, joka jatkuu edelleen ja ennen testausta tuntui alavatsassa vihlaisuja (repäisykipuja?) esim. aivastaessa tai nopeasti asentoa vaihtaessa, nämä jatkui pari viikkoa testauksen jälkeen. Rintojen arkuus ja turvotus oli vaihtelevaa ihan alussakin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuolemanväsynyt olo ja tautisen kipeät rinnat. Plussauksen jälkeen tuli jossain vaiheessa röyhtäily ja närästys, jotka jatkuu edelleen <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisessa raskaudessa kierron lopussa oli sellainen yleistä kuvotusta ja ällötystä. Testi kuitenkin näyttivä negaa... No, muutaman päivän päästä negatestistä ei saunasiideri mennyt alas millään vaan se piti kaataa pois, mikä on tosi harvinaista mulle :P Siksipä testasin sitten vielä kerran seuraavana aamuna, ja plussahan sieltä pärähti :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo heti ovulaation jälkeen rinnat kipeyty (hipaisukin tuntui ikävältä) ja plussauksen jälkeen ovat turvonneet kovasti. Menkkoja enteileviä "nippailuja", jotka eivät kuitenkaan kestäneet kuin muutaman minuutin ollakseen hetken poissa ja alkaakseen taas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun ensimmäinen oire ennen plussaa oli ummetus. En osannut edes odottaa, että se olisi raskausoire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oikeastaan ihan ekana oireena, jota tosin en silloin osannut yhdistää raskauteen, oli muutama päivä ovulaation jälkeen outo ikään kuin paineen tunne alamahassa. Ennen plussausta paleli ihan järkyttävästi, oli vähän flunssainen olo ja väsytti. Rinnat kipeytyivät oudosti sivuilta ja itketti mitä ihmeellisimmät asiat. Normaaleja menkkoja edeltäviä oireita ei tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oviksen jälkeen rintojen arkuus ei mennytkään ohi, mitä yleensä tekee. Ennen plussaa nännit myös tummentuivat. Menkkamaisia kipuja oli myös ennen plussausta, normaalisti kivut alkavat vasta ensimmäisenä vuotopäivänä. Tein haalean plussan jo rv 3+5. Kuvottava olo taisi alkaa viikkoa paria plussauksen jälkeen ja kesti kolmisen viikkoa. Oksentamaan en kuitenkaan kertaakaan joutunut. Väsymys tuli kuvoihin kuvotuksen poistumisen jälkeen, nyt on siitäkin pahin terä jo taittunut (tänään rv 15+2).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla ei ollut mitään oireita ennen raskaustestiä. Vain kuukautiset jäivät pois ja oltiin aktiivisesti yritetty, joten osasin tehdä testinkin. Rinnat kipeytyivät pian plussan jälkeen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miun kierto oli 26-36 päivää ja testasin plussan kp 32:na (16 dpo). Tämä yksi testi riitti. Yhä ylhäällä pysyvät aamulämmöt ja erittäin arat rinnat olivat antaneet viitteitä plussasta jo pari päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla alkoi 3+1 iltapahoinvoinnit. Jatkuu edelleen. Myös samalla viikolla jo alkoi väsymys ja ikävät vihlonnat ikäänkuin oikean munasarjan kohdalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussausta ihmettelin epätodellista oloa ja koko alkuraskauden ihan järkyttävä väsymys ja rinnat oli arat pitkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan ensimmäisenä oireena erikoinen tunne rinnoissa mm. lenkkeillessä. Ei varsinaista särkyä, mutta kihelmöintiä. Sitten selkein oire oli tietenkin säännöllisten kuukautisten poisjäänti ja sitten saikin selkeitä oireita odotella mahan kasvamiseen saakka. Nenän tukkoisuutta ja tavallista enemmän aivastelua on ollut koko raskauden ajan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa ei tainnut olla juurikaan mitään oireita (paitsi oviksen jälkeinen nännien arkuus jäi pois), lähinnä odottelin tädin saapumista kylään kun alavatsalla juimi samalla lailla ku enne menkkoja joten kai se juiliminen oli sitten oire :lol: plussan jälkeen oli koviakin alavatsa kramppeja, tissit ajoittain kipeät ja pahoinvointi astui kuvaan joskus siinä viikolla 7, muistaakseni! siinäpä ne alkuraskauden suurimmat oireet! :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussausta ei ollut mitään oireita. Jotenkin vain tuntui yksi ilta ennen nukkumaanmenoa, että mitäs jos testais. Mulla oli kierto tosi epäsäännöllinen, enkä ollut ajatellut testaavani kuin ehkä viikon päästä. :P

 

Nopeasti plussan jälkeen tulivat väsymys ja palelu sekä painontunne alavatsassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kopsasin tän tekstini tuolta naikkareiden puolelta kun tuli joskus sinne oikein runoiltua...

 

 

Mun oireita olivat/ovat vaihdellen:

 

Ennen plussaa

 

- Välillä aika kovatkin menkkamaiset kivut vatsalla tai selässä, ehkä enemmän iltaisin ja öisin.

- Rintojen arkuus (tosin olivat jo ovulaation tienoilta olleet enemmän tai vähemmän arat)

- Sellainen outo flunssan poikanen (oireita oli, mutta ne vain viivähtivät ja jossain vaiheessa vain toinen sierain valui räkää!) :blink:

- Nenä varsinkin aamuisin tukkoinen "ilman syytä"

- Palelukohtaukset

- Oikein riemukkaaseen nauruun liittyvät itkukohtaukset (kiva töissäkin yrittää niistä sit tokeentua!)

- Yksinkertaisesti outo olo:

 

~ välillä hikoilutti

 

~ malttamaton mieli

 

~ kuin tiiliskivi olisi lyöty lantionpohjaan

 

~ vihlontaa ja nippailua alavatsalla ja nivusissa

 

Plussan jälkeen

 

Hetken olo pysyi samanlaisena kunnes ilmaantui:

 

- Rinnat aivan hirmuisen kipeät varsinkin yöllä!

- Rintojen kasvu yhdellä kuppi-koolla.

- Orastava kuvotus varsinkin iltaisin

- Vähän väliä nälkä

- Himo kaikkeen mausteiseen, rasvaiseen ja suolaiseen

- Makea ei oikein maistu

- Syömisen jälkeen jää helposti paha maku suuhun

- Tuhoton jano

- Tiettyjen hajuaistimusten voimistuminen (olisin silti kuvitellut pahempaakin).

- Väsymyksen lisääntyminen, varsinkin iltaisin (tämänkin olisin kuvitellut olevan pahempaa)

- Outo vireys aamuisin... silloin ei tehnyt pahaa.

- Ummetusoireita

- Ilmaa vatsassa

- Vatsa pullahti heti näkyviin, ei tietenkään varsinainen "vauvamaha" vaan koko, jo tietysti ennen raskautta ollut, pötsi muuttui pömpöttäväksi ja vaikeasti sisäänvedettäväksi! :rolleyes:Johtunee juuri varsinkin edellisestä oireesta ja kun mulla on kovin lyhyt selkä... kaikki housut lakkasivat mahtumasta kiinni ihan tosissaan! :mellow:

 

Kun sitten koitti rv 7+

 

- Alituinen nälkä!! (vaikka olisi vetänyt ravintola-ähky-annoksen niin 10 min kuluttua vatsassa tuntuu tyhjä kupla! :blink: )

- Lähes ympärivuorokautinen etominen (öisin ei ole) maailma pyörii nälän ja pahoinvoinnin arvioimisen kierteessä.

- Heikotus (tulee helposti jos ei justiinsa saa jotain suuhunsa). Eväsrasia pitää olla aina mukana!!

- Ajoittain paheneva väsymys.

- Jonkin verran mielialavaihteluita, ihan järjenvastaisia sellaisia! :rolleyes:Itkin muun muassa vuolaasti katsellessani eräänä päivänä Amerikan Unelmien Poikamies -ohjelmaa ja kyyneleet kihosivat silmiin kun olin katsomassa kaupungilla penkkariajeluita... Anna mun kaikki kestää! :rolleyes:

- Janotus

- Usein aamupalaa tehdessä kyökityttää

- Mielihalut vaihtelee valonnopeudella... jos nyt himoitsen vaikka pizzaa se saattaa suorastaan karmia mua parin tunnin päästä tai jopa viimeistä palaa pureskellessa!

- Yhä vatsan pömpötys vaikka muuten en ole lihonut.

- Rinnat edelleen arat

 

... ja mitäs vielä! Kylläpä tässä jo oireistoa löytyy ja mitä mahtaa vielä tullakaan!!? Eniten olen ehkä väsähtänyt siihen nälkä-etomis-kierteeseen, mutta auta armias jos pahoinvointi sitten yhtäkkiä hetkeksi hellittää, iskee kauhea paniikki keskenmenosta!! :o:rolleyes:

 

Mutta on tää vauvan odotus vaan niin ihanaa... kaikesta huolimatta!! :wub:

 

Ja nyt näin rv 13+ voin ilokseni todeta, että tämä koko komiikka on takanapäin ja olo paljon paljon parempi!! Toki pahoinvoinnin hetkiä vieläkin ilmaantuu, mutta ne menee nopeasti ohi ja nyt nälkääkin sietää jo paremmin! Siispä nyt tästä raskaudesta voi ihan todella nauttia ja hymyssä suin mennään! :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oireena olivat suunnaton v*tutus kaikkea ja kaikkia kohtaan. Lisäksi olin todella väsynyt ja hereillä ollessani ajattelin vain ruokaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussaa:

 

Iltaisin poskien kuumotus (mutta kädet olivat jäässä), ovuloinnin jälkeen mahan pistely, kipeät rinnat, kohdunkasvukivut, ja väsymys.

 

Plussan jälkeen:

 

Edelleen mahanippailua ja rintakipuja, ääretön väsymys, jääkylmät varpaat, ja pahoinvointia rv:t 6-14. Hajuaisti oli älyttömän voimakas ja saatoin haistaa hajuja joita ei varmasti talossamme ollut. Ruan käry oli oksettavin haju. Lisäksi yskin kovasti ja aamuisin aivastelin. Yskintä jatkuu vielä näilläkin viikoilla yleensä päiväunien jälkeen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen plussausta lämpö oli reippaasti koholla ja tunsin ylös noustessa repäiseviä kipuja alavatsassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now