Guest miau

Gallup: Äitiyspakkauksen toppahaalari


235 posts in this topic

Onko ihan kuolleena syntynyt idea tuoda vauva laitokselta kotiin äitiyspakkauksen haalarissa, vai hukkuuko se reppana siihen? Vauvan olisi tarkoitus syntyä viimeistään maaliskuun puolivälissä, ja tuntuisi vähän pöhköltä ostaa minikokoinen toppahaalari, kun kevät on kuitenkin jo aika tuloillaan enkä tiedä olisiko sille kauheasti käyttöä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä toisin vauvan kotiin mieluummin sitten keväthaalarissa, esim. fleecehaalarissa ja tarvittaessa alle ylimääräisiä kerroksia vaatetta.Se äitiyspakkauksen haalari on kyllä aika iso vastasyntyneelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sanoisin, että jos vauvan toisi kotiin vaunuilla, äp-haalari voisi olla hyvä, mutta jos autolla, se kaukaloon tunkeminen voi nostaa hien pintaan. :lol: Meillä oli 62 senttinen haalari, joka oli sekin sen verran iso alkuun, että jalat ja kädet oli tosi hankalaa saada pysymään omilla paikoillaan ja kaukalon vöiden kiinnisaaminen siksi tuskaista, ainakin aloittelijalle. Mutta ei se muuten mahdotonta ole. :) Musta itsestäni on kotiutumiskuva juurikin äp-haalarissa.

 

Mäkin ehdotan mieluummin fleece- tai kevyttoppahaalaria, tai minkä nyt kevääksi hankittekaan, ja peittoa päälle lämpötilan mukaan. Lämmin pipo päähän ja ne äp-töppöset ja tumput peittää raajatkin melkein kokonaan, niin hyvin pärjää automatkan. Jos kauhea pakkanen iskee, mies ehtii käydä ostamassa haalarin ennen kotiutumista, mutta tuskinpa sitä tarvii. Ja vinkkaan vielä, että jos kirppareilla kiertelet, katsele sieltä minihaalaria. Me taidettiin omamme ostaa n. kolmella eurolla. Noin pienelle ei teknisiä ominaisuuksia tarvita, niin voi löytyä tosi halvalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Josephine ja Kärpänen! 62 senttinen fleece-haalari meiltä löytyykin, ja tosiaan voisi kirppareilta vilkuilla josko olisi pientä toppahaalaria näkyvillä. Mutta täytyy nyt vähän kattoa senkin mukaan milta tuleva talvi vaikuttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä kun mietin, että pitääkö hommata ensi talveksi haalarit kun nyt niitä saisi halvalla alennusmyynnistä... Meillä on tytöt syntyneet 10/2012 ja käyttävät nyt 74 kokoisia vaatteita (68 mahtuisi myös vielä). Onkohan nuo äp:n toppahaalarit sopivat ensi talvena, niin ettei jää lopputalvesta pieneksi, kun siis tytöt täyttävät lokakuussa 1v? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Uskoisin että alkutalven menee, mutta vaikea sanoa meneekö koko talven... Riippuu niin talven kestostakin :)

 

Tajusin just että meidän tytölle on haalari varmaan aika reilu talvella, mutta vaunuillessa menee varmaan silti hyvin. Mut mitä ihmettä teen KOLMELLA äp:n toppahaalarilla!? :D Niitä kun on kertynyt yksi Suoraan Kelalta ja kaksi muualta lahjoitettuna.

 

Jos joku tarvii niin täältä sais valkoisen haalarin ihan for free! En tiedä mallivuotta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä ainakin epäilen, että ei meillä marraskuussa syntyneellä nyt 70-senttisellä tuo äp-haalari mahtuisi koko talvea. Lapsethan on toki tosi erin mallisiakin. Meidän tyttö on niin pitkäselkäinen, että bodeissa on tosi aikaisin joutunut siirtymään aina seuraavaan kokoon. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä heinäkuussa syntynyt esikoinen käytti äp-toppahaalaria kahtena ekana talvena päiväunihaalarina. Vauvana ei haitannut vaikka hihat olivat vähän pitkät, lämmittivätpähän hyvin käsiä. Seuraavana talvena 1,5-vuotiaana haalari mahtui edelleen ja käytin äp-toppahanskoja ja -töppösiäkin itse asiassa, ajoivat täysin asiansa vaunuissa lämpöpussin alla pakkasillakin.

 

Kevytvanuhaalari oli sen sijaan mielestäni ihan turha, kummatkin lapset käytti sitä tyyliin kaksi kertaa ennenkuin kävi pieneksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä heinäkuun lopulla syntynyt vauva käytti toppahaalaria koko ensimmäisen talven, toisena talvena se ei olisi mitenkään enää mahtunut päälle, kun siinä rupesi jo edellisenä keväänä olemaan turhan lyhyet lahkeet ja hihat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ainakin tulee käyttöön. Vielä on jonkin verran iso, mutta ei niin iso, etteikö nyt jo voisi käyttää, kun ei vauva vielä niin paljon liiku. Sitä en osaa sanoa, meneekö koko talven vai ei. Meillä on tuo 2014 pakauksen haalari, ja musta se on myös tosi kivan näköinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now