Anis

Iso ylipaino ja raskaus

868 posts in this topic

^Jos sun testi näyttää positiivista, niin oot ainakin 3 - 4 viikkoa raskaana jo (raskausviikkojen laskenta aloitetaan edellisistä kuukautisista). Onnea!

 

Mua ottaa edelleen päästä, että mulla ei vieläkään ole raskausmahaa. Tosin onneksi paino ei ole vielä(kään) noussut yhtään raskauden alusta. Mutta mua ällöttää silti joka kerta, kun neuvolassa kaivellaan läskejä (siis sydänääniä kuunnellessa ja nyt myös sitä sf-mittaa mitatessa. Äklöä, vaan mitäpä niille läskeille tässä raskausaikana enää voi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vieras_cekurity_* Paljon onnea raskauteen. Ei muuta kuin neuvolaa ihmettelemään :)

 

Elkku muutamat ovat tainneet kirjoitella masun voivan täysin yhtäkkiä sitten pömpsähtää esille :) Kumpa pian :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieno idea näyttää masu täällä! Vaikka mä en kuulukkaan tänne niin muistelen mielelläni raskausaikaa ja sitä masua mikä siitä tuli. Kerrankin tuntu että lihavuus ei haitannut, kun raskaus näkyi. Ehkä mä vielä jonain päivänä kuulun tähän ketjuun vielä kolmannen kerran, mutta se päivä saa vielä odottaa iteensä.

 

Ja vielä tähän mun masu toisessa raskaudessa ihan loppumetreillä

46356_426772303751_8242695_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun BMI oli ensimmäisen raskauden alkaessa jotain 39, painoa tuli lisää raskauden aikana n. 11 kiloa. Synnytyksessä epiduraalin laitto onnistui ilman ongelmia, muuten synnytys ei sujunutkaan hyvin pojan halutessa syntyä naama edellä... Kaikki raskausaikana tulleet kilot + 5 ylimääräistä lähtivät aika äkkiä (nyt ne 5 kiloa on kyllä tulleet parin extran kanssa takaisin) .Nyt olen toista kertaa raskaana, raskaus sai alkunsa yhdestä ainoasta ehkäisyttömästä kerrasta :girl_crazy: Olen päättänyt, etten tule enää synnyttämään alakautta. Onko ylipainoisena sektiossa jotain ylimääräisiä riskejä? Ei kai mun vatsaläskit voi estää leikkaamista? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^periaatteessa paino ei lisää anestesiariskiä mutta jos sulla on jotain muita sairauksia niin ne vaikuttaa. Asento voi olla vaikea (pitkään selällä olo) ja se voi hankaloittaa hengitystä.

Puudutusten kanssa voi olla vaikeuksia, ehkä enemmän sen määrän kanssa kun se on kuitenkin erilainen kuin synnytysepiduraali ja jos joudutaan nukuttamaan niin intuboinnin kanssa voi olla hankaluuksia.

Nykyään on kai jos yli 25BMI:n kanssa veritulppa riski, joten tukisukat ja verenohennuslääkkeet varmasti tulee.

Toisaalta nämä kaikki voi tapahtua ihan normipainoiselle. Enemmänkin voi olla hankaluuksia haavanparanemisen kanssa kun se verenkierto on heikompi rasvakudoksessa. Ja jos haava jää sellaisen poimun alle niin helposti tulehtuu. Mutta mun ymmärryksen mukaan ei helposti lähdetä leikkaamaan ylipainoisia riskien vuoksi.

 

Sektiota olen itsekkin miettinyt vaihtoehdoksi, jos vauva on kovin iso, jollei suostuta käynnistämään ajoissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en tiedä mistä mä oon saanu sen käsityksen, että ylipainoisille ennemmin tehdään se sektiohaava pystyyn..?:o En muista oonko lukenu tms. sen jostain. Ainakin ite olen siihen valmistautunut tässä. Jos toi istukka ei tosta ala pikkuhiljaa liikkua, niin sektiohan se on edessä. On siis kohdunsuun päällä jonkun verran. Ja kun sitä ajattelee, ni onhan se paranemisen kannaltakin vähän parempi jos se on pystyssä. Vaaka haavahan ainakin mun mallisella jäis tonne mahan alle muhimaan..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, siis minulle on ihan sama, millainen arpi leikkauksesta tulee, sen verran arpia on massussa jo ennestään :D Minut on nukutettu leikkausta varten viimeksi synnytyksen jälkeen, jotta saatiin paikat kursittua kokoon, siinä ei ollut mitään ongelmia. Ne korjaukset tosin piti tehdä puudutuksessa, mutta mä en puutunut, ehkä se johtui norsun koosta :blush: Muita sairauksia mulla ei ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Toi voi kyllä olla ongelma sillä sectiota varten ei mielellään nukuteta, koska aineet siirtyvät vauvaan. Ja toisaalta, jos et puudu niin leikkausta on vaikea tehdä :girl_sigh:

Tai siis niin olen ymmärtänyt esim. synnytyspelko sectioissa ei nukuteta vaikka äiti niin haluaisi, koska siinä riskit ovat suuret niin äidille kuin vauvalle. Hätäsectio on asia erikseen.

Mutta kannattaa ottaa asia puheeksi neuvolassa ja pyytää ajoissa lähetettä pelkopolille ja sitä kautta lääkärille!

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä, mikä ongelma puutumisessa oli, enkä ihan tarkkaan muista asioiden kulkua. Mutta muistaakseni puuduttaa yritettiin vain kerran ja sitten suosiolla nukutettiin, sairaalassa oli tosi kiire silloin. Ja mä olin valvonut melkein kolme vuorokautta ja venannut kursittavaksi pääsyä 8 tuntia ilman vasta syntynyttä vauvaani, joten epäilen näiden asioiden vaikuttaneen siihen, ettei puuduttamista sen enempää yritetty. Ja ompeleminen kuitenkin kesti jotain pari tuntia, joten parempi vaan, ettei puudutus onnistunut, olisin varmaan seonnut siihen... Olen kyllä tietoinen, että suunniteltu sektio tehdään hereillä ollessa, siihen olen sitten ehkä valmiimpi kuin tuohon edelliseen leikkaussalioperaatioon. Mutta hyvä kun tuo puudutusjuttu tuli puheeksi, itse en olisi näitä asioita varmaan yhdistellyt, kiitos mOmma :)

Meinaan siis heti neuvolassa puhua asiasta, mutta ajattelin jo valmiiksi myös selvitellä sektion riskejä, jotta olen selvillä asioista. Ja mähän en ole vielä edes varannut ensimmäistä neuvola-aikaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

^eipä kestä! Ja se on oikeasti hyvä olla ajoissa ja ottaa asioista selvää ettei lääkärit pääse sanomaan jonkin mahdollisen komplikaation jälkeen, että mitäs sulle sanottiin kun itse tietää ja tiedostaa riskit etukäteen. Ja varmemmin saa toiveensa läpi kun on ottanut asioista selvää! Tsempit! Toivottavasti saat section!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle tehtiin sektiohaava poikittain (häpyluun yläpuolelle), ja ylipainoa oli ja on vieläkin reippaasti. Ja kursittiin niiteillä kiinni, eli ei ommeltu.

 

Niin, ja minähän en missään vaiheessa anestesialääkäriä edes tavannut etukäteen, kun ainoastaan silloin kun laittoivat epiduraalin. Mulla sen laitto onnistui hyvin, vaikka bmi huiteli yli 40 reippaasti.

Edited by Vilhelmiina83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo miten päin sektiohaava tehdään taitaa olla ihan lääkärikohtaista. Minulle tuli pystyyn ja perusteli sen läskeillä ja nopeammalla haavan parantumisella, kun ei jää muhimaan mahamakkaroiden alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua huolettaa kun oon jo rv 20+ mutta tuntuu että maha ei ole kasvanut yhtään... Miten teillä muilla on maha alkanut näkymään? Jossain oon nähny kuvia rv20 mahoista ja ne on olleet ihan isoja jo, mulla on ainoastaan pieni kumpu makkaroiden välissä ja ei tod. näy ulospäin (BMI +40).

 

Minullakaan ei rv20+ vielä ollut vauvamaha tullut esiin. Olin koulussa johonkin 22 tms. viikolle asti, eikä kukaan olisi raskaudesta tiennyt, ellen olisi kertonut. Siitä sitten aika pian vauvamaha alkoikin näkymään ja jossain 30 viikon tietämillä se oli jo ihan selvästi pyöreä vauvamaha.

 

 

Loppuvaiheessa todellakin pallo oli pallo :D (älkää välittäkö tuosta kuvan muokkauksesta jalan kohdalla...):

 

 

 

Poistin kuvat kun ne ovat olleet jo vaikka kuinka kauan, eivätkä ketään kiinnostaneet.

Edited by bohemian

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, kun annatte tällaiselle isolle kuumeilijalle toivoa näillä teidän kertomuksilla <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^Bohemian, en pirulainen ehtiny nähdä kuvaa.. Mulla muka pitäis olla päällä sähköposti-ilmotus uusista viesteistä, mut ketut oo mitään ilmotusta tullut.. Hmph. No, ei aina voi voittaa. :D

 

Mulla tänään rv 27+5, eikä tää maha vielä oo sellanen yhtenäinen vauvamaha. :D Kun on tossa navan kohdalla vaakatasossa kuoppa pläskien välissä. Huonosti selitetty, mut en nyt oikeen muutenkaan osaa kuvailla.. On se jo aika paljon tasottunu siitä mitä normaalisti se on, et kyl tää varmaan yhtenäiseks tulee vielä! Ylävatsa onkin sit sellanen pallo et huhheijaa. Eli vaatteet päällä oikeen kunnollisen vauvavatsan näkönen sentään. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^31+4 ja vauvamahasta ei tietoakaan... Läskiältä tää vaan näyttää. Istun täällä äiriyspolin aulassa ja nää kaikki muut on raskaana. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bohemian, mä bongasin sun kuvat! Kyllä niistä molemmista näki selvästi että beibi siellä majaili. Ihana mahan muoto näkyi myös hyvin alemmassa kuvassa.

 

Mulla on löysä nahka ja läskit vähitellen muuttumassa ihan kunnon vauvamahaksi. En oo enää sitä roikkuvaa nahkaa mikä esikoisesta jäi. Joku viikko vielä niin pallon pitäis olla jo kunnon vauvamahan näköinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos paljon, toivotaan että pian tärppäisi :) ihana lukea näitä ja olisi mukava että massu kuvia ilmestysi lissää :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko teillä kookkaammalla mahalla varustetuilla joille on sektio tehty ja haava pystyssä minkä näköiseksi maha tullut?

Mulle tehtiin hätäsektio ja ny mulla on erittäin eroottinen "etu perse", siis ihan kunnollinen vako jäi tuonne fyllien väliin jossa sauma sijaitsee.

Tokihan mulla on melkosen paha roikko ollutkin, kun bmi on nyt laihdutetun 50 kilon jälkeenkin edelleen 40

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on se etuperse :grin: varsinkn kun mahaa vetää sisäänpäin niin oikein tulee esiin. Muuten lähinnä alaosassa huomaa parhaiten, tosin eihän vaatteet päällä näy mitään. Kuitenkin se on paljon paremmaksi tullut niistä alkuajoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai kauhee, vedet silmissä melkeen saa nauraa kun toi etuperse nyt vaan kuulostaa hauskalta.:'DD Tosin se kuvaa kyllä varmaan sitä pystyhaavaa enemmän kuin hyvin..

 

Olin eilen neuvolassa, lääkärin vastaanotto tällä kertaa. Kysyin sitten tuosta sektiosta ja haavan suunnasta. Sanoi, että tänkin kokoisella se laitetaan vaakaan. :o Jos siis suunniteltu, näin ymmärsin. Itehän en vielä tiedä, meneeks suunnitelluks sektioks vai ei. Sen näkee sitten.

 

Etuperse.:'D Pitää muistaa toi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

etuperse on mulla selkätissien kaveri :P

Lohuttavaa kuulla että jollain muullakin tuollanen löytyy, tuskin maltan odottaa että tikkien pintaan puseminen joskus loppuu ja pääsen uimahallille katseita keräämään :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now