Anis

Iso ylipaino ja raskaus

868 posts in this topic

MiMaria :) oot kyllä hyvin saanu painoo pidettyä aiemmissa. . Minä oon sitä sorttia että raskaus aikana paisun kun pullataikina :/ yksi Lääkäri sitä selitti jollain kivikauden teorialla :) pitäis vaan juoda vettä paljon ja olla tosi tarkkana syömisten kans, se on vaan kovin vaikeeta :( sulamoon koitan syömisiä kirjata ja sitä kautta pitää kurissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haluatko Emmyzka paljastaa mikä sun bmi on? Mulla on vissiin 37 luokkaa, en uskalla laskea :D Mutta reipas ylipaino jokatapauksessa... Ennen tätä raskautta mun kilpirauhanen on leikattu pois ja oon nyt tietenkin pysyvällä lääkityksellä. Kasvaimet kilpirauhasessa aiheutti vajaatoimintaa ja painoonkin tietysti osaltaan vaikutti. Raskausaikana musta on tuntunut aina että aineenvaihdunta toimii jotenkin paremmin, ja vaikka oon syönyt ihan tavalliseen tapaan, niin paino ei ole noussut ton enempää. Nyt tän "iltatähden" kanssa mulla on vähän pelko, ettei kroppa enää toimikaan niin!!

 

Mikä on sulamo?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla bmi 34. Edellisen raskauksen alussa oli 36 eli vähän ehdin pudottaa ennen tätä :) mä oon stressi syöjä + oppinut lapsesta että kaikkea kivaa ja hyvää juhlitaan herkuilla jne. Tosi vaikea päästä irti nuista tavoista. Sulamo on sellanen netissä toimiva kalorilaskuri ( vanha versio toimi tuolla nimellä. Käy kurkkaamassa ( Googleen vaan sulamo ) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo täällä ollaan.

Mulla paino on noussut tässä raskaudessa alusta alkaen. Edellisistä nousi vasta joskus 25 viikolta lähtien. Alkuunsa sanottiin siitä, mut ei enään. Kilot johtu varmaan siitä kun lopetin victozan pistämisen kun raskauduin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin täällä edelleen. Paino noussut raskauden aikana 5 kiloa. Olen tähän tyytyväinen, mutta silti sf-mitta huitelee taivaissa ja kokoarviota kohti käy siksi tie.

 

Terkka vaihtui neuvolassa ja hänelle ei ole tullut painomietinnöistä sanottua mitään. Tosin nyt ei ole ahdistanutkaan kun paino on pysynyt ihan hyvin kurissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Emmyzka, täytyy googlailla toi laskuri. Jotain vastaavia olen joskus käyttänytkin. Tuppaa olemaan, että innostus käyttämiseen hiipuu aina jonkin ajan päästä :(

 

Jellonalla on tosi maltillista ollut painonnnousu. Mulla oli tytön aikaan sf-mitta myös yläkäyrällä koko ajan, vaikka paino ei noussut. Synnärillä vastaanottanut kätilökin tuijotti neuvolakortista lukuja, ja tokas vaan että iso vauva kyllä tulee. Synnytyksen hoitanut kätilö taas käsikopelolla heti sanoi, että vauva on pieni, että hyvä jos 3kg. Tyttö syntyi rv 38 ja painoa 2,9kg :) Ihan jättivauva siis :D

 

Onko teillä ollut Anis ja Emmyzka minkä kokoisia vauvoja? Jellonan allekirjoituksesta veikkailen, että eka tulossa? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla pienin ollu 3265g ja suurin 4785g pitkiä ollu kaikki ( me ollaan miehen kans kumpikin pitkiä). Mut ihan kiva ois alla 4kg saaha :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on diabetes ja esikoisen koko oli 4180g, 50cm ja synty 38+1 ja toisen koko oli vähän vajaa 4kg ja 51cm 37+1. Itse olen syntynyt 4500g ja 53 cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, meille on eka tulossa. :) Kiva kuulla, että vauva voi olla pieni sf-mitasta huolimatta. Minulla on raskausdiabetes, joka tietenkin voi aiheuttaa isoa kokoa vauvalla. :unsure: Itse olen ollut syntyessä 3300g 49cm ja mies (muistaakseni) 3600g 53cm. Eli noilla tiedoilla ei taas sitten kovin suurta vauvaa ole tiedossa, mutta tiedä sitä sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kans molemmissa raskauksissa oli sokerirasituksessa, muistaakseni siinä 1h arvossa pien ylitys. Sain ohjeet tarkkailla ruokavaliota ja sokereita mitattiin muutaman kerran neuvolassa. Lapsilla ei ole syntymän jälkeen ollut sokereissa häikkää ja esikoinenkkn oli ihan tavan kokoinen 3750g ja 51cm. Nyt on taas rasitukset tietysti edessä ja eiköhän käry käy jälleen :( Mun sokeriarvoja on raskauksien välilläkin tutkittu ja silloin ei ole mitään ollut...

 

Mun mies on isokokoinen (pitkä) ja sekä hän että siskonsa olleet yli 4kg syntyessään. Nyt sitten vähän jänskättää että millainen pakkaus tällä kertaa syntyy :D Siks olis varmasti syytä pitää oma painonnnousu kurissa. Helpommin sanottu kuin tehty, koska väsymys on ihan kamala ja parin tunnin välein tekee mieli syödä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitäs tänne kuuluu?

 

Mulla oli nyt paino noussut 0,8kg ekasta neuvolasta eli seitsemän viikon aikana. Ei sanonut terkka mitään. Viikkoja oli neuvolassa käydessä 15+3.

 

Hieman ressiä aiheuttaa radi-diagnoosi, jonka sain paastoarvon ylityksestä. Oli jälleen sen 0,1 yli rajan :( Jännä sinänsä että rasituksessa paaston raja on 5,3 mutta kotimittauksessa tavoite on 5,5. Miksi? Tällä viikolla oon paastoja mittaillut kotona, ja on olleet joka kerta alle viiden. Ehkäpä tulee automaattisesti vähän kiinnittettyä enemmän huomiota syömiseen, kun on noi mittailut taustalla mielessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sormen päästä ja laskimosta otettavien näytteiden välillä voi olla (kohtlaisen suuriakin) eroja, en nyt tarkalleen muista miksi. Mutta mulla ennen rasitusta mitattiin sormesta 4,7 mmol/l ja sit laskimonäytteessä arvo oli suurempi. Ja toki labramittaus on tarkempikin. Lisäksi ite huomasin, et joskus jos vaihto sormea tai kättä perättäisiin mittauksiin ni tulokset oli erilaiset. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ollaan. Raskauden aikana kotimittauksissa tullut painoa ainoastaan yhteensä 5kg. Paino oli jopa laskenut tänään neuvolassa, mutta siellä nyt käydäänkin eri aikoihin päivästä ja paino otetaan vaatteet päällä yms.

 

Sf-mittakin on pikkuhiljaa hilautunut yläkäyrän yläkäyrän yläkäyrältä yläkäyrälle. :D Olen siis sen takia joutunut käymään äitipolilla ultrassa. Vauva oli ihan normaalin kokoinen isosta mitasta huolimatta. Tainnut se radi olla minun pelastus kun syömisiä on tullut pidettyä tarkemmin silmällä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä mennään 26+4 viikolla ja painoa on tullut ensimmäisestä neuvolakäynnistä +4 kg. Neuvolassa ei painoon puututa, mutta tayssissa kyllä. Viimeks sanottiin että oli tullut liikaa viikossa kuin paino oli 100g enemmän kuin neuvolan vaa'alla. Annoin mennä toisesta korvasta ulos samantien kuin oli eri vaatteetkin päällä ja eri vaaka kyseessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rv 39+5 ja painoa tullut ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen 5kg. Ja mulle on kuitenkin ennustettu n 4,2-4,4 kiloista vauvaa :)

Sf-mitta huitelee ihan omia käyriään yläkäyrän yläkäyrän yläpuolella :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla takana 2 raskautta. Ensimmäisen kohdalla BMI oli jotain 31, toisen kohdalla 33 (lähtökiloja siis n. 7kg enemmän).

Ekasta tuli lähemmäs 15kg raskauskiloja, tokasta 16kg. Ensimmäisestä kaikki raskauskilot ja vähän päällekin lähtivät imetyksellä ja vaunulenkeillä vaivatta (ne 7kg tulivat pikkulapsiarjesta). Nyt toisen raskauden jäljiltä vauva on ensi viikolla 3kk ja kiloja on jäljellä 6, joskin nyt pariin viime viikkoon paino ei ole enää liikahtanut.

Kumpikin raskaus ja synnytys meni ilman ongelmia. Sokerirasituksessa ramppasin 2 kertaa kummankin raskauden aikana, ei radia, eikä muutakan huomauttamista. Esikoinen syntyi 40+4, 3350g ja 50cm, kuopus 41+3 4000g ja 53cm.

Edited by Murkelo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen ekaa raskautta BMI oli 35, nyt 36 eli 95-97 kg. Raskausaikana tuntuu, että aineenvaihdunta toimii kuin unelma. Esikoisesta sain raskauskiloja yhteensä 7, joista kaksi viimeistä kahden viimeisen viikon aikana lähinnä turvotuksesta. Tässä raskaudessa kiloja on tullut tähän mennessä (rv 35) vajaa kymmenen, joista kolme joulusta. :rolleyes: Esikoisen imetysaikana painoin parhaimmillani (pahimmillani, en muistanut syödä...) 7 kg alle raskautumispainon, mutta vauvavuonna paisuin reilut 10 kg. Raskauksien välissä laihduin toistakymmentä kiloa, mutta IVF-hoidot saivat taas kropan jumiin ja paino jumitti/nousi. 

Radi on molemmissa raskauksissa diagnosoitu paastoarvosta (5.4 ja 5.3, kun raja alle 5.3), muuten sokeriseurannassa ei moitittavaa. Esikoinen oli vajaa 4.5 kg ja tämäkin jytky taitaa hipoa samoja lukemia lasketussa ajassa. Geneettinen tekijä vaikuttanee, koska mies on pitkä ja iso.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now