Sign in to follow this  
Followers 0
Edith

Ei koppaa kuomurattaisiin ?

6 posts in this topic

Ostimme viikonloppuna Emmaljungan vaunut (kuomurattaat). Harkitsimme pehmeää koppaa, mutta päädyimme ostamaan vaunut ilman koppaa ja ajattelimme hankkia talvea varten untuvapussin vauvalle (vauva syntyy marraskuussa). Myyjän kokemuksen mukaan pehmeä koppa menee vauvalla niin vähän aikaa, että edullisemmaksi tulee nukuttaa vauva vaunuissa untuvapussissa tai makuupussissa, jonka alle laitetaan vaunuihin lampaantalja. Kuulosti ideana tosi hyvälle, mutta aloin myöhemmin epäröimään onko vauva sittenkään riittävän suojassa ilman koppaa. Jalkapeite siis tulee untuva-/makuupussin päälle suojaksi.

 

Onko kellään kokemuksia ? Entä mitä vauvalla pitää olla päällä vaunuissa kesäaikaan ?

Edited by Edith

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä varmasti lapsi lämpimänä pysyy ilman koppaakin, kunhan vain on makuupussi ja muita lämmikkeitä. Mielestäni se ei niinkään mikään 'eriste' ole.

 

Itse koin kopan kyllä hyväksi lasta liikuteltaessa esim. kotoota vaunuun ja takaisin ja kylään mennessä. Jos vaavi nukkui, niin kätevästi sai koko kopan nostettua sisään eikä tarvinnut lasta alkaa nostelemaan syliin ja herättelemään, herkkä heräämään kun oli. Koppa oli meillä käytössä noin 4-5kk, joten ei mielestäni mikään turha hankinta. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkennan vielä että ostettiin kuomurattaat.

Edited by Edith

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta tuntuisi tosi haljulta ja turvattomalta laittaa lapsi vaunuihin ilman koppaa. Tuntuu, että sieltä tipahdetaan sitten. Tosin, olen aika vanhanaikainen ja suosin kovaa kantokoppaa, jolloin vaunut tuntuu ihan "oikeilta vaunuilta". Muuta funktiota siis tuolle kovalle kopalle ei kohdallamme oikein ole kuin että se vaikuttaa turvallisemmalta ja mukavammalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ihan aluksi käytössä vauvelilla vain kuomurattaat (Emmaljungan EC-Sportit). Niihin oli sitten tungettu semmonen Emman kantokoppa (pehmeä). Koppaa ei käytetty ikinä kantamiseen, vain vaunuissa nukkumiseen. 2kk iässä toi jäi kuitenkin pieneksi. Hyvin pärjättiin ilmankin. Poju oli aina makuupussissa. Ja jääkarhupussia kun käytti, niin se oli ihan kuin pehmeä kantokoppa.

 

Kun poju oli 4kk, niin ostettiin sitten kovalla kopalla varustetut vaunut. Meidän noi Emmaljungat oli käytetyt, eikä ne ihan olleet sellaiset kuin olisin halunnut. Koppa oli ihan kiva lisä, mutta se ei ollut syy vaihtoomme. Halusin, että saa työnnettyä vauva äitiin päin, kun noissa toisissa oli ainoastaan toisin päin. Halusin myös vähän tuiskulta suojaavammat kärryt (ostettiin Orat), kun noi Emmaljungat oli aika kesäsiet pelit. Olen näihin Oran kärryihin ollut tosi tyytyväinen ja koppaa käytettiin niin kauan, kun poju malttoi maata. Emmaljungat lähti mummolakäyttöön sitten.

 

Eli, ihan hyvin ilman koppaa pärjää, kun laittaa fylleillä pienemmäksi. Muut ominaisuudet katsoisin itse ratkaisevammaksi. Esim. just nuo kunnon jalkapeitteet, kuomun koko (siis saako kunnolla tuiskulta suojaisaksi), hyttysverkot jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koppa onkin lähinnä kantamista varten =) Muuten kai on se ja sama, onko jokin paksu lämpöpussi vai kantokoppa+makuupussi. Plus pehmeä koppa on helpompi joihinkin rattaisiin tunkea kuin kova :D Ainakin tuplissa taapero+vauvalla pehmeä koppa, mahtui juuri. Ei edes alettu talvella sovittamaan kovaa koppaa.. Ja nopeasti otettiin kopastakin pehmusteet pois --> lämpöpussi, tilaa vielä vähän enemmän.

Meillä rattaita säilytetään sisällä, niin ei tarvinnut lasta kantaa kopassa muistaakseni koskaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0