uhra

Millaisesta kerrasta tärppäsi?

515 posts in this topic

Eka hormonihoitoinen kierto. Yritystä siis vuosi kun otettiin hormonit tukemaan omaa kiertoa (joka pitkä ja epäsäännöllinen). Clomeilla saatiin nätti folli jota kontrolloitiin ultralla ja sitten irrotus varmuuden vuoksi pregnylillä. Ovis ensimmäistä kertaa mun kiertohistoriassa ennen kierron 20. päivää kp 17. Ja lääkärin määräyksestä tarpeen mukainen määrä seksiä ennen ja jälkeen oviksen :D En voinut uskoa, että eka hoitokierto tois tärpin, mutta näin siinä vaan kävi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tasan vuosi yritystä takana, Jouluaattona kihloihin.. hedelmöitys tapahtunut juurikin silloin ja olin talvilomalla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin syönyt clomeja kolme kiertoa tuloksetta. Tarkoitus oli pitää yksi kierto väliä ja mennä uudestaan tohtorin juttusille. Ilmeisesti hormonit vielä vaikuttivat, samoin stressitön kesäloma, joten pitikin siten lääkärin sijasta neuvolaa varailla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ollut jo jonkin aikaa ehkäisy katkolla mutta millään tavalla ei koitettu tähdätä ovulaatioon vaan oltiin ihan normaalisti. Ei sitten tärpännyt (ei kyllä ollut yllätyskään) ja hankittiin ovulaatiotestejä. Toisesta kierrosta heti tärppäsi ja tuli suoraan sanottuna jopa vähän yllätyksenä. Olin olettanut, että mulla saattaa olla hiukan sukurasitusta yms. lapsettomuuteen/lapsensaantivaikeuksiin ja sitten ei ollutkaan yllättäen mitään ongelmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuudennella kierroksella bongasin ekan ovulaation puoleen vuoteen sunnuntaina iltapäivästä. Hommat oli sattumalta hoidettu pikaisesti jo edellisenä päivänä, mutta otettiin varmuudeksi uusinta väsyneinä sunnuntaina puolen yön aikaan, kun mies tuli jääkiekkoharjoituksista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olimme juuri jättäneet ehkäisyn pois ja asuimme väliaikaisesti eri paikkakunnilla. Ajatuksena oli tjottailla ja "kasvattaa vauvakuumetta", kun nähtiin harvoin ja oltiin valmistauduttu odottamaan odotusta. Tulin kuitenkin raskaaksi heti ensimmäisestä kierrosta ilman oviksen bongailua tai muita apukeinoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tammikuussa jätin ehkäisyn pois, maaliskuussa tein plussatestin.

Yrittämällä yritettiin ja tärppikierrossa join ekaa kertaa greippimehua joka päivä ovikseen asti. Niin ja ekaa kertaa sain Clearblue-tikkuun hymynaaman.

Mutta en olisi IKINÄ uskonut että tuosta kierrosta plussa tulee, mäen oo ollu varmaan ikinä niin stressaantunut, oli muutto, tenttiviikko ja vielä töitä siihen päälle. Mutta toisaalta en stressannu kertaakaan sinä aikana raskaaksi tuloa, ajattelin vain että seuraavassa kierrossa pitää sitten taas yrittää kun tästä ei varmasti tule mittään.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen poika 10v sitten päätti tulla pillereistä huolimatta, toinen 7,5v sitten 2kk laastarin lopettamisesta. Tämä keskeytynyt tuli heti ekasta pillereiden lopettamisen jälkeen (7.2 pillerit pois, menkat 13.2 ja positiivinen 15.3).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli yritystä takana reilu vuosi. Syksyllä olisi ollut tarkoitus mennä tutkimuksiin, mutta ei sitten onneksi tarvitsekaan. Ainakaan jos kaikki nyt menee hyvin. Tärppikierrossa oli käytössä ovistesti, peittoja heiluteltiin viikko putkeen päivittäin niin, että ovis oli siinä puolivälissä :pupu_1: Lisäksi mulla oli ekaa kertaa käytössä sekä vehnis aamuisin, että puoli desiä punkkua iltaisin :wub:

Oireista sen verran, että hiukan ennen kuin kuukautisten olisi pitänyt alkaa, mulla nipisteli mahaa erilailla kuin ennen. Siitä aavistin että ehkä nyt onnisti! :girl_pinkglassesf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisen plussasin 21-vuotiaana kesken e-pillerilaatan syömisen. Alkunsa hän sai yhdestä ainoasta kerrasta seksiä reilun kuukauden sisään vaikka söin siis e-pillereitä, eli melkoinen sissi on ollut! Menkatkin mulla tuli pari viikkoa ennen plussatestiä mutta oma oudon väsynyt ja huonovointinen olo pisti tekemään testin joka olikin selvä plussa. Kävin vielä terkkarilla antamassa pissinäytteen ja plussa tuli sieltäkin. Pillereiden syömisen lopetin sinä päivänä kun terveyskeskuksesta soitettiin positiivinen testitulos, ja olin kyllä todella onneni kukkuloilla pienestä ihmeestäni heti ensimmäisestä päivästä asti vaikka täysi shokki olikin saada testiin kaksi viivaa.

 

Kakkonen sai alkunsa reilu kaksi vuotta sitten melkeinpä niinä päivinä kun alettiin puhumaan että oltaisiin ilman kumeja ja katotaan josko tulisin sen kesän aikana raskaaksi. Olin muutama kuukausi aiemmin lopettanut e-pillerit kun tuli niin pahat välivuodot (menkat jatkuvasti päällä). Kierto oli ihan hukassa, koska en laskenut kiertopäiviä mutta n. kerran kuussa menkat tuli, sen verran muistan. Tasan kaksi viikkoa meidän kumienjättö-keskustelusta, plussasin vahvan plussan rv4+0. Ovulaatiosta ei ollut hajuakaan enkä edes tarkkaan muistanut milloin edelliset menkat oli olleet koska oli todella kiireistä aikaa elämässä se kevät.

 

Nyt en ole saanut aikaan kuin keskenmenneitä raskauksia useampia, joista ensimmäinen sai alkunsa ilman stressiä tai paineita tai tietoakaan ovulaation ajankohdasta yk6. Seuraavat on olleet ovulaatiotikkujen, pakkopökkimisten terolutien ja clomien aikaansaannosta mutta kestävää raskautta ei ole vieläkään saatu aikaan. Allekirjoituksesta näkyy tänhetkinen kiertomäärä eli näin voi kelkka kääntyä ja uskomaton tuuri raskautumisen suhteen hävisi kuin taivaan tuuliin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

YK 4: greippimehua, raskausvitamiineja (tätä kiertoa ennen pelkästään foolihappoa), ovistikut ekaa kertaa käytössä, ovisplussan bongaus ja sen hyödyntäminen, peiton heiluttelua parin päivän välein (niinkuin joka kierto..) ja työkiireitä ja stressiä :D Enkä uskonut, että tärppäisi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen raskaus tärppäsi heti seuraavaan kiertoon e-pillereiden poisjättämisen jälkeen. ovistikulla bongattiin ovulaatio ja täts it :)

En juurikaan kärsinyt minkäänlaisista perinteisistä raskauden oireista joten niistä ei pystynyt mitään lukemaan, ainoastan testi näytti plussaa ja masu lähti kasvuun <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jätin viime syksynä pillerit pois ja todettiin, että vauva voi tulla, jos on tullakseen. Talvi meni minun osaltani kuitenkin hyvin haluttomissa merkeissä, sillä seksiä ei vaan tehnyt mieli. Liekö taustalla jäytänyt ajatus, että nyt voi oikeasti tulla raskaaksi, työstressi vai pistikö pillereiden lopettaminen vain hormonit hieman sekaisin. Seksi oli siis talven aikana kaikkea muuta kuin tarkoitushakuista ja ajastettua. Keväällä oltiin sitten lähdössä ulkomaanmatkalle ja kalenterista bongasin, että ovis osuu juuri matkan aikaan (mulla on kierto erittäin säännöllinen ja ovulaatio samoin, hyvä ettei kelloa pysty noitten perusteella tarkastamaan). Miehelle en mitään sanonut, mutta peittoja heiluteltiin kohtuullisesti matkalla ja plussahan siitä seurasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oltiin aika lailla luovuttu toivosta raskautumisen suhteen. Tikutin totutusti ovulaation ja käytettiin se hyödyksi, vitsailtiin että nyt iiihan varmasti tärppäsi. Lopetin kuukausi sitten kaikkien vitamiinien syönnin, en kytännyt muutenkaan syömisiäni ja karkkiakin vetelin surutta vaikka olin sitä yrittänyt välttää ettei häiritsisi hormonitoimintaa. No juuri tästä kierrosta sitten tärppäsi, yk15 luomusti vaikka 2kk sitten lääkäri oli sitä mieltä ettei ilman hoitoja raskaus alkaisi. Alussa vasta ollaan mutta näin vahva kiinnittyminen on jo puoli voittoa, vaikka raskaus sitten menisikin myöhemmin kesken. Ei ainakaan ole kemiallinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keskenmenon jälkeen pidettiin välikuukausi kera terojen, sitten jatkettiin hoitoja. Lääkäri määräsi taas pregnylin ja panemisen 36 tunnin päähän ja siitä 3 paivää peräkkäin. Otettiin seksin himoissa varaslähtö ja päätettiin ottaa varman päälle. Pantiin 5 päivää putkeen paikat hellinä ja tärppäis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies on hoitanut kaikki plussat kotiin. Esikoisen aikaan en vielä tiennyt et mulla on pari kiertoa pillereiden jälkeen tosi pitkiä ja luulin oviksen olleen jo viikko sitten. Marisin miehelle ettei millään jaksais sekstailla ja ihan turhaa kun ei siitä mitään tulostakaan tule :rolleyes:

 

Seuraava raskaus alkoi tokasta kierrosta kierukan poiston jälkeen. Työkuvioiden takia laskettiin varmoja päiviä ja kp 20 jälkeen ajattelin ettei kerta kaikkiaan voi tulla enää ovista ja olin mielestäni tuntenut sen viikko sitten. No kp 24 kuitenkin tärppäs, mutta tämä raskaus jouduttiin keskeyttämään sikiövauroiden vuoksi.

 

Tällä kertaa oli kolmas kierto menossa ja keskeytyksen jälkeen oli ollut kaikki konstit käytössä. Ovikset oli edellisissä kierroissa olleet kp 18 ja 19 ja nyt mies oli tosi viriilillä päällä kp 10-13 ja naureskelin et hitto kun menee tää kaikki paneminen hukkaan et kai sä jaksat sit viikon päästä kans kun ovis tulee. Kp 13 tunsin tärähtelykipua muniksessa ja seuraavana päivänä ovisplussa oli tosi vahva. Olin tosi yllättynyt kun koko homma meni vailla stressiä kun en tiennyt oviksen olevan tulossa, mutta feromonit teki miehen suhteen tehtävänsä :girl_haha: Luulen, että kierron lyhentyminen vaikutti myös tärpin onnistumiseen.

Edited by tanssija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen sai alkunsa kun olin siirtänyt kuukautisia eikä laskelmat pitäneetkään paikkansa, ajeltiin vähän niin kuin "varmojen päivien" perusteella. Nyt tämä toinen alkoi vähän vastaavassa tilanteessa. Ekan jälkeen kuukautiskierto ollut vähän epäsäännöllinen. Eivät vahinkoja mutta sattumia kumminkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänne tuli plussa yk 8:sta. Yk 7 oli täysin ovuloimaton kierto (ei mitään väriä ovistesteissä ja kiertokin lopulta vain 18 päivää) ja olin jo varma, että ovuloinnissa on jotain häikkää, kun eivät nuo testit olleet aikaisemmissakaan kierroissa näyttäneet selkeää plussaa. Ehkä tuo yhden kierron "huilaus" jotenkin antoi puhtia kehoon, sillä plussaavassa kierrossa tunsin ekaa kertaa kunnolla ovisoireetkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yk 2.. Oikeastaan musta tuntuu, että tiedän kerrankin, tai ainakin uskon siihen, että se olisi tapahtunut tiettynä hetkenä.. Tosin seksiä oli kyllä niin paljon, etten ihan varmaa tietoa siitä saa koskaan, että mikä kerta oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esokoista alettiin yrittämään 2004 tjot meiningillä. 2006 otettiin käyttöön ovistestit ja raskausmonivitamiinit ja kellontarkka puuhailu alkoi. 2009 tammikuussa tein elämäni ensimmäisen positiivisen testin, raskaus päätyi spontaaniin km. Seuraava plussa tuli syyskuussa 2010 kun lapsettomuushoitoihin tuli tauko ja ensimmäistä kertaa vuosiin ei tikutettu ovista koska oltiin jo menossa rankempiin hoitoihin. Tarkoitus oli aloittaa pistokset seuraavista menkoista mutta niitä ei sitten koskaan tullut.

Toinenkin raskaus alkoi luomuna tällä kertaa yk1. Kroppa toimii näemmä paremmin esikoisen syntymän jälkeen. Melko stressittömään väliin ovat molemmat saaneet alkunsa. Ensimmäinen juuri lomamatkan jälkeen ja kakkonen juuri ennen matkaa. Kohteina on molempina kertoina ollut Nordkapp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä yritystä oli takana puoli vuotta ja koska menkat oli epäsäännölliset, niin tein ovulaatiotestin. Näyttikin ovulaatiota aivan eri ajankohtaan, missä olin kuvitellut sen olevan ja ovutestin avulla sitten tärppäsi heti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoista aloin odottamaan, kun aktiivista yritystä oli takana 8 kuukautta. Kierto ollut aina säännöllinen ym.

Nyt sitten toinen tärppäsi yhdestä ainoasta kerrasta heti sen jälkeen, kun päätettiin antaa vauvan tulla sitten kun on tullakseen. Joten tuli aikalailla yllätyksenä, kun oltiin henkisesti valmistauduttu pitkäänkin odotukseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now