uhra

Millaisesta kerrasta tärppäsi?

515 posts in this topic

Meillä oli yritystä takana n.10kk siinä vaiheessa kun tärppäsi ja mulla oli menossa toinen clomifen kierto. Ensimmäisessä clomikierrossa oli todella selvät ovisoireet ja kivut, mutta tässä toisessa kierrossa ei ollut mitään. Lisäksi pari päivää ennen ovista mä sairastuin kovaan flunssakuumeeseen ja sitten vielä oviksen tienoillla irtisanoudun töistäni vailla mitään tietoa uudesta työpaikasta. (Olin vielä koeajalla, joten sain lähdettyä töistä oikein dramaattisesti ovet paukkuen ilman mitään varoitusta.. :P )

Eli siis oviksen aikaan oli kovasti stressiä ja olin sairaana, eikä mitään ovisoireita tullut, joten luulin ettei ovista tullut ollenkaan. Senpä vuoksi en tajunnutkaan testata kun menkat oli myöhässä, vaan söin vielä terolut kuurin, jotta saisin menkat alkamaan ja kun kuuri päättyi, eikä menkat alkaneet, niin mä hölmö en edelleenkään epäillyt raskautta. Olin siis koko yritysajan joka kierto kuunnellut ja kuvitellut kaikenlaisia raskausoireita ja aina olin varma että nyt on tärpännyt ja tein monta raskaustestiä ja vaikka ne näytti negaa, ni tipahdin silti joka kerta korkeelta ja kovaa kun menkat alkoi. Mutta tässä kierrossa olin niin varma ettei ovista ollut, etten kuvitellutkaan olevani raskaana.

No, sitten yksi kaunis päivä alkoi outo pahoinvointi, joka kesti koko päivän ja vasta kun se jatkui vielä seuraavanakin päivänä, ni mä ostin testin ja se näyttikin kirkkaasti positiivista.

Ja hassuinta on se, että vaikken tuntenut ovista, niin siellä oli kypsynyt ja irronnut jopa kaksi munasolua! (Jotka nyt on jo kovasti kehittyneet ja kasvaneet ja joista toinen potkii parhaillaan tuolla masussa lujaa toisen vetäessä sikeitä! :wub: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ensimmäinen raskaus oli ihan puhdas vahinko. Kun se sitten meni kesken rv:lla 6 ja jotain, niin jonkin ajan kuluttua alkoi tuntua, että miksei tässä nyt voitaisi oikein kunnolla alkaa yrittää.

 

Olen melkein aina pitänyt tarkkaa lukua, milloin kuukautiseni alkavat ja ne ovat lisäksi vielä melko säännölliset, joten ovispäivän laskeminen tuntui helpolta. Panostimme sänkypuuhiin aina muutaman päivän ajan molemmin puolin ovulaatiota, yhdynnän jälkeen pidin lantiota ylhäällä ja muutenkin kokeilimme kaikenlaisia kikkoja, mitä vain korviin kantautui.

 

Ehdimme varmaan kolme tai neljä kiertoa yrittää ja aina tuli pettymys. Viimeisellä kerralla (josta nyt sitten plussasin) minulla oli rankka työputki päällä. Teen kahta työtä, joista toinen hyvin epäsäännöllinen vuorotyö. Niinä päivinä/öinä, kun meidän olisi pitänyt viettää suurin osa ajasta makuuhuoneessa, kävin kotona ihan kirjaimellisesti vain pari tuntia nukkumassa ja lähdin aina uudelleen töihin. Niinpä en alkujaankaan olettanut, että olisi voinut tärpätä, koska mitään "toimintaakaan" ei ollut. (Oikeastaan olin päättänyt jo pari viikkoa ennen ovulaatiota, että tässä kierrossa ei edes yritetä, koska työvuorot sotkevat niin pahasti.) Mutta niinpä vain kuukautiset antoivat odottaa itseään ja lopulta uskaltauduin tekemään testinkin. Ja positiivistahan se näytti! :D

 

Tulin siis tulokseen, että paras tulos tulee kun emme yritä mitään. ;) Lisäksi luulen, että asiaan voi olla osuutta silläkin, että aloin syömään rautatabletteja vähän ennen tärppiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Jos aiot jatkaa tuota raudan syömistä, kannattaa selvittää, onko se ok raskauden kannalta. Mulle on ainakin kaksi terkkaa sanonut, että vasta rv 12 jälkeen voi aloittaa rautalisän, vaikka hb ois liian alhainen.

 

Ymmärsin siis, että plussa on suht tuore? Onnea siitä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Plussasta on nyt kolmisen viikkoa ja tällä hetkellä mennään rv 9+0. Kiitokset onnitteluista! :)

 

Tarkoitus oli jatkaa raudan syömistä, mutta enpä tosiaan tullut ajatelleeksi, voisiko siitä olla näin alussa jotain haittaa. Mutta eipä sitä tarvitse nyt sitten miettiäkään, koska pahoinvointi vaikeuttaa huomattavasti ja olenkin luopunut jo koko rautavalmisteista. Silloin kun hain rautatabletit, apteekissa sanottiin, että rauta tulisi ottaa tyhjään vatsaan n. puoli tuntia ennen aamiaista ja välttää maitotuotteita parin tunnin ajan. En pääse tässä vaiheessa sängystä ylös ilman viiliä tai jogurttia, joten se siitä.

 

Meni vähän sivupoluille alkuperäisestä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli häät tämän vuoden elokuussa ja sovittiin miehen kanssa, että vauva saa sen jälkeen tulla jos on tullakseen. Syyskuussa ihmetys oli suuri, kun menkkoja ei alkanut kuulua. Piti tehdä useampi eri raskaustesti, kun en tahtonut millään uskoa että tulin niin helposti raskaaksi.

En ole koskaan pitänyt itsestäänselvyytenä, että voisin saada ollenkaan lapsia ja olo tuntuu kovin etuoikeutetulta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vauvaa yritettiin kaksi vuotta ennen kuin tärppäsi. Clomifen + IUI:lla on tämä meidän taimi saatu aikaiseksi.

Aika tavallista elämää elettiin inssin jälkeen, kun oli kerran tiedossa, että tärppi voipi tulla. Ei siis alkoholia nautittu eikä joulunakaan syöty ihan kaikkia joulupöydän herkkuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän off-topic, mutta onnittelut Vellamolle plussasta! Aikast ihana joululahja :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä raskaus sai alkunsa heti ensimmäisellä yrityskierroksella. Oltiin sovittu, että kun ollaan menty naimisiin niin sitten saa vauva tulla. Heti häiden jälkeen suuntasimme häämatkalle Kreikkaan ja siellä vauva sai sitten alkunsa :) Oli kyllä yllätys, että raskaus alkoi niin helposti. Tuttavapiirissämme on paljon lapsettomuutta ja olimme itsekin keskustelleet paljon mahdollisesta meidän kohdalle sattuvasta lapsettomuudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvan päätimme antaa tulla kunhan työtilanteeni eli saisinko vakkarin vai en olisi syksyllä selvinnyt. Minä jätin pillerit pois elokuussa kahdeksan vuoden napsimisen jälkeen. Ajateltiin että ei se kroppa kumminkaan heti ala toimia joten hyvä jättää vähän etukäteen ja päätimme käyttää vielä muuta ehkäisyä. Kuukauden päästä ajattelimme että ei se heti tärppää kuitenkaan vaikka mun kroppa tuntuu toimivankin joten jätettiin se muukin ehkäisy. Kuukauden päästä olin raskaana ja viikko plussaamisesta sain vakkaripaikan. :lol:

 

Vauva sai ehkä alkunsa niinkin romanttisessa paikassa kuin Tallinnan laivan hytin vessassa! :lol: No ehkä ei sentään mutta mahdollista tuokin, ainakin oltiin oviksen aikoihin tuolla reissussa ja tuli vähän alkoholiakin juotua että rankka alku lapsiparalla. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tehtailtiin vauvaa joku kahdeksan kuukautta, ennen kuin menkat sitten oli myöhässä ja raskaustesti positiivinen. Aika tuntui omasta mielestä pitkältä (myös gynekologin mielestä....?) ja ehdin jo ajatella että jotain vikaa oli. Ainoa vika sitten kuulemma oli pitkä kuukautiskierto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vauvaa suunniteltiin kyllä kauan, mutta pari kuukautta sitten yritimme tosissamme..elikkäs aika nopeasti tärppäsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen rakkauspakkaus sai alkunsa silloin kun ei pitänyt edes tehdä lasta-peuhujen aikana kun emme olisi halunneet vauvalle laskettuaikaa joulukuulle. Ensimmäinen ehkäisemätön kierto ja about yksi kuuma yö.. poks!! Ja minun ei pitänyt tulla raskaaksi helpolla tavalla..

 

Nyt tämä vielä alkuvaiheessa oleva paketti odotutti itseään 8kk. Kun olin jo menettämässä toivoani, että en ovuloi ollenkaan niin aloin "kärsiä" rintojen kiristämisestä, pissalla juoksemisesta, vatsan vihlomisesta ja hajuaistin paranemisesta (haistoin tosi tarkkaan esim kahvin tuoksun jota inhoan). Edellinen kierto oli 49 päivää, joten millään en olisi uskaltanut tehdä testiä kp 34 mutta sitten sen kuitenkn tein ja haalea, mutta selkeä viivahan sieltä tuli. Oireet oli siis oikeita eikä kuviteltuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä onnistui vauvansaanti ensimmäisestä kierrosta kun laskin että koska olisi ovis. Vauvaa sitten tehtiinkin joka ilta niihin aikoihin ja minä lepäilin jalat kohti kattoa seinää vasten tovin joka session jälkeen ;)

Tästä sitten syntyi nyt jo isot kaksostytöt.

 

Nyt on kolmosta tehty muutama kuukausi, vielä ei ainakaan ole tärpännyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä jätin hääviikon alussa pillerit pois. Eli maanantaina lopetin pillerit ja arvioitu raskautumisaika oli 6.8 eli seuraavan viikon maanantaina.. Häämatkalla voi siis tapahtua vaikka mitä kivaa :wub:

 

Tosi nopeesti tulin siis raskaaksi, en edes tiennyt olevani raskaana.. kävin lääkärissä huimauksen vuoksi ja seuraavana päivänä lääkäri soitti ja onnitteli vauvauutisia :lol: Oli siinä ihmettelemistä kerrakseen! Ps. huimaus loppui sillä sekunnilla!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erona edellisiin kiertoihin oli että greippimehun juonnin lisäksi söin verigreippejä, ovista en onnistunu ollenkaan bongaamaan kierrosta, ja ennen ovulaatiota oli stressaavat pari päivää sukulaisissa. ja siis 6 yrityskierto toi plussan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tärppäs heti ensimmäisestä yrityskierrosta. Yrityksen alottamisen ajankohtaa oltiin suunniteltu jo jonkun aikaa, ja mä ainakin olin kuumeillut jo monta vuotta. Otettiin (ainakin mä) yritys heti aika tosissaan, ja kun mulla on aika epäsäännöllinen kierto, niin varmuuden vuoks puuhasteltiin joka päivä noin 20 päivän ajan niihin aikoihin kun ovis saattaisi olla.

 

Musta tuntui kovin raskautuneelta jo hyvän aikaa ennen kun pysty testin tekemään, vaikka toisaalta kuitenkin epäilytti että voiko se käydä näin helposti. Mäkin olin ehtinyt jo miettii ja pelätä että jos ei saakaan lapsia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauva sai tulla heti häiden jälkeeen ja ovulaatio sattuikin hääyölle. Muuta ei tarvittu, meidän todellinen rakkauspakkaus! :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämä raskaus antoi hieman odottaa itseään, kirukan poistatin elokuussa -07. Raskaaksi tulin saman vuoden marraskuussa, mutta se raskaus meni kesken. :( Yritystä siitä asti on ollut ja vihdoin nyt tärppäsi. Mies tosin on reissuhommissa, joten se vaikutti ehkä hieman ettei aikaisemmin onnistunut, ei todellakaan ollut joka ovulaation aikaa kotna tuo mies :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aloitimme yrityksen joulun jälkeen ja, niin kai se sitten heti tärppäsi. Aloittelijan tuuria? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tärppäsi heti toisella yrityksellä, enkä ollut uskoa, että se voi tapahtua niin nopeasti yli kymmenen vuoden pillereiden syömisen jälkeen. Yritettiin tarkotuksella tähdätä ovulaatioon (ja saatoin myös pitää jalkoja ylhäällä seinää vasten seksin jälkeen... :P )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksi ja puoli vuotta yritystä, yksi epäonnistunut koeputkihedelmöitys takana ja viimeisestä välikierrosta ennen uutta hoitoa tulin ekaa kertaa elämässäni raskaaksi. Tän ei pitänyt olla mitenkään mahdollista joten syynä lienee ihme ja hillitön työstö (niin kuulema saadaan tyttöjä;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reilun vuoden yrittämisen jälkeen napsahti. Kiertojen pituus on heitellyt useilla päivillä, ja luulin jo, että ovulaatio ehti mennä ennen kuin päästiin edes yrittämään. Tämän vuoksi ei tullut edes stressattua asiasta. Mutta lauantaina sain testiin sen toisenkin viivan :)

Muoks. Tärppi siis tuli ja meni. Keskenmeno tuli tänään.

Edited by Riinanen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille vauva oli yllätys. Toki lapsi oli toivottu ja haluttu, mutta siinä vaiheessa, kun ihan alettin yrittään, niin mä olin jo toisella kuulla raskaana. Mun elimistö huijas ja sain kuukautiset, melko normaalit, joten en osannut ensin ajatella, että olisin raskaana. Tämän takia aloime "yrittää". Hauskaahan se oli :P !

 

Neuvolakorttiin merkittin kuitenkin hedelmöittymisajankohdaksi 14.2. eli ystävänpäivä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now