uhra

Millaisesta kerrasta tärppäsi?

515 posts in this topic

Täällä tuli plussa kolmannesta kierrosta pillerien jälkeen. Oli ensimmäinen kierto jossa metsästin ovista testaamalla ja limoja ja tuntemuksia seuraamalla mutta se ei sitten yritykseen vaikuttanut mitenkään, vaan ne muutamat kuksimiset kuksittiin joka tapauksessa. Itselle tuli kylläkin varmempi olo kun tiesi että ovis on ainakin tapahtunut. Sekstailtiin n. puolitoista vuorokautta ennen ovista eikä sen jälkeen moneen päivään joten todellakin tärpätä voi vaikkei joka päivä puuhastelisikaan eikä ihan just ovispäivänä. Ekat oireet tuli n. viikko oviksesta, kun alkoi hirveä jano, suuhun ilmestyi todella kummallinen ja paha maku ja alkoi myös väsymys ja hurja unien näkeminen. Aika nopeasti tärppäsi kun ikääkin on jo 31 v.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tämä kolmas tärppäsi suureksi yllätykseksi hurjan helposti; ekasta kierrosta josta itse olin tietoinen (menkat siis juuri tulleet kuvioihin imetyksen jälkeen) ja muutenkin, ihan parista potentiaalisesta "puuhailukerrasta" girl_smile.gif

 

Joten olin kyllä hyvin iloisesti yllättynyt kun kaksi viivaa tikkuun piirtyi lipsrsealed.gif (aiempia lapsosia on yritetty kauemmin)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tää eka lähti liikkeelle sillä että mies oli intissä, ja vkonloppuna (lauantaina) päätettiin alkaa tjottailla. 2 vkoa myöhemmin ilmestyi kaksi viivaa testiin :girl_crazy: en tjottailusta päätettäessä edes tiennyt mikä kp oli menossa, mutta osuttiin sit sillein ovikseen että se oli todnäk maanantaina :rolleyes: Mieshän siis on viikot poissa, joten oltiin varauduttu odottamaan kauankin ennenku miehen lomat, halut ja ovis osuisi yksiin. Näin käy joillekin, ja pidän meitä kyllä ihan hurjan onnekkaina :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me annettiin vauvalle lupa tulla joulukuussa 2010 ja plussasin 31.12.2010 :) Eli tärppäsi heti ekasta! Oltiin varauduttu yrittämään pidempäänkin, mutta olemme onnellisia, että ihme tapahtui näin nopeasti!

Tuntuu, että monella muullakin tähän ketjuun kirjoittaneesta, raskautuminen ei ole ollut kovin suuren työn takana ;) Pidetään peukkuja, että kaikilla menee hyvin loppuun asti!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika antoi odottaa tuloaan puoli vuotta.

Plussa tuli kuitenki aivan puun takaa, koska siinä kierrossa en ollut välittänyt yhtään oviksista sun muista kun koulussa oli kauheesti hommaa.

No sitten ilmaantui raskausoireet jotka herätti minut että nyt on tainnu tärpätä ja niihän siihen r-testiin piirtyi kaksi viivaa! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä jätin pillerit pois maaliskuussa 2010 ja alettiin tjottailla. Kesällä kuvittelin muutamaan otteeseen olevani raskaana, mutta tosiasiassa mulla ei ollut käsitystä siitä, milloin ovultaaio on ja milloin pitäisi täsmälleen yrittää. Syksyllä perehdyin asiaan tarkemmin ja aloin laskemaan ovulaatiopäiviä. Kolmannella yrityskerralla sitten onnistilipsrsealed.gif

 

Plussaa edeltävänä kuuna olin varma, että olen raskaana ja tein innoissani testin. Luin testin ja menin hehkuttamaan miehelle, että olen raskaana! Mies kun tarkisti tikun ja pyysi käyttöohjeen, totesi, että eihän tässä ole sitä kolmatta viivaarolleyes.gif Tein siis ekaa kertaa CB:n testin, johon tulee + merkki. Mua nolotti niin, että seuraavassa kuussa pidin pään kylmänä ja testasin vasta kun kuukautiset olivat 3 päivää myöhässä.

 

Plussakuu oli myös sellainen, että juhlin muutamaankin otteseen ennen plussaa ja elin muutenkin huonosti. Siksi mulla on ollut raskaudesta varma olo, koska jos vauva sen höykytyksen kesti ihan alussa, niin pysynee kyydissä loppuun asti.laugh.gif

Edited by Mandii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehdittiin yrittää vain lokakuusta. Laskettiin suunnilleen, missä kohtaa ovulaation pitäisi olla. Niihin aikoihin tulikin touhuiltua, muttei niinkään lapsentekomielessä vaan siksi, että minua panetti niin paljon. grin.gif

 

Joulukuussa oletettu ovulaatio oli ennen joulun pyhiä ja jäi aika pitkälti hyödyntämättä kiireessä. Joulun jälkeen välipäivinä päätettiin, että jos nyt yritetään, niin yritetään sitten tosissaan. Kaksi kertaa ehdin pötkötellä jalat ylhäällä vartin verran hommien jälkeen.

 

Vähänpä sitä tiedettiin. Siinä vaiheessa, kun makasin ketarat ojossa, hedelmöitys oli jo kaikesta päätellen tapahtunut - siitä ovulaatiosta, joka muka jäi käyttämättä. Joko kriittiset päivät oli siis eri kohdassa kuin laskettiin tai uimarit hengaili asemissa tarpeeksi pitkään ja kärsivällisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on yritystä takana lähes puolitoista vuotta. Kierto-ongelmien takia mies ei kyllä katso meidän yrittäneen lainkaan. Pillereiden lopettamisen jälkeen tuli kolmet kuukautiset normaalisti, ja sitten ne katosivat täysin. Ekan kerran menin muistaakseni kp40-50 perhesuunnitteluneuvolalääkärille, joka määräsi kuurin primolutia. Otin yhden kuurin ja jäin taas odottelemaan josko ne luomuna tulisivat. Kp 90 luovutin, ja otin toisen primokuurin, ja sen jälkeen otinkin yhteensä viisi tiukasti peräkkäin. Sitten jäin odottamaan kuukautisia, mutta varasin kuitenkin suositulle yksityiselle gynekologille ajan kaiken varalta. Kuukautiset tulivat luomuna, kiertopäiviä kertyi 52. Menin yksityislle gyneajalleni kuitenkin, ja kaikki oli vissiin ihan kunnossa. Sain yhden kuurin terolutia jonka piti käynnistää jälleen venyvä kierto, ja sen se tekikin; jo ennen kuurin loppua.

 

Sain myös elämäni ensimmäisen clomifen-kuurin, jonka otin juuri ennen joulua. Kaksi tablettia päivässä viiden päivän ajan, eli siis kp 5-9. Väliviikolle piti varata aika ultraan, jossa olis tarkistettu ovuloinko, mutta väliviikko olikin sellaista hulinaa etten muistanut koko asiaa. Ajattelin vaan että kunhan menkat tulevat, aloitan uuden clomifenkuurin ja varaan siihen sitten ajan ultraan. Eipä tarvinnut. <3

 

Esikoisemme on enemmän kuin toivottu, vaikka pääsikin yllättämään. Olin itse sillä asenteella, että kunhan kierto saadaan kuntoon niin oikein hyvä. Luontopa kertoi, että kierto oli sen kerran kunnossa.

 

Nyt on viikko 6+5, ja toivon syvästi, että mini pysyy kyydissä loppuun saakka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on ihan "tekemällä tehty" esikoinen, sitä ennen yksi km ja monta monta kk yritystä. Tämän plussan ,joka vasta viikko sitten ilmestyi, sain sellaisesta kierrosta kun sanoin vielä miehelle että tais jäädäö koko ovulaatio tulematta, kun ei ollut mitään normaaleja merkkejä siitä... Yli puoli vuotta tätäkin plussaa saatiin odottaa, ja pelko on kova koska mitään merkkejä raskaudesta ei ole...kyllä on odottavan aika pitkä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä raskaus sai alkunsa eräästä kesäisestä krapula-aamusta :) Tätä kyseistä aamua ennen yritystä oli takana n3kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulossa oleva esikoinen sai alkunsa kahdeksannesta yrityskierrosta - toukokuussa 2010 annettiin vauvalle lupa tulla ja 12.12.2010 tein positiivisen raskaustestin. Tein tärppikierrossa ovulaatiotestejä ja ihan tekemällä sitä vauvaa tehtiin :grin: Mies oli itseasiassa vuosisadan krapulassa ja minä olin lähdössä viikonlopuksi muualle, mutta hommat hoidettiin kunhan mies kävi ensin oksentamassa ;) Apuna oli vielä vehnänalkiokapselit - liekö niillä vaikutusta, en tiedä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisesta yrityskerrasta tärppäsi. Me ollaan edetty tosi nopeasti miehen kanssa oikeastaan kaikessa, mutta miksipä alkaa pitkittämään jos tuntuu vaan hyvältä ja oikealta girl_wink.gif Kumi on ollut ehkäisynä, hormonaalinen ei ole sopinut minulle enkä ole jaksanut etsiä josko se sopiva olisis löytynyt. Niin, meillä meni kumi rikki alkusyksystä, ihan mitään ajattelematta hain jälkiehkäisypillerin ja otin sen. Siitä alkaen iski tavallaan se mun vauvakuume grin.gif Mietittiin seuraava kuukausi, sitten seuraavalla yritettiin puolitosissaan eli jätettiin kumi pois kokonaan, mutten laskenut ovulaatiopäiviä. Sitä seuraavasta laskin ovispäivät, mutta pupuiltiin melkeinpä jokapäivä ja plussasinkin sitten marraskuun lopussagirl_smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tärppäsi heti ekasta kierrosta! Olin varautunut kuukausia kestävään yritysrupeamaan, mutta niin vaan se plussa napsahti heti ja sitä yllättyneisyyden määrää ei voi sanoin kuvailla. Oli hämmentynyt ja onnellinen olo. Eihän me edes kamalasti ehditty yrittää tai "peuhata" muutenkaan, kun oviksen aikoihin viikonloppuna oli miehen polttarit ja häntä ei paljon kotona näkynyt.

 

Nyt on sitten pikkusisarus ollut toiveissa jo viime syyskuusta alkaen ja hän antaa hieman odotuttaa itseään... Mutta eipä auta, kuin jatkaa harjoituksia ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän oli tarkoitus aloittaa yritys vuoden 2009 alussa, mutta päätimme mennäkkin sen vuoden kesällä naimisiin, joten siirsimme aloitusta myöhemmäksi. Tiesin kyllä, että ovulaatio todennäköisesti on juuri häitten jälkeen, mutta yllätyin silti, kun tulin raskaaksi häämatkallamme :girl_in_love: Eli saattoi olla heti ensimmäisestä ehkäisemättömästä kerrasta, vaikka olin varautunut pitkään yritykseenkin.

 

Nyt olemme päättäneet aloittaa kakkosen yritykset, joten saa nähdä kuinka nyt käy...

Edited by Piiperi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neljä kuukautta pillereiden poisjättämisestä, vasta tällä viimeisellä yrityskierroksella otin käyttöön greippimehun ja ovistestit, ja sattumaa tai ei, lopputuloksena plussaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen tärppäsi kolmannesta kierrosta ja silloin ehdinkin hommailla vaan sen yhden kerran tärppiviikon tienoilla, joten "siitoskerta" on hyvin tiedossa. Toka lähti tokasta kierrosta ja yritystä oli paljon ja kolmas sitten viidennestä kierrosta, mutta siinä oli kaksi kiertoa välissä ettei erinäisten syiden takia hommailtu. Suht nopeasti siis. Nyt viimestä viikkoa ekaa yrityskiertoa menossa ja tästä ei ainakaan tärpännyt. Olen siitä aaaika varma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

eaikoinen tuli kumin läpi, kakkonen lähti ekasta kierrosta (marraskuussa poistettiin kierukka ja tammikuun alussa +) joka meni kuitenki kesken rv8+, kolmas lähti mukaan heti keskenmenon jälkivuodon loputtua menkkojakaan ei kerenny tulla väliin, tämä masukas lähti kyytiin toisesta TJOT kierrosta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on raskaus vasta alussa, mutta heti ekasta kierrosta ilman ehkäsyä tärppäs. :) Pupuiltiin koko kuukausi ahkerasti, 1-2 kertaa päivässä (ei siis vain oviksen aikaan..) ;) Ei tarvittu mitään kikkakolmosia tässä, onneksi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä tärppäsi vahingossa toukokuussa 2010. Olin jättänyt pillerit pois toukokuussa 2009 ja sitten vaihtelevasti muistettiin käyttää ehkäisyä ja kauan saatiinkin pelehtiä ennen kuin napsahti :D Alkujärkytys muuttui kuitenkin iloksi nopeasti ja nyt tyttäremme on 5 viikkoa vanha ihana pikku nyytti <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen tärppäsi ekasta kierrosta pillereiden jälkeen. Ei mitään spesiaalijippoja käytössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen: 3 vuotta yritystä, tutkimukset ja yksi tulokseton IUI. Välikierto seuraavaa IUI:ta odotellessa. Kynnöt kp 15 ja kp 19, ovis tikutettu kp 17. Loppukierto kiukkua, kun sitä ei hyödynnetty... Plussatestiin asti, kp 32/30. :girl_haha:

 

Pikkukakkonen: vuoden ensimmäisen päivän aamuna, kovassa nosteessa bourbonin voimalla, kyyti oli yöllä niin myöhässä ettei ehditty baariin, joten päädyttiin sitten k-18-osastolle kun lapsikin oli sopivasti hoidossa... :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisesta Clomifen-kierrosta tärppäsi. Sitä ennen yritystä takana puolivuotta. Vika oli ilmeisesti ainoastaan ovuloimattomuudessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ekan kerran tunnistin oviksen ja siitä heti tärppäs. Mullakin siis ovuloimattomuus oli todennäköinen syy lapsettomuuteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now