Maasa

Kysymyksiä keskenmenoon liittyen

555 posts in this topic

^^ Mulla jäi kohtuun raskausmateriaalia - niin vähän että gyne epäili sen tulevan ulos menkkojen mukana, 4 viikon odottelun jälkeen ei kuitenkaan mitään tapahtunut ja jouduin vielä kaavintaan jossa pieni pala poistettiin. Tein silloin raskaustestin 3 viikkoa vuodon alkamisesta (lääkkeellinen tyhjennys, rv 10+5 kun koko vastasi 8+4) ja tuli aivan selkeä plussa edelleen. Siitä huolimatta uskottiin että matskua on jäänyt kohtuun niin vähän että poistuu itsekseen. Verikokeisiin en silloin päässyt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenhän pitäis tehdä näillä lähtökohdilla..

Tein kaksi päivää sitten positiivisen testin, heikko viiva mut kuitenkin plussa. Eilen oli sit jo muuttunut negaksi ja tänään havaittu vuoto. Ei mitään kunnon vuotoa vielä. Testin tein sen takia kun alkoi oleen oireita.

Imetän ja syön pillereitä, menkkoja ei oo ollut koko aikana kun oon pillereitä syönyt, eli 4kk.

Ei mitään käsitystä kuinka pitkällä tää olis tms.

Seksiä ei oo harrastettu ainakaan kuukauteen, eli siitä voi jotain laskea. Pitääkö soittaa maanantaina neuvolaan? Vai seurata ite? Entä jos vuoto ei ylly kunnolla?

Yksi varhainen keskenmeno on ollut, eka raskaus, ja silloin vuoto alkoi samoin kuin nyt, eli negatestistä seuraavana päivänä, mutta silloin vuoto alko heti kunnolla kipuineen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eilinen vuoto jäi kokonaan pois. Ei tullut enempää kuin yhden vessareissun verran. Tänään aamulla vessassa käydessä vaan rusehtavaa limaista vuotoa. Siteeseen asti ei mitään. Mtähän tää on? Osaisko kukaan jelppiä.. Pelkään kohdunulkoista tms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kohdunulkoinen raskaus näkyy kyllä yhtälailla testissä, joskin hcg voi nousya normaalia hitaammin. Mutta ei se oikein tuohon sopisi että viiva oli ja katosi sitten.

Periaatteessahan se yksi testi on voinut olla myös vialinen jos toisissa testeissä ei mitään näy. Ja taas vuoto voi olla sattumaakin pillereiden kanssa. Tekisin varmaan vielä yhden testin (apteekin oma?) ja jos siinä ei mitään näy niin tarkistaosin viikon parin päästä, jos taas jotain näkyy niin ottaisin yhteyttä lääkäriin tilanteen arvioimiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitti Laura!

Toivoisin kyllä että olis ollut viallinen testi, kun nyt näin päänvaivaa aiheuttaa.. Toisaalta mietin ennen testin tekemistä että ei tuu kylllä yllätyksenä jos on plussa, kun niin selkeitä oireita oli.  Ärsyttää tää epätietoisuus. Kaapissa vielä yksi testi, teen sen vaikka aamulla. Plussaan en usko enää. Katellaan kuinka käy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, haluaisin kysyä kahteen peräkkäiseen keskenmenoon liittyen yhtä asiaa.

 

En ole Suomen neuvolasysteemin piirissä, joten olen siksikin vähän ulapalla tästä. Haluaisin tietää, miten olette suhtautuneet tutkimuksiin "jo" kahden keskenmenon jälkeen.

Onko tutkimuksista ollut hyötyä? Mitä teille on sanottu neuvolassa tai tutkimuksissa? Lähinnä mietin, onko tutkimuksista maksaminen "turhaa" (no, henkisesti tuskin on) lopputuloksen kannalta. Kannattaisiko vain toiveikkaasti yrittää kolmatta raskautta saman tien? Kokemuksia?

(Niin, ja ilmaista tutkimusta en ole saamassa kolmannenkaan km:n tullessa...)

 

Ensimmäinen lapsi on ollut meillä toiveissa n. vuoden ajan, mutta kokemus on yllä kuvatun lainen viimeisten 9 kk:n ajalta. Molemmat keskenmenot ovat ajoittuneet hidaskasvuisen, rv 6-ikäiseltä näyttävän alkion elottomaksi havaitsemiseen ultrassa n. vkon 9 kohdalla.

Yksityislääkärimme täällä ehdotteli tutkimuksia, mutta itseäni surettaa siihen kuluva aika ja vaiva (rahakin, toki), kun kuulema suurin osa ihmisistä ei saa vastausta keskenmenojen syystä.

Olen 36, mutta lääkärin mielestä sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, kun täkäläiset äidit taitavat olla suomalaisia yleensä vanhempia. 

Kiitos jos viitsitte kertoa kokemuksistanne. 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lilyana en osaa sulle enempää kertoo kuin mitä lääkäri siskolle 2. km jälkeen eli tutkimuksilla tuskin saa syytä selville. raskautumattomuus on helpompi tutkia ja syy todeta kuin keskenmenon.

 

pahoittelut tapahtuneista :( toivon kaikkea hyvää sulle ja onnea tutkimuksiin jos niihin menet! ja paljon plussa tuulia!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos, heiffi, kommentista ja toivotuksista. :)

Olen päättänyt miettiä tutkimuksiin menoa nyt siihen asti, kun varattu aika heinäkuun lopulla koittaa. Keskenmenon jälkeen on kuulema siis n. 3 kk:n varoaika, jonka sisällä tutkimuksia ei voida tehdä.

Nyt on aikaa myös fiilisten kohentelemiseen tuon mietinnän lisäksi.

Olen huomannut, että paremmin meneekin, kun kehittää itselleen jotain oheissälää elämään. On parempi yrittää ajatella muita asioita kuin vauvatoiveita, vaikka mieli niistä täyttyikin raskauden aikana.

Toivon muillekin saman kokeneille hyvää mieltä muista asioista ja kykyä nähdä oman elämän valoisat puolet tässäkin elämänvaiheessa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onkohan kenelläkään käsitystä, miksi raskaustestin viiva vahvistuu, vaikka lääkkeellinen kohduntyhjennys on tehty jo lähes 5 vikkoa sitten? Eli tyhjennys rv 8+3, tuossa juuri ennen juhannusta, ja r-testin viiva lähti hyvin haalenemaan. Ovistestejä olen huvikseni testannut, ja ne on olleet räiskyvän positiivisia, kun r-testikin on ollut erittäin vahva. Oletan, että o-testi on siis reagoinut hcg-arvoon.

 

Mutta, nyt n. viikko sitten o-testi oli jo negatiivinen ja r-testi niin haalea että sitä tuskin erotti. Mutta nyt sitten o-testi on tullut jälleen positiiviseksi, ja r-testin viiva vahvistunut! Onkohan siis r-testi nyt reagoimassa kohonneeseen LH-hormoniin, vai miksi ihmeessä se voi vahvistua selvästi? Kohdussa ei ole enää elämää, se on jo todettu. Niin ja raskaana en uudelleen ole, kun ei ole tuon 5vkoa kestäneen vuodon takia mitään hommailtu. Lisätään vielä, että koko tämän 5 viikkoa on vuotanut, ehkä ihan muutamia vuodottomia päiviä, mutta vieläkään ei loppua näy. :(

Edited by Nipsuli

Share this post


Link to post
Share on other sites

käsittääkseni o-testi voi reagoida hcg:hen mutta r-testi ei LH:n nousuun. kuulostaa siltä että raskausmateriaalia on jäänyt kohtuun ja siksi hcg taas nousussa :( soita lääkäriin ennen kuin tulee tulehdusta ja muuta häikkää :( tsemppiä ja jaksamista sinne! <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta heiffi. Kaavintaanhan mä sitten jouduin. Tää on pitkittynyt todella... pari viikkoa tyhjennyksestä jouduin mennä vuodon takia päivystykseen ja seuraavana päivänä polille uudet tyhjennyslääkkeet ottamaan. No, eihän ne uudet cytotecit tehneet mitään, vaan antoivat vielä toisenkin annoksen. Eikä edelleenkään supistelua. Kotiin laittoivat ja sanoivat että 95% tällaisissa tapauksssa kohtu tyhjenee kyllä. No, ei kun kaavintaan sitten viimeviikolla, koska raskaustestit alkoi taas vahvistua ja vuoto lisääntyä. Kaikenlisäksi tekivät kaavinnan, ultrasivat, ja kaapivat vielä lisää!

 

Sanoivat tuolloin että hcg oli 60 (viime torstai), kuinkahan nopeasti tuota uskaltaisi toivoa että laskee nollaan, kun kerta nyt kohtu pitäisi olla tyhjä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se on yksilöllistä miten laskee. Mulla laski parissa päivässä hcg 21-> 0

Tsemppiä jaksamiseen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinkahan pitkään raskausoireiden voisi olettaa jatkuvan keskenmenon jälkeen? Vuoto alkoi lauantaina rv 8+2 ja olin pari viikkoa sitä ennen yökkäillyt ja oksennellut. Edelleen oksentelu jatkuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kysymys jälkivuodosta. Luulin sen loppuneen toissapäivänä, mutta tänään on valkovuodon mukana (vaikuttavat ovulaatiolimoilta, ja testienkin mukaan ovulaatio näyttäisi olevan ihan lähipäivinä..) tuli pieni määrä ihan haaleaa, vaaleanruskeaa limaa pyyhittäessä. Ja sitä on siis vain sen liman mukana, alushousuihin ei ole mitään tullut. Harrastettiin eilen mieheni kanssa seksiä ilman kortsua ja nyt pelottaa että onkohan tulehdusriski nyt miten suuri.. Kirkasta verta ei ole tullut moneen päivään. Miten tässä nyt voi määritellä onko tuo nyt vielä jälkivuotoa vai ei??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja lisäys vielä, että negatiivisen raskaustestin tein vajaa kaksi viikkoa kaavinnasta ja nyt kp 16.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka pian keskenmenon jälkeen olette saaneet negatiivisen tuloksen raskaustestistä? ja jos on ollut positiivinen vielä 3-4 viikkoa tapahtuneen jälkeen, onko kaikki kuitenkin mennyt hyvin ja itsestään?

 

Kolme viikkoa lääkkeellisen tyhjennyksen jälkeen testi oli vielä plussa, vähän himmentynyt plussa mutta kuitenkin hyvin selvä. Ja neljä viikkoa myöhemmin haamu (Clearbluen herkkä testi tosin). Kylläpä kestää kauan!

Edited by Gretel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on reilu kolme viikkoa km:sta ja nyt on alle viisi se arvo. En ole normitesteillä testannut niin en osaa siihen sanoa. Vuoto loppui n.1,5 vko sitten joilloin tuli viimeinen hyytymä.

 

Onko sulla ultralla katsottu tilannetta? Jos voit jostain kysyä verestä mittaan niin siitäkin näkisi jotain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain nyt tämän ku jälkeen haalean haamun jollain testillä niin seuraavan päivän verikoe oli kuitenkin alle 1, joka täällä lasketaan negatiiviseksi.

Edited by tahdenlento

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuinka kauan teillä on varhaisen keskenmenon jälkeen oireet ja vuoto jatkuneet? Mulla alkoi vuoto viikko sitten, keskiviikkona testi olo nega. Edelleen on nännit superkipeät ja vuoto ja kivut jatkuu edelleen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mulla tais vuotoa olla 12 päivää. Paitsi testit vielä vahvistui vuodon alkamisen jälkeen (joka alkoi siis 4+0) ja viikko vuodon alkamisesta hcg oli vielä 35.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastaan tähän kans itse. Vuoto kesti 13 päivää. Kävin tiistaina työterveydessä, joka laittoi kiireellisenä kipujen takia aluesairaalaan. Siellä sitten tutkittiin ja todettiin, ettö kohtu oli jo melkein tyhjä. Veriarvot normaalit ja hcg laske ut hyvin. Nyt olo alkaa olee hyvä fyysisesti, mut nyt kun työtahti helpottaa, alkaa psyykkinen puoli flippaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

On tainnut keskenmeno vielä itselläkin kuormittaa henkistä puolta enemmän kuin ajattelinkaan :/ En kestä juurikaan henkisesti rankkoja asioita niin hyvin kuin ennen ja yleensä olen hyvin pitkä hermoinen,niin nykyään hermostun herkemmin. Onko muilla ollut tämmöistä useamman kuukauden päästä keskenmenosta?

 

kuikka pitkään teillä mennyt että kierto on suht normaali tai limakalvot paksuuntuneet? Vai oletteko joutunut auttamaan kiertoa lääkinnällisesti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moikka,

 

kylläpä oli hyvä kun löysin tämänkin ketjun.... Itselläni mieltä askarruttaa kovasti tämä raskaustestin tulos ja vuoto.

 

Mulla on synnytyksestä (20+3 meni kesken) 4 viikkoa ja 4 päivää. Tein kaksi päivää sitten raskaustestin aamulla ja iltapäivällä, molemmat olivat positiivisia, haalea viiva tuli. Vuotoa tulee enää pissalla käydessä, ja pikkuhousunsuojastakin luovuin tällä viikolla, kun vuotoa tulee tosiaan vain vessakäynnillä. Vuoto on kirkkaan liman ja vaalean punaruskean sekoitusta....

 

Soitin kyllä äitipolille, jotta onko syytä huolestua kun vielä testi positiivista näyttää, mutta sanoivat että voin rauhallisin mieli odottaa ensi keskiviikon jälkitarkastukseen. Tuo istukkahormoni voi kahden istukan (odotin kaksosia) vuoksi hävitä kehosta hitaammin....

 

Onko muilla näin myöhään vielä positiivista näyttänyt ?

 

Aurinkoista viikonloppua kaikille <3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli kuukauden kuluttua (kkm 19+3) hcg vielä 35 paikkeilla, eli selkeä plussa vielä. En huolestuisi, vaikka onhan se kurjaa kun normaalitilaan pääsy kestää niin kauan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Ekaterina. Tämäpä helpotti!!! <3 Nyt maltan paremmin odotella keskiviikkoon.

 

Aurikoista viikonloppua sinulle ja ihanaa odotusaikaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now