Alya

Rauhallisemmin liikkeelle lähtevät lapset

193 posts in this topic

Olipa kiva löytää tällänen ketju. Meillä asustaa rauhallinen tapaus. Selältä vatsalleen oppi kääntymään 5,5kk iässä, vatsalta selälle ei osaa kääntyä vieläkään. Istunut tuetta 7,5kk ikäisestä. Ei liiku. Viihtyy vain pieniä hetkiä lattialla mahallaan, jolloin käytetään aina tilaisuus hyväksi ja laitetaan milelenkiintoisia esineitä vähän matkan päähän, kannustetaan ja tsempataan, näytetään mallia :D Nostaa vaan kädet ja jalat ilmaan, kun haluais lähteä liikkeelle. Konttausasentoa on yrittänyt aika ajoin hakea jo 6kk iästä lähtien, mutta kun ei onnistu, luovuttaa nopeasti yrittämisen. Parhaiten viihtyy lattialla istuen ja leikkien. Tän ketjun luettua ei ehkä ole niin epätoivoinen olo, kai meilläkin joskus liikkeelle lähdetään. Ikää nyt siis muutama päivä vajaa 8kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

päivitystä, kävelemään ilman tukea oppi n. 1,5 vuotiaana :) toki vielä enimmäkseen konttaa mutta osaa myös kävelyn ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on nyt 11kk ikäinen poika ja ryömimään opittiin vasta kuukausi sitten. Nyt harjoittelee ahkeraan konttausta ja pari päivää on noussu tukea vasten. Eli vauhdilla on edennyt, kun vihdoinkin alku opittiin. Moni lohdutteli, että pitäs olla tyytyväinen vaan, kun ei rupee liian aikaseen liikkumaan, mutta voisin kyllä haistatella heille :P Musta on nyt paljon mukavampaa ollut, kun toinen ei kitise seuraa ja sitä, ettei pääse liikkumaan. On ihanaa, kun voi rauhassa juoda aamukahvin koneella ja toisella silmällä vaan katella, ettei toinen tee pahojaan :) Saapi nähdä koska tuo oppii kävelemään, itse opin vasta 1v 4kk iässä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttönen on viikkoa vaille yhdeksän kk, eikä vielä ryömi tai konttaa. Liikkuu aika näppärästi tosin kierimällä, ehkä siksi ei ole ollut kovin motivoitunut ryömimishommiin. Konttausasentoon ei ole edes pyrkinyt. Verrattuna isoveljeen tyttö on kyllä kaikin puolin rauhallisempi temperamentiltaan, tarkkkailjaluonne. Ehkä kaikilla vain ei ole niin kiire mennä. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ilmeisesti alkuun oli neidillä jäykkyyttä hartia-alueella tai jotain...

 

Meillekin väläyteltiin tätä 2kk neuvolassa kun käsistä vetäessä poitsun pää seuraa laiskasti. Tekikö fyssari tuolle asialle konkreettisesti jotain? Jumppa tms vinkkejä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

en muista tarkkaan kun ekasta kerrasta on jo vuosi, mutta kaippa sitä jonkun verran venyteltiin käsiä kurottamaan asioita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika on 11kk ja vasta ryömii. Ei oikein ikinä ole hirveästi osoittanut kiinnostusta liikkumista kohtaan, on enemmän tollainen leppoisa köllöttelijä joka tykkää seurata ympäristöään paikalta.

Pari kertaa on noussut konttausasentoon, mutta ei siinä kovin kauaa pysy. Ylöspäin kurottelee, mutta ei pysy polvillaan eikä jaloilleen yritä. Kävelyä saadaan varmaan odottaa vielä pitkään.... Asiaa ei helpota se, että kaverin samanikäinen tyttö on kävellyt tukea vasten jo vaikka kuinka kauan. Ei sais verrata, mutta... :rolleyes:

 

Tottakai mietityttää, että onko kaikki hyvin, mutta lääkärit ja neuvola ei ole huolissaan. Lähinnä ehkä ympäristön painostus on se joka mua stressaa... :rolleyes: Isovanhemmat hokee jatkuvasti miten mun pitää vaan seisottaa poikaa jotta se oppii kävelemään ja pitää tehdä sitä ja tätä ja tota. Tulee sellainen fiilis, että paska äiti täällä hei... Meillä on lattiat täynnä virikkeitä pojalle, mutta jos toista ei kiinnosta niin minkäs teet?

 

Ihanaa kuitenkin lukea, että muidenkin lapset on vähän rauhallisempia liikkeissään!

 

Poika lähti sitten viimein 1v 3kk konttaamaan, 1v 4kk käveli tukien ja 1v 8kk lähti kävelemään ilman tukea. Tää ilman tukea kävely alkoi viikko korvien putkituksen jälkeen (sitä ennen ollut 4kk korvatulehdus jatkuvana). Fyssarilla käytiin vuoden vanhasta ja mitään "vikaa" pojassa ei ole todettu. Kunhan vaan oli hitaampi liikkuja. :) Nyt kyllä reilun kolmen vuoden ikäisenä painelee menemään vauhdilla, mutta tietyissä asioissa näkee että liikkuminen on vielä hieman "heppoisempaa" kuin monella muulla samanikäisellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon huolissaan kun meidän1v1kk tyttö ei vielä kävele hataroiden edes tukee vasten...eikä puhu sanaakaan...mut jospa se oppis. Neuvolassa sanottu vaan et ei sillä kiirettä ole. konttaa kuitenki vauhdilla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika ei myöskään nosta päätä mukana selällään ollessa ja käsistä nostettaessa. Mutta ei meille sanottu siitä yhtään mitään neuvolassa. Itse siitä mainitsin ja terkka oli ihan, että "eheii sen tarvikaan vielä nousta, aivan normaalia" ja näin olen kuullut myös toiselta aloittelevalta sairaanhoitajalta. Kotona ollaan treenailtu kuitenkin ja sekin ihan vain siksi, kun NeNNNille oli niin suositeltu neuvolassa. Sitäkään meille ei edes ehdotettu omassa neuvolassa. Poika on nyt 2kk 1vko.

 

Muoks. Ja todella jänteväksi on kehuttu poikaa aina. 2 vkon iässä kannatteli päätään vatsallaan ollessa jo todella hyvin.

Edited by white

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttönen lähtikin sitten ryömimään juuri tänne kirjoitettuani, eli paria päivää vajaa 9-kuisena. Neuvolassa ei ole missään vaiheessa oltu huolissaan mistään, neuvolantäti sanoi, että huolta olisi ehkä siinä tilanteessa, että lapsi olisi kaikin puolin jotenkin hyvin flegmaattinen ja passiivinen. Terkka sanoi myös, että kannattaa laittaa vauvaa mieluummin mahalleen lattialle kuin istumaan, koska monesti hyvin istuvat lapsukaiset istuskelevat sitten tyytyväisinä vailla motivaatiota siihen ryömimisen opetteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Millä neiti käveli reilun vuoden ikäisenä jos vaan sai jonkun kädestä kiinni.. Itsenäisesti oppi kävelemään reilu puolitoistavuotiaana vasta. On sellainen rauhallinen ja varautunut muutenkin, niin en jaksanut asiaa stressata.. Me saatiin 1v 6kk neuvolassa lähete fysioterapeutille ja kun sitten soitin neuvolasta seuraavana aamuna sen ajan, niin samana iltana neiti sitten otti ne itsenäiset askeleet. Eli sitten kun parin viikon päästä siitä mentiin sinne fysioterapiaan, niin neiti käveli jo. Fyrioterapeutti sitten vaan leikitti neitiä sen 45min (pyysi noutamaan jotain tavaraa, heittelivät palloa, pinosivat palikoita jne.) ja sitten sanoi, että hyvin on asiat ja että lapset on niin erialisia, kyllä kaikki kuitenkin liikkumaan oppii..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poikakin taitaa tänne kuulua. Mahalta selälleen oppi kyllä kääntymään viikkoa ennen kuin täytti 5 kuukautta.

Nyt 8 kuukauden iässä ei ole vielä oppinut ryömimään, pakittaa kyllä osaa. Eteenpäin menohalut olisi kovat, mutta kun ei vaan osaa käsiään käyttää. Ja meillä ei auta houkuttimena lelut, eikä mitkään muutkaan, kokeiltu on. Poikanen laittaa kätensä ilmaan ja sivulle ja sätkii jaloilla, luulee reppana varmaan sillä tavalla pääsevänsä eteen päin...

Konttausasennossa osaa kyllä nytkyttää ja pomppii polvillaan eteenpäin, mutta kädet ei edelleenkään ole mukana menossa, joten päin naamaa sitten rämähdetään.

Saa nähdä oppiiko edes ryömimään ja jos oppii niin milloin vai lähteekö suoraan konttaamaan ja milloin lähtee...

 

Pari viikkoa sitten oppi istumaan ilman tukea, edistystä sentään se!

Edited by Vilhelmiina83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä joudun hämmästyksekseni toteamaan että meidän tyttö taitaa kuulua tänne. :huh:

Meidän pieni syntyi rv42 ja oli alusta asti tosi "valmis" pakkaus. Lääkärit kehui jänteväksi ja tyttö kasvoi ja kehittyi reipasta tahtia. 3,5kk ikäisenä se kääntyi mahalta selälleen ja pian sen jälkeen selältä mahalleen. Tyttö on ollut ihan pienestä asti motorisesti tosi levoton ja ajattelin sen kiirehtivän liikkeelle lähdössä, vaan toisin kävi.

 

Viimeiset kuukaudet tytön motorinen kehitys on polkenut vähän paikallaan. Nyt 7kk iässä se ei vieläkään ryömi, vaikka on yrittänyt ja harjoitellut jo pari kuukautta. Akselinsa ympäri se pyörii kyllä näppärästi ja etenee paikasta toiseen kierimällä, mutta eteenpäin yrittäessä se korkeintaan liukuu hieman taaksepäin. Lisäksi se ei varaa vielä juuri ollenkaan painoa jaloilleen, vaan varpaat menee tiukkaan kippuraan seisotettaessa. Konttausasentoa se välillä hakee, mutta lantion seutu tuntuu aina vaan laahaavan maassa. 8kk-neuvolassa on tarkoitus katsoa tuota jaloille varaamista, ja jos varpaat yhä kipristelee niin saadaan lähete fyssarille. Terveydenhoitajan mukaan kyseessä saattaa olla lievä motorisen kehityksen viivästymä, tai sitten ihan oma kehitystahti.

 

Rupesin tänään pohtimaan että voisiko kapalossa nukuttaminen vaikuttaa motoriseen kehitykseen? Olen lukenut mielipiteitä siitä että se voisi hidastaa motorista kehitystä. Meidän oli pakko alkaa kapaloida tyttöä 5kk ikäisenä jopa päiväunille, sillä se ei muuten pystynyt nukkumaan. Kädet huitoi naamaa, jalat sätki ja potki ilmaa, vauva yritti nukkua mutta siitä ei tullut yhtään mitään enää ilman kapaloa. Olosuhteiden pakosta siis se on nukkunut nyt pari kuukautta kaikki unensa kapalossa. Nyt ollaan opettelemassa kapalosta pois sillä se alkaa olla yksinkertaisesti liian iso ja vahva pysyäkseen kapaloituna. Jännää nähdä että onko tällä mitään vaikutusta asiaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikö teidän tyttö Myy ollut isokokoinen? Mä muistelen jostain lukeneeni (tosi luotettava lähde, tiedän...), että isot vauvat on keskimäärin hitaampia liikkeellelähtijöitä. Meidän pitkä poika alkoi ryömimään seitsemän ja puoli kuukautisena, mutta konttausasento ei ole lähellekään hallussa. Pojalla tuntuu samoin kuin teidän tytöllä painavan lantion seutu niin paljon, ettei poika saa pyllyä nousemaan kunnolla. Käsillä työntää itsensä kyllä hienosti ylös. Me ollaan miehen kanssa järkeilty, että pitkää kroppaa ja selkää on hankalampi hallita kuin vähän tanakampaa paukkausta. Poika nukkui puolivuotiaaksi asti unet kapalossa, mutta mä en usko että se on vaikuttanut liikkumiseen suuntaan tai toiseen. Poika on ollut syntymästään asti myös kova sätkimään ja motorisesti levoton ja samoin vauvaa kehuttiin jänteväksi ja valmiiksui. Siksi mä luulin myös että meillä lähdettäisiin tosi aikaisin liikkeelle, mutta toisin kävi.

 

Yllä olevalla lätinällä haluan lähinnä toivottaa tsemppiä! Tuo teidän tytön varmistaminen ei taida tosiaan olla enää "tavallista" tän ikäisille, mutta ymmärtääkseni ryömimättömyydestä/konttaamattomuudesta ei tarvitse huolestua vielä pitkään aikaan. Jospa hänellä on vaan oma tahti :) Mutta täytyy myöntää, että kyllä mäkin välillä alan pohtia kaikenlaista kun meidän kuukausiketjussa jo useampi vauva seisoo tukea vasten ja ottaa askelia, mutta meillä ei edes istuta tuetta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mumpsi, juu, oli jo syntyessään iso, nykyään pitkä ja hoikka. Ei muuten yhtään hullummin järkeilty että tuon pitkän kehon liikuttaminen voi olla haastavampaa kuin lyhyemmän. :)

 

Mulla on vähän sellainen kutina että meillä saatetaan lähteä ryömimään lähiviikkoina. Koko joulukuu on mennyt enemmän tai vähemmän sairastaessa, huonosti nukkuessa ja vähän syödessä, mutta nyt kun tyttö on terve, syö ja nukkuu hyvin, on meininkin lattiallakin ihan toinen. Odotellaan siis sitä ahaa-elämystä liikkeelle lähtöön rauhassa. Kyllä mua silti ihan vähän huolestuttaa ja ihmetyttää että miksi tyttö yhä varvistaa voimakkaasti ja menee vieläkin välillä lentokoneasentoon. Eikö lentokoneasennon pitäisi "sammua" itsekseen jossain ajassa? Meillä sitä on kestänyt 3kk ikäisestä tähän päivään asti.  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on huhtikuun lopulla syntynyt poju (syntyessään vielä pieni 48cm ja alle 3kg, vaikka syntyi reippaasti yliaikaisena). Meillä lähdettiin nyt kypsässä 8kk iässä ryömimään joulukuusen kynttilöiden perään. Istuminen on kanssa ollut hakusessa, mutta ihan nyt muutaman päivän sisään on poika alkanut pysyä istuallaan jo hetkiä.. Itse olen huomannut että vireystilalla on paljon vaikutusta: iltaisin ei ryömitä matolta minnekään, mutta aamulla taas toheltaa menemään. Konttausasennosta täällä ei ole tietoakaan ja väsyessä tuo Myyn mainitsema lentsikka-asento tulee ilmi...

Kääntymään selältä mahalleen oppi 5.5kk iässä, muttta nyt se taito on kadoksissa?! Selälleen jätettäessä tuo jää kuin koppakuoriainen lattialle nyt, vaikka kääntyminen oli hyvin sujuvaa jo pitkään. Mahalta selälleen ei myöskään käännytä..

Jaloilleen varaa seisoessa minusta hyvin, mutta lantio ei ole vielä "linjassa", joten ei vielä lähellekään valmis seisoja ole :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, täällä huolestunut äiti!!

Meillä tyttö viikkoa yli 8 kk ja tässä taidot, kääntyilee molemminpäin,pyörii akselinsa ympäri,kierii pieniä matkoja ja istuu tukevasti jos laittaa istumaan(ei itse nouse)...olemme käyneet jo fysioterapiassa,mutta tuntuu ettei se mitään auta..kovasti treenataan päivittäin

Tyttö on kotona todella reipas,tarkkaavainen,nauravainen ja aktiivinen,tykkää musiikista,taputteluleikeistä ja tykkää hypistellä ja tutkia tavaroita..

Itse alan todella olemaan jo paniikissa että liikkuuko koskaan..lähinnä pahaolo tulee muiden jatkuvasta ihmettelyistä ja kyselyistä!

Aina kun joku soittaa niin ensimmäinen asia on että eikö vieläkään liiku,olen niin loppu koko tilanteeseen..

Illalla en saa unta kun mietin että taas päivä mennyt eikä kehitystä tapahtunut,tämä asia siis valvottaa joten olen koko päivän

Todella väsynyt parin tunnin unien jälkeen..tuntuu että vaikka oppisi vaikka huomenna ryömimään niin siitäkään ei voi iloita kun jo

Pitäisi kontata ja vaikka mitä...! Lähinnä vaan pelottaa ettei mitään ole vialla se on pääasia..pelottaa pelottaa!!!!!!!!!

Muutenkin olen aina ollut sellainen huolehtija niin tämä tuntuu todella rankalta...en voi tästä oikein puhua kenellekään,mieskin vaan suuttuu jos yritän.! Päivällä yritän kaikkeni että lapselleni olisi hyvä olla, olen positiivinen ja leikitään ja lauletaan(en näytä suruani)

Mutta heti kun saan lapseni nukkumaan alkaa itku ja paniikki..toinen mikä tekisi hyvää olisi ulkoilu,mutta meillä ei viihdytä 5 min kauempaa vaunuissa joten ulkoilukin vähäistä....

 

Ei haittaa vaikka kukaan ei lukisi,pakko vaan purkaa johonkin se paha olo!:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi Orava, älä panikoi. Teidän pienen kehitys kuulostaa ihan samanlaiselta kuin meillä, juuri tänään lääkäri totesi 8kk-neuvolassa että tyttö on kehittynyt hienosti ja että akselinsa ympäri pyöriminen ja kieriminen on ihan tarpeeksi tässä vaiheessa.  :give_heart:

 

Me saatiin tosin lähete fyssarille kun tyttö vetää yhä varpaita tiukkaan kippuraan seisotettaessa eikä varaa lainkaan painoa jalkapohjille. Muuten motorisen kehityksen puolesta ei tarvitsisi olla lainkaan huolissaan. Kukin omaa tahtiaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ helppo sanoa nyt että ota ihan rauhassa kyllä hän siitä kerkiää, kun meillä 2v 2kk (kohta) osaa kävellä sun muuta jo :) mutta meni siihen kyllä kauan..ja tulemme käymään viikon päästä lastenlääkärillä joka tekee päätöksen tarviiko neiti vielä toimintaterapiaakin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ääh kirjotin pitkästi ja katos bittiavaruuteen.. No lyhyesti: meidän tyttö oppi käveleen reilu 1v 4kk. Tätä ennen ei juuri kontannut, ryömimään lähti n.7-8kk iässä muistaakseni. Kääntymiset 5kk paikkeilla. Hyvin on silti nykyään ehtinyt liikkeellään saada meihin vanhempiin vauhtia. Tosin tyttö on arka korkeiden paikkojen, kiipeylyiden, vauhdin suhteen vieläkin, joten olisiko sieltä puolen tuo "hitaasti mutta varmasti liikkeelle". Ei ole koskaan esim. pinniksestä kiivennyt pois, eikä uskalla portaita tulla alas vielä. Ylös kyllä konttaa. Puhe on sitten ollutkin "edellä".. Meillä on aina ollu ihana terkka, joka ei oo koskaa ollu huolissaan kehityksen suhtee, ku katsoo sitä aina kokonaisuutena. Toki hyvä, että fyssarille ym laitetaan tarkistuksiin, että saa avuntarvitsijat sitten tukea.

 

Silti pitäs enempi vielä antaa kaikkien lapsosten kasvaa omaan persoonalliseen tahtiin, toki tukea pitää antaa siihenkin :)

Erityisesti nyt VierasOravalle tsempit, helppo toki sanoa, että ei huolta, mutta tosiaan ku muu kehitys on mallillaan ja luonteistakin niin riippuu tää liikkelle lähtö, joten varmasti tyttönen vielä ehtii teilläkin vauhtiin päästä!

Edited by ukka

Share this post


Link to post
Share on other sites

On muuten mielenkiintoista miten moni tässä ketjussa kertoo lapsensa olevan muutenkin rauhallista sorttia että hidas liikkeellelähtö on tuntunut ihan luontevalta. Meidän tyttö on taas ihan päinvastainen, on ollut ihan pienestä asti kova touhottamaan ja liikuttelemaan niitä osia itsestään mitä on oppinut liikuttamaan ( :grin:). Siksi musta on ollut tosi raastavaa katsoa kuukausi tolkulla paikallaan polkevaa kehitystä kun tyttö on turhautunut viikko viikolta enemmän ja haluaisi jo mennä, mutta ei vaan ole vielä hiffannut että miten. :(

 

Fyssarikäynnistä oli meille kyllä iso apu, vaikka motorinen kehitys on ihan ikätason mukaista. Me käytiin siellä siis niiden kippuraan menevien varpaiden takia. Fyssari antoi siihen ohjeeksi antaa jalkapohjille erilaisia tuntoärsykkeitä esim. taputtelemalla ja harjaamalla, jalkapohjia pitää myös totuttaa olemaan alustaa vasten kevyesti painamalla ja asettelemalla varpaat pois kippurasta. Tytöllä on ilmeisesti hyvin herkkä tuntoaisti jalkapohjissa, minkä takia se vetää varpaita kippuraan välttääkseen niihin kohdistuvan kosketuksen. Ihan pikkuvauvana se ei sietänyt lainkaan jalkapohjien koskettelua, nyt 8kk ikäisenä tuo fyssarin "määräämä" harjoittelu kyllä aiheuttaa ihmetteleviä ilmeitä, mutta se ei näyttäisi olevan tytöstä enää epämiellyttävää. Lisäksi saatiin neuvoja joilla voi auttaa tyttöä keksimään eteenpäin ryömimisen. Vauvan ollessa mahallaan jalka autetaan sivulle koukkuun, tuetaan sisäsääri ja jalkaterän sisäosa lattiaa vasten ja annetaan vauvan ponnistaa. 

 

Nyt ollaan harjoiteltu kotona pari päivää ohjeiden mukaan ja tulosta alkaa jo tulla.  :blink: Tyttö on alkanut ojentaa seisotettaessa itse varpaita suoraksi ja varaamaan jaloille hieman painoa, tänään se miltei seisoi miehen tukemana lelulaatikon ääressä penkomassa. Ryömimisen suhteen olen ollut hieman skeptinen, mutta niin se vaan tänään on edennyt sujuvammin kuin esim. pari päivää sitten. Suosittelen siis kaikkia ottamaan mahdolliset neuvolan tarjoamat fysioterapialähetteet lämpimästi vastaan, siellä voi oppia pieniä yksinkertaisia keinoja joilla voi auttaa vauvaa jonkin kompastuskiven yli. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päivitystä meidän tilanteeseen: Eilen 8kk 1vko iässä tyttö hiffasi viimein miten pääsee eteenpäin. Se oppi ryömimään, hitaasti mutta varmasti se etenee, etenkin jos houkuttimena on jotain mielenkiintoista kuten kamera, kännykkä tai kaukosäädin. Vauva on tyytyväinen kun pääsee eteenpäin ja äiti hyvin huojentunut. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heip..orava täällä kirjoittelee päivitystä..

Eli meillä alettiin viikko sitten jotenkuten mönkiä eteenpäin, ikää nyt se tasan 9 kk!

Eli lelujen perässä Ryömii pikku matkoja mutta jos haluaa enemmän matkaa taittaa niin sitten mennään kierimällä..

Nyt mietityttää kun katselen tuota ryömimistä niin potkii vauhtia vain toisella jalalla,onko huolestuttavaa?

Muuten kyllä innostuessaan molemmilla potkii tasapuolisesti mutta tosiaan ryömiessään vain toisella...

Sekin huolestuttaa kun neuvolakortin mukaan 9kk mennessä pitäisi nousta itse istumaan,mutta ei meillä:(

Jos konttausasentoon laittaa niin siitä osaa mennä istumaan...

 

Toivottavasti kehitys menisi nyt hieman taas eteenpäin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ONNEA teidän pienelle (ja huojentuneelle äidille) liikkeellelähdöstä! Eiköhän se vauhti siitä ala kasvaa.  :tender:

 

Meillä myös ryömitään niin että oikea puoli tekee suurimman osan työstä. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, se ei ole mitenkään poikkeavaa. Mä huolestuin myös kun huomasin vasemman puolen jäävän vähän paitsioon, mutta olen sittemmin ajatellut että tyttö on varmaan vaan vahvasti oikeakätinen. :)

Meidän tyttö ei myöskään nouse itse istumaan kun ei vielä mene konttausasentoon. En usko että tulee neuvolakortin "aikaraamien" mukaan nousemaankaan istumaan, sillä konttausasentoa vasta välillä hapuillaan. Tytöllä on nyt siis ikää 8,5kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Orava taas täällä... Nyt on fyssarilla taas käyty ja kyselin tuosta ryömimistyylistä niin on kuulemma ihan ok että kädet kuitenkin menee vuorotahtiin, että olisi huonompi jos vetäisi molemmilla käsillä samaan aikaan että ihan ok..

Veikkasi myös että kehitys menee jatkossa nopeammin eteenpäin(toivottavasti)niin ei tarvitsisi kokoajan panikoida.

Sanoi että varmaan tulee olemaan taitava askartelija kun niin hyvä sorminäppäryys ettei liikunta ole ehkä hänen juttunsa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now