Alya

Rauhallisemmin liikkeelle lähtevät lapset

193 posts in this topic

Meilläkin sit likka nousi seisomaan joskus 10kk? iässä ja samantien, muutaman päivän päästä, otti jo pari askelta tuen kanssa :) Siinä vaiheessa ollaan tosin vieläkin... Mut kyllä se siitä, kai, joskus lähtee. :P

 

Meidän tyttö on pienikokoinen ja kestoillaan myös. Mut meidän vaipat on kyl pääsääntöisesti hyvin pieniä ja siroja, kun kerran likkakin on noin sirppana. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko vielä kommentoida noita kestoja... Se riippuu vähän katsojan silmästäkin, että mitä pitää "pienenä ja sirona" ja mitä "isona ja tönkkönä"... ;) Mun mielestä kestot vaan edelleen vaikuttaa liikkumiseen, mutta koko ajan, kun vauvoille tulee massaa ja pituutta lisää, niin myös voimat lähteä liikkeelle kasvavat. Vaikka housuissa olisi siis tiiliskivi, niin jossain vaiheessa se ei enää vaan pitele paikoillaan! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin liikkeelle lähtö odotuttaa itseään. En ole kauhean huolissani (ts. en usko meidän neidissä olevan mitään vikaa, mutta tunnen välillä olevani huono äiti, kun lapseni ei vielä konttaa ja syynä tähän ovat muiden ihmisten jatkuvat kyselyt). Taaksepäin mennään helposti sekä pyöritään akselin ympäri. Kierimällä tyttö pääsee paikasta toiseen, eli paikallaan ei makaa. Tyttö aloitti liikkumisen nelikuisena selällään silta-asennossa, mutta tapa unohtui puolen vuoden ikäisenä. Välillä mahallaan ollessaan näyttää siltä, että hän oppii ennemmin lentämään kuin ryömimään. Yritys on kova.

Edited by Emuli

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Teillä kuulostetaan Emuli niiiiiiiiiiiiiin samalta kuin meillä! :D Välillä, kun neiti makoilee lattialla, tuntuu, että se oikeesti kohta pyrähtää lentoon siitä.

 

Meillä siis ollaan 9kk ja 1 pv. Ei kontata, eikä ryömitä. Peruutetaan ja pöyritään navan ympäri. Kieriminenkään ei oikein toimi, kun mahalta selälteen kääntyminen on hirveen hidasta ja hankalaa. Istuttu meillä on jo puoli vuotiaasta saakka ja istuma-asennosta päästään kyllä lattialle mahalteen. Meillä ei kestoja käytetä, joten niin ei voi vedota. Mutta neiti on aikas punkero. :D 9kk iässä 10770g ja 75 cm. Eihän sitä itelläkään ollu helppoa loppuraskaudesta liikkua, kun oli vähäsen tukeva olo.

 

Kyllä mä uskon, että meilläkin lähdetään liikkeelle ennen pitkää. Tuntuu vaan välillä vähän tylsältä, kun neiti on tosiaan vähän isompi, niin luullaan vanhemmaks ja sit ihmetellään, kun ei toinen liiku oikeestaan mihinkään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvat täyttävät ylihuomenna 10 kk. Poika konttaa jo vauhdilla ja jos hänet laittaa seisomaan esim. sohvan reunaa vasten, niin hän pysyy hienosti pystyssä. 1-vuoden kieppeillä varmaan ukkeli kävelee jo itse, ainakin tukea vasten. Mutta tyttö... Hän ei edes kunnolla ryömi vielä! Konttausasentoon hän kyllä nousee tämän tästä, mutta ei yritäkään liikkua mihinkään suuntaan. Luulen, ettei neitiä vaan kiinnosta liikkuminen. Hän on ylivilliä vipeltäjä-veljeään selvästi rauhallisempi ja viihtyy hienosti paikallaan lelujen parissa. Mutta tätä menoa siis ei typykkä kävele vielä 1-vuotissynttäreillään, jos vielä alkukesästäkään. :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rouva Vee, ihana kuulla! Mulla on ollut jo vähän sellainen olo vauvaklubin puolella, etten ymmärrä siellä käytävistä keskusteluista puoliakaan, kun jutut koskee niin paljon liikkeelle lähtöä. Enkä sano tätä pahalla, koska niinhän se on, että siitä puhutaan mikä on ajankohtaista.

 

Meillä on jonkinnäköistä edistystä havaittavissa, kun tyttö menee konttausasentoon hetkeksi. Silti rehellisesti sanoen hommasta ei näytä tulevan mitään. Askelia hän ottaa kävelytettäessä, mutta sitä ei taideta laskea vielä liikkumiseksi :) Hirveää kiinnostusta ylöspäin nousemiseen ei myöskään ole. Muuten tyttö on aktiivinen ja leikkisä, ehkä kuitenkin riskien välttelijä luonteeltaan. Ei kummiskaan mikään retarded :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anteeksi, mä eksyin vahingossa tähän ketjuun kun olevinaan painoin kyllä muuta keskustelua. Pisti vaan silmään kun pähkäiltiin kestovaippojen mahdollisesti hidastavan liikkeellelähtöä. Mä en usko. Lapsi lähtee liikkelle silloin kun on valmis, vaikka olisi jauhosäkki kiinni pepussa. Meidän kestovaippapeppu lähti ainakin liikkeelle normaalia aikaisemmin, on kestovaipoista huolimatta normaalia vauhdikkaampi tapaus.

Jossain itseasiassa olen kuullut väitteen, että kestovaipat edistäisi liikkeellelähtöä, kun ne mahallaanollessa hieman kohottaa asentoa niin siitä on helpompi lähteä sitten konttaamaan. ;)

 

Mulla on 8kk kummityttö, joka ei vielä ryömi tai mitään. Akselinsa ympäri on oppinut juuri pyörimään. Ja mä pidän sitä ihan normaalina. Joskus voi tuntua että kaikki muut liikkuu aiemmin, kun monet sitä niin kehuu jos heidän vekara liikkuu varhain. Liikkumattomuutta ei vaan niin hehkuteta, vaikka paremmin nuo lapset oppii varmaan maailmaa tarkkailemaan paikaltaankin, mitä pidän hyvänä asiana. Esim. mun kummityttö nauraa paljon enemmän ympärillä tapahtuville asioille kuin meidän poika - meidän pojalla on aina liian kiire sellaiseen. :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Juu, itsekin olen lukenut yhtä ja toista noista kestoista ja niiden vaikutuksesta liikkumaan oppimiseen... Meillä poika käytti parina päivänä joulun aikaan kertiksiä ja liikkumisessa tapahtui huimaa edistystä, kun ei ollut "kinnaava kestis" estämässä. Tytöllä vatsataudin aikaan käytettiin myös kertistä ja hän alkoi selvästi ryömimään enemmän (minkä nyt taudiltaan jaksoi). Nyt kestisten palattua ryömiminen on taas jäänyt. Mutta eilen tyttö tosin nousi konttausasentoon ja otti pari konttausaskelta -- taaksepäin! :lol:

 

Pointtini on siis se, että ehkä kestot hidastavat joitakin muksuja, toisia taas ei... Asia ei kai ole täysin mustavalkoinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

vaikka oon vierailija niin kerrompa mein tarinaa.

Ko täällä o mainittu et kestot hidastas kulkemista. Ainakaan mein paketit ei oo kertsejä paksumpia. Itte asiassa nää o ohuempia (taskuvaipat, ja imuna 6x baco ja edessä viel sit lisäimuu neidille toisinaan, eli siinä kohtaa o sitten 18krsta) ja ei tuo minusta nii kauhean tönkkö ole ko tuo ohuempi mitä siis enempi kotona käytellään. ja no meillä myös kertistellään, nii ei tuo neiti siitä huolimatta osaa liikkua pahemmin.

 

Oppi jo synnärillä kannatteleen päätään, oli muutenkin kauhean jäntevä ja jäykähkö.

tosin, oppi vasta 5kk iässä kääntymään, istumaan oppi vajaa 8kk iässä. 8kk ja 2vko oppi kääntymään napansa ympäri (kierteleen) ja vajaa 9kk iässä alkoi nousta istumaan itse. Nyt 9kk ja 1vko iässä osaa kävellä niin että käsistä pidetään kiinni (onko tää nyt sit nii, että osaa kävellä tuetusti?) nyt tänään otti sitten ehkä ensimmäisiä ryömimis ja konttimis liikkeitä. Tästä olen ylpeä, että tuo lähtee ehkä sittenkin liikkeelle joskus.

 

En mie muuten esittäs sanojani näin muttako, alko tuo epäusko jo iskemään, ko muiden, Kaikkien muiden tuntemani vauvat ovat lähteneet liikkeelle jo 6-7kk iässä. En siis tiiä ketään jonka vauva ei liikkuisi viellä =( mikä aika paljon masensi minua. ja hurjalta kuulostaa tääkin, että vauva joka on meidän Neitiämme kuukauden nuorempi niin kävelee jo, nii pakostakkin sitä alkaa ajattelemaan, että onkohan mein neidissä jotain vikaa...

Mutta KIITOS TÄMÄN ketjun, tuli heti parempi mieli, oon jo monena iltana lukenut iltasadukseni tätä ketjua, ja lopultakin pääsin tämän ketjun loppuun =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piti tulla täältä lukemaan muiden kokemuksia, kun aloin huolestua omasta pojastani hiukan.. Luin lehteä, jossa luki että (kaikki) vauvat kääntyy vatsalleen ja takaisin selälleen 6 kk iässä (ja tuntuu että muiden vauvat tekee sitä jo 4 kk iässä..). Meidän poitsu ei käänny kumpaankaan suuntaan, ikää nyt reilu 6 kk. Muuten on kyllä jäntevän oloinen, koko ajan haluaisi olla pystyssä ja pomppia. En usko, että lähtee ryömimäänkään ihan heti, koska ei tykkää olla vatsallaan pitkiä aikoja. Jospa nousee sit suoraan seisomaan, kun tykkää pystyasennossa olla :huh:

Edited by murmeli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvat on kyllä kaikki hirmu erilaisia! Mieheni siskon poika kieri lähes 1-vuotiaaksi ja siitä nousi sitten seisomaan. Hän ei siis koskaan oikein oppinut ryömimään tai konttaamaan. Ihan fiksu ja terve poika hän on silti! Veljeni tyttö puolestaan oppi varhain jo ryömimään, pian konttaamaan ja lähti ennen ensimmäistä syntymäpäiväänsä kävelemään.

 

Meidänkään vauvat eivät oikeastaan koskaan ole oppineet kääntymään selältä vatsalleen. Enempi tuo on tapahtunut joskus vahingossa, kuten myös vatsalta selälleen kääntyminen. Muistelen jostain lukeneeni/kuulleeni, että tuo olisi erittäin tärkeä kehitysvaihe vauvalla, eikä saisi jäädä välistä... :mellow: Silti omat pikkuiset tuntuvat ihan terveiltä ja fiksuilta ja liikkuvaisilta muksuilta. Poika konttaa vauhdilla ja tyttökin liikkuu istuma-asennossa/puolikontillaan (vetää kroppaansa käsillään eteenpäin, kun istuu toinen jalka konttausasennossa ja toinen mahan alla... vaikea selittää :rolleyes: ), joskus ryömimälläkin. Silti olen välillä miettinyt, että onkohan tuossa tytön motoriikan kehityksessä silti jotain häikkää... :unsure:

 

Uusimmassa Vauva-lehdessä taitaa olla juttua tästä aiheesta, siis hitaasta liikkumaan oppimisesta. Lukaisin jutun nopeasti kauppareissulla, joten en muista niin tarkkaan... Jotenkin se liittyi siihen, että aivot eivät osaa yhdistellä tarpeeksi nopeasti/tehokkaasti eri aistiärsykkeitä ja lapsi on tästä syystä kömpelö. Hän ei uskalla lähteä liikkeelle, koska ei hallitse kroppaansa, eikä hahmota kunnolla etäisyyksiä tms. Tuohon liittyi muitakin "merkkejä", esim. voimakas temperamentti (lapsi ärtyy herkästi, on herkkä ihokosketukselle yms.). Tällainen "häiriö" on kuulema yleisempää keskosten kohdalla... Mutta kannattaa katsoa suoraan lehdestä lisää! Tai ehkä joku voisi kertoa asiasta lisää, jolla on tuo lehti kotona?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Metin neiti on nyt kohta 5,5 kk eikä käänny vielä vatsalleen... ja sitten tuntuu, että kaikkien muiden vauvat on kääntyillyt jo ajat sitten, ryöminyt ja ties mitä!!! :mellow: Täältä lueskelin, että muillakin on ollut vastaavia kokemuksia... helpottavaa kuulla, että voi olla ihan normaalia!

 

Meillä tyttö löysi vasta muutama päivä sitten varpaansa. Kun laitan neitin leikkimatolle, hän ei kovastikaan osoita kiinnostusta kääntyilemiseen. Välillä näyttää kyllä yrittävän, mutta se alakäsi on aina tiellä! Sitten kun ei pääse, niin tuntuu, että neiti ajattelee "sou biit, sama se! Makaan sitten tässä selälläni!" :rolleyes:

 

Muutenkaan tyttö ei kovasti viihdy leikkimatolla, ainakaan yksikseen. Toki siinä sitten usein yhdessäkin leikitään, mutta ehkä olisi hyvä, ettei tyttö tottuisi siihen, että aina on vieressä leikittäjä... vaikka en tiedä onko tuollaisella opilla tässä vaiheessa vielä mitään merkitystä? Ja ehkäpä viihtyy sitten matolla touhuillen paremmin kun oppisi kääntymään? Hups, taisi mennä nyt hiukan OT:n puolelle... Niin siis olisi kiva jos jaksaisi olla enemmän leikkimatolla, jotta olisi sitten mahdollisuus harjoitella sitä kääntymistä (?) ja pitäisikö kääntyilemistä tai sitä innostusta siihen edes herätellä jollain leikeillä tai harjoituksilla?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä kääntyminen opittiin tosi myöhään mutta katson sen olevan osaksi mun omaa vikaani koska poika ei viihtynyt hirveesti juurikaan lattialla ja sen takia oli usein sitterissä tai sylissä.

 

Lopuksi käytiin fysioterapiassa jossa se fyssari painotti lattialla olemisen tärkeydestä. Heitä leikkimatto sivulle koska ylhäällä olevat lelut vain häiritsevät. Vierelle vain leluja houkuttimeksi ja itse siihen vierelle. Neuvottiin myös kääntelemään vauvaa itse eli käsistä autat hieman kääntämään kroppaa molemmille sivuille ja tuo oli hirveen hauskaa meidän poitsun mielestä.

 

Ton kun itse hoksasin niin poika oli sitten loppujenlopuksi aina lattialla niin kauan kuin viihtyi itsekseen ja sen jälkeen tulin viihdyttämään jos aika kävi tylsäksi.

 

Ekana opittiin kääntymään vatsalta selälteen ja myöhemmin sitten toisin päin. Tuo kääntyminen opittiin siis 6-7kk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksesta pipa! :) Se on varmasti totta, että leikkimaton yllä roikkuvat lelut voivat viedä huomiota muulta liikkumiselta! Joskus huomaan, että ne lelut siellä ihan alkavat ärsyttämäänkin neitiä välillä! Sitten nostelen niitä pois näkyvistä. Houkuttimia olen yrittänyt vierellä pitää ja pyllystä olen kääntymistä välillä autellutkin jos neiti on juuri kovasti yrittämässä, mutta kun "puutun" tähän, neiti ihmettelee, että mitäs siihen tulet pitelemään! Ja tuijottaa vain mua! :lol:

 

Yritänpä siis pelkän viltin kanssa ja kaaren lelut huis pois! :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lumianna, meidän typy kääntyi ekaa kertaa selältä vatsalleen 6,5 kk iässä. Silloin aloin pitää häntä alasti viltin päällä ja heti alkoi kääntymisharjoittelu. En tiedä oliko sattumaa vai ei. Takaisin mahalleen oppi kääntymään 7,5 kk iässä, ihan vaippa ja vaatteet päällä. ;)

 

Mun mielestä hidas liikkumaan oppiminen toisaalta säästää äidin hermoja. Esim. nyt useat meidän typyn, 1 v 3 kk, ikätoverit jo kiipeilevät itse sohvalle tai jopa pöydälle ja tiskipöydälle. Onneksi meillä keskitytään vielä kävellen kiitämiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille sanottiin neuvolassa, että hitaasti liikkeelle lähtevillä lapsilla on harvemmin mitään huomautettavaa aivojen kehityksessä, ennemminkin päinvastoin. Tietysti järkevissä määrin ajateltuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suosittelen kaikille käyntiä fysioterapeutilla, jos vähänkään mietityttää lapsen motorinen kehitys. Meidän typykän jalat eivät kehity ns. samaa tahtia käsien ja aivojen kanssa ( ;) ), joten pyysimme lääkäriltä lähetteen fysioterapeutille. Tämä totesikin tytöllä olevan jaloissa heikon lihasjäntevyyden, minkä vuoksi esim. polviseisontaan nousu ei vielä oikein onnistu (saati sitten seisomaan nousu). Tyttö on ns. peppukiitäjä eli ei konttaa (paitsi välillä yrittää tätäkin) ja tällaisilla muksuilla on yleensä lihasjäntevyys heikompaa. Konttaaminen saattaa jäädä välistä kokonaan ja kävelemään opitaan vasta n.1,5-vuotiaana. Erinäisillä jumppaliikkeillä ja kantotekniikoilla tytön keskivartalon ja jalkojen lihaksia saadaan kuitenkin vahvistettua, ja siten myös nopeutamme hänen motorista kehitystään, joten fysioterapeuttikäynti ei ollut todellakaan turha. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siskoni poika lähti kävelemään ilman tukea vasta 1v7kk. Ryömi pitkään ja moni ajatteli jo, että konttausvaihe jää pois kokonaan, mutta eipä ollu pojalla kovin kiire vain näiden asioiden kanssa. Konttasi ja lähti kävelemään tukea vasten vähän reilun vuoden iässä. Siitä menikin vielä tosi pitkään ennen kuin uskalsi lähteä kävelemään ilman tukea, mutta sitten kun lähti meno olikin aika sujuvaa. Fysioterapeutilla poikaa ehdittiin jo käyttää neuvolan lähetteellä, mutta kaikki oli kunnossa ja sanottiin vain, että lähtee kävelemään kun on valmis siihen. Ulkona poika käytti taaperokärryä ettei tarvinnut konttamalla mennä. Poika on aina ollut sosiaalinen ja iloinen lapsi, joten lähipiiri ei ollut pojasta lainkaan huolissaan. Näin vierestä seuranneena kuitenkin tuntui monesti pahalta muiden ihmisten kommentit pojasta, koska kaikki tuntuivat epäilevän ettei kaikki ole kunnossa. Ja siis vain sen takia ettei kävellyt ilman tukea! Tällä hetkellä hän on aivan ihastuttava kolme vuotias reipas poika :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mun mielestä hidas liikkumaan oppiminen toisaalta säästää äidin hermoja.

 

Tälläkin asialla on kaksi puolta. Minä odottelen kovasti, että meidän poju lähtisi ryömimään tai muuten liikkuisi eteenpäin (ikää kohta 8 kk), sillä nykyään ei viihdy hetkeäkään yksin tai jos hetken malttaakin olla itsekseen lattialla, kohta on kauhia huuto ja kiukku, kun ei pääse eteenpäin. On todella rankkaa kuljettaa koko ajan toista mukana ja kanniskella, kun ei perässäkään itse tule.. nimimerkillä ranteet ja hartiat jumissa.. Tosin sitten kun tuo viikari pääsee liikkeelle ja vauhtiin, niin saatan huokailla liikkumattomuuden perään! :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tyttö oppi kääntymään selältä vatsalleen 4,5 kk ikäisenä, mutta kääntyili ehkä kerran viikossa. Vasta puolivuotiaana tuli pyöriminen aktiiviseen käyttöön ja sitten meni 2 kk sillä tekniikalla eteenpäin. 8 kk ikäisenä oppi ryömimään. Nyt ikää melkein 10 kk, ei vielä konttaa, eikä nouse istumaan itse. Istuminen itsekseen ei vielä varmaa, saattaa kaatua taaksepäin. Nostaa jo jalkoja pepun alle eli kyllä se konttauskin sieltä vielä ajallaan tulee :D

 

Meilläkin siis taidot harjoitellaan perusteellisesti :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakin helpottui arki huomattavasti kun poika oppi liikkumaan itse! Meidän poika oppi ryömimään alle 9kk iässä, mutta se jäi hyvin lyhyeksi ja siitä oppi muutaman viikon päästä jo konttaamaan. Eikä kyllä harmittanut yhtään ja poikakin muuttui niin iloiseksi tapaukseksi kun pystyi itse menemään minne halusi.

 

Samoin kääntymisen taito opittiin meillä myöhään ja sitäkin poika tuskaili, kun halusi päästä toiseen asentoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Suosittelen kaikille käyntiä fysioterapeutilla, jos vähänkään mietityttää lapsen motorinen kehitys. Meidän typykän jalat eivät kehity ns. samaa tahtia käsien ja aivojen kanssa ( ;) ), joten pyysimme lääkäriltä lähetteen fysioterapeutille. Tämä totesikin tytöllä olevan jaloissa heikon lihasjäntevyyden, minkä vuoksi esim. polviseisontaan nousu ei vielä oikein onnistu (saati sitten seisomaan nousu). Tyttö on ns. peppukiitäjä eli ei konttaa (paitsi välillä yrittää tätäkin) ja tällaisilla muksuilla on yleensä lihasjäntevyys heikompaa. Konttaaminen saattaa jäädä välistä kokonaan ja kävelemään opitaan vasta n.1,5-vuotiaana. Erinäisillä jumppaliikkeillä ja kantotekniikoilla tytön keskivartalon ja jalkojen lihaksia saadaan kuitenkin vahvistettua, ja siten myös nopeutamme hänen motorista kehitystään, joten fysioterapeuttikäynti ei ollut todellakaan turha. :)

 

Huojentavaa! Täälä myös yhden 1v peppukiitäjän huolestunut äiti. Lapsi ei meinaa ottaa jalkojaan alleen eli ei pääse konttausasentoon, vetää käsillä itseään ympäri kämppää. Kävelytuolissa pääsee eteenpäin "pomppien" ja jalkoja heiluttaen. Seisoo tukea vasten ja halu kävellä on kova mutta ei onnistu kun ei pysty itse nousemaan seisomaan. Pitää alkaa käymään fysioterapiassa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika on liikkumisjutuissa ehkä maailman hitain...

 

Kuntsi kääntyili virallisesti vatsalleen vasta 6,5 kk iässä. Oppi istumaan ilman tukea jo ennen sitä, siinä 5,5kk:den ikäisenä :huh: Siinä sitten istuskeltiin aina 9kk ikään asti, kun poika tajus ryömimisen taidon :rolleyes: 10kk neuvolassa täti laittoi meille lähetteen fyssarille. Ekan käynnin jälkeen meni viikko ja poika oppi nousee istumaan (ikää 11kk), mut konttaaminen ei vaan onnistunu. Kunnes viikkoa ennen 1-v päivää jokin sanoi Kuntsin aivoissa "klik" ja konttaus alko :) Siitä meni pari päivää, ni poika nousi tukea vasten seisomaan ja syntymäpäivän kunniaksi lähti kävelee tukien! Otti kerralla ikätoverinsa kiinni karkeassa motoriikassa :) Nyt kun vielä oppis istuutumaan seisoma-asennosta :rolleyes:

 

Mähän jo ehdin omassa pienessä mielessä kuvittelee ihan kaikkea, mutta jokainen kehittyy omassa tahdissaan - näköjään :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä 8 kk tyttö, vatsallaan makoillen peruuttelee ja pyörii, oppi hetki sitten kääntymään takas selälleen, tosin vasta pehmeällä alustalla. Mä oon ihmetellyt, kun ei oo ikinä hoksannut sitä pomppimis-juttua, tuntuu et kaikki muut innoissaan pomppii kun pidetään sylissä pystyssä. Ei tuo, hetken pysyy jaloillaan, sit valahtaa kyykkyyn. Jaloillaan kyllä tekee jos minkälaisia jumppaliikkeitä, makuullaan siis. Onko sillä jaloissa lihaksia lainkaan, vai eikö vaan kiinnosta olla pystymmässä. :rolleyes: Ei kai tuo vielä kovin hälyttävää ole, mut äitiä ärsyttää... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän sällin kehitys meni näin:

 

- Kääntymään oppi aika tavallisessa iässä, ennen puolen vuoden ikää.

- Pyöri napansa ympäri 7 kk iässä

- Ryömi 9 kk iässä

- Nousi istumaan 10 kk iässä

- Konttasi 10 kk iässä

- Nousi tukea vasten ylös 10 kk iässä

- Alkoi ottaa tukea vasten askelia 12 kk iässä

 

Liikkumaan oppimisen kanssa kesti siis ensin "kauan" mutta sitten kun ryömiminen opittiin, niin siitä sitten kiivaalla tahdilla uusia juttuja alkoi tulla kuvioon. Vaikka ryömi vasta 9 kk ikäisenä niin nyt yksivuotiaana on saanut jo sikäli ikätoverinsa kiinni, että kävelee tukea vasten ja työntää taaperokärryä.

 

Kyllä se on niin yksilöllistä. Ystäväni vuosikas ei ryömi eteenpän (vain taaksepäin) eikä nouse istumaan, mutta kävelee yhdestä kädestä tukea ottaen(!).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now