Nadda

Mitä vaatekokoja missäkin iässä?

237 posts in this topic

Lasten kasvu on yksilöllistä, tiedetään. :) Jos kuitenkin jotain osviittaa saisi siitä, minkä kokoisia vaatteita teidän muksunne ovat minkäkin ikäisenä pitäneet taaperoiässä. Tai sanotaanko vaikka 1,5 - 6-vuotiaana.

 

Tässä vielä muutama kokotaulukko malliksi. Meneekö teidän lapsenne näiden mukaan?

 

Ikä Koko

1-1,5 86

1,5-2 92

2-3 98

3-4 104

4-5 110

5-6 116

6-7 122

 

 

Ikä Koko

1-1,5-v 86 cm

2-v 92 cm

3-v 98 cm

4-v 104 cm

5-v 110 cm

6-v 116 cm

7-v 122 cm

 

Kuinka paljon etukäteen olette uskaltaneet vaatehankintoja tehdä kausiluonteisten vaatteiden kanssa? Onko koot osuneet nappiin? Luotatko kauppojen ja vaatevalmistajien antamiin kokotaulukoihin?

Edited by Nadda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö on nyt 1 v. 7 kk ja käyttää 74-86-senttisiä vaatteita mallista riippuen. Noin karkeasti ajatellen voisi kuitenkin sanoa, että tyttö tulee jäljessä noissa vaatekoissa, vaikka onkin ikäisekseen ihan normaalikokoinen.

 

Ensi talveksi on 86-senttinen ulkoilupuku ja tänä syksynä on käytössä vielä 80-senttinen puku toisena pukuna. Olenkin jo hiukan katsellut jotain pukua ensi keväälle, mutta kovasti mietin, meneekö 86-senttinen enää päälle ja onko toisaalta 92-senttinen liian iso. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika täytti juuri vuoden ja käytössä 86 koonn vaatteet. Vielä menee myös suurin osa 80 kokoisista. Reiman haalari on koko 86 ja se on vielä aika iso. Reimatec tas kokoa 80 ja se on haaroista sen verran nafti, ettei mene kyllä keväällä enää. Kaapissa 92 kokoa oleva, mutta se on niin iso, että pitää kyllä keväällä ostaa koko 86.

 

Jotkus 86 koon housut ovat vähän pitkiä lahkeista, muuten ovat kyllä sopivia meillä.

 

Meillä on aika hyvin pätenyt nuo Henkkamaukan koko ja ikä mittataulukot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en ole uskaltanut ostaa etukäteen meidän esikoiselle vaatteita, kun kasvu on ollut hitaanlaista. Viime talvena (kun ikää oli reilu 1v) käytössä oli Reimatec kokoa 74. Nyt 1v 9kk vanhana on Lennen välikausihaalari kokoa 80, joka on edelleen reilu. Sisävaatteissa käyttää kokoja 74-86 ihan merkkistä riippuen ja on käyttänyt samoja kokoja 1-vuotiaasta asti. Ei siis mennä kovinkaan taulukoiden mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaatekoot tuntuvat olevan tosi yksilöllisiä. Mutta meillä on 80/86 olleet sellaiset koot, joiden vaatteita on käytetty tähän mennessä pisimpään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin Henkan kokotaulukko on ollut pätevä. Tällä hetkellä ikää on 2v ja 1kk, käytössä lähinnä 92-senttiset vaatteet. Pituutta aika tarkkaan 90cm. Joitan 86- ja 98-senttisiäkin vaatteita löytyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kasvaa hujoppi. Tyttö on niin pitkä, että käyttää 104-110cm vaatteita.

Tosin meillä kuivataan lähes kaikki tytön vaatteet kuivausrummussa, mikä vähän kutistaa vaatteita ajan myötä. Mutta ei tosiaan voi kokotaulukkoja kattella kun tytölle vaatteita ostaa. En myöskään ole uskaltanu kauheasti ostaa vaatteita etukäteen. Keväällä oli kivoja ulkoiluvaatteita alennuksessa, mutten uskaltanut ostaa kun ei tiedä pysähtyykö vai kiihtyykö tämä kasvutahti tästä.

 

muoks: ja tyttö täyttää siis joulukuussa 3 vuotta

Edited by Äiskä

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aihe kiinnostaa muakin, sillä oon kovasti miettinyt mm.välikausihaalarin hankintaa kevääksi ajoissa. En oikein tiedä vielä tuosta tytöstä, että miten kasvaa. Mimmillä on nyt ikää pian 11kk, mutta pituutta on 71cm. Veikkaan, että keväällä menee (ehkä) 80cm, tuskin ainakaan 86. Talvihaalari on tytöllä ostettuna kokoa 80cm, onneksi on Remun haalari eikä esim. Reimatec(ovat vissiin aika reiluja). Parin tutun tytöt ovat vasta 3-vuotiaana olleet 86cm, joten kovasti mietityttää että voisko meilläkin mennä niin hitaasti tuo pituuskasvu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kans vissiin pitkä poika, ikää on 2viikkoa alle 1,5v. ja 92 kokoon on siirrytty pari viikkoa sitten :huh: Joissakin housuissa riittää vielä 86 mallista riippuen mut paljon on myös 92 housuja... Paita on pakko olla 92 kun pienemmissä jää hihat lyhyeksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei todella mene noiden taulukoiden mukaan. Meillä yksi 1v3kk vaatekoko on pääasiassa 70/74cm. Viime vuonna ostettiin alesta talvihaalari kokoa 80, kun tytön mummi niin kovasti suositteli asiaa. Puku on kuitenkin vielä ihan valtava (haaroihin jää ainakin 10 cm liikaa) ja tänään kun kokeiltiin pukua ulkokäytössä, niin ei ne kädet pysy hihoissa, vaan hukkuu jonnekin haalarin sisään. Että harmittaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 2,5 vuotiaalla pojalla on vaatekokojen haitari 92-104. Jotkut 92 cm housut menee vielä, mutta paidat on liian nafteja.

 

Kuopus 9 kk käyttää 74-86 vaatteita -valmistajasta riippuen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tytöllä ikää 1v10 kk ja käytössä on pääsääntöisesti 92 cm vaatteet. Joitakin 86 cm paitoja on vielä käytössä, mutta housuissa ollaan parisen kuukautta sitten siirrytty 92 cm.

 

Meillä ollaan menty oikeastaan koko ajan aika lailla noiden taulukoiden mukaan vaatekoossa.

 

Muoks. Nyt on tytöllä ikää 3v ja käytössä on vaatekoot 104 ja 110. Pari 98cm vaatteita on vielä käytössä mutta ovat isohkoa kokoa/mallia. Meillä jäi oikeastaan 98 lähes vallan välistä, paitsi ulkovaatteissa sitä on käytetty. Jouduttiin siirtämään reimatecin 98 kokoinen talvihaalari varastoon hetki sitten ja ottamaan käyttöön 104 haalari.

Edited by Helga

Share this post


Link to post
Share on other sites
Reimatec tas kokoa 80 ja se on haaroista sen verran nafti, ettei mene kyllä keväällä enää. Kaapissa 92 kokoa oleva, mutta se on niin iso, että pitää kyllä keväällä ostaa koko 86.

 

Lainaan itseäni... Tuo 80 Reimatecin vk-puku meni sitten varastoon: kaula/haarapituus niin lyhkänen. Jos sais seisaalteen puettua, niin vois mennä, mutta kun sylissä puetaan, niin vetskarin kiinni laittaminen tosi hankalaa. Ja tuo kaapissa roikkunut 92 on ollut syksyllä käytössä. Onhan siinä lahkeissa pituutta, mutta kun kengät jalassa, niin ei mitään ongelmaa. Hihat on ihan ok. Eikä tuossakaan toi haaramitta mikään järin iso ole, eli kyllä sylissä saa vetskaria ihan huolella kiskoa kiinni.

 

Eli meillä nyt 86 ja jotkut 92 vetimet käytössä. Hyvin mennään mittataulukoiden mukaan, joissakin vähän etukäteen jo.

 

Huomasin, että meillä on yhdet Bogin housut, jotka ovat kokoa 74/80, vieläkin suht reilut. Mutta tosiaan harvoja poikkeuksia. Toi Bogi ei musta yleisesti oo mitenkään reilu merkki. Myöt Ticketin housut/takki-setti on koko 80 ja se vielä menee, mutta meneeköhän enää keväällä. Siinä on jrkyn kireät hihan suut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojat on juuri siirtymässä kokoon 92cm ja ikää on kuukauden päästä 2 vuotta. Pojat menee ihan normikäyrillä, mutta ovat ehkä sieltä pienimmästä päästä, koska serkkupoika joka on melkein vuoden nuorempi, siirtyi juuri 86cm vaatteisiin :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minusta vaatekoot ja lapsen koko on sillain eri asiat että joku tykkää pitää reilumpia vaatteita kuin toinen. Erot tuntuvat olevan huomattavia

 

Esim minusta ulkovaatteissa saa olla reilusti tyhjää haarassa ja hihoissa, että maasta ylös nouseminen ja liikkuminen on helppoa. Näin ollen 90 senttinen poika käyttää 92 senttistä haalaria, lähiaikoina varmaan siirrytään kokoon 98.

 

Sisävaatteet ovat myös kokoa 92. Minusta hihat paidoissa saava olla juuri sopivat kun taas housun lahkeessa saa olla sen verta pituutta että sen saa sukan varteen näppärästi. Kaverilla on puoli vuotta nuorempi ja viitisen senttiä lyhyempi poika joka käyttää samaa kokoa sisävaatteissa ellei jopa isompaa. Ulkovaatteet sitten ovat kokoa 80. Kaverin makuun sisävaatteet saa olla väljiä mutta ulkovaatteiden timmejä että on helpompi liikkua ulkona. Serkkuni taas käyttää poikani kanssa saman pituisella tytöllään sisävaatteina 80 senttisiä vaatteita koska tykkää että hihat ja lahkeet eivät saa olla tippaakaan tiellä ja mieluummin lyhyemmän puoleiset.

 

Makuasioita tuntuvat nämä kokoasiasiatkin olemaan :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tällä hetkellä käytössä olevat koot:

 

tyttö, 4 v 7 kk: sisävaatteet 104 cm-116 cm, välikausiasu Ticketin 104 cm, talvihaalari IdaT:n 116 cm (reilu).

 

poika, 2 v 9 kk: sisävaatteet 92 cm-104 cm, Ticketin välikausiasu 92 cm, talvihaalari pitäis hankkia, koska esikoisen vanha 110 cm on ihan liian iso...

 

(poika, 11 kk: sisävaatteet 74 cm-86 cm, ulkohaalari ReimaTecin 74 cm)

 

Yleisesti meillä menee housuista pienempi koko kuin puseroista. Itse olen kyllä juuri sellainen, että hankin vaatteita alennuksesta etukäteen. Yhtään ihan vikaostosta ei ole vielä tullut. Mulla on tapana muutenkin alkaa ostaa seuraavan koon vaatteita silloin, kun lapselle ovat sopivia kaapissa olevat vaatteet. Niinpä meillä onkin vaatteet yleensä käytössä noin vuoden - ensin ne on reiluja, sit sopivia, ja vasta siinä vaiheessa pistän pois, kun oikeasti huomaa, että ovat liian ahtaita. Katson kyllä tarkasti, että lapsen on hyvä olla vaatteissa, enkä pidä siitä, että vaatteet nyt ihan roikkuvat lapsen päällä. Esikoinen alkaa myös olla itse tarkka siitä, mitä päälleen pistää. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kuinka paljon etukäteen olette uskaltaneet vaatehankintoja tehdä kausiluonteisten vaatteiden kanssa? Onko koot osuneet nappiin? Luotatko kauppojen ja vaatevalmistajien antamiin kokotaulukoihin?

 

Olen siis ostanut myös kausiluonteisia vaatteita varastoon, ja niitä on myös käytetty. En kuitenkaan osta varastoon kausiluonteisia vaatteita normaalihinnalla, vaan ainoastaan alennusmyynnistä, ja silloinkin yleensä, kun alennus on 50 % tai yli. Esim. kuopukselle ostin viime keväänä 74 cm ReimaTecin talvihaalarin, joka on nyt just sopiva. Kevääksi on sit isoveljen vanha 86 cm ReimaTec. Toisaalta, nyt kun lapsia on useampi, on helpompi ostaakin vaatteita etukäteen. Todennäköisyys, että jollekin jossakin vaiheessa sopii, on suurempi. ;)

 

En luota kauppojen kokotaulukoihin, vaan arvion itse ottaen huomioon lapsen sen hetkisen pituuden, aiemman vaatteen koon (siis esim. edellisen talvihaalarin koko) ja otan mieluummin isomman koon, ajatuksella, että menee sit ainakin joskus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika 1v3kk ja käytetään 86 cm vaatteita. Ollaan käytetty jo yksivuotiaasta. Vauvaikäisenä meillä käytettiin isompia vaatteita kun normaalisti. Olin etukäteen ostanut 68 cm vaatteita vaikka kuinka paljon, mutta moni body jäi käyttämättä kun jätkä kasvoi kun rairuoho :lol: En ole uskaltanut esim viime kesän alenuksistakaan ostaa mitään ensi kesäksi, kun en yhtään tiedä minkäkokoinen poika on silloin.

 

muoks. Tuli vielä mieleen... me ostettiin jo ennen pojan syntymään sellanen Tutan verkkapuku kokoa 74cm. Ne housut ovat vieläkin hyvät ja ovat samaa koko kun Tutan toiset verkat kokoa 86cm... Onkohan tullut joku virhe kokolappuun... Paita ei kylläkään mene enää päälle...

Edited by Vippe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alet painaa päälle, ja tahtoisin ostaa pojalle jo ensi talvelle puvun valmiiksi. Niin tein viime vuonnakin, ja nyt tuo 68cm Remun toppapuku on kovassa käytössä. Piti ostaa 74cm, mutta ei ollut ja mummi osti tuon. Eka pelkäsin, että jää pieneksi jo syksyllä, mutta vielähän tuo sopii, on siis vissiin vähän reilua kokoa. Voisiko joku summata mulle, että onko nuo Remut ja Reimat oikeasti isompia kuin keskimäärin, ts. 86cm puku passaa 92cm kokoisia sisävaatteita pitävälle? Mä oon vielä ihan pihalla taaperopuolen keskusteluista, enkä ymmärrä vaatemerkeistäkään tuon taivaallista. Poika on siis ensi talvena 1v8kk-2v -ikäinen, ja ihan himpun keskimääräistä pienempi nyt, just siirryttiin 74-vaatteisiin. Voi olla, että 92cm pukuun hukkuisi, mutta toisaalta sitten se ehkä kävisi seuraavana vuonna? Toisaalta parempi kai sekin, kuin että 86cm puku olisikin heti liian pieni... Vähän arpapeliähän tuo aleista ostaminen on, mutta ajattelin taas yrittää... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helmi on +1,5 käyrällä pituudessa, Peuhun 80cm puku menee vielä, kaksi pukua on 86cm ja melkein samankokoisia kuin tuo Peuhu. Luulen että se on siis aika reilu mitoitukseltaan.

Kohta on varmaan vaihdettava noihin 86cm pukuihin, ja tässä juuri mietin, pitäiskö ostaa vielä 92cm, jos tuo neiti saa yhtäkkiä jonkun kasvupyrahdyksen :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ainakin on huomattu että Reiman haalarit ovat todella isoja ja juurikin sanoisin että mitoitus on just noin kun arvelit. Poikkeuksen teki Reiman baby-mallin vk-haalari joka oli tytöllä nyt syksyllä ja mun mielestä vastasi täysin mitoitusta. Remun talvihaalari taas ei näytä todellakaan yhtään isommalta kuin koko sanoo... Meillä on tytölle 1v. hankittuna 80cm Remun talvihaalari. Henkarissa kun roikkuu äp:n talvihaalarin vieressä niin on ihan samankokoinen(tosin sen äp-haalarin kokohan onkin ihan jtn muuta kun se 68...). Remu ei siis ole päällä ollut vielä, vasta kun likka lähtee tarhaan.

 

Mutta mun äiti osti tytölle kevääksi Reimatecin vk-haalarin 80cm joka siis on käytettynä saadun Lassietecin(86cm) vieressä täysin samankokoinen, jollei jopa reilumpi.

 

Jos tästä sekasotkusta nyt jtn sai irti :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika oli kaksivuotisneuvolassa 85 cm. Vaatekoko on 86-92 cm. Talvihaalari (Jonathan) on 86 cm. Vähän epäilen mahtuuko se koko talvea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselen toppahaalareita ensi talveksi, lähinnä Jonathan, koska malli vaikuttaa hyvältä. En vaan osaa päättää kokoa. Yleensä 2-vuotiaille suositellaan kokoa 92. Jos poika kasvaa samaa mallia kuin arvelen, niin 2-vuotiaana on ainakin tuon pituinen jo, mutta ei talvihaalarin käyttöaikana kuitenkaan yli 98 senttiä. Ostaisinko kuitenkin kokoa 98? Haalarin allehan on hyvä mahtua välihaalarikin kovemmilla pakkasilla.

 

Vaikka poika ei vielä olekaan kuin 1-vuotias, niin bodeista otettiin käyttöön 92-senttiset. Eivät ole liian isoja. Tuli täytenä yllätyksenä, koska en ollut tajunnut edes kaikkia 86-senttisiä ottaa käyttöön vaan jäivät kaapissa pieneksi. Joku päivä vaan tajusin, että 80-senttiset bodyt ovat jotenkin kummasti kutistuneet :lol: Pituutta on 82 senttiä, joten ei se sitä näköjään pelkästään katso. Ja meilläkin housuista menee numeroa tai kahta pienemmät kuin bodeista. (Ja harmittaa, että joutuu kohta pitämään pojalla paitoja, kun isompia bodeja ei enää löydy. Millä ilveellä ne muka saa pysymään päällä?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä ehkä ottaisin sen 98. Mut kuten ylempänä moni sanoo, niin taas mahtuu pienemmätkin. Mä ainakin oletan, että meillä ensi talvena ois 98 koon puku käytössä. Nyt on 86 talvipuku, mutta käytettiin syksyllä yhtä käytettyä 92 koon vk-pukua, eikä se ollut mikään järkyttävän iso.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now