blue.eyes

Hormonikierukka

314 posts in this topic

Mulle laitettiin Mirena kolme kuukautta sitten ja vuodottomat päivät voi laskea yhden käden sormin! :girl_cry2: Ällöttävää! Välillä tiputtelee vähemmän ja välillä tulee tosi paljon, melkeen hyytymiksi asti.

 

Onko muilla ollut raskausoireita kierukan kanssa? Kun mulla on ihan samanlaista kun kummankin raskauden alussa, väsyttää ja yököttää ja turvottaa ja kiristää. Kun enkai mä ainakaan näillä vuodoilla voi raskaana olla! Väsyttää voi kai jo ihan ton jatkuvan verenvuodonkin takia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli hormonikierukka 5 vuotta ja se oli mulle paras ehkäisy ikinä. Tämä siis jo aikana ennen yhtäkään raskautta.

 

- Laittaminen kirpaisi, kramppeja/ alavatsakipuja oli päivän verran.

- Kuukautisia ei tullut koko viiden vuoden aikana kertaakaan, hemppa nousi nippanappa 120 lukemista joissa aina ollut 140 korville asti!

- Hormonaalinen kuukautiskierto kyllä oli aivan selvästi havaittavissa mm. mielialoista, valkovuodon koostumuksesta ja jopa kuukautiskivuista vaikka vuotoa ei tullut.

- Aiemmin pillereillä tasaisesti pahentuneet ja tihentyneetn auralliset migreenit loppuivat, koko kierukka-aikana oli kaksi tai kolme kohtausta, joilla selkeä yhteys stressiin ja muihin tekijöihin

- Paino ennemmin laski kuin nousi, ihokin tasapainottui entisestä pintakuivasta rasvaisesta normaaliksi sekaihoksi, mitä on helpompi hoitaa

- kierukan poiston jälkeen ekat menkat tuli n. 30 päivän päästä, raskaaksi tulin kaksien kuukautisten jälkeen.

 

Minulla siis vahvasti positiivinen kokemus ja voinkin lämpimästi suositella, vaikka tiedän ettei kaikille sovi. Tämän kokemuksen jälkeen yrittäisin varmaan kaksikin kertaa kierukkaa jos eka laitto menisi huonosti tai ei pysyisi paikallaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselleni laitettiin ko. kierukka toisen lapsen syntymän jälkeen eli aikalailla vuoden ja kohta 8 kk vempele ollut paikoillaan. Ei ole oikeastaan mitään huonoja kokemuksia. Laittaminen ei erityisemmin sattunut. Asentamisen jälkeen oli joitain päiviä tiputteluvuotoa, mutta aika pian kuukautisetkin jäivät (onneksi) kokonaan pois. Jonkinlaista tiputteluvuotoa on ilmennyt epäsäännöllisin väliajoin, ehkäpä siis jonkin sortin äärimmäisen niukat kuukautiset. Kipuilua tai muutakaan oirehdintaa ei ole ollut.

 

Nyt kuitenkin olen tässä jokusen aikaa (ehkä vajaa pari viikkoa?) huomannut olossa omituisia muutoksia, joiden selitykseksi olen miettinyt kierukkaa. Pahoinvointia/ etovaa oloa, väsymystä, ärtyisyyttä, ym. Raskautta en oikein osaa pitää varteenotettavana vaihtoehtona, on niin epätodennäköistä sellainen. Onko muilla kokemuksia siitä, että hormonikierukka olisi alkanut aiheuttaa sivuoireita ja ongelmia oltuaan jo hyvän tovin asennettuna?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mullahan on just tuollaista hyvin raskausoiremaista oiretta kanssa eli kai se voi niitä aiheuttaa sitten.

 

Pari päivää tuli taas pelkkää haaleeta vaaleeta tuhrua, melkeen ei vuotoa lainkaan mutta sitten kosahti taas täysillä ja hyytymien kera!:girl_cry2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mullahan on just tuollaista hyvin raskausoiremaista oiretta kanssa eli kai se voi niitä aiheuttaa sitten.

 

No mitä ihmettä, kuinkakohan minulta jäi huomaamatta tuo sinun kommenttisi tuossa ihan vähän ennen omaani? :huh: Puusilmä mikä puusilmä :rolleyes:

 

Mutta juu, kyllä luulen itsekin, että kierukasta moiset oireet johtuvat. Omalla kohdallani ne vain jatkuvat ja jatkuvat, toisinaan voimakkaampina ja välillä ovat kokonaan poissa. Ei onneksi mitään kovin häiritsevää ole vielä ollut, kyllä näiden kanssa elää. En millään haluaisi palata muuhun ehkäisyyn, kun tämä on lopulta niin helppo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mirena laitettiin reiluä kolme vuotta sitten ja lähtee huomenna grin.gif

 

Plussana tuossa härvelissä on vaivattomuus ja miinuksena kaikki muu, mun kohdalla siis. Vuoto alkoi heti laitosta ja kesti enemmän tai vähemmän putkeen kolme kuukautta (eli koko kesän, kun laitettiin kesäkuun alussa...). Sen jälkeen seuraavat kuukaudet olin korkeintaan pari viikkoa putkeen vuotamatta ja muun ajan sitten oli joko tiputtelua tai ihan selkeät menkat. Kierrot lyheni entisestä 30-32 päivästä noin 24-26 päivään, ja vuoto kyllä ehkä vähän niukkeni, mutta toisaalta kesti sitten aina sen 7-8 päivää. Ja sitten se tiputtelu siihen päälle skilletgirl.gif. Jossain vaiheessa tiputtelusta pääsin melkein eroon aika pitkäksikin aikaa (jäi siis vain ne vähintään viikon menkat), mutta tänä kesänä sitten vuotelinkin taas putkeen kolme viikkoa neljän viikon kesälomastani, ja sain tarpeekseni. Olen myös huomannut, että pikkuhiljaa on alkanut vaikuttaa haluihin. Lihonut en ole, eikä mielestäni ihoon ole mitenkään erityisesti vaikuttanut. Hiukset mulla on rasvoittunut helposti aina.

 

 

Kyllä kuulostaa tutulle! Eka puoli vuotta ihan helvettiä, runsaat menkat plus tiputtelua, sit vähän helpotti kunnes taas alkoi ihanat 3 viikon menkat! Extrana hiivat, joita tulee pitkien vuotojen päätteeks..

 

Ja nyt sit laiton vuosipäivän kunniaksi alkanut tulemaan aknemaista näppyä leukaan, poskin ja bonuksena KAULAAN!!! AAAARGH!!!! Haluihin vaikuttaa joo ja paljon, varsinkin kun vuodotonta aikaa on ehkä se viikko tai hyvällä tuurilla kaks!

 

Ehkäisynlassa käyty kaikki papat ja ultrat tekemässä mut mitään erikoiata joka tän selittäis niin ei löytynyt..

 

Olen tässä 10 kk laihtunut 15 kiloa, joten nlatäti arveli hormonimuutoksen voivan johtuvan siitäkin..kroppa totuttautuu uuteen koostumukseen? Onko muilla laihduttaneilla samoja kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kierukka toimii ihan loistavasti! se asennettiin mulle n. 3 kk synnytyksestä, hiukan nipisti asennettaessa ja noin viikon verran tuli ihan pientä tuhruvuotoa. Mitään vuotoja ei sen jälkeen ole ollut ja menkatkaan eivät ole alkaneet (tosin imetän vielä, joten en osaa sanoa olisivatko menkat alkaneet vielä. Poitsu on nyt 8,5 kk). Aiemmin käytin ehkäisyrengasta ja jo sen koin melko vaivattomaksi, mutta kyllä tää kierukka vie voiton siitäkin 10-0! :girl_dance:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain reseptin hormonikierukalle ja se laitettais seuraavista menkoista, vähän jännittää. Varsinkin, kun mä halusin kuparikierukkaa, mutta sitä ei mulle suositeltu, kun hb on luonnostaan niin matala (112 tällä hetkellä) ja vois laskea entisestään.. No, se nähdään miten mun sitten käy tuon hormonikierukan kanssa. Mielenkiinnolla luen kokemuksia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä muistaakseni maksoin siitä 163e tai jotain aika lähelle saman verran. Tosin tästä on aikaa 2,5 vuotta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Voi apua... Saa siihenkin hyvin rahaa menemään.

 

Mä rupesin miettimään nyt sellaista.. Tää varmaan selviäis ihan vanhoja juttuja selaillessa ja voi olla, että hetken päästä selailenkin, mutta kysytään nyt silti grin.gif

 

Onko kierukan laitosta tullut mitään pahoja kipuiluja tai muuta oiretta? Kun mulle pitäis tosiaan laittaa seuraavista menkoista tuo Mirena. Valitettavasti menkat osuu juuri siihen saumaan, että kierukka laitettais varmaankin kaksi päivää ennen mun ja miehen kahdenkeskistä parin päivän reissua. Onko mahdollista, että jotain isompaa kipuilua tulee ja menis reissu ihan mönkään? Koska sitten kyllä jätän kierukan laiton vielä kahden kuukauden päähän..

Ja voiko heti kierukan laiton jälkeen harrastella petijuttuja? grin.gif Siis just vaan tajusin, että tuo on tosiaan ensimmäinen kunnon kahdenkeskinen yön yli reissu miehen kanssa ja just tietty kierukan laiton jälkeen. girl_sigh.gif En kyllä laittaa silloin jos on jotain estettä petihommillekkin. grin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Minä ainakin omien kokemusten perusteella siirtäisin kierukan laittoa.. olin tosi kipee kaks päivää laiton jälkeen ja mun mielestä aina tulee vähintään tiputtelua. Mulla vuoti ihan kunnolla silloin(kin).. ja kannattaa ottaa särkylääkettä jo ennen sinne menoa! Sori pelottelut, mulla teki tosi kipeetä, mut ilmeisesti useimmiten on kuitenkin ihan helppo juttu!

 

Ja mun mielestä tuo mirena oli reippaasti yli 200e, kun viime vuonna ostin.. en nyt ole ihan varma, mut mun milestä oli ihan tosi kallis! Vaikka tietty viis vuottahan se kestää, mutta kertaostona iso summa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä maksoin Mirenasta huhtikuussa 168 e. Kalli kertainvestointi joo, mutta jos kapinetta pitää sen viisi vuotta, niin eipä tuossa paljon hintaa kuukautta kohti tule. :)

 

pinkdream: Mulla kierukka kipuili laiton jälkeen vaan muutaman tunnin, mutta pientä tuhruvuotoa esiintyi muutaman viikon ajan. Siirtäisin minäkin kierukan asennusaikaa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei, kiitos tiedoista! Pitää varmaan sitten siirtää, eipä sitä kannata reissua riskeerata tuon takia. Kumitkin on olemassa. girl_crazy.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miekin uskaltauduin viimein viime viikolla tän kierukan ottamaan ja ei se kovin paljoo sattunut, sitäkin enemmän vaan jännitti. Ekana päivänä oli vähän tiputteluvuotoa, mutta sen jälkeen ei ollenkaan, vähän normaalia enemmän valkovuotoa. Muutenkin tuntemukset jäi aika vähäisiksi. Ainoastaan maha on turvonnut ja painoa tullut 1kg lisää neljässä päivässä :( Toivottavasti ei tarkoita sitä, että lähtee ihan tosissaan nousuun kun nyt on kahden lapsen jäljiltä laihtunut. Tässä siis kokemukset huiman neljän päivän jälkeen, edessä voi olla mitä vaan, mutta toivotaan parasta! Ja se "eka kerta" jännittää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laittaminen sattui mulla just sillä hetkellä, mut oli tosi nopeesti ohi.. Kauheesti kyselin etukäteen, että sattuuko se sitten :grin: ei ollut mulla siis paha juttu ollenkaan..

 

Mulle laitettiin kierukka siinä vaiheessa, kun jälkivuotokaan ei ollut ehkä ihan täysin loppunut. Tiputtelua tais olla ainakin kuukauden, pari, mutta oli siihen vuotamiseen jo tottunut, niin ei sekään ollut kovin kummonen juttu. Pikkuisen on silloin tällöin vihlonut, mutta lähiaikoina kai ei enää, kun on unohtunut koko kierukan olemassaolo :girl_sigh: ollut paikallaan nyt kolmisen kuukautta. Mulla ei vaikuttanut painoon, eikä ihoonkaan hirveän ihmeellisesti. Tyytyväinen olen siis :) mulle toi laittaminen maksoi 100e (itse kierukka) + gyne (ultrattiin ja muuta, joten kyllähän siitä tuli hintaa). Kierukan sai halvemmalla reseptillä, kun lääkäri kirjoitti sen runsaisiin kuukautisiin.. Tarkoitus on pitää tota nyt ainakin vuosi, mutta kyllä mä sen hinnan oon valmis maksamaan siitä, ettei tarvi pelata kumien kanssa :girl_wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla ollut nyt kuukauden Mirena, ja ainakin vielä on tyytyväinen. Iho ehkä kukkuu vähän, mutta muuten ei oireita. Kuukautisetkin olivat todella niukat entiseen verrattuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle on laitettu kaksi kertaa Mirena hormonikierukka ja molemmilla kerroilla se on lähtenyt pois paikaltaan. Mussa on varmaan jotain vikaa... :girl_cry2: Muuten olin ihan tyytyväinen ja ottaisin, jos ei tarvitsisi pelätä sen pois lähtemistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle päädyttiin asentamaan kierukka migreenini takia ja synnyttämättömänä lupailivat sen olevan hieman kivuliaampaa. Itse asennus ei tuntunut mielestäni kovinkaan kauhealta ja oli TOSI nopeasti ohi. Alle tunti asennuksesta alkoikin sitten kauat kivut aina kylkiluista nivusiin asti :girl_cry2: n. 5h kärvistelyn ja liiallisen särkylääkkeiden nauttimisen jälkeen alkoi helpottamaan ja siitä lähtien on elämä kierukan kanssa ollut hienoa. Eikä nuo kokemani kivut todellakaan ole normaaleja vaan odotettavissa oli kuukautismaisia (ehkä hieman kovempia) kipuja muutaman tunnin ajan. Tosin kun kohtuni on hieman pieni ja taaksepäin kääntynyt saatan saada pieniä kipukohtauksia esim. kovan vatsalihastreenin yhteydessä, mutta tuon kun tiedostaa niin ei ongelmia ole.

 

Muistelisin että kierukan asentamisen jälkeen ei seksiä tulisi harrastaa viikkoon. Eikä muutenkaan harrastaa mitään tajuttoman raskasta liikuntaa.

 

Suosittelen, kokemuksistani huolimatta, kierukan harkitsemista siis muillekin synnyttämättömille :tender: Ja jos tuota kierukan hintaa alkaa vertaamaan summaan joka menisi n.5 vuoden pillereihin/renkaisiin ja kuukautissuojiin ei tuo enää niin kauhean suurelta tunnu. Tosin kerta maksuna toki on ikävä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain hormonikierukan reilu viikko sitten. Jotain pientä tiputtelua / jälkivuodon rippeitä oli ajoittain ennenkin asennusta mutta sen jälkeen tiputtelu on runsastunut lähes menkkamaiseksi vuodoksi. :skilletgirl: Toivottavasti menee pian ohi!

 

Itse laittaminen sattui vähän (supistelukipua, tuli vähän synnytys mieleen :grin: ) mutta heti laittamisen jälkeen, johon meni n. 5 minuuttia, kipukin loppui.

 

Sain kierukan maksutta, ainakin täällä Helsingissä eka (synnytyksenjälkeinen?) kierukka on ilmainen.

 

Seksiä saa harrastaa vaikka heti mutta ekan viikon ajan kannattaa käyttää kortsua tai muuta ehkäisyä lisäksi, jos haluaa olla ihan 100 % varma ehkäisytehosta. Näin sanoi ainakin mun lääkäri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun alun positiivinen kokemus kääntyi ainakin tällä erää huonoksi. Viikkoon ei siis ollut mitään ja näytti lupaavalta, mutta sitten alkoi viikon reiluhko vuoto ja tänään tunsin aamulla nipistelyä alakerrassa, langat olivat tulleet kurkistelemaan :( Kierukka pilkisti vähän kohdunkanavassa, josta päivystävä lääkäri sen sitten nykäisi ulos. Tästä järkytyksestä kun toivun niin pakko marssia laittamaan se uudelleen kun oli niin kallis, enkä aio maksaa nyt senttiäkään. Lääkäri meinasi, että se ei välttämättä ole laittotilanteessa mennyt ihan perille asti ja siksi näin. Ja ens kerralla vois ultrata, että onko se siellä. Vähän kyllä mietityttää jos käy näin uudestaan, kun Kirsikallekin on käynyt :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollu kierukka nyt 3 viikkoa. Alkuun oli vuotoa pari viikkoa, mut nyt on limakalvot tosi kuivat. Istuminen ja alusvaatteet tuntuu inhottavilta. Onko muilla ollut tämmöstä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitatin hormonikierukan puoli vuotta synnytyksen jälkeen. Olin melko tyytyväinen noin puolitoista vuotta ja halusin sen kuitenkin pois. Sitten alkoikin ongelmat. Kierukka löytyi vatsaontelosta ja ei muuta kuin leikkaussaliin nukutuksen kanssa ja vatsaan kaksi tähystysreikää ja kapistus ulos. Hirveät jälkisäryt ja toipuminen. Tämä on kuulema ihan normaali vierasesinekomplikaatio, johon jokainen kierukan käyttäjä varautuu laitteen itselleen varatessa. Kiva...en valitse toista kertaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin kierukka kolmisen kuukautta sitten ja tällä hetkellä tyytyväinen kapistukseen. Ekat pari kuukautta tiputteli muutamia välipäiviä lukuunottamatta, hyvin niukasti. Nyt ei oo kuukauteen ollu mitään vuotoja.

Itse laitto ei tuntunut mitenkään ihmeellisesti (ei mulla satu papan ototkaan). Noin puoli tuntia laiton jälkeen kramppaili ja kylmä hiki puski läpi. Se meni muutamassa tunnissa ohi ja menkkamaiset jomotukset kesti pari päivää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut Mirena nyt 1,5 vuotta ja kierto on muuttunut pikkuhiljaa ihan kreisiksi enkä ota siitä enää mitään tolkkua. Oikeastaan kunnon kuukautisia ei enää ole vaan n. 2-3 viikon välein jotain epämääräistä niukahkoa vuotoa... Alkuun kierukan laiton jälkeen oli tosi ikäviä kipuja, ihan kuin joku olisi tökkinyt sisältä päin nuppineulalla. Kävin sit yksityisellä gynellä ultrassa ja kierukka oli turhan syvällä (langatkaan ei käsillä tunnu). Ei kuulemma haittaa muuten, mutta poistaminen saattaa aikanaan olla hieman hankalampaa :rolleyes:. No niitä kipuja kesti pari-kolme viikkoa ja sit ne loppui itsestään. Muuten oon tosiaan ihan tyytyväinen, mutta noi kummalliset vuodot...:angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now