blue.eyes

Hormonikierukka

314 posts in this topic

Juu, en ookaan niin tyytyväinen enää. Eilen sitten tein positiivisen raskaustestin. Tänään heti paniikissa ultraan, missä todettiin että kohdussa ei näy kierukkaa mutta ei myöskään raskautta :girl_impossible:. Ylipäätään on kuulemma todella epätodennäköistä, että kierukka poistuisi kohdusta huomaamatta tai joutuisi sieltä vatsaonteloon, mutta jompi kumpi asia tässä nyt on tapahtunut. Raskaudesta ei sen kummempaa tietoa, voi olla kohdunulkoinen, kemiallinen (testit oli kyllä tosi vahvoja plussia..), tuulimuna tai normaali raskaus ihan alkuvaiheessa. Jee. Ei auta muuta kuin seurata miten tilanne etenee. Huomenna meen verikokeeseen, että saadaan tietää tarkka hCG ja sit ens viikolla uudestaan ultraan. Ite veikkaan kohdunulkoista :girl_sad:

 

Ei enää mulle yhtään kierukkaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai kauhea! Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin. Saako kysyä, miten sä itse suhtaudut raskausuutiseen?

 

Mä olen kierukkaa harkinnut vakavasti, mutta epäsäännöllinen kierto ja tiuhat menkat eivät houkuta yhtään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut Mirena kohta 6 vuotta. Alun parin tiputtelukuukauden jälkeen ei menkkoja ole näkynyt eikä muutakaan valittamista ole. Musta on ollut aivan huippua ettei kuukautisia ole ollut vuosiin :girl_dance:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennika, kyllä meille kolmaskin lapsi olisi ihan tervetullut, kunhan alkujärkytyksestä toetaan :). Ehtisin vielä valmistuakin sitä ennen. Suunnitelmissa oli kyllä mennä sitten töihin... No yritän parhaani mukaan olla nyt ajattelematta asiaa, kun mitään varmutta ei ole suuntaan eikä toiseen enkä voi tehdä asialle nyt yhtään mitään. Henkisesti varaudun kohdunulkoiseen.

Edited by Louise

Share this post


Link to post
Share on other sites

Louise: Paljon voimia pikaiseen tokenemiseen. Jo ihan ilman postitiivista raskaustestiä, tuo sun tilanteesi on ikävä. Toivotaan että ei kierukka kovin kauas ole karannut ja sen poistaminen ei aiheuta suuria vaivoja. Erityisesti jos kyseessä on normaali raskaus. Puolitiedottomana odottaminen ei varmasti ole kivaa :hysteric: VOIMIA :lipsrsealed:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soitin äsken perjantain verikokeen tuloksen ja hCG oli 4 345... Että ihan salettiin on kohdunulkoinen, kun ei tollasella arvolla näy kohdussa mitään :(. Huomenna taas gynelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kohdunulkoisesta raskaudesta selvitty ja sitten alkoikin kadonneen kierukan metsästys. Otettiin röntgenkuva ja siellähän tuo näkyy olevan vatsaontelossa. Joudun siis tähystysleikkaukseen, missä kierukka noukitaan pois. Eipä tuu mulle enää yhtään näitä kapistuksia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olin tosi tyytyväinen hormonikierukkaan vuoden. Sitten alkoi olla vähän alamahakipuja ja eilen jouduin menemään päivystykseen, kun kivut olivat niin kovat. Mitään syytä ei löytynyt, joten otettiin kierukka pois. No, tänään ei ole enää kipuja ollut. Ultrassa selvisi myös, että toiseen munasarjaan on ilmestynyt kysta, eikä koskaan aiemmin sellaisia ole mulla ollut. Lääkärin mukaan hormonikierukan kanssa ne ovat tavallisia. Sitä nyt sitten seurataan. Harmittaa, kun tähän asti kierukka oli hyvä ehkäisykeino ja nyt sitten ollaan taas nollatilanteessa ja pitäisi keksiä joku muu tilalle :unsure: Mutta en kyllä tämän kokemuksen jälkeen hormonikierukkaa uudelleen laitata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itselläni on resepti MIrenaan, jonka sain jälkitarkastuksen yhteydessä. Lääkäri tuolloin sanoi, että sen voi laittaa 3kk synnytyksen jälkeen. Kuukautisten aikana laittamisesta ei puhunu mitään, vaikka tuli kyllä ilmi, että kuukautiseni eivät ole vielä alkaneet.

 

No, nyt sitten yritin varata aikaa kierukan laittoon, niin käskivät soittaa uudestaan sitten, kun kuukautiset ovat alkaneet. Eli vähän ristiin menevät nämä puheet..

 

Ymmärrän kyllä, että ilmeisesti helpoin ja kivuttomin kierukka on laittaa juuri kuukautisten aikana, mutta entä jos kuukautiset ei alakaan vaikka vuoteen lainkaan? Onko se noin ehdoton tuo kuukautisten alkaminen ennen asennusta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Peikkonen, kyllä mulle laitettiin kierukka synnytyksen jälkeen ennen kuin kuukautiset olivat alkaneet. Mulla ekan synnytyksen jälkeen meni vuosi ennen kuin kuukautiset alkoivat, joten aika kauan olisi saanut odotella..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pitää varmaan kysästä asiaa vielä terkkarilta tuolta neuvolasta, että onko tällä Espoossa mikä käytäntö tuon asennuksen suhteen. En jaksa uskoa, että tuo on yleinen linjaus, että ei laitettais ennen kuukautisten alkua. Voi olla, että riippuu myös ihan siitä, kuka siellä ajanvarauksessa on puhelimen toisessa päässä..

 

Toinen mahdollisuus olis mennä yksityiselle se laitattamaan, vaikka tuo nyt vähän enemmän tuleekin maksamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta on alkanut tuntumaan, etten uskallakaan enää laitattaa uutta kierukkaa. Nämä kaikki tyytymättömät kertomukset vahvistaa tätä tunnetta, ekalla kerrallakin ahdisti ihan hirveesti ajatus, että sisällä on jotain sinne kuulumatonta. Pitäis sitten vaan soitella pillerireseptiä lääkäriltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut kohta puolitoista vuotta hormonikierukka. Se asennettiin jälkitarkastuksen yhteydessä ja aluksi oli jotain nippailuja ja välivuotoja, mutta nyt tuo on ollut jo pidemmän aikaa oireeton. Itseasiassa pari kertaa on pitänyt jo tehdä raskaustesti varoiksi ja gynellä ultrattiin että se oli paikallaan kun aloin pelätä sen vain kadonneen, mutta siellä se oli tukevasti paikoillaan, itseasiassa langatkin ovat vetäytyneet kokonaan joten se varmaan vaikuttii siihen, että kaikki tuntemuset katosivat. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen, tämän kierukan kanssa minulle ei ole tullut mitään muuten hormonaalisen ehkäisyn aiheuttamia ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on lähes sama tilanne kuin Ottiljalla. Hormonikierukka ollut reippaat puolitoista vuotta - laitettiin muutama kuukausi synnytyksen jälkeen. Laiton jälkeen vuotoa oli viitisen viikkoa ja se oli tosi ärsyttävää. Välillä on ihan pientä välivuotoa edelleenkin, mutta ei häiritsevästi. Kierto on suht säännöllinen ja kivut on helpottanut. Ultrattu on pari kertaa ja paikalla on.

 

Ainoa mutta on se, että vasempaan munasarjaan on ilmestynyt kysta (45 mm). Tämä kävi ilmi alaselän magneettikuvassa :o Gyne ultrasi muutama kuukausi MRI:n jälkeen ja kysta oli pienentynyt (38 mm). Keväällä uusi kontrolli. Kysta kuulemma kuuluu hormonikierukan haittavaikutuksiin. Toistaiseksi se on aiheuttanut pientä vihlontaa noin kerran kuussa. Eli olen suht tyytyväinen kierukkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain hormonikierukan reilu viikko sitten. Jotain pientä tiputtelua / jälkivuodon rippeitä oli ajoittain ennenkin asennusta mutta sen jälkeen tiputtelu on runsastunut lähes menkkamaiseksi vuodoksi. :skilletgirl: Toivottavasti menee pian ohi!

 

Itse laittaminen sattui vähän (supistelukipua, tuli vähän synnytys mieleen :grin: ) mutta heti laittamisen jälkeen, johon meni n. 5 minuuttia, kipukin loppui.

 

Sain kierukan maksutta, ainakin täällä Helsingissä eka (synnytyksenjälkeinen?) kierukka on ilmainen.

 

Seksiä saa harrastaa vaikka heti mutta ekan viikon ajan kannattaa käyttää kortsua tai muuta ehkäisyä lisäksi, jos haluaa olla ihan 100 % varma ehkäisytehosta. Näin sanoi ainakin mun lääkäri.

 

Kierukka on nyt ollut nelisen kuukautta ja olen ollut tyytyväinen. Jatkuvaa tiputtelua ja pientä vuotelua oli jotain viisi viikkoa kierukan laitosta ja alkoi jo tuntua siltä että se ei ikinä lopu. Mutta niin vain loppui, eikä sen jälkeen ole verta näkynyt pisaraakaan. Imetän tosin yhä, joten en tiedä olisiko kuukautisia muutenkaan tullut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kävin eilen hakemassa reseptin kierukkan, ja sielläpä sit pamauttivat että ehkäisykäyttöön ostettuna Kela-tukea ei saa :( jos hakisin sitä runsaiden menkkojen hoitoon, niin saisin sen -42%. Reilu peli?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niinpä, eikä sitä tukea saanu myöskään kivuliaisiin menkkoihin. Onneksi kierukka sentään autto niihin menkkakipuihin, tarviipahan ostaa vähemmän särkylääkkeitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle lääkäri kirjoitti ihan omatoimisesti silloin siihen reseptiin syyn ja sain Kela-korvauksen kierukasta... Vaikka ihan ehkäisyyn vaan tuli, oikeasti ei ollut mitään muuta syytä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä en ainakaan saanu sitä korvausta kun ei kerran reseptissä ollu sitä että tulis runsaisiin menkkoihin :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin siis se pitää siinä reseptissä lukea, jotta korvauksen saa. Eli siis reseptiä hakiessa jo pyytää niihin runsaisiin kuukautisiin. Ja siis sinänsä se on reilu peli, että sitä KELA-korvausta saa vain sairauden hoitoon, ei "hupikäyttöön", eli ehkäisyyn ;) (mulla kyllä lääkäri yksityisellä kirjoitti sen automaattisesti niihin runsaisiin kuukautisiin, vaikka en pahemmin valitellutkaan) Mutta siis ne ei voi varmaan sitä siellä apteekissa päättää, että antaako korvausta vai ei.

Share this post


Link to post
Share on other sites

perskules.

 

pitäisköhän mun kokeilla soittaa tuolle lekurille ja kysäistä asiaa? Meinaan mulla ON runsaat kuukautiset, ja valitinkin niistä lekurille ja terkallekin, mutta ku olin kerran synnytyksen jälkeistä ehkäisyä hakemassa niin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sori tunkeutuminen keskusteluun. Kannattaa kysellä noita kierukoita ehkäisyneuvoloista. Ainakin Helsingissä saa ensimmäisen kierukan ilmaiseksi.

Ja toinen, voi kysellä paikkakunnan gynen poleilta onko siellä kandiopetusta, ne myös ymmärtääkseni laittaa noita kierukoita ilmaiseksi.

 

Itseäni varten näitä asioita syksyllä vaan selvittelin :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now