blue.eyes

Hormonikierukka

314 posts in this topic

Minipillereitä en oo koskaan syönyt.. mutta noin yleensä pelkkä sana hormonaalinen ehkäisy, niin mulla nousee selkäkarvat pystyyn :grin: Kiva kuulla kokemuksia! Ja nyt kun luin vielä taaemmas tätä keskustelua. Tokihan nää on niin yksilöllisiä juttuja, ettei toisten kokemuksien perusteella toki voi tietää. Mutta kohta ei oo vaihtoehtoina muu ku KOKEILLA, ku alkaa olla omasta takaa näitä oireita ihan kivasti. Nytki tuntuu ku olisin raskaana, maha on ihan turvoksissa ja naama kukkii..

Share this post


Link to post
Share on other sites

On näköjään erilaisia nää samankin henkilön kokemukset. Mulle nyt toista kertaa laitettiin kierukka, eikä laitto tuntunut missään. Otin yhden Buranan ennen lääkäriin lähtöä, ja aavistuksenomaisia kuukautiskipuja tunsin saman päivän iltana, mut muuten oli ihan normipäivä enkä tosiaan edes tuntenut itse laittoa. Mutta sit viikko laiton jälkeen alkoi vuoto, joka jatkuu nyt kolmatta viikkoa ja MULLA MENEE HERMO! Ei oo mitään pientä tuhruttelua, josta selviäisi pikkuhousunsuojalla, vaan ihan oikeet menkat, jotka on vaan kestänyt ja kestänyt... Ekalla kerralla ei ollut minkäänlaisia vuotoja tai tiputteluja, ja suoraan menkat kerran pari vuodessa. Grrrh! Ensin viis-kuus viikkoa jälkivuotoa, sit pari vuodotonta viikkoa rutikuivin limakalvoin, ja nyt tää saakelin vuoto, joka ei kai lopu ikinä. Ja kesä tulee! Ärh!

(muuten olen kyllä ainakin toistaiseksi tyytyväinen, ei oireita tai tuntemuksia.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

itselläni on nytten ollut hormoonikiurukka 1 vuos 3kk ja nytten viime kuusta lähtien onvasta menkat loppuneet ku seinään, pahoja oloja tullut,

ja pari viikon sisällä yhdntä sattunut ja pahat olot voimakkaampipia. kävimpä sitten lääkärissä eilen ja jouduttiin oikein ultraa ku nauruja ei näkynyt..

saas nähä mitä tässä viel käy!! mutta pois tää lähtee.. HARMI( :// :gnuha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Että mulla menee hermot näiden tiputtelujen kanssa :hysteric: Kierukka laitettiin n. 3kk sitten, pientä jatkuvaa tiputtelua oli ensin kuutisen viikkoa, sitten oli useampi viikko niin ette mitään. Ehdin jo iloita vuodottomasta elämästä. Mutta nyt on viimeisen kuukauden aikana ollut sellaista "kivaa" tiputtelua, että n. kerran viikossa tulee teelusikallinen kirkasta verta. Pistän suojan ja sitten ei tule enää mitään moneen päivään. En jaksais koko aikaa pitää pikkuhousunsuojaakaan. Ärsyttävää!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^mie kävin tuossa pari viikkoa sitten ekassa tarkastuksessa kierukan laiton jälkeen ja se terkka sanoi, että monilla kierukan saaneilla tiputtelua/vuotoa on eka vuosi ennen kuin helpottaa :girl_sigh::girl_prepare_fish: . Toivottavasti helpottaa jo aiemmin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on nyt ollut kierukka kolmisen kuukautta, ja aikalailla on tasaantunut tiputtelu. Tai no, tulee ihan normaalit/vähän niukemmat menkat ku ennenki, mutta kierto on vähän lyhyempi. Mut nyt ei sit tiputtele ihan koko aikaa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuukautiskuppi mulla on, mutten jaksais sitäkään joka päivä käyttää. Varsinkin kun limakalvot on imetyksen takia vielä aika kuivat, niin sen laittaminen on ikäväntuntuista. Menkkoja mulla ei ollut ollenkaan, tota minitiputtelua vaan. Kiero ei ollut vielä alkanut kun kierukka laitettiin. Mutta ehkä tää tästä :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla tuli tosi pitkään vuotoa joka päivä hormonikierukan laiton jälkeen... Varmaan jotain pari kuukautta jonkinlaista vuotoa. Sitten loppuivat vuodot ja nyt tulee enää todella harvakseltaan niukat kuukautiset. Mietin vaan, kun mulle pitäis tehdä papa-koe, että onko hormonikierukasta siinä haittaa, eli voiko papa-koetta tehdä jos on hormonikierukka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

multa ainakin otettiin papa ihan normaalisti vaikka oli kierukka. (Itseasiassa multa on otettu se kaks kertaa niin et on ollut kierukka)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, voi papan ottaa ihan normaalisti, ja pitääkin, kun kierukan käyttöikä on sen 5-7 vuotta ja papahan pitäisi vähintään 2 vuoden välein ottaa.

 

Mulla vuoto loppui kolme-neljä viikkoa sitten, mutta nyt alkoi taas viime viikolla uudelleen, ja mietin tässä et onko tää vaan jotain epämääräistä vaiko ihan menkat, on kuitenkin ihan reilua eikä mitään tiputtelua. Ihan hullua! On kestänyt nyt melkein viikon, sais jo loppua. Sinänsä aikataulullisesti sopis hyvin menkoiksikin. Äääh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle tuli kierukasta riesaksi voimakas ja jatkuva hikoilu :( poistettuani kierukan, hikoilu hävisi.Lääkäri sanoi, että todella harvinainen sivuoire, mutta oli todella kiusallinen vaiva..

Share this post


Link to post
Share on other sites

unohtui vielä mainta, että kun joku kyseli kauanko meni poiston jälkeen, että kierto palasi, niin mulla meni pari kuukautta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulle laitettiin jälkitarkastuksessa kierukka vuosi sitten. Ja toukokuussa tuli ekat kuukautiset ja sen jälkeen ne on olleet säännölliset mutta kestävät n. 2viikkoa kaikkineen tiputtelu vuotoineen eli välissä on vaan kaks vuodotonta viikkoa. Onko jollain muulla ollut tällaista ongelmaa? ja onko se ajan kanssa hävinnyt? Mulla esikoisen jälkeen oli kans mirena ja ei ollut mitään ongelmia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otin tänään gynekologilla hormonikierukan. Käytin ennen e-pillereitä melkein kaksi vuotta. En ole synnyttänyt joten kierukan asetus oli aika kivulias ja inhottava toimenpide.. :s Asetuksen jälkeen ala vatsaa on "supistellut" ja vähän heikottanut fyysisesti, mikä on kuitenkin kai ihan normaalia? Mutta mulla ei ollut kierukan asetuksessa vielä alkanut kuukautiset ja vieläkään ei ole alkanut vuotaa??"pienen riskin" taisin ottaa.. Voiko menkat vaan loppua seinään asetuksen jälkeen? toivoisin että kierukka sopis mulle =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla kans laitto sattui aivan kamalasti, mutta sen jälkeen oli nopeasti kaikki oikein hyvin. Ei tullut pidempiaikaisia jomotuksia eikä vuotoja, itse asiassa kuukautiset jäivät lähes kokonaan pois. Kaikille kierukka ei kuitenkaan sovi vaan se joudutaan ottamaan pois. Kannattaa siis tarkkailla tilannetta.

 

Onneksi poisto-operaatio oli paljon nopeampi ja kivuttomampi. :) Sekunnissa kierukka oli pois ja hetken aikaa juili, mutta sekin meni nopeasti ohi.

 

Itse olin siis tosi tyytyväinen hormonikierukkaan, se ehti olla mulla yli 2,5 vuotta eikä ollut mitään ongelmia. Jos me joskus lapsi saadaan niin varmaankin sen jälkeen ehkäisynä olisi taas hormonikierukka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin voisin päivitellä, mulle siis laitettiin huhtikuussa kierukka, ja nyt sitten on menkat harventuneet semmoiseksi parin kk välein tulevaksi tuhrutteluksi. Lihominen vaan sit iski, viitisen kiloa tullut lisää. Tai siis, makeanhimo on kasvanut ihan älyttömäksi! Lisäksi mäkin oon alkanut hikoilla enemmän, mut en sentään niin pahasti, etten voisi sen kanssa elää. Tosi tyytyväinen olen kyllä ollut, ja iloinen, että tää sopii mulle :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt kierukka on ollu mulla yli kuukauden ja ei oo vieläkään ollut vuotoa mutta pientä tiputtelua oli alussa.

Viime aikoina alavatsaa on hetkittäin särkenyt kovasti ikäänkuin supistelua, eikä särkylääke edes aina auta:s.. Huomasin, että joskus myös seksin jälkeen ala vatsaa koskee :s "jälkitarkastus" on vasta tammikuun puolessavälissä. Pitäisiköhän ottaa yhteyttä aiemmin? hiukan huolestuneena kyselen :D... Muuten olen kyllä ollut tyytyväinen kierukkaan!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Minulle laitettiin mirenakierrukka syyskuussa. Vuotoa on jatkuvasti ja nyt parina päivänä selkä ja vatsakipua ja todella runsasta vuotoa. Onkohan tämä enää normaalia ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin Mirena 3 kk synnytyksen jälkeen, kuukautiskierto ei ollut vielä synnytyksen jälkeen käynnistynyt. Laitto tuntui ikävältä, ei niinkään tehnyt kipeää. Toimenpiteen jälkeen heikotti ja lievästi supisteli. Tiputtelua kesti laiton jälkeen puoli vuotta, mutta koko aikana (nyt kierukka ollut 1v 10kk) en ole tarvinnut sidettä vaan pikkuhousunsuojilla olen pärjännyt. Ekan vuoden ajan tuli kerran kuukaudessa parin päivän menkat. Sitten menkat alkoi tulemaan harvemmin, välillä ollen jopa 3 kk pois. Puolen toista vuoden jälkeen kierukan asentamisesta oli pari kertaa sellaista vaivaa, että selkä kipeyty tosi pahasti ennen ovulaatiota. Onneksi meni ohi, mutta pieni kaiherrus jäi takaraivoon, oliko kyseessä vain ovulaation takia tullut kipu vai onkohan kierukka lipsahtanut jotenkin väärään asentoon tms? Koska vaiva ei ole uusinut, en ole käyny tarkistuksessa. Kierukan asentanut tk-lääkäri sanoi, että riittää, kun kerran käy tarkistuttamassa kierukan tän viiden vuoden sisällä. Ajattelin nyt kesällä käydä tarkistuttamassa sen, kun tulee 2v. täyteen.

Kierukan hyviä puolia on nää menkkojen helppous, mutta en tykkää ajatuksesta, että tuolla herkillä paikoilla on tuollainen vieras esine. En olisi varmaan kierukkaan alunperin päätynyt, ellei siskoni olisi kehunut sitä tosi paljon. Seuraavalla kerralla kokeilen varmaan jotain toista ehkäsyä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin hormonikierukka viime kuukautisten aikana ja siitä lähtien on tiputellut sen verran että pikkuhousun suojaa on tarvinut. Kolme täysin vuodotonta päivää on ollut.

 

Eilen, kp 29 eli about kuukautisten alkamispäivänä mä vuosin ihan kunnolla verta ja oletin kuukautisten alkaneen, mutta tänään ollaan sit taas ihan mini-tiputteluasteella. Oliko noi nyt kuukautiset vai? Ei kai niiden pidä näin nopeasti tulla lievemmiksi? Normaalisti mulla on tosi runsaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla esikoisen jälkeen (kierukka laitettiin jälkitarkastuksen yhteydessä) niin heti kun ensimmäiset kuukautiset tuli niin ne oli paljon niukemmat kuin normaalisti. Normaalisti kun ei meinaa mitkään siteet riittää. Tää toinen kierukka mikä taas laitettiin kuopuksen jälkeen niin ensin oli tiputteluvuotoa vaikka kuinka kauan ja nyt ehkä näyttää siltä et kuukautiset jää pois tai ainakaan niitä ei ole tullut vähään aikaan. Ja siis esikoisen jälkeen kuukautiset tuli ihan normaalisti mut oli vaan tosi paljon niukemmat kuin normaalisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli periaatteessa voi si siis jo ekat kuukautiset kierukan asennuksen jälkeen olla niukemmat. Mulla ei käynyt näin, oli vaan välissä yksi tiputtelupäivä. Nyt on ihan kunnon menkat päällä jo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onpa kyllä jännä, miten nämä kierukan asennuksen ajankohdat vaihtelevat. Meidän neuvolamme lääkäri oli käynyt sairaanhoitopiirimme koulutuksessa, jossa keskussairaalan synntysosaston ylilääkäri oli vedonnut neuvolalääkäreihin, etteivät asentaisi kierukoita vielä jälkitarkastuksessa vaan vasta puolen vuoden kuluttua synnytyksestä. Hän on kuulemma joutunut onkimaan niin monta kohdusta vatsaontelon puolelle karannutta kierukkaa, ja mitä aiemmin synnytyksen jälkeen kierukka laitetaan, sitä suurempi on riski, että se läpäisee kohdun seinämän.

Edited by LeeLoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Hyi, nyt alkoi vielä enemmän pelottamaan, että oma kierukka on jossain väärässä paikassa, vaikka mitään kipuja ei nyt ole ollut pitkään aikaan. Mulla ei asennettu kierukkaa jälkitarkastuksessa, mutta kuitenkin vain kolmen kuukauden päästä synnytyksestä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now