blue.eyes

Hormonikierukka

314 posts in this topic

Mulle laitettiin just tänään Mirena. Jännitin sitä ihan SIKANA, sain jopa diapamia ennen toimenpidettä, että rentoutuisin. Otin 2x400mg ibumaxia tunti ennen toimenpidettä ja muutaman tunnin kuluttua laitosta, otin vielä yhden ibumaxin. Nyt, kun edellisestä särkylääkkeestä on yli kolme tuntia, alkaa taas epämiellyttävä tunne alamahassa, mutta en toisaalta oo varma onko tää luulosairautta, kun luen tätä ketjua. :D

 

Itse laitto ei tuntunut kyllä hyvältä, mutta ei nyt sattunut mitenkään hirveästi. Lähinnä tuntui tosi inhottavalta. Mulla vihloi varsinkin vasemman puolen munasarjaa tosi ikävästi.

 

muoks. Mulla on 3,5-vuotias tyttö. Silläkin on varmasti vähän vaikutusta onko synnyttänyt vai ei. Laitetaanko noita kuitenkin synnyttämättömille?

Edited by pinkdream

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ottaa niin päähän tää jatkuva vuotaminen..no, ainakin on varma ehkäisy :grin:

 

Mulle siis laitettiin hormonikierukka lokakuussa ja edelleen vuotaa joka päivä, ei mitenkään tiputellen vaan käytännössä on ollut nyt yli 3kk menkat! Voiko olla, ettei kierukka vaan sovi mulle vai onko jollain muulla vuotanut näin paljon ja sitten vaan loppunut yks kaks?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mulla vuoti 5 kk koko ajan ja loppui vasta kun kävin otattamassa sen pois. Ärsyttävä kapistus. :girl_mad:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tullut vähän rusehtavaa valkovuotoa nyt torstaista asti, mutta ei muuta. Tällä hetkellä ei oikeastaan tuu sitäkään. Toivottavasti olis tuollainen teidän kuvailema kunnon vuoto jo alkanut jos olis alkaakseen!

Mulla aiheutti tuon saman minipillerit ja se johtui nimenomaan vaan siitä, että ei sopinut mulle. -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla laitettiin Miren lokakuussa ja vuoto on ollut tosi niukkaa. Gynellä käydessä huomattiin, että on reilun parin sentin kokoinen kysta. Nämä ovat kuulemma ihan normaaleja kierukan kanssa. Ja syy siihen, miksi alavatsa tuntuu ilmavalta.

Onko teillä muilla tälläistä ja lähteekö nuo kystat lopulta pois?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on tällä hetkellä Mirena, en viikolla pois otto. Jos ei olis vauva toiveissa, pitäisin ehdottomasti. Loistava kapistus! Kuukautiset jäi pois, kivut hävis, enkä oo ollu niin hormonihirviö kuin pilleteiden kans. Näitä laitetaan synnyttämättömille, laitto voi toki sattua hiukan enemmän. Mä en kyllä tosin ees huomannu koko hommaa. Alkuun oli tiputteluvuotoja, mut pian loppuivat. Ja itseasiassa oman sairaalan gynet suosittelee näitä ehkäisymuodoks mieluiten, jos ei oo vauvahaaveita. Matalahormonisuutensa ha paikallisvaikutuksen vuoksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut Mirena nyt kaksi viikkoa ja pikkuhiljaa alkaa näyttää vaivattomalta. Aluksi tuli yli viikon vuotoa enemmän tai vähemmän, mutta nyt se on ruvennut loppumaan kokonaan. 

 

Mulla on ollut kysta jossain vaiheessa ja tuo alavatsan ilmavuus on kyllä loistava kuvaus sille! Mä uskon mun tuntemusten perusteella, että mulla on ollut kysta myös tässä viimeisen kuukauden aikana.. Ne kystathan lähtee sieltä itsellään pois, ilmeisesti puhkeavat (?) jotenkin jossain vaiheessa.. Se puhkeaminen saattaa sattuakin vähän tai tuntua ainakin jotenkin ikävästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut Mirena nyt kolme vuotta. Eipä ole valittamista! Laitto toki sattui, mutta vähemmän kuin olin kuvitellut. Mulla ei siis ole lapsia. Menkkoja ei kierukan kanssa ole lainkaan (taustalla PCO, gyne osasi veikkailla että näin käy), pari kertaa vuodessa voi tulla joku tippa. Langat tunnen vaihtelevasti, usein ovat saavuttamattomissa ja ekalla kerralla tästä aiheutuikin vähän paniikkia. Iho on ehkä jonkin verran rasvaisempi kuin yhdistelmävalmisteiden kanssa oli, mutta varmaan samanlainen olisi ilman mitäänkin. Jospa tänä vuonna saisi tuon pois ja voisi suunnitella sitä jälkikasvua...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multa poistettiin just Mirena (toiveissa uusi raskaus), joka ehti olla paikallaan n. 2,5 vuotta. Olin kyllä supertyytyväinen: ei vuotoja, ei kipuja. Suosittelen lämpimästi (toki varmasti yksilöllisiä eroja tässä)!

 

Katsos vaan, näköjään uusi raskaus alkoi nopeasti? Onnea! Mua on mietityttänyt kuinka helposti heti kierukan poiston jälkeen voi raskaus alkaa, mutta ilmeisesti siihen ei mitään erityisiä ongelmia liity. Pillereiden lopettamisen jälkeen oli melkoisia vaikeuksia oman kierron käynnistymisessä, ja avuksi tarvitsin Teroluteja. Toivottavasti kierukan jälkeen ei olisi moista, onhan siinä pienempi ja paikallisempi tuo hormonialtistuskin.

 

Mulla on kierukan poisto edessä kk päästä. Olen ollut tosi tyytyväinen kierukkaan, ei ole ollut vaivoja, ja mikä parasta: ei vuotoja! Toivon etten joudu monista kuukautisista kärsimään ennen uutta raskautta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Mä sain juuri plussan yk5 hormonikierukan poiston (lokakuun lopulla) jälkeen. Mulla oli poiston jälkeen tosi niukat menkat ja ultrassa reilu kk sitten todettiinkin kohdun limakalvon olevan aivan liian ohut raskaudelle. Meinasin jo vaipua epätoivoon, mutta ilmeisesti tilanne on nyt korjaantunut yhden kierron aikana. Mulla siis palautuminen kesti n. neljä kuukautta - luulen ongelmien johtuneen kierukasta, kun koskaan aiemmin ei ole tällaista ollut. Kannattanee siis henkisesti varautua siihenkin mahdollisuuteen, että uusi raskaus ei ala heti kierukan poiston jälkeen. Muuten olin kapistukseen tyytyväinen, mutta tästä olisi kyllä voitu jossain varoitella, niin olisin varmuuden vuoksi käynyt poistattamassa sen vähän aikaisemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ joo, vähän olen varautunut, juurikin koska viimeksi pillereiden jälkeen meni oma aikansa. Tuollaisesta ei kyllä varoitella missään, vaikka luulisi että olisi tutkittu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla taas pillerien jälkeen palautui kierto normaaliksi oikeastaan heti. Joo, luulisi että asiaa olisi tutkittu, mutta en ole edes koittanut kaivella netistä että minkä sortin tutkimuksia asian tiimoilta on tehty. Luulen että virallisesen kannan mukaan kierukka ei vaikuttaisi, mutta onkohan asiaa kuitenkaan tutkittu riittävästi? Mun gynen mukaan ongelma ei olisi johtunut kierukasta, mutta kyllähän se väkisinkin epäilyttää kun ei koskaan muuten ole mitään tuollaista ollut. Ja olen kuullut myös muista joilla on ollut vastaavanlaista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla myös on molemmilla kerroilla kestänyt useamman kuukauden, että kierto on palautunut normaaliksi. Ekalla kertaa piti käynnistää kierto lääkkeellisesti ja tokalla kertaa lähti itsestään käyntiin, mutta tuettiin Teroluteilla. Näennäisesti kierto oli "normaali", mutta luteaalivaihe ja ovis molemmilla kerroilla oli kohdillaan ekan kerran varmaan 4kk:n ehkäisyn poisjättämisestä. Varmasti yksilöllistä, mutta tosiaan ihan kai yleistä (ja normaalia), että kierto ei heti alkuun ole ihan priimaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut Mirena viime kesäkuusta, ja nyt haluan poistattaa sen. Mua rassaa

 

-jatkuva hiivatulehdus

-epämääräiset vuotelut (nyt tuhruttanut toista viikkoa, välillä ihan kirkasta verta)

-seksi ei voisi vähempää kiinnostaa

-mielialaheittelyt (tää nyt voi toki johtua muustakin, mutta en halua ottaa riskiä, että olen sekopäinen kierukan takia)

 

Seksiä ei tule harrastettua edellämainituista syistä juuri ikinä, vaikka vielä ennen kierukkaa meillä oli mahtava ja vireä seksielämä. Nyt on koko ajan jonkinlaista hankaluutta, enkä halua sitä enää. Tehokasta ehkäisyä kyllä sikäli, kun ei tule harrastettua yhtään mitään :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin tammikuussa Mirena ja elo on ollut yhtä taistoa sen kanssa. Mä vuoden enemmän ja vähemmän aikalailla jatkuvasti. Alkuun hyvin runsaana useamman viikon, nyt mennään tuhru-linjalla, mutta sitten tulee semmoisia häränkurkusta vuotamalla -vaiheita aina satunnaisesti. Kertaalleen on kierukan paikoillaan olokin jo tarkistettu kun vuodot on sen verran vahvoja, mutta siellä se oli. Jos vielä huhtikuussa on tämmöistä niin kierukka lähtee poistoon. Vielä yritän sinnitellä siihen asti, josko nämä olisivatkin vain alkukankeuksia..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me heivattiin kierukka helmikuun 2013 alussa ja maaliskuun alussa tuli plussa, ei ainoitakaan menkkoja välissä (vaikka jotkut suosittelee odottamaan). No, se päättyi myöhemmin surullisesti, mutta tärppäämisen kanssa ei ollut ongelmaa.

 

Nyt markkinoille on tullut kuulemma joku lyhyemmän välin kierukka, jos haluaa pitää vain vähän taukoa lasten välillä. Mä kyllä ajattelin ottaa Mirenan heti jälkitarkistuksessa (kunhan sinne asti päästään), kun se sopi mulle sen verran hyvin viimeksi :) ja vielä kun viimeksi sain hutitietoa siitä, ettei imetyksen aikana saisi olla hormonikierukkaa. Oikeasti siis saa, koska hormonikierukassa on sama toimintaperiaate kuin minipillereissä, joita niitäkin voi syödä imetyksen aikana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuolle lyhyemmän vaikutusajan kierukalle on varmasti tilausta, aika moni kuitenkin haluaa lasten välissä helpon ja varman ehkäisyn, mutta Mirenan 5 vuotta on monelle liikaa. Vaikka voihan sen tosiaan ottaa missä vaan pois, että sinällään sekin voi olla lyhyemmänkin vaikutusajan kierukka. Onkohan tuo uusi sitten samassa suhteessa halvempi? Tosin itse olisin varmaan silti laitattanut Mirenan, koska siihen aikaan en toisesta lapsesta haaveillut. Nythän mulla on Mirena ollut noin 2,5 vuotta, ihan kuitenkin kohtuullisen ajan. 

 

Kiva kuulla moitakin tarinoita, miten raskaus onkin alkanut hyvin pian kierukan poiston jälkeen, usein mieleen jää enemmän kaivertamaan ne toisenlaiset tarinat. Nähtäväksi jää, miten meille käy. Eikähän se raskaus jossain vaiheessa kuitenkin ala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä laitoin Mirenan, vaikka tiesin, että se ei olis paikallaan lähellekään 5 vuotta :) suurin kulu siinä oli mun kohdalla ainakin se yksityinen gyne..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut Mirena puoli vuotta. Ensimmäinen 1 kuukausi oli enemmän tai vähemmän säännöllistä vuotoa ja sitten kuukauden jälkeen tuli menkat. Sitten vuoto loppui eikä ole sen jälkeen kuulunut. Tosi vaivatonta on mun kohdalla siis ollut. Mielialavaihtelut ja kireys on kyllä viime aikoina vaivannut. En ole yhdistänyt sitä kierukkaan, mutta voihan voisihan sekin olla ainakin osasyynä. Itse olen ajatellut lasten jatkuvan nahistelun ja kiukun/uhman aiheuttavan stressiä ja kireyttä.

 

Kierukkaa laitettaessa gyne neuvoi käymään 3-6kk kuluttua tarkistuttamassa, että kierukka on paikallaan ja kaikki hyvin. Mulla ei ole mitään syytä epäillä, että jokin olisi vinossa mutta täytyykö nyt silti käydä? Kuinka usein olette käyneet kierukkaa gynella näyttämässä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävisin tarkistuttamassa, ja nimenomaan ultran avulla.

 

Nimimerkillä raskaana kierukasta huolimatta. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kenelläkään kokemuksia onnistuneesta mirena hormonikierukan laitosta epäonnistuneiden yritysten jälkeen?

Kuopus syntyi marraskuun alussa ja nyt on 2 kk:n sisällä kaksi epäonnistunutta kierukan laitto-yritystä terveyskeskuksessa. Viimeisellä kerralla kierukka saatiin lopulta sisälle ja avattua, mutta tuli samantein ulos, ja koko operaatio mentiin aikalailla kipukynnyksen ylärajoilla, 25 min yritettiin sitä laittaa. Nyt edessä käynti ehkäisyneuvolaan, ja takaraivossa jyskyttää, entä jos sitä ei saadakaan pysymään, ja toisekseen kuinka pahaa tällä kertaa tekee. (Viime kerralla poistuessa lääkäri ja hoitaja kysyi, että ei kai pyörrytä... Taisin olla kalpea?)

Paluuta pillereihin ei huvittaisi tehdä, ja en ole oikein muita ehkäisymenetelmiä miettinyt...:(

Edited by naksu_

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ ei ole kokemusta, mutta suosittelen menemään kokeneelle erityislääkärille laitattamaan kierukkaa. Kuulostaa aika kurjilta noi sun kokemukset.

 

 

Multahan otettiin kierukka pois reilu viikko sitten ja heti muutaman päivän päästä tuli "kuukautiset". Tai ainakin vuoto. Jännä nyt nähdä alkaisiko kroppa ihan näin heti toimia, vai joutuuko seuraavia kuukautisia odottelemaan hurjan kauan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin siinä käsityksessä, että se terveyskeskuksen lekuri on noita usein laittanut, ja oon kuulema ensimmäinen, jolle ei saanut. Nyt on vissiin ihan gyne ja ultralla tsekkaavat reitin tms.

Mielessä kävi, et menis yksityiselle laittamaan, mutta kun kaupunki tarjoaa ensimmäisen ilmaiseksi ja äippälomalla ei ole liikaa rahaa, niin niin... Tosin laitossa tuhottuja kierukoita taitaa olla 3-4, mut ei ollu mun vika :D

 

(Pillereiden lopetuksen jälkeen raskautumiseen meni 2 kiertoa, että mulla ainakin kroppa lähti pelittämään...)

Edited by naksu_

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ei se yksityinen gynekologi ole välttämättä sen parempi vaihtoehto kuin ehkäisyneuvolan gynekologi, saattaa usein olla jopa kokemattomampi, sillä ehkäisyneuvolassahan noilla gynekologeilla nimenomaan on paljon kokemusta kierukoiden asentamisesta, kun niitä siellä lähes liukuhihnatyönä laitetaan. Toivottavasti onnistuu seuraavalla kerralla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

MiniM, mullakin alkoi parin päivän jälkeen poistosta ns. kuukautiset eli tyhjennysvuoto. Oma kierto kuitenkin palautui vasta viidennessä kierrossa, josta sitten raskaaksi tulinkin. Pituus palautui kyllä heti normaaliksi (27-28 päivää), mutta kohdun limakalvo oli monta kuukautta liian ohut ja vuodot aina hyvin niukat. Toivottavasti sulla palautuu kierto heti ennalleen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now