blue.eyes

Hormonikierukka

314 posts in this topic

^

^

Yyyh. Mulla meni se kierukka virheasentoon, mutta onneksi ei ollut mitään kamalaa saanut aikaiseksi. Tosin siinä vaiheessa kyllä ite tajus että joku on pielessä, kun alkoi synnytyssupistuksia muistuttavat kivut...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Heti hormonikierukan poiston jälkeen muutaman päivän päästä mulle on tullut ensimmäinen vuoto. Tätä kutsutaan joksikin tyhjennysvuodoksi kai. tästä vuodon alkamisesta noin kolmen viikon päästä oon sitten saanut omasta mielestäni ne ekat oikeet menkat. Ja niistä alkavasta kierrosta oon sitten tullut raskaaksi.

 

 

 

Täysin sama, mulla melkeinpä ekan kuukauden tiputteli vähän väliä tyhjennysvuotoa, muutaman viikon nyt ainakin, sen jälkeen oli jonkun päivän tauko ja alkoi menkat, joiden loppumisen jälkeen tärppäsikin sitten saman tien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä sain hormonikierukasta mahtavan aknen, joka senkun paheni vaan kunnes kiekura otettiin pois. Ei siis passannut mulle, vaikka menkkojen poisjäänti olikin helpottavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle laitettiin hormonikierukka noin kuukausi sitten. Mä kärsin hyvin kivuliaista menkoista ja aika runsaista. Joten olen varautunut että vuodan sitten kierukan laiton jälkeen sen puoli vuotta.

 

Kierukan laitto sattui paljon. Sen jälkeen mulla kipuili tosi pahasti maha, selvästi supisteli. En kylläkään osaa sanoa kuinka paljon kivuista johtui kierukasta ja kuinka paljon juuri 5 min ennen alkaneista menkoista. Seuraavana päivänä kuitenkin kivut väheni reippaasti ja sen jälkeen ei oo ongelmia ollut. Suureksi yllätykseksi vuoto oli heti tosi niukkaa ja kesti vain alle 2 viikkoa!! Nyt ootellaan ekoja menkkoja, saas nähä mitä tapahtuu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli kierukka ensimmäisen raskauden jälkeen n. 1v 3kk, otettiin pois eilen :)

 

Mulla ei ole kierukasta mitään pahaa sanottavaa, kaikki toimi hienosti. Mulla ei ole kyllä koskaan ollut ongelmaa minkään hormonaalisen ehkäisyn kanssa muutenkaan.

 

Hormonikierukan jälkeen ei pitäisi kulua aikaa kierron palautumiseksi ollenkaan, koska se oma kierto säilyy siellä taustalla, eikä sitä keinotekoisesti säännöllistetä, kuten yhdistelmäpillereiden tapauksessa. Kysyin tästä asiasta itsekin eilen, kun olin yksityisellä otattamassa härveliä pois ja tarkastuttamassa paikkoja muutenkin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt voin omalta osalta sanoo, että asennuksen jälkeinen vuoto kesti vajaan 2kk. Nyt kattellaan, että tuleeko koska menkkoja, vai tuleeko ollenkaan. Mieluummin ei. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kävi ihan kuin tuossa Miinasen "kauhutarinassa" :( Meille se vaan oli ihan oikeastikin kauhutarina ja päädyimme keskeytykseen, koska se tuntui koko perheen kannalta vähemmän huonolta ratkaisulta. Päätös oli elämäni vaikein ja olen vieläkin vihainen, että niin pääsi käymään. Varsinkin kun lankojen tarkistuksessa kuukautta ennen raskautta terveydenhoitaja muka langat näki... Samaten toinen hoitaja oli sitä mieltä, että kahden viikon välein olleista kuukautisista olisi pitäny herätyskellot soida, mutta oma terkka meinasi sen olevan "normaalia". Asian käsittely on vielä sikäli kesken, että en ole tuota keskeytystä surrut vielä loppuun ja kierukan poisto leikkaus on pian edessä. Toivottavasti näin ei käy kenellekään toiselle. Nyt me luotetaan taas pillereihin - niistä sentään voi tietää edes sen, että on ne säännöllisesti mahaansa asti niellyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin juuri tulin kierukanpoistosta. Eli kierukka oli minulla n.4 vuotta. Jos ei halua ottaa riskiä raskautumisesta heti kierukan poiston jälkeen ei suojaamatonta seksiä saa harrastaa viikkoon ennen kierukan poistoa (tätä en itse tiennyt onneksi en ollut harrastanut :D ).

 

Itse operaatio kesti noin 50sek ensin kuivattiin langat ja sitten otettiin vetämällä kierukka ulos. Ulostulivaiheessa nipisti alavatsaa samalla lailla kun kuukautiskivuissa ja nipistys loppui välittömästi kun kierukka oli ulkona.

 

Eli minulla laitto ja poisto kivuttomia ja koko käytön ajan olen ollut tyytyväinen. Ja en ole synnyttänyt.

 

Nyt vaan kondomien kanssa kesään ja sitten yritystä peliin, mitenköhän tässä malttaa odottaa. Nyt luomuna ensimmäistä kertaa 10 vuoteen, jännää.

Edited by SuzieL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle täti neuvolassa sanoi, että kierukka pitäs asentaa menkkojen aikaan, mut mistä kummasta mä voin tietää, mille päivälle varata aika, kun mulla on cerazzetet käytössä ja menkat ihan miten sattuu. Muuten kyllä meinasin kierukan laittaa, kun ei oo toista suunnitteilla ja olis niin helppo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli kierukka aikoinaan ja se asennettiin kyllä muulloin kuin menkkojen aikaan. Ei ole niin tarkkaa kuulema. Jos asentaa muuna ajankohtana kuin menkkojen aikaan, tulisi varmistaa ettei ole raskana ja käyttää mahdollista lisäehkäisyä hetki. En muista sen tarkemmin noita ohjeita, mutta kannattaa kysyä lääkäristä...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei mulla ollu ehtiny menkat edes alkaa synnytyksen jälkeen kun hormonikierukka asennettiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä neuvolalääkäri ohjeisti että hormonikierukka olisi hyvä asentaa 3-9kk:tta synnytyksestä, jos kuukautiset ei oo alkaneet voi ajan varata koska vaan, raskaustestiä ei kuulemma tarvita jos ehkäisyn kanssa on ollut tarkka. Jos kuukautiset on alkaneet niin kehotti soittamaan aikaa ensimmäisenä vuotopäivänä osaavat sitten kuulemma antaa ajanvarauksessa ajan oikealle päivälle. Tiedä sitten miten toiminee kun itselläkin olisi tarkoitus mennä vasta keväämmällä kierukan laittoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on ollut nyt hormonikierukka vuoden. Osallistun tutkimukseen, jossa katsotaan, onko kierukka paikallaan vuoden päästä asettamisesta. Pian pitäisi tulla tarkistus. Olin silloin niin väsynyt, etten muista, mitä lääkäri sanoi tuosta paikallaan pysyvyydestä. Olikohan niin, että toisessa merkissä oli enemmän paikaltaan poismenemisiä? Enkä muista mitä sanoi kohdun asennosta?

Mä olen nyt lihonut vaikka olen aloittanut kunto-ohjelman. Ei tee hyvää mun vauvakuumeelle tää lihominen. Heti tulee mieleen, jospas kierukka ei olekaan paikallaan :lol: Eikä niin, että elimistöllä menee aikaa sopeutua uuteen määrään liikuntaa :rolleyes:

 

Mulla ei ehtinyt tulemaan menkkoja ennen kierukan asentamista. Eikä ole onneksi tullut vieläkään. Endometrioosin takia nimenomaan asennettiin hormonikierukka.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saako kierukan kanssa käyttää kuppia?

Saa käyttää ihan normaalisti ja käytinkin itse. Ainoastaan 1 päivä hormonikierukan asennuksen jälkeen suositeltiin pitämään taukoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ne joilla on kierukka ollut käytössä ennen raskautumista, kuinka kauan kestää kuukautisten palautuminen normaaliksi kierukan poiston jälkeen?

Mulla vei hormonikierukka kuukautiset kokonaan pois, mutta poiston jälkeen meni vain 4 päivää ja sitten alkoi tyhjennysvuoto. Tyhjennysvuodon jälkeen lähti kuukautiskierto pyörimään ihan normaalisti :) Niin ja kolmannesta kierrosta poiston jälkeen tulin raskaaksi.

Edited by forgetmenot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minullakin kierukan aikana ei ollut kuukautisia vasta kun kierukka oli ollut yli 3v alkoi silloin kun ilmeisesti olisi pitänyt olla kuukautiset tuli hieman rusehtavaa valkovuotoa. Kun poistatin kierukan oli juuri kuun lopussa ollut "kuukautisten aika" ja poiston jälkeen ei tullut menkkoja ennen kuin taas kuun lopussa, eli kierto on pysynyt taustalla tasaisena.

 

Toivottavasti tosta sai jotain selkoa :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

En halua pelotella, mutta itselläni ainoa positiivinen asia kierukasta oli se, että sain sillä sairaalloiset menkkakivut kuriin. Hetkeksi.

Laitto sattui, mutta se oli vaivoista pienin. Olin muutaman kuukauden tyytyväinen, etten ollut niin kovin kipeä.

Olin pitänyt kierukkaa n. 1,5 vuotta, kun halusin sen pois. Sain ihmeellisiä kipukohtauksia ja sen jälkeen aloin saada myös normaalista poikkeavaa vuotoa, joka oli hyvin paljon runsampaa kuin kuukautisista voisi koskaan tulla. Menin sitä sitten poistattamaan, mutta se ei ollutkaan niin yksinkertaista, koska kierukan poistolangat olivat karanneet, eikä lääkäri nähnyt niitä. Kaksi kertaa sitä yritettiin tuurilla poistaa 45 min/kerta. Kipu oli kaiken aikaa yhtä kovaa kuin kierukkaa asetettaessa.

Sain sitten lähetteen sairaalaan, jossa se tultaisiin ottamaan väkisin pois, mutta toimenpide olisi niin kivulias, että se täytyisi suorittaa anestesiassa.

Mutta kierukkaapa ei ollutkaan siellä missä piti. Röntgenissä huomattiin, että koko vehje oli lävistänyt kohdun ja lymyili tuolloin vasemmalla puolella vatsaontelossa lähellä suoliluuta. On edelleen mysteeri, miten tämä on mahdollista, mutta selvisipä ainakin syy taannoisille kivuille ja vuodoille.

Kolmen kuukauden jonotuksen jälkeen pääsin vihdoin laparoskopiaan, jossa kierukka saatiin pois.

Tämä kaikki on jättänyt yhden endometrioosin ja siitä johtuvan lapsettomuuden jälkeensä.

Tällä taustalla on vaikeaa suositella kierukkaa kenellekään, vaikka tapaukseni onkin varmasti yksi miljoonasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kierukka ollut yli puoli vuotta ja oon kyllä ihan tyytyväinen. Alkuun mietin jo, että ei tänkään kanssa voi elää kun tuli taas samoja oireita kun pillereistä, mutta ne loppu kun asennuksesta oli joku 3-4kk. Nyt on ihan ok, ei nyt ihan samanlainen fiilis oo kun ilman mitään hormoneja, mutta kestän kyllä. Plussana se, että menkat on nykysellään lähes olemattomat, yhtenä-kahtena päivänä saattaa joutua käyttään pikkuhousunsuojaa pienen tuhrun takia. Tääkin kuulemma saattaa loppua kuhan lopetan imetyksen. :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle tuli yllätyksenä kun kuulin, että hormonikierukka vaikuttaa erilailla kuin pillerit. Kuinka vähän tiedänkään noista asioista :blush: Pillerit vaikuttavat munasarjoihin ja sitä kautta ehkäisevät oman kuukautiskiertoa. Hormonikierukka vaikuttaa paikallisesti kohdussa. Se ehkäisee, ettei kohdun limakalvo paksune. Lääkäri vertasikin hormonikierukkaa allergiavoiteeseen. Hoidetaan vain paikalllisesti. Saa korjata jos meni pahasti pieleen :D Oma kuukautiskierto siis pysyy taustalla. Ne mielialavaihtelut, jotka mullakin ovat olleet, ovatkin omaa kuukautiskiertoon liittyviä vaihteluja. Ihmeköskään kun mä olen masentunut aina vaan kerran kuukaudessa. Lääkärin mukaan harvoin hormonikierukka vaikuttaa mielialaan. Kuulemma kaikenmaailman vaivoja laitetaan hormonikierukan piikkiin syyttä. Tiedä sitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Nimenomaan mullakin noi oireet tuli kuukautiskierron mukaan, mutta kyllä se oikeesti mun mielialaan, ihon kuntoon, seksihaluihin jne ainakin vaikutti ihan hirveesti sen aikaa, kun se hormoniannos oli korkeempi. Onneks tosiaan tasaantu se hormonimäärä ja niiden vaikutus sitä myötä sitten.

Edited by mimosa83

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla oli synnytyksen jälkeen ensin vähän aikaa minipillerit käytössä ja sitten laitettiin hormonikierukka. Ja en kyl ollut siihen tyytyväinen.

 

Mulla meni n. vuoden verran et hormoni tasapaino löytyi, tänä aikana sain hirveitä raivareita ja masennuskohtauksia, jollaisia mulle ei ollut koskaan ennen ollut. Lisäksi kierukka aiheitti mulle solumuutoksia, jotka huomattiin 30-vee kontrollipapassa. Tästä johtuen jouduin kolposkopiaan jne... Jossa samalla myös kierukka poistettiin ja lääkäri arveli että kierukka on ollut syynä tähän solumuutoksiin sillä joillekin se niitä aiheuttaa.

 

Muuten olin kyl siihen tyytyväinen girl_wink.gif Siis sen jälkeen kun hormonitasapaino löytyi johon tosiaan sen vuoden verran meni. Ja nyt sitten jouduin käymään kontrolli papassa taas ja se oli sitten täysin puhdas eli kierukan syyksi se sitten meni.

 

Tosin äidilläni on myös hormonikierukka ja hän kehuu sen maasta taivaaseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei,jos jollakulla on tarvetta,mulla olis yllimääräinen mirenan hormonikierukka,steriili ja avaamaton paketti. voimassa 06/12 tekstaa ja kysy lisää 0449992770 (siru)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos kierukan langat ei tunnu, niin tarttisko jo huolestua?

 

Joo, niin mulle sanoi lääkäri joka laitto sen. Mutta välttämättä ei ole mitään hätää, kun jos vaikka kohtu on hieman suurentunut imetyksen loputtua, mutta en tiedä enempää sun tilannetta niin ei voi enempää jossitella. Joka tapauksessa lääkärikäynti (ite menisin gynelle joka ultraa).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now