Sign in to follow this  
Followers 0
Adelita

Kaikki tuteista!

83 posts in this topic

Kiinnostaisi kuulla, että minkä merkkisiä ja kokoisia tutteja teillä on? Entä mitä materiaalia? Suosittelisitteko jotakin tiettyä tuttimallia/-merkkiä/-materiaalia? Vai eikö teillä syödä tuttia ollenkaan? Jos ei, niin miksi ei?

 

Siis tänne kaikki keskustelu tuteista! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pikkuisilla on Mam-tutit (onko ne nyt sitten ne 0-7 kk), jotka ovat luonnonkumia. Toiset tutit ovat jo kierroksessa, sillä edelliset menivät suhteellisen nopeasti tahmaisiksi ja pojan yhdestä tutista hajosi tuttiosa! Mies hieman venytti pesun jälkeen sitä tuttiosaa ja sehän repesi palasiksi. Hui! :blink: Olisiko syynä tuohon kulumiseen sitten vain tutin tiuha imeminen, poikamme kun on aika tuttimies...

 

Lipastossa odottaa Mam-silikonitutit (alkaen 5 kk ->). Toivottavasti ne kestävät paremmin ja pidempään.

 

Kovasti kiinnostaisi ostaa ja kokeilla apteekista saatavia Dentobon-tutteja. Onko kenelläkään kokemusta niistä? Minkä hintaisista tuteista on kysymys? Vuodenvaihteessa kai pitäisi tulla myyntiin niitä tutteja, joihin saa sitten sisälle sen xylitoli- tai probioottitabletin (tai jotenkin noin se meni).

 

Myös se mietityttää, että kauanko antaisi vauvojen syödä tuttejaan. :unsure: Lääkärit suosittelevat kai sitä n.10 kk ikää, jolloin olisi hyvä lopettaa tutin syönti, jotta hampaiden kasvu ei pahasti häiriintyisi. Ehkä sitä tutista vieroitusta voisi silloin yrittää...

 

Niin, meinasi unohtua... Meillä tutteja syödään ihan vain siksi, että äidin ja isin hermot kestäisivät paremmin. ;)

Edited by Isabelleza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan just tekemässä huomenna tuttitilausta namnnappenista

...tuun kertoo sit hetken päästä et millasia ne on ;)

 

Meillä on ollu alusta asti käytössä Mam-silikonitutit ja hyviä ovat mielestäni olleet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika syö Aventin silikonitutteja. Niitä on jo mennyt useampi, kuin olen ymmärtänyt että kk välein pitäisi tutti vaihtaa. Aventin valitsin ihan niiden ominaisuuksien takia:

 

Symmetrisesti muotoillut, pisaran muotoiset Avent -silikonitutit takaavat vauvan ikenien, hampaiden ja kitalaen normaalin kehityksen. Ne on varustettu ilmareiällä, joten tuttiosa painuu kokoon vauvan imiessä ja kitalakeen kohdistuva paine vähenee.

Silikonitutti on kestävä, hajuton ja mauton. Se on myös helppo puhdistaa eikä se tahmaannu. Suojalevyn ilmareiät ehkäisevät syljen kerääntymistä ja vähentävät ihoärsytystä suun ympärillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on pääsääntöisesti menty MAMn tuteilla koko aika. Meillä on ollut myös käytössä Aventin ja Difraxn tutteja. Aluksi kelpasivat vain silikoniset, mutta nyt on käytetty myös luonnonkumisia.

 

Tässä Difraxin tutteja

 

800.jpg

 

Ja tässä Aventin

 

A02p.jpg

 

MAMn 0-7kk tutteja käytettiin n. 8kk ja sitten siirryttiin isompien tutteihin. Tätä isompaa mallia aijotaan käyttää kyllä loppuun saakka ei siirrytä ollenkaan siihen "jätti"malliin ;) Ja täytyy myöntää että meillä noita tutteja on paljon!! Mä tykkään että tutti sopii vaatteisiin ja pitäähän sitä värivalikoimaa olla. Suosikkeja on MAM by Kåtvig tutit joista löytyy mm. ruskeita sävyjä :rolleyes:

 

 

Tiesittekö mutten että MAMn sivuilta voi tilata nimikoituja MAM tutteja ja tuttiketjuja

 

klik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä Bibi:n tutit ja vieläkin 0-6kk kokoa kun neiti ei oikein tykkää siitä isommasta versiosta. Ostin noita valmiiksi, samoin NAM:in tutteja, mutta NAM:iin meinasi tukehtua.. oli siis aivan liian iso jo se pienin koko. Meidän tutit on silikoonia ja välillä olen keitellyt ne flunssan jälkeen ja ostellut uusia kadonneiden tilalle. 5 tuttia löytyy tällä hetkellä.

 

Ehkä mä en jaksa tressata noista hampaista niin paljon kun pitäisi. Itselläni on ollut kitalakiraudat kolme vuotta ja mä imin peukaloa 4 vuotiaaksi asti..

 

Mä koitan vierottaa sitten molemmat neitokaiset tuteista yhtäaikaa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaksi Ainun Nanno 0-2kk tuttia käytössä. Vauva ei kovasti ei tuttia syö, lähinnä vaan kun on nukahtamassa. Sylkäisee jossain vaiheessa unta pois. Nukkuessa ei kaipaa lutkutettavaa.

nanno.jpg

Anatominen, symmetrinen huvitutti vastasyntyneille ja keskosille. Imuosa silkin pehmeää silikonia. Koska imuosan materiaali ei ole liukas pysyy huvitutti paremmin vauvan suussa kuin tavallinen silikoni-huvitutti. Suuret ilmareiät antavat ilman kiertää, mikä estää syljen ärsytyksen vauvan herkällä iholla. Pieni ja kevyt. Kehitetty nimenomaan vastasyntyneille ja keskosille.

 

Kaapissa on vielä pari muuta:

6521_miniulti_sk.jpg

Ja sitten on tietenkin vielä sairaalassa saatu ensitutti, jota ei olla kyllä käytetty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin oli muuten aluksi tuollaiset Aventin pienet turkoosipäiset tutit, mutta vain poika tykkäsi syödä sitä tuttia, tyttö ei ollenkaan.

 

Pakko todeta, että myös meillä on noita tutteja ostettu niiden väritysten ja kuvien vuoksi. Esim. tytöllä on vain kissa-aiheisia tutteja (siis pitäähän niiden nyt sopia kissahullun äidin ostamiin Hello Kitty -vaatteisiin :rolleyes: ) ja pojalla jalkapalloaiheisia (tarvitseeko edes sanoa miksi :P ).

 

Kyselin kokemuksia Dentobon-tutista. Netistä löysin seuraavaa tietoa:

 

DentoBon-huvitutin litteä ja leveä imuosa on anatomisesti muotoiltu ja kehitetty yhteistyössä hammaslääkärien kanssa. Sen täysin uusi ja innovatiivinen muotoilu vähentää tutin painetta vauvan suulakeen ja sallii lapsen hampaiden luonnollisen kehityksen. (www.dentobon.fi)

 

tutti1an4.gif

 

Sivuilla oli myös tällaista infoa siitä uudenlaisesta tutista:

 

Tulossa: DentoBon+

 

DentoBon-tutti saa vuoden lopussa seurakseen DentoBon+-annostelututin. Tutteja erottaa DentoBon+-tutin imuosassa oleva tasku, johon voidaan asettaa vauvan hyvinvointia edistävä xylitol- ja probioottitabletti. Innovatiivinen tasku helpottaa myös lääkkeiden annostelua vauvoille.

 

Joistakin verkkoapteekista tuttia saisi n.10e hintaan ja väreinä on turkoosi ja pinkki.

 

Ajattelin, josko kokeilisin tuota tuttia vauvoilla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä Nukin luonnonkumiset tutit. Aluksi kokeiltiin Aventin ja Mammin tutteja, mutta eivät kelvanneet ja niistä tuli välillä vauvalle yökkäysrefleksi. Sopiva tutti oli vähän pakko löytää, kun peukalo alkoi olla suussa ihan koko ajan. Muuten olisin ehkä jättänyt tutit ostamatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kelpaavat nimenomaan vain Nukin luonnonkumiset tutit. Kaikkia muita kokeiltiin, mutta yksi ainoa on se oikea lapsen mielestä. Nyt yritämme parhaillaan totuttaa lasta toisen valmistajan (en muista minkä) luonnonkumitutteihin, että saataisiin vähän liikkumavaraa noiden suhteen. Pientä toivoa onnistumisesta on. Mutta ei siis mitään pahaa sanottavaa Nukin tuteista, paitsi että en ole löytänyt niitä mistään muualta kuin Stockalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin vain NUK tutit kelpaa. Tai siis kelpasi aivan pienenä, nyt ei olla kokeiltu muita merkkejä (tyttö 10kk).

 

NUK tutteja olen nähnyt Stockan lisäksi Lastentarvikkeessa ja cittarissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille on kertynyt eniten MAM:n tutteja. AINUJA löytyy kanssa, mutta ne eivät sovi MAM:n kätevään tuttiketjuun yhtä kivasti.

 

Mulle ei ole tullut mieleenkään alkaa sovittamaan tutin väriä pojan vaatteisiin, mutta tutteja on silti paljon. Yksi on koko ajan autossa, yksi hoitolaukussa ja yksi mun omassa laukussa. Ja kotona kotitutti :) Pitää olla myös varatutteja, koska se ainoa olisi kuitenkin hukassa aina sitä tarvittaessa. Olen tällä tavalla systemaattisesti varautunut, jotta ei tarvitse sitten reissussa kirota, kun tutti unohtui. Eikä meidän poika edes ole mikään maailman fanaattisin tutinsyöjä... :rolleyes:

Edited by Coordinator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en oikein osaa sanoa mitää noista tuteista...Meillä oli neidille 4 mam tuttia mutta

ei neiti ikinä suostunut tuttia syömään :D Kyllä se muutaman kerran maistoi mutta

sylki ne heti pois suustaan...Ei syönut edes sairaalassa olo aikanaankaan...Saas kattoa

sitten kun tää toinen syntyy maaliskuussa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siis ei voi olla!!! :blink: Pojan tutti on taas sikatahmainen ja sitä on syötä vasta vajaat kolme viikkoa! Kyseessä siis luonnonkuminen MAM-tutti. Joko nuo tutit on ihan p****ja tai sitten pojallamme on tosi vahvaa sylkeä ?! Kiukuttaa, kun saa koko ajan olla ostamassa lisää tutteja. Ei ne ihan ilmaisia ole ja sitten niitä pitää kaksin käsin vielä kantaa kotiin... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö ei sit MILLÄÄN oppinu syömään tuttia. Kovasti yritettiin, mut kun ei niin ei... Ja siks oltais haluttu, että ois varmana helpottanu nukahtamis- ja nukkumisongelmissa, joista on kärsitty ihan koko ajan tähän asti. Sairaalassa söi pari kertaa, kun hoitajat lutras sen sokeriveden kanssa... :rolleyes: Hassua että sitäkin vielä käytetään, vaikka neuvolassakin kiellettiin ehdottomasti semmoiset kikat.

 

Ja kaikennäköisiä malleja kokeiltiin. Lähimmäs tutin syöntiä päästiin, kun tyttö tykkäsi aamulla herätessään leikkiä tutilla ja imeskellä sen muoviosia. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillätyttö söi tuttia (Mam) noin viikon ikäisestä lähtien, kunnes kuukauden vanhana lopetti sen totaalisesti. Ei vaan enää kelvannut vaan alkoi itkeä/huutaa kun tarjosi tuttia. Kokeiltiin sitten muitakin malleja/merkkejä, yhteensä viisi erilaista, mutta ei vaan kelvannut. Lopulta luovutin. Isompana tyttö nuoleskeli ja maisteli tuttia niinkuin muitakin leluja, ei tajunnut yhtään mitään sen päälle. :rolleyes:

 

Tutista olisi varmasti ollut apua nukahtamiseen, meidän tyttö kun oli tosi kova lupsuttamaan tissiä! Ja vaunuissa/turvakaukalossa karjui aina niin vimmatusti kun ei ollut sitä tissiä siellä.. :blink: Olisin voinut maksaa siitä että tyttö olis huolinut tutin.

 

Jos toisen lapsen saan, niin saa nähdä kuinka käy.. Kyllä sitä tuttia on kokeiltava varmaan. Vaikka toisaalta, nyt meillä nukahdetaan ilman tissiä helposti, eikä ole sitä vieroitusongelmaa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käytössä NUKin silikoniset tutit. Muitakin merkkejä kokeiltiin, mm. MAM ja kallis Tommee Tippee, mutta NUK tuntuu olevan paras. NUK ei aiheuta oksennusrefleksiä niin kuin muut merkit tekivät ja jotenkin tutin muotoilu on sellainen, että jo pienen vauvan (3-4 kk) on helppo ja mukava pitää tutista kiinni ja harjoitella tutin suuhun laittoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kokeiltu tosi montaa lajia ja kelpaa ainoastaan Mam:in luonnonkumiset tutit. Tyttö alkaa pian lähestyä 9kk ikää ja tässä on välähtänyt mielessä että alkais jo vähän totutella pois tutista. Mut ihan samoin kuin Izabellezalla niin meilläkin tutti on pelastanut monesti vanhempien hermot. Tytöllä on myös aina ollut todella kova imemisen tarve ja sehän käsittääkseni pääosin pitäis loppua about 10kk iässä... En tiiä kauanko on se virallinen aika jota yhtä tuttia saisi käyttää mutta mulla oli sellanen muistikuva että 2kk. Joku täällä sanoi 1kk. Onk kellään varmaa tietoa?

 

Ostin muuten tytölle sellasia tutinmuotosia "puruleluja", tai ikenen viilentäjiä Lastentarvikkeesta. Oisivatko olleet Tommee Tippeen, en oo varma. Kuitenkin, jos lapsi tykkää tutista niin voivat olla aika outoja suussa. Meidän tyttö sylkäs heti pois eikä suostunu enää testaamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin mietittiin tota tutista luopumista hammashoitajan suositus iässä 9kk kohdalla. Mutta meille pukkasiki toi eroahdistus just siinä päälle ja tutin käyttö lisäänty räjähdysmäisesti :rolleyes: Muuten ei olis äidin hermoista enää mitään tietoa :blink: Oli meinaan kaikille rankkaa kun en voinnu edes nurkantaakse keittiöön mennä ilman kauheeta huutoa!! Että se siitä tutin jätöstä sitten :rolleyes: Nykyään käytetään nukkuessa ja jos tulee jokin ylitsekäymätön kiukku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Silloin harvoin kun vauva tuttia syö, meillä on käytössä toi Dento Bonin tutti. Aiemmin meillä oli kai Nukin tutteja. Aion kyllä lopettaa käytön kokonaan pian. Nytkin syö vain joskus kiukkuväsyneenä juuri ennen nukahtamistaan. Noissa tuteissa en oo huomannut mitään eroa, paitsi tietysti Dento Bon on parempi hampaille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä syödään AVENTin tutteja. Vielä silikonisia, mutta heti kunhan ensimmäinen hammas puhkeaa niin siirryträän luonnonkumisiin.

 

Käytössä on ollut myös MAM-tutteja, mutta niiden sisäpinnan pisteistä tytölle muodostuu suun viereen näppylöitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Me ollaan just tekemässä huomenna tuttitilausta namnnappenista

...tuun kertoo sit hetken päästä et millasia ne on ;)

 

Meillä on ollu alusta asti käytössä Mam-silikonitutit ja hyviä ovat mielestäni olleet.

Muistinpas tulla tänne kommentoimaan.

 

Eli ne tutit ku sieltä ruattin maalta tuli, oli Nüby-merkkisiä.

 

Erona MAM-tutteihin, ni meen neidillä kesti hetken et se "oppi" noita lussuttamaan, kun niissä taitaa olla hieman lyhyempi toi imuosa.

 

Nyt kuitenkin kelpaa myös nämä uudet hienot nimi-tutit :P

 

Mä oon ite tykännyt noista, koska on vähän erilaisia.

Mm. värit miellyttää mua tosi paljon. Jotenkin oon kyllästyny noihin "perus-hempeisiin".

 

Meillä siis tollainen tuttipaketti keijukaisen omalla nimellä :wub:

symmetrical_orl_s.jpg

 

Lisäksi tilattiin musta E = mc 2 - tutti ja pinkki prinsessa tutti :lol:

PicturesExpressiongenius_black_s.jpgPicturesExpressionprincess_rose_s.jpg

 

Ja too-osi kiva tuttinauha:

PicturesAccessoriespacifierclip_heart_red.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun oli kanssa pakko tilata nimitutit pikkuneidille :D:rolleyes: . Ihan hyviä tutteja on, kelpaa ihan kuten MAM-tutitkin. Ja toimitus oli muuten huippunopea, muistaakseni 2-3 päivää. Ainoa mikä harmittaa on, etten tilannut samalla tuttiketjua. Ajattelin, että toimii MAM-ketjun kanssa, mutta eipä toiminutkaan. Tutin "nypykkä" on aavistuksen pienempi kuin MAM:in vastaava, joten tuttiketju ei pysy siinä :( .

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Vau, onpas ihania nuo "tutit omalla nimellä"! Laitanpa harkintaan... ^_^

 

Tietäisikö teistä joku onko olemassa/mistä saisi Hello Kitty-tutteja? Noita kitty-tuotteita tuntuu olevan jo joka lähtöön ja olenkin "kittyistänyt" tyttäreni jo näin pienellä iällä lähes täysin. :P Enää tuntuu puuttuvan tutti... :rolleyes:;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0