Thingumy

Hiusten värjäys raskaana ollessa

398 posts in this topic

Näköjään on monenlaista kommenttia tästäkin asiasta, puolesta ja vastaan. Itse ajattelin ainakin kerran värjätä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä värjäsin esikoista odottaessa n. 4 viikon välein tyven ja aivan tervelapsi on ja niin aion myös tässä raskaudessakin värjätä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenkään kommentoimatta kenenkään teiän mielipiteitä asiasta musta on vähän outoa kun puhutaan jostain kemikaalien vaikutuksesta raskausaikana ja sitä perustellaan itelleen ja muille sillä että sanotaan "mä ainakin värjäsin x kertaa raskausaikana ja ihan terve toi lapsi on, värjää säkin!" Mistä sitä voi tietää, että miten se siihen lapseen vaikuttaa jos se vaikuttaa.. Ja mitä tarkottaa terve lapsi? Eikö sillä siis oo yhtään flunssaa, outoa ihottumaa ja voiko luvata itelleen ettei se kärsi vaikka lapsettomuudesta parinkymmenen vuoden kuluttua.

 

Toisaalta mä en usko, että hiusten värjäys on mitenkään "pahin" juttu jos miettii jotain kemikaalialtistuksia ja onhan silläkin väliä, että minkälainen olo äidillä on itestään ja ulkonäöstään. Mua ihan oikeesti ärsyttää kun mä en tiedä miten raskaana olevan pitäis oikeesti näiden kemikaalijuttujen kanssa olla kun tutkimustuloksia on paljon ja mä en ymmärrä niistä tarpeeksi. Sen takia mä välttelin raskausaikana kaikkea mitä helposti pystyin ja niin teen varmaan mahdollisella seuraavallakin kerralla.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse värjäytän (raidoitan) hiukseni muutenkin tosi harvoin, joten en nyt odotusaikana näe tarvetta omalla kohdallani hiusten värjäämiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua vähän tämä värjäysjuttu mietityttää. Olen värjännyt hiuksia monta vuotta, ja nyt juurikasvu on melkoisen mehevä, kun olen jouluna viimeksi kuontalon värjännyt. Elokuussa menen naimisiin, joten sitä ennen ajattelin hiukset värjätä mahdollisimman lähelle omaa väriä, ettei tarvitsisi toista kertaa raskauden aikana hiuksia värjätä. Silloin on jo ensimmäinen kolmannes ohitse, joten vähän luottavaisemmin mielin uskallan sitten varmasti värjäyttää jo hiukset. Tiedän, että jos raskaus menisi kesken ensimmäisen kolmanneksen aikana ja olisin hiuksia värjännyt, niin saattaisin sitten syyttää itseäni koko jutusta, vaikkei se siitä välttämättä johtuisikaan. Nyt siis iloisesti hengaan juurikasvun kanssa. Ei se enää niin pahalta näytä, kun on tosiaan kasvanut jonkin verran :). Mieluusti en värjäisi raskauden aikana ollenkaan, mutta turhamaisuus ottaa tässä asiassa vallan - enhän mä voi mennä naimisiin jonkun 15cm juurikasvun kanssa! :grin: (no siis, mieheni kanssahan mä tietysti naimisiin olen menossa enkä sen juurikasvun, tuli vähän hassusti tuo lause :girl_haha: )

 

Monet on täällä perustelleet värjäämistään sillä, että sen ei ole todettu aiheuttavan haittavaikutuksia. Kuitenkin, ei mikään tutkimustulos todista sen vaarattomuuttakaan, joten itse ajattelin pelata tässä asiassa varman päälle. Hiusten värjäys kun ei kuitenkaan ole mikään ihan välttämätön juttu, niin mieluustihan sitä olisi ottamatta turhia riskejä. Toisaalta en kannata hirveää hysteriaakaan, kun tuskin sekään on vauvalle hyväksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun olis kyllä melkein pakko värjätä, mutta hieman askarruttaa tää asia.

Mulla on siis tosi tumma tukka luonnostaan, ja nyt siinä pari punaista raitaa, tai tosiaankaan ne ei enää ole punaisia vaan jotain kummaa oranssia/vaaleeta mössöä. rumaa! Haluaisin ne piiloon... Pelotaa se, että jos kevytvärillä värjää, niin jossain vaiheessa ne raidat tulee taas näkyviin... Voiko niin käydä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen värjännyt aiemmissa raskauksissa ja aion värjätä nytkin. Eiköhän siitä paasattaisi enemmän jos olisi todella haitallista masuvauvalle :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Värjäytin raitoja (hiusväriä ei mene päänahkaan) toisen kolmanneksen alussa. Seuraavaksi aion värjätä vasta kun vauva on mahan tällä puolella, ennen ristiäisiä.

 

Olen muutenkin aika tarkka turhista kemikaaleista näin raskausaikana, ei hajuvesiä, ei epämääräisiä ihorasvoja, vähemmän meikkiä ja hiustenlaittomömmöjä ym. En halua altistaa vauvaa nyt jo kaiken maailman myrkyille.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kävin nyt ihan raskauden alussa kampaajalla värjäämässä ja ajattelin, että kerran vois varmaan käydä sit loppuraskaudesta. Välissä ehkä kevytväriä, jos alkaa tukka näyttää ihan hirveältä harakanpesältä :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raidoitan hiuksia enää vain folioraidoin. Siinä ei ole mitään uutta kun kokoväriä ei ole päähän laitettu reiluun vuoteen. Halusin vähentää tuota värjäystä jo silloin kun vauvasta vasta aloin vakavammin haaveilla. Samalla on tullut paljon tarkemmaksi tuon turhemman kosmetiikan suhteen. Ettei sen seitsemästä purkista lisää parabenejä itseensä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on itsellä ihan vaaleanvaaleat hiukset, ja niissä on nyt ollut vaaleanruskeaa raitaa. Värjäytin ekan kerran hiukset just ennenkuin sain tietää olevani raskaana ja toisen kerran pari viikkoa sitten (silloin viikkoja 19-20, en muista tarkkaan). Ja siis ihan raitoja on, eli väriä ei mene päänahkaan käytännössä ollenkaan. Tuo kampaajaväli tuntui jo aika pitkältä, kun tosiaan otsistyttö olen eli malli kasvaa yli tuossa ajassa jo ihan reippaasti. Raidoittaa ei olisi välttämättä vielä tarvinnut, mutta samallahan nuo on järkevää tehdä kun tosiaan leikkauttaa kuitenkin. En ole tehnyt mitään tietoista päätöstä siitä, koska menen seuraavan kerran - luulen, ettei kesällä kiinnosta kuitenkaan kun aurinko haalistaa värin jokatapauksessa ja kesällä ei kummoisia hiustenlaitto-operaatioita viitsi tehdä - joten menen sitten kun siltä tuntuu.

 

Ymmärrän kyllä, jos ei tavallaan mitään ylimääräistä halua käyttää. En varmaan itsekään ihan koko päähän lykkäisi sitä väriä, kun se tosiaan sinne päänahkaan pääsee. Raidoista sen sijaan en usko olevan haittaa, kun se väri tosiaan ei päänahkaan koske eikä sille hajulle altistu kuin sen tunnin ajan ja kuitenkin harvoin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen raskauden aikana värjännyt hiuksia ihan normaaliin tapaan 6-7 viikon välein. En ole oikein asiasta edes huonoa omatuntoa tajunnut potea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse päätin, etten värjää ensimmäisen kolmanneksen aikana. Mutta 12. viikon jälkeen aion kyllä laittaa väriä, sillä tällä hetkellä tyvikasvu on kaamea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensi viikolla mulla on aika kampaajalle, kun viikkoja on 12+5. Alkuraskauden ajan olen pinnistellyt juurikasvun kanssa, mutta kun on juhlat tulossa, niin... Suunnilleen 8 viikon välein olen yleensä värjännyt hiuksia, mutta nyt odotusaikana ajattelin hiukan harventaa väliä. Jospa tuo onnistuisi paremmin, kun purkkiväri on suht lähellä hiusten omaa väriä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täysin normaalisti olen tukkaa värjännyt ja nyt menossa vko 37. Tiedän myös, että oma äitinä on värjännyt tukkaansa minua odottaesaan. En usko, että tästä on mitään ihmeellistä haittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse värjäsin viimeksi muistaakseni viime lokakuussa hiukset kun silloin mulle leikattiin (mies leikkasi) irokeesi :lol: ja kuukausi myöhemmin leikattiin 1,3mm siiliksi johon jätin yhden pitkän ja paksun tupsun :P

 

Sieltä asti mun hiukset ovat olleet kullanruskeat yhdellä upealla blondilla raidalla, tosin nyt kun värjäyksestä on jo niin pitkä aika, juurikasvu on aivan järkyttävä ja hiukset ovat jo hieman yli olkapäiden (kivan nopeasti kasvavat). Oma hiusten väri on aika perus-suomalainen, sellainen erittäin tylsä maantien ruskea eli todella vaalean ruskea. Tulee melkeinpä vaalean ruskea hiiri mieleen.

 

Nyt olen kuitenkin pitkään jo miettinyt, että uskaltaisinkohan värjätä ennen synnytystä? Tässä on vielä kuukausi toisen kolmanneksen loppumiseen ja ainakin sitten ristiäisiin on pakko värjätä. Toisaalta kun olen lukaissut tätä ketjua läpi, niin sen osalta uskaltaisin kun tiedän, että muutkin on uskaltaneet...

 

No jaa katsotaan miten käy. Ensin hoidettava uuteen kotiin muutto ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen värjännyt hiukseni nyt kaksi kertaa odotusaikana ja käyn todennäköisesti vielä ainakin kerran tai kaksi kampaajalla ennen laskettua aikaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taidan odottaa tuon rv 9 täyttymistä ennen kuin marssin kampaajalle, just in case :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen tässä pohtinut samaa, koska ennen plussausta olin varannut jo ajan kampaajalle, mutta sitten jouduin perumaan ajan muista syistä, muutama päivä myöhemmin plussasinkin, joten värjäysreissu jäi tekemättä. En ole ainakaan vielä ajatellut kampaajalla värjäyttää tukkaa, mutta alkaa pää olla jo aika kauhean näköinen, etenkin kun aurinko on vielä päälaelta vaalentanut...

En jaksanut koko ketjua lukea läpi, oisko ollut tietoa aiempaa, eli tietääkö kukaan, onko mikään itse laitettavista väriaineista turvallisempi, kuin kampaajan melko voimakkaat aineet? Siis esim. jokin hennaväri, värjäävät shampoot tai vaahdot tai ihan perus kaupasta saatava, kaikkein kevein kevytsävyte tai jokin luonnonväri tms. mikä ei sisällä ammoniakkia? Jos jollain "kevyemmällä" uskaltais värjätä alkuun ja harkitsisi sitten myöhemmin, vaikka toisella kolmanneksella, kampaajavärjäystä..

Edited by Tuulispää78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Värjäsin tyven ja otin otsikseen raitoja rv 12 jälkeen. Tänään kävin toisen kerran raskauden aikana kampaajalla ja nyt laitettiin tummaa väriä koko päähän sekä vaaleeta+punaista raitaa. Ja ihan hyvällä omallatunnolla, eiköhän sille vauvalle esim. tupakka ole paljon pahempi juttu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen kertaalleen värjännyt ekan kolmanneksen jälkeen, ja tulee varmaan ainakin toinen, jos ei kolmaskin kerta vielä ennen synnytystä. Eihän sitä ole millään tutkimuksella pomminvarmasti osoitettu, miten turvallista tai turvatonta värjäys on tai kuinka usein hiukset voi turvallisesti värjätä raskauden aikana, mutta jos muutamasta värjäyksestä olisi oikeasti vahinkoa, se olisi takuulla jo tiedossa, sen verran pitkään naiset ovat raskaana ollessaankin hiuksia värjäilleet. Virallinen suositus taitaa olla, että värjätä saa, kunhan ei nyt ihan viikoittain, ja jos haluaa pelata vielä varmemman päälle, välttää värjäystä ekan kolmanneksen ajan.

 

Varmuuden vuoksi olen tehnyt vaihtokauppaa itseni kanssa; saan värjätä hiukset muutaman kerran ekan kolmanneksen jälkeen, jos vastavuoroisesti en käytä lainkaan meikkiä, hajuvesiä tai mitään perusvoiteita epämääräisempiä rasvoja iholla. Kun muuten elän mahdollisimman terveellisesti ravinnon, liikunnan ja levon jne osalta, en pode huonoa omaatuntoa värjäyksestä. Mulla hiukset ovat kaikista turhamaisuuksista se tärkein juttu, tuun tosi pahalle päälle jos ne ei miellytä omaa silmää (ja siitä kärsii sitten koko lähipiiri!). Jostain syystä haluan myös erityisesti panostaa siihen, että "tukka on hyvin" synnytyksessä, niin pöhköltä ja turhamaiselta kuin se kuulostaakin. Oon nähnyt niin monta heti synnytyksen jälkeen äidistä ja vauvasta otettua kuvaa, joissa äiti näyttää ihan raadolta (ymmärrettävästi, useiden tuntien punnerruksen jälkeen). Perussuomalainen ohut, lättänä hiirenharmaa tukka roikkuu likaisen näköisenä miten sattuu, naama loistaa hiestä ja silmien alla tummat pussit... Ulkonäkö ei sillä hetkellä takuulla ole ekana prioriteettilistalla, mutta myöhemmin voi alkaa harmittaa kuvia katsellessa, että oisko voinut jotenkin koittaa näyttää edustavammalta. Aina niitä kuvia napsitaan ja lähetetään ystäville ja tuttaville ja sukulaisille jne sekä tietysti omaan kotialbumiin, joten jos kaikesta mahdollisesta väsymyksestä ja uupumuksesta ja koettelemuksesta huolimatta edes hiukset olisivat ok, niin se pelastaisi jo paljon...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmuuden vuoksi olen tehnyt vaihtokauppaa itseni kanssa; saan värjätä hiukset muutaman kerran ekan kolmanneksen jälkeen, jos vastavuoroisesti en käytä lainkaan meikkiä, hajuvesiä tai mitään perusvoiteita epämääräisempiä rasvoja iholla.

 

Menee vahan ohi puheenaiheen, mutta taalla puolella rapakkoa ovat kovasti neuvolassa painottaneet, etta ei ole haittaa meikkaamisesta yms vaan varta vasten on hyva sailyttaa itsellaan kaunis olo ja sita kautta parempi mieli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No niin, nyt se ensimmäinen syntinen hiustenvärjäys on sitten tehty, ajassa rv 13+3. Ja vielä ihan tavallisella kestovärillä. Juurikasvuttomuus on IHANAA ja luulenpa, että vauva ei tästä mitenkään kärsinyt, kun nyt on niin paljon pirteämpi ja nätimpi olo, kun se 10cm juurikasvu on poissa! Lisäksi raskaus on selkeästi tehnyt päänahalle hyvää, kun yleensä päänahkaa tietyistä kohdista kirvelee ihan kamalasti väriä laitettaessa, mutta nyt ei tuntunut missään :). Enköhän mä vielä kerran-pari tule hiukset raskauden aikana värjäämään, kun epärumasta tukastakin tulee niin paljon iloisemmaksi :girl_smile: . En kuitenkaan kriittisimpien viikkojen aikana olisi halunnut värjätä, mutta nyt kaverilla on kaikki tärkeät elimet jo muodostuneet ja keskenmenoriski on muutenkin jo ihan minimaalinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen sävyttänyt kampaajalla ihan normaalisti 6 viikon välein hiuksia. Itse vedän rajan siihen, että kotiväreillä en alkais pelleilemään enkä kyllä muuttaisi väriä radikaalisti tummempaan tai vaaleampaan. Aion olla hehkeä mama, enkä usko ammattilaisen tekemän sävytyksen vauvaa vahingoittavan :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen sävyttänyt kampaajalla ihan normaalisti 6 viikon välein hiuksia. Itse vedän rajan siihen, että kotiväreillä en alkais pelleilemään enkä kyllä muuttaisi väriä radikaalisti tummempaan tai vaaleampaan. Aion olla hehkeä mama, enkä usko ammattilaisen tekemän sävytyksen vauvaa vahingoittavan girl_smile.gif

 

Jaah, kummatkohan on myrkyttömämpiä, kotivärjääjille myytävät vai kampaamon ammattilaistuotteet...

Itse lähinnä naureskelin kaverin vouhkaukselle värjäyksestä, kun edellisenä päivänä olin juuri ollut seurana rannalla jossa lotrasi puoli pulloa aurinkorasvaa iholleen, jolla oli kyllä itseruskettavaakin käytetty. Kumpikohan imeytyy pahemmin verenkiertoon, rasvat iholla vai hiusvärit, joiden ei pitäisi juurikaan ihoa koskettaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now