Thingumy

Hiusten värjäys raskaana ollessa

398 posts in this topic

Itse just mietin tuota asiaa, kun mua yökityttää jo tavallisen shampoon haju nyt raskausaikana, että mitenhän kestän hiusten värjäämisen. Shampoo ja saippuat on vaihdettu hajuttomiin, mutta hiusväreissä ei taida löytyä hajuttomia ;)

 

Muuten kyllä ajattelin värjätä, yritän jaksaa olla tämän ekan kolmanneksen kuitenkin ensin värjäämättä. Aion käyttää vaalennusväriä, jossa ei ole ammoniakkia (ei haisekaan niin paljon) ja joka vaalentaa yhden asteen vähemmän verrattuna väriin, jota muuten käyttäisin. En tiedä onko tuo sen terveellisempi väri, mutta kuitenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen käynyt kampaajalla laittamassa tyvivärin ihan normaalisti. Synnytyksen jälkeen kampaamokäynnit varmasti hieman harvenevat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen raskautta värjäsin kerran viiteen viikkoon ja nyt raskausaikana väli värjäyksissä on min kahdeksan viikkoa ja väri vaihdettiin kampaajan toimesta kevyempään kestoväriin. Mulla on lyhyt musta tukka, joten näyttäisin aika huvittavalta jos yrittäisin kasvattaa omaa maantienharmaata näkyviin. Enkä jostain syystä koe että säännöllinen värjääminen vahingoittaa sikiötä, koska väriä ehtii imeytyä loppupeleissä todella vähän päänahan sisälle.

 

Lisäyksenä vielä että jos raskausaikana hiusten värjääminen olisi oikeasti epäsuosiollista ja kiellettyä niin uskoisin että kampaajat eivät edes suostuisi silloin asiakkaiden hiuksia värjäämään. Näinhän on esim täällä meillä päin linjattu lähes kaikissa kampaamoissa alle 18v ( vai oliko alle 16v ) kanssa.

 

Mulla sitten jäi värjääminen ainakin joksikin aikaa katkolle, koska edellisellä kerralla päänahka kävi kutiamaan pari päivää värjäyksen jälkeen ja kutisee edelleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Värjäsin hiuksia ihan normaalisti raskaana ollessa. Kerran kävin kampaajalla ja kaksi kertaa laitoin kevytvärin kotona itse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mites ootteko värjänny ripsiä/kulmia? Eikös se samaa ainetta hiusvärin kanssa ole. Oon tottunut nyt jo muutaman vuoden värjäämään niitä, niin voinkohan nyt raskausaikana jatkaa sitä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä ajattelin ensin, että pärjään raidoilla raskauden ajan, mutta nyt olen luopunut siitäkin ajatuksesta. Kasvatan oman värin vihdoin takaisin, niin ei tarvitse sitten imetysaikanakaan surra säännöllistä värjäystarvetta.

 

Vaikka värjäämistä pidetään sallittuna, mulle tuli ei-ei-olo siitä, että värjäystä ei suositella lapsille, koska värjäämisellä on nähtävästi yhteyttä allergioiden puhkeamiseen eikä muutenkaan ole ihan varmaa, mitä väriaineet aiheuttavat:

 

"Hiusten värjäysaineitten aiheuttamat allergiat ovat lisääntyneet. Lisäksi monet oireet saattavat ilmetä vasta pitkän käytön jälkeen. Toksikologian dosentti Eeva-Liisa Sainio suosittaakin, etteivät lapset ja nuoret käyttäisi hiusten värjäysaineita.

 

Erityisesti lasten, mutta myös nuorten pitäisi välttää hiusväri-aineita.

 

- Lapsia pitäisi suojella ja vanhempien pitäisi suorastaan kieltää, etteivät alle 14-vuotiaat värjäisi hiuksia.

 

- Aineet imeytyvät ihon läpi, eikä tiedetä, mihin ne menevät ja kuinka kauan ne elimissä ovat ja mitä ne aiheuttavat. Ongelma on vakava, sanoo Ylen Aamu-TV:ssä haastattelema toksikologian dosentti Eeva-Liisa Saine."YLE Terveys

 

Juttu nousi nyt mieleen, ja ajattelin, että jos värjäämistä ei suositella kasvuikäisille nuorille, joilla kuitenkin elimet ovat jo muodostuneet, tuskin värien mukana tulevat aineet ovat kovin hyvästä sikiölle. Nyt kun oli vielä pari päivää sitten uutinen siitäkin, että jopa äidin hajuveden käyttö aiheuttaa sikiölle haittoja (hedelmättömyyttä pojille), tuntuu, että on parempi jättää kaikki mahdollinen lisäainealtistus vähiin.

 

Omaa toimintaa helpottaa se, että muutenkin olen värjäillyt/raidoittanut hiuksia vain pari kolme kertaa vuodessa. Nyt tulee vain tavallista pidempi väli.

 

edit. Näköjään hiusväreillä ja syövälläkin on havaittu olevan yhteyksiä. Eivät ne taida ihan harmittomia aineita olla. Using hair dye could increase...

 

jos hiusvärit olisivat allergioiden yms. aiheuttajia niin niissä olisi todennäköisesti osto ikäraja. Tällä hetkellä värejä saa ostaa kuka vain ja kampaamot värjäävät myös lasten hiuksia, toki vanhempien suostumuksella, mutta ei siitä syystä että ne olisivat todistetusti vaarallisia vaan siksi että vanhemmat ovat tietoisia siitä minkä näköisenä lapsi tulee kampaamosta ulos.. jos lähdetään spekuloimaan tätä asiaa ilman päteviä tietoja siitä mitä ne värit todella tekevät sikiölle, lapselle tai aikuiselle niin kahvipöytä puheeksi taitaa jäädä.. jokainen päättää itse omasta kehostaan ja siitä mitä sille tekee.. jokaisella on oikeus omalla vastuullaan tehdä vaikka mitä.. ja koska kaikki ihmiset on erilaisia niin on myös yhtä monta eri näkökantaa näihin asioihin. ja se on hyvä asia sillä yhden mielipide voi antaa toiselle paljon ajateltavaa, mutta ihan yleisen sovun takia yritetään pitää mielipiteet kuitenkin sieltä ääripäistä poissa.. ainakin niin kauan kuin varmaa tietoa ei ole.. toiset värjää, toiset ei..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse just mietin tuota asiaa, kun mua yökityttää jo tavallisen shampoon haju nyt raskausaikana, että mitenhän kestän hiusten värjäämisen. Shampoo ja saippuat on vaihdettu hajuttomiin, mutta hiusväreissä ei taida löytyä hajuttomia ;)

 

Kotimainen Sim-tuotesarja on hajusteeton ja melko hajutonkin! Hyvän Ilman Kampaamoksi itseään markkinoivat käyttävät Simin hajusteettomia tuotteita. Simillä on kestovärit ja kevytkestovärit hajusteettomia.

 

Schwarzkopfin Essensity-kevytkestovärisarja on täysin hajuton, mutta ei ole kestoltaan 100% kestoväri.. Tukasta tulee kuitenkin ihan tajuttoman kiiltävä ja väri haalistuu sopivasti niin ettei jää selvää tyvikasvun rajaa.

 

Eri asia sitten tietysti on kampaamossa aina leijaileva erinäisten tukkakemikaalien tuoksu, tekeekö se pahaa.. Kysy kampaajalta että pääsisitkö jonain aamuna aikaisin käsittelyyn, jolloin liiketila olis ehtinyt yön aikana kenties vähän tuulettua. Ja että onko mahdollista että olet ainoa asiakas niin muidenkaan käsittelystä ei tule siun nenään hajuja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Normaalistikin värjäytän/värjään hiuksiani aika harvoin, korkeintaan neljästi vuodessa, tosin viime vuosina on jäänyt pariin kertaan vuodessa, kun en töiltä ja esikoiselta ole oikein ehtinyt kampaajalle. :lol: Tässä raskaudessa olen kerran laitattanut raidat siistimään/häivyttämään juurikasvua ja kerran olen ehtinyt käydä värjäyttämässä ripseni ja kulmani. Kokovärin sijasta valitsin raidat ihan siksi, etten tiedä, milloin seuraavan kerran pääsen kampaajalle, eikä niiden kanssa siis tule niin pahaa juurikasvua, ja koska näin kesäaikaan myös aurinko haalistaa/raidoittaa hiuksiani.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen menossa kampaajalle värjäämään (vaalentamaan) tyven rv:lla 16. Käyn muutenkin harvakseltaan, 3-4 kertaa vuodessa, ja nyt olin sattumalta käynyt juuri ennen raskautta, joten ensimmäisen kolmanneksen aikana ei tullut tarvettakaan. Kyselin asiaa hysteerisenä jo ultraajaltakin, jonka mukaan tällainen värjäystahti on täysin ok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen normaalisti värjännyt hiukseni värin mukaan sävyllä tai kestovärillä kerran kuukaudessa. Minulle tulee hirveän nopeasti uutta tukkaa, siksi kerran kuussa on aihetta. Olen joskus verrannutkin hiusteni kasvua paskaruohoon :D Viimeksi värjäsin ovulaatioaikaan ja ensi viikolla olisi tarkoitus jälleen värjätä. On menossa kestovärjäyskausi, joten olen yrittänyt näin kesälomallani sinnitellä ärsyttävän juurikasvun kanssa :)

Edited by sarah-87

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just pari päivää sitten värjäsin hiukseni kotona.. Paketin väri oli blonde, se oli tosi vaaleen ruskee.. Jostain kumman syystä mun hiukset on nyt kaukana vaaleesta, nää on ruskeet !! :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä värjäsin ihan normaaliin tahtiin, eli koko raskauden aikana 2 kertaa. Ekalla kerralla en edes vielä tiennyt että olen raskaana :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päädyin tähän topiciin etsiessäni hennan raskausaikaisesta käytöstä tietoa. Raskaana en siis ole mutta tulevaisuutta varten kun aion tästä lähin käyttää kasvivärejä jos ollenkaan värjään.

 

Vähän ihmettelin kun hennaa on tässä keskustelussa verrattu tavallisiin myrkkyhiusväreihin. Pitää kuitenkin muistaa että oikea luonnonhenna ei ole hiusväri, se on KASVI jolla on mahdollista värjätä hiuksia. On tämä mielestäni vähän eri asia kuin tunkea päähänsä ppd:a, aminofenoleja yms. myrkkyjä. Ärsyttää kun aina törmää samoihin juttuihin hennan vaarallisuudesta. Esim. se "musta henna" josta aina puhutaan, sellaista ei ole olemassakaan. Nämä mustat "hennatatuoinnit" ovat kyllä ihan kemikaaleja, ainakin samaa ppd:tä jota kestoväritkin sisältävät.

 

Myös indigo nimistä kasvia kutsutaan välill mustaksi hennaksi vaikka se on ihan eri kasvi eikä ole vaarallinen.

 

P.S. Itsekin värjäilin tukkaa edellisen raskauden aikana, ei siis ole tarkoitus tuomita ketään tästä :) Nyt vaan olen alkanut siirtyä luonnonkosmetiikkaan muutenkin lähinnä ympäristöystävällisyyden takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koska kosmetiikan pitkäaikaisvaikutukset ovat pitkälti tuntemattomia sekä viiveellä ilmeneviä ja kosmetiikka imeytyy elimistöön enemmän tai vähemmän esteettä ("se mitä levität ihollesi, sitä kuuluisi voida myös syödä", kärjistetysti), ynnä hiusvärit ovat kaikkein tuhdimpaa tavaraa, pitäydyn raskausajan raidoissa, jolloin kosketusta päänahkaan ja siten sikiön altistamista kemikaalelle riskeineen ei tule. ^_^

Edited by Eleia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Värjäsin hiukseni. Mietin kyllä kestoväripurkkia ostaessani, että olen kuullut joskus jotain raskaudesta ja hiusten värjäämisestä. Sen enempää en asiaa miettinyt, vaan ostin sen purkin. Oli pakko värjätä, kun tilanne vaati sitä, että näytän edustavalta.

 

En tietenkään haluaisi aiheuttaa minkäänlaista haittaa vauvalle, mutta toisaalta, en kyllä haluaisi sortua mihinkään hysteriaankaan. Tiedä sitten oliko oikein vai ei. :unsure: Ehkä mietin asiaa uudelleen sitten kun tähän värjäykseen tulee juurikasvu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kertaalleen olen tämän raskauden aikana värjännyt. En ole ehdottomasti värjäämistä vastaan, mutta jotenkin siitä luopuminen tuntuu pieneltä esim. tupakoinnin lopettamiseen verrattuna. Mielummin en ota turhia riskejä, kun kaikkea mahdollista vaivaa on raskauteen muutenkin liittynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin päätin venyttää hiusten värjäämistä ainakin yli sen rv12. Sitä ennen ajattelin kyllä käydä ripset ja kulmat siistimässä ja värjäämässä, mutta nyt meni kyllä sekin uudemman kerran harkintaan...on tämä vaikeaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Koska kosmetiikan pitkäaikaisvaikutukset ovat pitkälti tuntemattomia sekä viiveellä ilmeneviä ja kosmetiikka imeytyy elimistöön enemmän tai vähemmän esteettä ("se mitä levität ihollesi, sitä kuuluisi voida myös syödä", kärjistetysti), ynnä hiusvärit ovat kaikkein tuhdimpaa tavaraa, pitäydyn raskausajan raidoissa, jolloin kosketusta päänahkaan ja siten sikiön altistamista kemikaalelle riskeineen ei tule. ^_^

Minäkin päätin toimia juuri näin. Raidat tehtiin vielä sellaisella hupulla, joten päänahkakosketusta ei oikeastaan tullut ollenkaan. Meikeistä sen sijaan en luovu, tosin en meikkaa kun muutamana päivänä viikossa, ei tarvetta useammin. Suosin meikeissäkin luonnonkosmetiikkaa ja käytän maalaisjärkeä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kysyin terkkarilta tätä värjäysasiaa eilen ja oli sitä mieltä, että jos ihan pakko ei ole niin jätä väliin. Samoin sanoi, että turhaa kosmetiikan käyttöä kannattaa välttää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse värjäytin hiukset ihan raskauden alussa kun oli häät tulossa (en tiennyt vielä sillon olevani raskaana), mutta en siitä mitään paniikkia ota. Nyt en varmaan muutoin enää raskauden aikana edes ehdikään kampaajan tuolille istahtamaan, mutta jos ehdin niin saatan ehkä värjätäkin. 

Tutuistani kuitenkin lähestulkoon kaikki on jossain vaiheessa raskautta kampaajalla käynyt eikä kenenkään lapselle siitä ole vahinkoa tullut. Näiden tuttavien lapset ovat nyt siis 1-8 vuotiaita (eiköhän tuossa ajassa olisi jo jotain edes jollekkin ilmennyt jos värjäys olisi vaikuttanut).

Toki tämäkin asia on varmasti niin tapauskohtainen kun eri tavallahan me kaikki noihin aineisiin reakoidaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauvankuumeen puolelta kuokkimassa. Itse värjään näin vauvanyrityksen aikaan silloin, kun tiedän etten ole raskaana. Ja ajatuksena on, että kun ja jos niin ihanasti käy, että odotus alkaa, pidättäydyn värjäämästä, kamalasta tyvikasvusta kärsien kolme ensimmäistä kuukautta. Kun väriero oman ja värjätyn hiuksen välillä on jonkinmoinen, se ei ole kovin kaunis näky se. Hiukseni ovat myös pitkät, joten värin poiskasvattaminen ei tule kysymykseenkään. Joten koko raskauden aikaista värjäystaukoa en pidä realistisena. 

 

Enkä ajatellut luopua meikkaamisestakaan. 

Edited by Jasmin's dream

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäisen kolmanneksen aikana värjäsin hiukset, tulos oli juuri sellainen kuin pitikin olla. Aijon kyllä värjätä tulevaisuudessakin, mutta paljon harvemmin kuin ennen raskautta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen käynyt kerran nyt kampaajalla värjäämässä hiukset. Tiesi raskaudesta, eikä käyttänyt ammoniakkia värjäyksessä. Kesällä tulee kanssa värjättyä hiukset, kun olen kahden ystävän kaasona. Muuten taidan ainakin pidentää värjäysväliä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now