Thingumy

Hiusten värjäys raskaana ollessa

398 posts in this topic

Esikoisen kohdalla en edes tiennyt, etteikö voisi värjätä.. Normaalisti värjäsin, kuten myös kakkosen kohdalla, samoin nyt. Tyvi 4-5vk välein, muualle hiuksiin ehkä 3-4krt vuoteen. Samoin meikkaukset, kosmetologi hommat, yms ihan normisti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ekan raskauden aikana otin kerran raitoja koska oli häät tiedossa. Nyt toisen raskauden aikana en ole värjännyt kertaakaan vaikka raitojen ottaminen olisi kuulemma ihan turvallista. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen tämän raskauden aikana värjännyt kerran hiukset rv:lla 16. Varmaan kerran tai kaksi tämän raskauden aikana aion vielä värjätäkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Varmuuden vuoksi en värjännyt hiuksiani ekan 12vk aikana, mutta sen jälkeen olen kerran vaalentanut ja meinaan vielä 1-2 kertaa värjätä. Koitan ajoittaa tuon toisen kerran niin, että olisi melko lähellä laskettua aikaa, että olisi sitten kivat hiukset kun vauvan synnyttyä tuskin tulee heti ekojen kuukausien aikana käytyä kampaajalla:)  

Share this post


Link to post
Share on other sites

En aio värjätä ensimmäisen kolmanneksen aikana, myöhemmin ajattelin käydä ottamassa raitoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen jättänyt värjäyksen jo pari vuotta sitten. Ihan oman kemikaalikuorman vähentämiseksi. Oma terveys ja ympäristö on tärkeimpiä kuin väri. En juuri koskaan meikkaa, turhasta rasvauksestakin olen luopunut.Raskaus ei ole syy, mutta varmaan viimeistään tässä vaiheessa olisin värjäyksestä luopunut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen ollut värjäämättä kestoväreillä nyt 1,5-2 vuotta. Keväällä kun pimahdin yrityksen venymiseen, laitoin uhmallani kerran kevytvärin ajatellen sen piristävän mielialaa. En aio värjätä raskausaikana, tämänkin ajan olen raskautta ajatellen ollut värjäämättä. Myös muita ylimääräisiä tököttejä pyrin ihan normielämässäkin välttämään. Vaikka näyttäisinkin sitten harakanpelättimeltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisesta värjäsin reilu viikko ennen synnytystä, kun juurikasvun ja latvojen värin ero oli niin silmiinpistävä, mutta silloinkin värjäsin lähinnä pituuksia. Nyt olen muutenkin ollut värjäämättä jo 9kk. ajan ja aion olla koko raskauden loppuun asti eli helmikuulle saakka. Oma väri saa kasvaa ja tarkoituksella viime syksynä värjäsin "omalla" värillä, ettei tarvitse värjäillä niin usein / ollenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen värjännyt molempien raskauksien aikana suht normaalisti, eli noin 2-3 kuukauden välein. En koe, että kemikaalikuorma noista yksittäisistä kerroista olisi niin iso, että haluaisin sitä erityisesti vältellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä vedän kohta ranteet auki... Olin eilen kampaajalla (rv 7+5). Mulla on luonnostaan vaaleat hiukset, mutta olen värjännyt niitä vuoden verran mustiksi. Pidän enemmän tummista, mutta erittäin vaalean tyvikasvun vuoksi pitää värjätä vähintään kolmen viikon välein. Ajattelin sitten fiksuna (idiootti!!!), että vaalennan hiukseni takaisin omanvärisiksi nyt heti alkuraskaudesta, niin ei tarvitse sitten enää loppuraskaudesta niitä värjäillä. 

 

Kampaajalle en maininnut raskaudesta, kun oli tuttu ja mulla keskenmenotaustaa, enkä halua asiaa mainostaa vielä. Piti tehdä vain raitoja, mutta niistä tuli vihreät. Kampaaja sitten laittoi päähäni värinpoiston ja tämän jälkeen vielä vaalentavan värin, että tulos saatiin tasaiseksi. Vaalennusaine vähän kuumotti päänahkaa, mutta mitään punoitusta tai muuta ei tullut. Ajattelin siinä kyllä, että ei tämä nyt ihan niin käynyt, kuin ajattelin, mutta vasta kotona aloin tutkia asiaa netistä. Onneton!! Tämähän oli sitten pahin asia, minkä saatoin ensimmäisellä kolmanneksella tehdä. Miten olen voinut olla näin typerä, etten ole asian vaarallisuutta tajunnut?

 

En nukkunut viimeyönä yhtään ja olen aivan stressaantunut ja paniikissa. Pahoinvointia ei pahemmin ole ollut, mutta tänään olen oksentanut jo kaksi kertaa, kun hermoilen, enkä ole saanut kunnolla syötyä.

 

Mut ultrattiin 7+1, jolloin kaikki ok. Seuraava ultra 9+1. Keskenmenoa odotan (keskeytynyttä, kuten viimeksi, tuolloin en kyllä värjännyt hiuksia...), mutta nyt aloin pelätä jo sitäkin, että jos se ei näistä myrkyistä menekään kesken, vaan tulee jokin vamma tuolle lapselle.

 

Anteeksi vuodatukseni, mutta en tiedä enää, mitä tekisin! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Nyt hengität. Tuolla stressillä saat enemmän haittaa tehtyä vauvalle kuin mahdollisesti olisit saanut tuolla yhdellä värjäyksellä. Ei ne hiusvärit kuitenkaan mitään arsenikkia ole. :)

 

Jopa teratologisen tietopalvelun (joka on erikoistunut sikiön kehitykseen) mielestä on ok värjätä hiukset satunnaisesti (muutama kerta) raskausaikana. Pääasiassa suosittelevat raidoitusta, etenkin jos sitä tekee usein. Päivittäisellä kosmetiikan ja meikkien käytöllä saat todennäköisesti suuremman kemikaalikuorman kuin sillä, että nyt kerran värjäsit hiukset, jos et ole vielä kiinnittänyt päivittäiseen kemikaaliotuotteiden käyttöön huomiota.

Parturi-kampaajat ovat värien kanssa tekemisissä monta tuntia päivässä ja terveitä lapsia hekin saavat.

Kenellekään en kuitenkaan suosittele useita kertoja raskauden aikana hiusten värjäystä ja useilla kerroilla tarkoitan n. kolmen viikon välein tapahtuvaa värjäystä. Raidoitus on asia erikseen, koska väri ei osu päänahkaan ja näin ollen imeydy.

 

Yst.terv. Entinen parturi-kampaaja ja hiusalan tuotteita/kosmetiikkaa paljon tutkinut.

Edited by Sartsuli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sartsuli, tuhannet kiitokset viestistäsi  :lipsrsealed: . Se antoi mulle toivoa tähän synkkyyteen. Mulla on tapana ylireagoida yleensäkin kaikkiin epämukaviin asioihin ja paisutella niitä päässäni niin, että ne muuttuvat ylitsepääsemättömiksi. Toki nyt ymmärrän, etteivät hiusvärit vaarattomia ole, mutta on siis toivoa, etten tappanut tällä yhdellä käsittelyllä tuota alkiota tai että sille ei välttämättä kasva kahta päätä juuri tämän takia. 

 

Olin viimeksi raskaana 2,5 vuotta sitten, silloin edellinen km siis. Silloin ei ainakaan neuvolassa täällä vielä puhuttu mitään noiden kemikaalien vaarallisuudesta. Siis tässä mittakaavassa, mitä nyt netistä saa näemmä lukea. Sanottiin vaan, että hiusten värjäys ok. Ei mitään ensimmäisen kolmanneksen rajoituksia ym.

Tästä raskaudesta en ole vielä käynyt neuvolassa, joten siitäkin varmaan johtuu, etten ole osannut ihan kaikkea pelätä. Omaa kemikalien käyttö en siis ole vielä rajoittanut, mutta nyt kesälomalla olen kyllä laiskotellut ja ollut meikkaamatta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Ennen ei edes tiedetty kaikesta noista kemikaaleista. Äitini on kampaaja, ja se muistaa joka kerta kertoa, että tieti permanentin jälkeen, tuleeko tyttö vai poika :D Mä en ekassa raskaudessa edes tiennyt, etteikö saisi värjätä/ vaalentaa ja ihan normi elämää tähänkin asti eleillyt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kovasti Sinullekin tiku! Vielä pulssi hakkaa varmaan kahta sataa ja tärisyttää, mutta jospa saisin itseni nyt rauhoittumaan. Ihme paniikki, ei koskaan aiemmin tullut tällaista.

 

Toivottavasti ensi yönä saan nukutuksi, syötyä jo onneksi sain.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä netissä olevilla palstoilla niiden kemikaalienkin vaarallisuutta paisutellaan. Herran tähden, jos niitä Suomessa saa ihmisen päähän laittaa ja jopa teratologisen tietopalvelun mukaan ovat muutaman kerran raskauden käytettynä ok, niin silloin ne ovat ok, eivätkä aiheuta haittaa. He ovat kuitenkin erikoistuneet sikiön kehitykseen ja siihen liittyviin asioihin, joten heillä on kuitenkin aika laaja tieto-taito tähän asiaan liittyen. Taatusti ottavat sielläkin varman päälle antamiensa neuvojen kanssa, joten huoli pois nyt, et kyllä saanut tuolla haittaa aiheutettua. :lipsrsealed:

Eihän nyt voi sanoa, että ne hiusvärit mikään terveystuote olisi, mutta tuskinpa niillä nyt kerran alkuvaiheessa raskautta käytettynä sikiön kehityshäiriötä tai kuolemaakaan saa aikaiseksi.

 

Edit. Ei edelleenkään ole olemassa värjäykselle mitään "ensimmäisen kolmanneksen rajoitusta" neuvolan tai kenenkään muunkaan virallisen tahon puolesta. 

Edited by Sartsuli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en värjää hiuksiani raskauden aikana, mutta eipä niitä ole tullut vuosiin värjättyä muutenkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen värjännyt hiuksiani aina, ihan nuoresta teinistä asti. Viime vuosina olen alkanut entistä enemmän kiinnostua terveydestä ja hyvinvoinnista ja osana sitä myös näistä kemikaalikuormista ja muunkinlaisesta ekoilusta. Hiusten värjäämisestä luopuminen on vaan ollut niiiin korkean kynnyksen takana. Takaraivoon on jotenkin syöpynyt usko siitä, että oma hiusväri on ihan hirveä, kuravellin ja maantien harmaa. Raskauden aikana en aio hiuksiani värjätä, tässä on nyt tilaisuuteni päästä eroon tuosta tavasta. Jos tukka sitten vielä näyttää kuravelliltä, kun omaa väriä on enemmän kuin sentti, voin harkita asiaa uudelleen. Kunhan vauva on saatu maailmaan ensin :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihan normaalisti värjään raskausaikana. Tähän mennessä (25+3) värjännyt kaksi kertaa. Nyt alkais olla taas aika.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä olen myös ollut hiustenvärjäyskierteessä jo viitisentoista vuotta. Kerran aiemmin aikuisiällä sain kasvatettua oman värin takaisin, mutta kyllästyin nopeasti, ja jatkoin taas värjäämistä. Olen nyt ajatellut hyödyntää tämän raskausajan, ja yrittää taas kasvatella omaa väriä takaisin. Juurikasvu on jo nyt 16. viikolla ihan järkyttävä, mutta toisaalta, en käy juuri muualla kuin töissä ja salilla, joten haitanneeko tuo. Syksymmällä, kun on luvassa yhdet isohkot juhlat, ajattelin laittaa juurikasvuun jonkun sävytteen, joka sitten lähtee pesujen mukana pois. Jos hiukset kasvavat koko raskausajan yhtä nopeasti, kuin alkuraskaudessa, voin ehkä ennen synnytystä jo leikata kaikki värjätyt latvat pois niin, että jäljelle jää vain lyhyehkö tukka omalla värillä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka tutkimukset ja erityisesti lähipiiri on antanut ymmärtää, ettei hiustenvärjyyllä ole vaikutusta sikiöön (ainakaan pelottavan paljoa), niin olen jättänyt värjäyksen ja juurikasvu on karse ... Mutta aion nyt jättää ehkä muutenkin hiusten värjäyksen joksikin aikaa, ellen sitten vetäise suurin piirtein omaa väriä muistuttavalla värillä nuo punaisen värin haamut pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä sentään päästiin yli pahimman paniikin Sartsulin ja tikun kommenttien ansiosta. Tänään kuitenkin viimeksi asia mielessä kävi ja kirosin tyhmyyttäni... No, nyt kun myrkytin itseni oikein tukevasti kerralla, niin eipä tule tarvetta värjätä toista kertaa raskausaikana. Nyt tyvikasvu ei erotu latvoista nimittäin... Vastapainoksi olen ollut jo viikkokausia meikkaamatta, kun olen ollut kotosalla sairaslomilla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen värjännyt hiuksiani teini-iästä asti, kun aloin värjäämään hiuksiani tummiksi, itse olen siis luonnostani vaalea. Värjäämässä piti käydä viiden-kuuden viikon välein juurikasvun takia. Nyt ennen raskautta alettiin juuri sopivasti kampaajani kanssa vaalentamaan hiuksiani ja nyt mun hiukset alkaa olla oman väriset. Raskausaikana olen siis ottanut vain raitoja kaksi kertaa, nehän ei imeydy verenkiertoon ja oon kyllä tyytyväinen nyt tähän väriin. Onhan noi hiusvärit aikamoista myrkkyä kuitenkin, eli ihan tyytyväinen olen, kun on jäänyt se ainainen värjääminen. Ja tietysti ajattelin kyllä myös vauvaa, että en voisi raskaana ollessa niin usein värjätä, mitä aiemmin tuli värjättyä. Lisäksi säästyy paljon rahaa ja huomaa hyvin, että oma päänahka on voinut nyt myös paljon paremmin. Eli tummaksi tuskin enää palaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiusvärien kanssa kannattaa tutustua aineeseen nimeltä PPD, jos se ei ole vielä tuttu. Kyseessä on kemikaali, jota on hiusvärissä sitä enemmän, mitä tummempi sävy on. Se on voimakkaasti allergisoivaa tavaraa ja herkistää enemmän joka käytöllä. Ei siis voi laskea sen varaan, ettei ennenkään ole tullut reaktiota.

 

Itse pitäydyn nykyisin niin raskausaikana kuin muutenkin suoraväreissä. Ne eivät sisällä PPD:tä ja ovat muutenkin vähemmän myrkkyä. Värjäsin pitkään punaiseksi kestoväreillä ihan ongelmitta, mutta sitten löysin tietoa PPD:stä ja päätin jäädä pysyväksi suoravärien käyttäjäksi. Olin siis jo jonkin aikaa kokeillut niitä. Suoravärit vaatii alle värinpoiston, joka toki on aika vahvaa tavaraa, mutta käsittääkseni vahingoittaa lähinnä hiusta eikä ole muuten vaarallista. Ainakaan värinpoisto ei allergisoi. Suoravärit ei montaa viikkoa pysy, mutta niitä voi sutia päähän huolettomammin lyhemmällä välillä ja hiuksillekin ainakin minun käyttämäni värit ovat itse asiassa hoitavia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now