Sign in to follow this  
Followers 0
Guest HelmiQ

Useampi raskaus, raskauksien yhtäläisyydet ja erot

44 posts in this topic

mä oon sitä mieltä, et jo 1.5v seuraavaan raskauteen tekee raskauden raskaammaksi. Itse siis olen todennu,et eka raskaus 25v oli tosi tosi iisi,oli vähän selkävaivaa mut silti. Tokassa 27v selkävaivat alko aiemmin, ja sit toki pieni esikoinen vaikutti arjen jaksamiseen. Etenkin loppuraskaus oli ajoittain aikamoista ähinää ja voivottelua. Nyt kolmannessa raskaudessa 29vuotiaana on alusta asti ollu ns.uusiakin raskausvaivoja/oireita,joita ei ollu aiemmissa. Nyt ollaan suht aikasessa vaiheessa raskautta,mut pian varmasti alkaa ne tutut selkärenkat. Ja uskon et loppuraskaus on jälleen ähinää ja pihinää potenssiin kaksi,kun nyt on kotona kaksi pientä lasta hoidettavana :). Ps. Sukupuoli oli aiemmissa sama,poika. Tästä ei tietoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mullakin on raskausvaivat (lähinnä yleinen väsymys sekä kropan väsymysoireet eli lantion seudun jomottelut ja nilkkojen turvottelut) lisääntyneet raskauksien myötä, mutta yleisesti ihan samaa kaavaa ovat raskaudet noudattaneet. Pahoinvointi on ollut kaikissa samoilla viikoilla, eikä oksentelua ole ollut, närästystä on ollut kaikissa jossainmäärin, iho on ollut aina samassa kuosissa eikä mitään karvankasvuongelmia ole ollut, sykkeet näyttävät olevan samaa tasoa eikä mahan muoto eroa raskauksien välillä. Seksiäkin harrastettiin nyt ihan samoina päivinä ovikseen suhteutettuna kuin edellisessä raskaudessa (molemmissa käytin fertility friendiä, ja ne on merkattuna, kun hoidoilla kaksi viimeistä on alkunsa saanut). Kaksi ekaa oli poikia, ja tää kolmas olisi ilmeisimmin tyttö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolmas raskaus menossa ja toinen kolmannes. Ensikoinen oli tyttö (07), keskimmäinen poika (09) ja tämä kolmaskin on poika. Jokainen raskaus on noudattunut lähes samaa kaavaa myös tämä kolmas, ainakin tähän asti. Eroja tyttö/poika raskauksissa ei ole ollut.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen raskaus menossa. Esikoinen on poika, ja tästä on vähän epämääräinen poikaveikkaus.

 

Esikoisesta ei juuri oksettanut - tästä oksensin alkuraskauden.

Esikoisen odotuksessa oli verenvuotoja - tässä ei.

Esikoisesta tuli linea negra - tässä ei näy ainakaan vielä nyt rv 34+0

Esikoisesta navasta tuli pikku nykerö - tässä on napalippa

Esikoisesta supisteli jo tässä vaiheessa kun käveli - nyt ei mitään

Nyt on hiivatulehduksia, kun edes ajattelen seksiä - esikoista odottessa vain yksi

 

on todella erilainen raskaus oireittensa suhteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En usko enää edes iän tuomaan vaikutukseen raskauden kulussa ja jaksamisessa... :) Kolmas lapsi tulossa loppusuoralla rv 38 ja raskaus menny niin helposti! Vieläkin pitkiä (1-1,5h) reippaita lenkkejä tehden jne... Eli ei ainakaan minun kohdalla nuo 5 vuotta ole vaivoja lisänny, vaikka ikää jo yli 30.

 

Eka lapsi tyttö.Painoa kertyi n.21 kg ja vaati pitkän sulattelun takaisin omaan painoon. :) Syntyi rv 41+3.3050g 51cm.Synnytyksen kestoksi merkitty jotai 12tuntia.Muistoihin jääny iltapahoinvointi ja supisteluja jonkuverran aina liikkeellä ollessa+ loppuraskaudesta tukala olo. Synnytys helppo siihen mitä olin odottanut tai mitä olin kuvitellut.

 

Toinen lapsi poika. Painoa tuli n.9-10kg ja lähti parissa kuukaudessa.Syntyi rv41+3. 3950g 52cmSynnytyksen kesto n.puolet eli n.6h. Helppo raskaus ja synnytys. Synnytyksestä ei kuitenkaan jäänyt helpompi kuva kuin ekasta, johtuen varmaan vauvan isosta koosta ja päänympäryskin 2cm isompi kuin ekassa.

 

Kolmannen lapsen sukupuolesta ei tietoa.Lineanegra uupuu tai on iiihan haalea, kun on edellisistä näkynyt hyvin selvästi. Painoa tullu n.6kg Olo ollut puolenvälin jälkeen tosi energinen ja postitiivinen.Jotenkli seesteisempikin ehkä kuin muissa raskauksissa. Nyt odotellaan mennäänkö kuinka paljon yli lasketun!! :)

 

Nyt tunnustelemalla annettu arvio, että paino jää lähelle kolmea kiloa. Vatsa eteenpäin ja siroksi sanottu niinku edellisestä, kun taas ekasta vatsa oli valtava ja jokasuuntaan! ;) Eli painon kertyminen ja vatsan muoto samaa rataa kuin pojasta ja vauvan painoarvio ja oma tunne viittais tyttöön, joten jännityksellä odotellaan... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viikkojahan tässä toisessa on jo hurjat 4+1, joten kokemusta ei vielä kamalasti ole. :D Mutta tuun sitten päivittämään lisää kun on. :)

 

Mutta jo tässä vaiheessa alkuraskaus on ihan samanlainen, kamala nälkä, päätä särkee, menkkajomotusta, pissattaa, janottaa. Ei muuta. :) Toivottavasti en ihan hirveesti maalaile piruja seinille kun sanon että ah, olispa tämä yhtä helppo kuin ensimmäinenkin raskaus! 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla kaksi ihan täysin samanlaista raskautta, synnytykset h 40+6 ja 40+4, väliä 3,5 vuotta. Synnytyksetkin käynnistyivät samalla tavalla, esikoisesta päädyttiin imukuppiin ja hässäkkään sydänäänten laskun takia ja kuopus syntyi rauhallisesti jakkaralta, toipuminen taas samalla kaavalla. Poikia molemmat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei vaan, täällä kyselen kun huolestuttaa.. Nyt toinen raskaus ihan alussa, huomenna alkaa 6.viikko. Muistan edellisestä, että oksetti tosi paljon jne ja tässäkin kaikenlaisia oireita oli, mutta nyt pari päivää oireet on olleet ihan minimissä. Ar-ultra vasta 22.1. ja uskoisin, että sinne mennessä olen jo menehtynyt huoleen :( Voiko oireiden hiipuminen tässä raskaudessa olla vain normaalia vaihtelua? Tein tänään päivällä Clinicin testin ja heti tuli kyllä plussaviiva näkyviin, mutta kuivui päivän mittaan onnettomaksi kapeaksi tikuksi.. (Joo, säästän testit ja tiirailen niitä vielä päivienkin päästä, pinttynyt tapa). Mielipiteitä, pliiis!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksi hyvin samanlaista raskautta takana, kaksi poikaa on syntynyt. Nyt odotan kolmatta rv 16 ja tämä raskaus on eronnut paljon edellisistä: pahoinvointi ja väsymys on vähintään kaksinkertaista, närästystä on mistä en ole koskaan aiemmin kärsinyt, sykkeet vauvalla ovat olleet korkeammat kuin kahdella ensimmäisellä. Mielenkiintoista nähdä kumpi on nyt tulossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tyttöä odottaessa rasvan käry ja ruoan tuoksu kokatessa ja kaupassa käydessä oli aivan tuskaa. Pahoinvointi oli voimakasta. Vauvamasu oli leveä ja iso ja näkyi myös takaapäin. Himoitsin kamalasti kaikkea makeaa ja esim. persikkarahkaa.  Poikaa odottaessa himoitsin kaikkea äijäruokaa, kuten kebabia ja hamppareita, mutta myös makea maistui :P . Pahoinvointi oli vielä kamalampaa kuin tyttöä odottaessa. Hiukset ja iho voivat hurjan hyvin ja vauvamasu oli pallomainen ja edessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toinen poika tulossa ja vauvat kasvoivat samankokoisina. Itsella mahan muoto sama. Kummassakaan raskaudessa ei ongelmia virtsan radin, verenpaineen yms. kanssa. Pahoinvoinnista karsin molemmissa raskauksista rv 6-12. Ensimmainen raskaus vaivaton ja liikuin hyvin loppumetreille asti. Tassa toisessa raskaudesa on mielialat heitelleet huomattavasti enemman, liitoskivut alkoivat rv26 ja en ole viikkokausiin pystynyt edes kayda kavelylla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ensimmäinen raskaus. (Tyttö)

 

Oireet:

-Voimakas väsymys

-Huonovointisuus

-Närästys

-Happaman himo. Söin paljon sitrus hedelmiä. Suolanen ällötti.

-Hehkuin (näytin kauniilta)

-Rinnat kipeät ja turvonneet

-Kroppa muutenkin turvoksissa

-Masu leveä

-ei linea negraa

 

Kuinka kävi: Istukassa tukoksia, alkava raskaus myrkytys. Sikiön kasvun hidastuma ja lopulta pysähdys. Lopuksi meni siihen ettei istukasta virrannut enään lainkaan muuta kuin happea....eli Hätäsectio. Vauva oli syntyessään kooltaan 4viikkoa jäljessä. s.rv34+3

 

 

 

Toinen raskaus. (poika)

 

Oireet:

-Ei oikeastaan oireita.

-Tissit oli löllykät tyhjät pussit, jopa synnytyksen jälkeen vaikka imetin.

-Pysyin pienessä koossa kokoajan (paitsi loppumetreillä turvotusta tuli jääätävästi)

-masu oli pieni pallo edessä

-Suolasen himo. Sipsejä, sipsejä.

-Finnejä oli paljon, kasvoissa.. selässä. Näytin kamalalta.

-Linea negra napaan asti.

 

kuinka kävi. Raskaus myrkytys. Sikiö viikkoihin nähden liian pieni. Synnytys käynistettiin. Poika syntyi rv 36+6

 

 

 

Kolmas raskaus. (Tyttö)

 

Lähes suora kopio esikoisesta..

 

Oireet:

-Voimakas väsymys

-Huonovointisuus

-Närästys

-Happaman himo. Söin paljon sitrus hedelmiä. Suolanen ällötti.

-Hehkuin (näytin kauniilta)

-Rinnat kipeät ja turvonneet

-Masu leveä

 

Kuinka kävi: Istukkaan tuli muutamassa päivässä niin paha tukos että tyttö menehtyi. Rv 17+. Myös napanuora oli ylikiertynyt. Käynnistettiin. Syntyessään viikoihin nähden pidempi mutta kevyempi.

 

 

Nyt neljäs raskaus menossa, alku oireet viittasi vahvasti tyttöön. Nykyään jo selvät poika oireet. Vertaan siis edellisiin raskauksiin. Kromosomeista selvisi tulokkaan olevan poika <3

Edited by Gabriel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen vasta ihan alussa tämän toisen kanssa, mutta tässä raskaudessa pahoinvointi on alkanut selvästi aiemmin, ei ole yhtä kovaa himoa hedelmiä ja vihanneksia kohtaan kuin esikoista odottaessa. Itse asiassa tekee mieli enemmän jotakin suolaista, ja roskaruokaa (joka ei normaalisti niin usein mulle maistu), mutta yritän olla antamatta periksi mieliteoille :D Rintojen arkuus on hyvin vähäistä (ja alkanut vasta muutama päivä sitten), kun esikoisesta se oli alussa pahin ja ensimmäinen oire.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Raskauksien välillä eroa 5,5 vuotta. Ekassa olin 21v ja tokassa 27v. Molemmat ovat poikia.

 

Raskaustesti:

Ekassa tuli aikaisin todella tumma viiva testiin. Raskautuminen onnistui 2. yrityskierrosta.

Tokassa tuli menkkojen ollessa myöhässä todella tumma viiva testiin. Raskautuminen onnistui 4. yrityskierrosta.

 

Pahoinvointi:

Ekassa lievää, pari hassua oksennusta, n rvko 8-14.

Tokassa jatkuvaa oksentelua, voimakasta pahoinvointia, n. rvko 7-20, edelleen pahoinvointia loppuraskaudessakin ja oksentelu on vaihtunut onneksi vain yökkimiseksi.

 

Huimaus ja verenpaine:

Ekassa voimakas huimaus n. rvko 12-22. Verenpaine kovin matala.

Tokassa voimakas huimaus ja pyörtyily n. rvko 12-22. Edelleen huimailee lähes päivittäin, mutta pysyn pystyssä enkä pyörry oitis. Verenpaine kovin matala.

 

Paino:

Ekat kilot alkoivat kertyä vasta rvko 20. Tuli yhteensä 13,5 kiloa.

Lähtöpaino sama ekassa ja tokassa. Tokassa alkoi heti kilot kertyä oksentelusta huolimatta. Rvko 29 mennessä tullut 12 kiloa.

 

Linea negra:

Ekassa tuli selvä linea negra yli navan. En muista millä viikoilla.

Tokassa ei linea negraa näy. Tuskinpa tulee.

 

Liikkeet:

Eka oli todella kova liikkumaan mahassa, jatkuva möyrintä, potkiminen ja kaivaminen. Viihtyi oikeassa kyljessä. Koitti tulla väkivalloin kyljistä ulos.

Toka on myös todella kova liikkumaan. Tekee aivan samoja asioita kuin isoveljensä. Viihtyy oikeassa kyljessä ja kaiketi luulee syntyvänsä myös tosta kyljestä ulos.

 

Mahan koko ja muoto:

Ekassa iso maha alusta asti. Poikamaha tökötti edessä, takaa ei näkynyt mahaa. Jatkuvasti sf-mitta ylärajan yläpuolella.

Tokassa iso maha alusta asti. Poikamaha ja sf-mtta ylärajan yläpuolella.

 

Rinnat:

Ekassa eivät kasvaneet lainkaan. Olivat herkät välillä. Maitoa tuli jo raskausaikana.

Tokassa kasvoivat ja olivat hyvin herkät rvko 5-20. Maitoa tulee jo raskausaikana.

 

Mieliteot:

Ekassa teki koko ajan mieli makeaa ja suklaata. Join paljon kaakaota. Söin kebabia paljon. Himoitsin multaisia raakoja perunoita.

Tokassa kaikki makea ja karkki ja suklaa ällötti valtavasti rvko 4-25, ajatuskin sai oksentamaan. Samoin tee, jota normaalisti juon paljon, oksetti. Teki mieli vain kaikkea suolaista oksentelun vuoksi. Liha on tosi hyvää. Peruskotiruoka on tosi hyvää. Himoitsen raakaa sipulia ja limen/sitruunan hajua.

 

Vaivat:

Ekassa vaivasi hieman selkäkivut. Ei närästystä, ei suonenvetoja, ei liitoskipuja. Väsymys oli kova, mutta sain nukkua ja rentoutua paljon. Supistuksia oli paljon rvko 30 lähtien.

Tokassa vaivaa suonenvedot, selkäkivut ja liitoskivut. Ei närästytstä. Väsymys on todella kova, työssäkäynti vaikeuttaa väsymyksen kukistamista. Supistuksia paljon rvko 28 lähtien.

Edited by Snazu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yritin pikaisesti vilkuilla että löytyiskö tällaista keskustelua mistään ja mun silmiin ei osunut. Jos kuitenkin jossain on vastaava aihe, voi vihjaista asiasta.

 

Eli te kaikki, joilla on useampi raskaus takana takana tai meneillään..

Menivätkö raskaudet samaa kaavaa? Oliko oireet samanlaisia? Tuliko erilaisia oireita? Millaisia oireita tuli tytöstä? Millaisia pojasta?

Kaikenlaiset kokemukset kehiin. Olis kiva lueskella.. :)

 

Esikoinen tyttö, toisesta veikattu poikaa. Lapsille ikäeroa n. 1 v 7kk.

 

Esikoinen: oksentelua n. 10 viikkoa (10.-20.), n. kerran päivässä.

Toinen: oksentelu alkoi paljon aikaisemmin (5+), loppui välillä, alkoi uudelleen, itse toimintaa oli useita kertoja päivässä. Kesto hieman pidempään kuin esikoisesta.

 

Esikoinen: kipuja lähinnä nivusalueella.

Toinen: järkyttävät liitoskivut häpyluualueella, ei ole hyvä istua/maata/kävellä, mitään. Alkoi n. 23. viikolla.

 

Väsymys molemmissa yhtäläinen, linea negraa ei kummassakaan. Siinä kokemukset tähän mennessä (26+5).

Edited by Jenny-Maria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä vähän listaa, täyttelen loput kohdat, kun tokakin raskaus on saatu loppuun ;)

 

- Ekassa valtava pahoinvointi 24/7, tokassa lievempi ja loppui kokonaan noin rv 20. Pahoinvointi alkoi toisessa raskaudessa pari viikko aiemmin kuin ekassa, jossa se alkoi viikolla 7.

- Molemmissa raskauksissa rintojen arkuus oli alussa todella kovaa ja siitä arvasinkin toisessa raskaudessa, että raskaana ollaan.

- Kummassakaan raskaudessa ei juuri mielialanvaihteluita, paitsi ehkä ihan alussa olin tavallista herkempänä.

- Ekassa en saattanut syödä suklaata, tokassa himoitsin kovasti. Samoin ekassa en saattanut juoda teetä, vaan opin ensimmäistä kertaa elämässäni kahvin juojaksi. Toisessa en saata juoda kahvia ja olen palannut taas pitkästä aikaa teehen :D (Pitää tehdä parillinen määrä lapsia, niin jos mulle sitten jäisi se teevaihe loppuelämäksi päälle ;) )

- Vatsan muoto suurin piirtein sama kummassakin

- Ekassa Linea Negra tuli selkeästi näkymään ja tässä tokassa ei ole ainakaan vielä (rv 22) tullut.

- Ensimmäisessä raskaudessa ei ollut energista keskiraskautta, toisessa oli.

- Ekassa tuli raskausarpia aivan raskauden lopussa, mutta vain reisiin. Tokassa ei ole vielä arpia näkynyt.

- Ekassa raskaudessa painoa kertyi yhteensä 13 kg. Toisessa paino on noussut hieman hitaammin, mutta nähtäväksi jää, mikä on lopullinen määrä.

- Molemmissa raskauksissa on närästänyt. Tokassa närästys alkoi aiemmin kuin ensimmäisessä, jossa piti loppuraskaudesta syödä Nexiumia, kun Rennie ei enää auttanut. Varmaan samaan mennään tässäkin.

- Molemmissa raskauksissa hemoglobiini on laskenut alas ja rautalisää on tarvittu alusta saakka.

- Toisessa raskaudessa kivuttomat harjoitussupparit alkoivat jo viikolla 9, mutta nyt ovat loppuneet, kun eletään viikkoa 22. Ekassa raskaudessa alkoivat viikolla 17 ja jatkuivat koko raskauden ajan, mutta paikkoja eivät avanneet.

- Toisessa raskaudessa uutena raskausvaivana alaselän ajottainen kipu.

- Tokassa raskaudessa iho on ollut erityisen hyvässä kunnossa. Molemmissa raskauksissa hiukset voivat hyvin.

- Tokassa raskaudessa tuli janotusjaksoja, jolloin janottaa koko ajan, vaikka joisi vettä kuinka. Ekassakin janotti, mutta ei näin usein tai voimakkaasti.

- Ekassa raskaudessa loppuraskaudesta oli koko ajan hirveä nälkä. Vielä ei ole tokassa tällaista ollut, vaan olen päinvastoin ollut hyvin pienisyöntisenä.

- Ekassa raskaudessa odotin tyttöä, toisessa poikaa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu..itseasiassa oli aika hauska huomata, että olin ihan varma pojasta. Esim sanotaan että tytön syke on nopeampi kuin pojan, mutta kyllä meillä oli taas ihan yhtä nopeat. Neuvolan täti sanoi, että kyllä on ihan tytön syke. Sanoin heti että eipäs ole kun poika, koska syke kuulostaa ihan erilaiselle. Oli jotenkin juomattavasti "hakkaavampi" kuin tytöiltä on ollut..

 

Tämä oli mielenkiintoinen kommentti. :) Meillä esikoinen oli tyttö ja toinen poika, ja sykkeet on olleet kummallakin suurin piirtein samat. Mutta kun sanoit tuosta, että syke oli pojasta hakkaavampi, niin olen itsekin kiinnittänyt tuohon neuvolassa huomiota. Olen vaan ajatellut, että jospa se laite on esim. isommalla kuin viimeksi, mutta ehkä se onkin tuosta sukupuolesta kiinni. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0