Sign in to follow this  
Followers 0
jet

Ravintolassa syöminen...

60 posts in this topic

Kuopus syö yhä ravintoloissa (niinkuin on tehnyt jo pitkään) salaattipöydän lisäksi sitten mun ja miehen lautasilta mitä sattuu haluamaan, esikoinen saa harvakseltaan jo oman annoksen. Yleensä käydään tosin kebsulla tai kinukissa ja kiinalaisessa ainakin on kiva, kun nuo saavat buffapöydän ihan minimaaliseen hintaan, jos tarvii maksaa ollenkaan - ja syövät kyllä paljon! Riippuu tosiaan paljon ravintolasta, mitä noille otetaan, koska sitten taas itseäni ei kauheasti innosta rossossa ja martinassa ne lastenlistan "ruuat" - mieluummin sitten vain antaa noiden syödä sen salaattipöydän ja meiltä vähän lisuketta. Lihapullia ja muita kun voi syödä kotonakin.. tai no, tietty harvassa on ne ravintolaruuat, mitä nyt kotona ei voisi tehdä, mutta mua ei kiinnosta maksaa törkyhintaa kolmesta lihapullasta ja viidestä ranskalaisesta tai kauhallisesta muusia. Suositaankin tuosta syystä paljon sellaisia paikkoja, joissa on seisova pöytä tarjolla.

Edited by Kerppa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noin 1 vuotiaasta asti on tilattu oma lasten annos ravintolassa. Kun oli juuri täyttänyt yksi ja oltiin ravintolassa syömässä ja hänelle oma soseruoka mukana, ei malttanut syödä omasta juuri ollenkaan vaan pyysi aikuisten lautasilta makupaloja. Tämän jälkeen ollaan tilattu oma lasten annos, jota parin kerran kokemuksella on syönyt vaihtelevasti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yks parhaista ravintoloista on ollu RASX-pizzapuffet. Salaattiolydästä löyty hyvin 1vuotiaalle naposteltavaa ja leipää siksi aikaa, kun iskä ja äiti veti napansa täyteen pitsaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika sai reilu viikko sitten ensimmäisen kerran oman annoksen ravintolassa, tarkemmin sanottuna Rosson Velhon Vartaan, hän söi siitä kurkut ja melonin :D No sanottakoon, ettei ne nakit ja lihapullat mitään suuria makuelämyksiä olleetkaan. Mutta ehkä annetaan edelleen ravintoloissa lapselle omia purkkiruokiaan jonkun aikaa, saa sitten maistella meidän lautasilta jos haluaa.

 

^toi on muuten hyvä idea, meidän poika veti melonia ihan innoissaan ja tuli kauhea itku, kun äiti ja isi sai syötyä ja piti lähteä ja lopettaa melonin syöminen :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joskus saa oman annoksen, toisinaan taas osansa meidän annoksista. Ihan eka ikioma annos taisi olla tammikuussa, eli ikää oli jotain 1v7kk. Buffetit on tosiaan käteviä ja meillä niitä onkin harrastettu just siksi, kun lapsi on saanut syödä vaikka hedelmiä salaattipöydästä kun vanhemmat on mässänneet muutakin. Viimeksi buffetraflassa neiti osai oman lautasen (ja sitä edelliselläkin), johon sai niitä hedelmiä, vähän kermaperunaa ja lihapullaa pienittynä. Hyvin maistui. :)

 

Ollaan ehkä menossa kesälomareissulle, joten pitänee tilata silloin ipanalle omat eväät ravintolassa. Lohi ei vielä uppoa, mutta näkyy olevan ainoa kala mitä lapsille on tarjolla. Ahven tai kuha menisi mennen tullen, ainakin hoidossa on uponnut tosi hienosti. Hampurilaisia tyttö ei syö, mielummin ranskalaisia ja nugetteja (kuoret pois ja lihat suuhun), mutta niitä haluaisin vältellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vuoden ikäisenä saivat meidän annoksista jotain soveltuvaa. Puolitoistavuotiaasta lähtien on tilattu omat, tyypillisesti jotain lastenlistalta. Nyt pitää varmaan harkita aikuisten annosten käyttöä, kun lastenlista on kaikkialla tosi suppea. Kaksi lastenannosta on mennyt hyvin, joten voi vissii tilata yhden aikuisten annoksen ja puolittaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me tilattiin 1v 4kk ikäiselle ensimmäistä kertaa oma annos, alkupalalistalta lohikeittoa ja hyvin upposi. Jatkossa varmaan tilataan omia annoksia jos on jotain soveltuvaa, muuten annetaan maistiaisia omista annoksista. Poika on aika ennakkoluuloton syöjä ja käydään kuitenkin suht säännöllisesti ravintoloissa, niin ihan kiva jos oppii niitä annoksia syömään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.5 v syö yliopistoruokalassa (kätevä lounaspaikka itselle ja lapselle) reippaasti esim. kalaleikettä, kasvispihvejä, falafel-pyöryköitä, salaatteja, kasvispastaa...kun on sillä tuulella. Välillä kieltäytyy sitten ihan kaikesta. En hirveän usein halua lasten kanssa "oikeaan" ravintolaan, koska tyttö ei jaksa istua kovin kauan pöydässä enkä jaksa sitä säätämistä mikä siitä seuraa. Esikoisen kanssa tietty käydään ja hän syö lähes kaikkea mielellään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Musta välillä tuntuu, että 2v syö paljon paremmin ravintolassa kuin kotona. Koitetaan tilata ennakkoluulottomasti lastan listalta, mutta toki harmittaa jos jää syömättä erikoisen maun tai koostumuksen takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0