pipa

Ensikohtaaminen vauvasi kanssa

205 posts in this topic

Kun viikko sitten pieni tyttömme putkahti maailmaan, niin kliseisesti sanottuna kaikki kivut loppuivat, kuin seinään kun vauva tuli ulos! Mun miestä itketti ja pusuteltiin siinä ja mua nauratti, että vauva syntyi minuutin ennen vuorokauden vaihtumista. Oli niin ihmeellistä, kun pieni avasi silmänsä ja itki ja kun hänet nostettiin mun rinnan päälle ja juttelin niin hän tunnisti mun ääneni ja rauhoittui heti.  :lipsrsealed: Jotenkin niin ihmeellistä, kun vauva oli ihan "vieras" vielä meille, mutta hän selkeästi tunnisti meidän vanhempien äänet heti. Olin heti tosi onnellinen ja voin hyvin, koska synnytys oli aivan ihana kokemus ja kaikki meni niin hyvin. Muistaakseni synnytyksen jälkeen kysyinkin kätilöltä kun hän siellä jalkojen välissä hääräsi, että "siis oliko se synnytys tässä?"  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoisesta tuli itku helpotuksesta, kun tyyppi saatiin ulos. Muistan jännityksellä odottaneeni ekaa parkaisua, sydänäänten kanssa kun oli ollut ongelmia synnytyksen loppuvaiheessa. Vauvasta en aluksi ollut edes kovin kiinnostunut. Olin vain niin väsynyt ja helpottunut kun kaikki oli ohi ja tyyppi hengissä. Kyllä se äidinrakkauskin pikku hiljaa syttyi.

 

Toisen synnytys oli vielä tuskaisempi taistelu kuin esikoisen. Kun näin tytön niin ajattelin vain, että hän on iso! Eikä näytä vastasyntyneeltä ollenkaan. Rinnalle päästyä imu lähti heti käyntiin ja olin onnellinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taisin ekana huokaista jotain "Se tuli ulos" :D Kun poika nostettiin rinnalle, aloin hokea "Voi pieni rakas" tai jotain sinne päin. Ponnistusvaiheen pitkästä kestosta huolimatta olin aivan voimissani ja ensihetki on jäänyt ihanasti muistiin :lipsrsealed: Kaikessa lähmäisyydessään kaunein lapsi ikinä mun silmissä :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itku tuli heti, ja samalla hoin jotain "äitin rakas" "äitin pieni poika". Olin onnesta sekaisin ja äidinrakkaus leimahti hetkessä (tai se oli jo ollut tietysti koko raskauden ajan) :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun ensimmäiset sanat tytön syntymän jälkeen taisivat olla "mä synnytin just isoäitini". Vauva toden totta näytti hiusten väriä myöten aivan edesmenneeltä äidinäidiltäni, ja kieltämättä yhdennäköisyyttä on edelleen havaittavissa, kun lapsi on pian 2-vuotias. 

Noin ylipäätään kaikki kävi niin nopsaan, etten paljon ehtinyt ihmetellä. Supistukset alkoivat varmaan viiden aikaan illalla, päätellen siitä, että muistan katsoneeni Emmerdalen siinä vielä jotenkin älyissäni :rolleyes: Sairaalaan kirjauduttiin lopulta vaille yksi yöllä (no piru kun käskivät olemaan kotona niin kauan kuin vaan pystyn, kun ekakertalaisella menee pitkään...) ja tarkastuksessa totesivat että kas, sinähän olet jo 5cm auki, oletpas hyvin pärjännyt ilman kivunlievitystä. Vauva syntyi heti viiden jälkeen aamulla, ponnistusvaihe kesti kaikki kolme minuuttia. Miehen mukaan näytin täydellisen hölmistyneeltä, kun ko. vaihe meni niin sukkelaan ohi (imukuppiohjauksella tosin), että taisin siinä jotain sopertaa tyyliin joko se nyt syntyi :D Muistan vaan ponnistaneeni ohimosuonet pullollaan kun käskivät, eikä siinä kovin montaa kertaa sitten ponnistamaan ehtinytkään. 

Vauvaa piti ensin hieman virvoitella, olisivatko imeneet vähän keuhkojakin. Onneksi virkoaminen tapahtui kuitenkin sukkelaan, ja sain vauvan paidan alle. Oli se vaan niin ihmeellinen, katseli niin tarkasti ympärilleen. Tissiä piti lopulta vähän ohjata suuhun, ja siinä se sitten lupsutteli pitkään ja hartaasti. Isän paidan alle pääsi myös mönkimään, kun koitin itse käydä vähän pesulla. Hirmuinen suojelunhalu syttyi heti ensimetreiltä, ja vaikka vauva joutui pariksi päiväksi vastasyntyneiden osastolle, niin kaiken muun ajan köllötteli sitten kainalossani, kun en raaskinut siihen vauvakoppaan toista laittaa. Oli niin paljon mukavampaa, kun pieni oli siinä iholla tuhisemassa :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now