Sign in to follow this  
Followers 0
Vilmasvaan

Taas kotihoidontuesta...

186 posts in this topic

Olen samaa mieltä Allun ja Josephinen kanssa. Mua häiritsee oikeastaan kaksi asiaa tässä aiheessa: miksi automaattisesti oletetaan että se on juuri äiti joka jää kotiin - yhteiskunnan pitäisi kannustaa myös isiä pitämään enemmän perhevapaita (joku Ruotsin 6+6+6-malli olisi sen kannalta paljon parempi). Toinen asia joka mua suunnattomasti ärsyttää on se voivotteli kuinka huonoa ja aliresurssoitua päivähoito on, ja sen pohjalta työssäkäyvien äitien syyllistäminen. Eikö ydinkysymys olisi se, kuinka saadaan parannettua päivähoidon tasoa niin ettei tarvitsisi kauhistella? Eihän muidenkaan julkisten palvelujen osalta hyvä ratkaisu voi olla että jos ne ovat huonoja, älkää käyttäkö niitä! Myös osa-aikatyön mahdollisuuksia pitäisi lisätä mutta silloinkin pitäisi varmistaa että miehetkin käyttäisivät sitä mahdollisuutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osa-aikatyön tekemisessä on tällä hetkellä paljon ongelmakohtia. Jos otetaan esimerkiksi vaikka osittainen hoitovapaa, täytyy sulla olla vähintään 6kk:n työsuhde takana samalla työnanatajalla. Sekään ei vielä takaa sitä, että voisit jäädä osa-aikaiseksi, koska viime kädessä työnantaja päättää siitä. Meillä oli alunperin tarkoitus tehdä niin, että miehen kanssa molemmat tehdään 4 päiväistä viikkoa, mutta miehen työnantaja ei suostunut osittaiseen hoitovapaaseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tuo osittainen hoitovapaa pitäisikin saada subjektiiviseksi oikeudeksi, jos ihan oikeasti haluttaisiin tukea sitä, että pienten lasten vanhemmat tekevät osa-aikatyötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miksi näissä keskusteluissa tosiaan aina oletetaan että työnantajat suurinpiirtein taistelevat töihin palaavista äideistä?

Eikä tuo 6+6+6 mallikaan oikein omalle kohdalle kolahda, kun niitä työpaikkoja ei todellakaan ole tuosta noin vaan poimittavaksi. Ilomielein menisin vaikka heti äitiysloman jälkeen töihin ja jättäisin isän lastaan hoitamaan, jos olis työ mihin mennä! Ihan turhaa syyttää jälleen kerran lapsiaan hoitavia äitejä yhtään mistään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko se automaattisesti äitien syyllistämistä jos mietitään että voisiko asian tehdä jollain muulla tavalla?

 

Fakta on kuitenkin se, että Suomessa yksittäin suurin tasa-arvokysymys on vanhemmuuden kustannusten epätasainen jakautuminen naisten työnantajille ja jollain järjestelmällä tätä tilannetta pitää voidaa tasoittaa tai ainakin yhteiskunnan tulisi pyrkiä siihen, että se tarjoaa kaikille jäsenille sukupuolesta katsomatta samanlaiset edellytykset toimia. Luonnollisesti se on sitten jokaisen oma asia jos haluaa itse ottaa tietoisen riskin ammattitaidon laskusta, eläkkeen pienenemisestä tms. ja jäädä kotiin vuosikausiksi. Ketäänhän ei voida töihin pakottaa, mutta järjestelmän pitäisi kuitenkin lähteä lähtökohtaisesti siitä ajatuksesta että töihin palataan.

 

Niin ja kyllä, tiedän, että monella se työpaikka ei ole odottamassa, useimmilla kuitenkin työ- tai opiskelupaikkalöytyy ja kustannusten tasavertaisella jakamisella pienen lapsen äidin palkkaaminen ei olisi työnantajalle samalla tavalla riski-investointi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tuo osittainen hoitovapaa pitäisikin saada subjektiiviseksi oikeudeksi, jos ihan oikeasti haluttaisiin tukea sitä, että pienten lasten vanhemmat tekevät osa-aikatyötä.

Mun mielestä tää ajatus on hyvä, mutta... Se nyt tuskin ainakaan vaikuttaisi kovin positiivisesti lisääntymisikäisten naisten (miehethän on lisääntymisiässä vielä eläkkeelläkin :rolleyes: ) työllistymiseen? Just EK:kin siinä lausunnossaan totesi, että osa-aikatyötä pitää tukea, kunhan ei tueta niiden osa-aikatyötä, jotka nyt tekee kokoaikatyötä. :girl_sigh:

 

Jos kotihoidon tukea aiotaan rajoittaa/lyhentää, niin hyvin luultavaanhan silloin on, että myös hoitovapaan pituutta lyhennetään samoissa määrin. Siinähän sitä "valinnanvapautta" sitten vasta onkin - joko meet takaisin töihin tai vaihdat duunia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko se automaattisesti äitien syyllistämistä jos mietitään että voisiko asian tehdä jollain muulla tavalla?

 

Ei aina, mutta tossa kolumnissa oli.

Mua on kyllä ruvennu ärsyttämään se, että Suomessa äitejä syyllistetään joka tapauksessa. Jos jää kotiin, on laiska "chillailija", kuten Virpi Salmi kirjoittaa. Jos menee töihin, se on suunnilleen lasten heitteillejättöä, kun laittaa ne päiväkotiin.

 

Mä oon pitkään miettinyt, miten saisin järjestettyä itselleni osa-aikatöitä. Tai no, mun alalla sen pitäis olla n. 84% työviikko, jotta se lasketaan vielä päätoimiseks. Sivutoimista työtä en haluais, kun sit jää palkka saamatta, jos esim. sairastuu tai pitää jäädä kotiin sairaan lapsen kanssa. Mulla ei oo työpaikkaa, johon palata, joten jos en löydä töitä, olen työttömänä ja lapset päiväkodissa. En vois pitää lapsia kotona sitä aikaa, kun etsin töitä, kun ne hakuajat on aina laitettu niin, että saa tietää saaneensa paikan usein alle viikkoa ennen töiden alkua ja siinä ajassa ei hoitopaikkaa saa. (Viimeks haettiin hoitopaikkaa vasta siinä vaiheessa ja anopin piti hoitaa lapsia, mutta anoppi kiidätettiinkin sairaalaan, ja meillä oli täysi työ yrittää hoitaa lapset ja työt sen viikon ennen kuin hoitopaikka saatiin). Ei näitä asioita ole helpoiks tehty...

 

Meillä ei ole ollut itsestäänselvyys, että minä jään kotiin ja mies olikin esikoisen kanssa 5kk kotona, kun menin töihin esikoisen ollessa vajaan vuoden. Nyt kuitenkin on käymässä jopa niin, ettei mies voi pitää isäkuukautta, kun mulla ei ole työpaikkaa, eikä meidän talous kestäisi sitä, että ollaan molemmat kotona...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisi kiva saada jotain lukuja taustalle siitä miten pitkään kotihoidontuella kotona ollaan ja myös siitä miten se jakautuu esim. kummankin vanhemman kesken.

 

Pelon ilmapiirillä mässäily ei tietenkään ole järkevää, mutta fakta on se, että useat asiantuntijatasoista työtä tehneet naiset kokevat, että he eivät pääse takaisin omiin työtehtäviinsä paluun jälkeen. Muun muassa Ekonomiliitto on viime aikoina tullut aika voimakkaasti tämän kysymyksen kanssa esim. esiin koska heillä jäsenistössään tuo koetaan aidoksi ongelmaksi. Työelämän kannalta hoitovapaakäytäntöihin liittyy ongelmia muutenkin, esim. opettajien hoitovapaiden keskeytykset kesien ajaksi ja kesän palkan vieminen sijaistajalta. Se, että joku järjestelmä toimii tai ei toimi yksilön kannalta ei yleensä ole riittävä tapa tarkkailla asiaa vaan keskustelu pitäisi ulottaa kattamaan koko yhteiskuntaa. Perheteemaisissa keskusteluissa se vain usein menee niin, että ihmiset peilaavat puhtaasti oman perheensä tarpeiden kannalta tilannetta. Tyyliin 6+6+6 ei ikinä toimisi meidän perheessä, joten sellaista ei saa tulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruotsissahan työntekijällä (sukupuolesta riippumatta) on oikeus tehdä lyhennettyä työpäivää aina siihen saakka kun lapsi täyttää 7v. Työnantajan on siis pakko suostua tähän. Ja tätä mahdollisuutta käyttävät myös useat miehet, ei vain naiset, joten en näkisi tätä mallia "esteenä" naisten palkkaamiselle, kuten joku taisi aiemmin ketjussa epäillä.

 

Toki työnantajallakin on sanansa siinä, miten lyhennetty työpäivä/-viikko järjestetään, eli ihan vapaasti ei työntekijätkään voi Ruotsissa valita, mutta usein järjestelynä on siis lyhyempi työpvä tai lyhyempi viikko. Toki muutkin järjestelyt ovat mahdollisua, työn luonteesta riippuen.

Edited by Marjasin

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Edelleen, toi ajatus on mun mielestä hieno ja tutkimisen arvoinen. Jotenkin näen sitä vaan hirvittävän vaikeana myydä työnantajapuolelle tällä hetkellä... (mielelläni olen väärässä!) Enkä tosiaan usko sen parantavan nuorten naisten arvoa työmarkkinoilla (vaikka senkään ei tosiaan pitäisi olla aina ensisijainen lähtökohta päätösten tekemiseen, mutta siitähän se Kataisen ajatus viissiin on kuitenkin lähtenyt? Ja Ruotsissakin vielä :grin: Ehkäpä tämä oli just se, mitä Katainen haki..) Kuinka pitkään Ruotsissa on ollut tuo laki voimassa? Briteissä vissiin on myös jotain säädöksiä (joustavan työajan suhteen tms), jotka on kohdistettu pienten lasten vanhemmille?

Edited by avena

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asiaan, varsinkin äitien töissäkäyntiin, liittyen törmäsin aika mielenkiintoiseen artikkeliin taloussanomissa. Tässä alla muutama poiminta sieltä:

 

Tilastokeskuksen työssäkäyntitilaston mukaan alle kolmivuotiaiden lasten äitien työllisyysaste nousi vuonna 2011 yli 66 prosenttiin. Samanikäisten lasten isien työllisyys nousi vähän yli 89 prosentin. Työllisyys on kasvanut tutkimuksen kaikissa vertailuryhmissä aallonpohjasta, johon jouduttiin vuonna 2009 taantuman takia.

 

Korkein työllisyysaste, 90,3 prosenttia, oli niillä miehillä, joiden perheessä oli 3–6-vuotiaita lapsia. Lapsettomien, parisuhteessa asuvien miesten työllisyysaste oli  70,2 prosenttia. Yksin elävistä miehistä vain runsaat puolet eli 57,6 prosenttia kävi töissä.

Keskimäärin miesten työllisyys oli matalampi kuin naisten: kaikista 18–64-vuotiaista miehistä 69 prosenttia oli mukana työelämässä, kun naisista osuus oli lähes 71 prosenttia.

 

Naisista korkein työllisyysaste oli 3–6-vuotiaiden lasten äideillä, joista neljä viidestä kävi töissä.

 

Sinkkumiesten työllisyysaste on matala. Perheettömien miesten työllisyysaste oli vuonna 2011 yli 22 prosenttiyksikköä matalampi kuin perheellisten miesten. Perheelliset 40–49-vuotiaat miehet olivat huomattavasti paremmin työllistyneitä kuin heidän perheettömät ikätoverinsa. Eroa oli peräti 24,4 prosenttiyksikköä: perheellisistä 40–49 -vuotiaista miehistä töissä kävi neljä viidestä, kun heidän perheettömistä ikätovereistaan töitä teki kaksi kolmesta.

 

Ja koko artikkeli siis tuolla:

 

http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2013/03/22/he-kayvat-eniten-toissa-suomessa/20134361/139?rss=412f

 

 

Siis alle 3-vuotiaiden lasten äitien työllisyysaste oli 66% kun yksinasuvien miesten oli 57,6%???? Voisikohan joku syyllistää noita miehiä sitten yhtä paljon tuosta töissä käymättömyydestä kuin äitejä on viime aikoina syyllistetty kotihoidontuesta? Mur. :girl_mad:

Edited by ireis

Share this post


Link to post
Share on other sites

www.hs.fi/m/sunnuntai/Kotihoito+ei+takaa+hyv%C3%A4%C3%A4+hoitoa/a1364011376943

 

Tää oli mielenkiintoinen artikkeli joka varmasti kuohuttaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Linkki ei toimi :) 

M:  copy pastella sai toimimaan. 

 

Tuo juttu on muuten otsikoitu itse lehdessä "Kotiäiti kiipelissä", nettisivuille on vaihdettu toinen otsake, nostaen esiin enemmän tuota hoidon laadukkuutta. Alkuperäinen otsikko kuvaa musta paremmin tuon jutun toista aspektia eli naisten ongelmallista asemaa työmarkkinoilla ym. 

Edited by Lainie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin.

 

 

Pitkät hoitovapaat ovat itseään vahvistava köyhyyskierre: suurella osalla pitkän kotihoitojakson käyttävistä ei ole työtä, mihin palata, ja töihin palaavienkin palkka on muita pienempi, eläkkeistä puhumattakaan.

 

Vähän ehkä yksisilmäinen kommentti itseltäni tähän, mutta esim. tällä omalla alueellamme on kaksi äitiä, joilla ei ollut työpaikkaa, mihin palata (opettajia, joilla määräaikaiset virat eli ei virkaa, mihin palata). Kaikilla muilla on joko vakituinen virka tai toistaiseksi voimassaoleva työsuhde. Erityisesti sairaanhoitohenkilöstöllä on hyvä tilanne ja heistä on muutama ollutkin yhdeksän vuotta putkeen pois töistä ennen työhönpaluutaan.

 

Mutta joo, tuo sellaisena jonkinlaisena kannanottona siihen, että äidit eivät ole joku kiva yhteinäinen passiivinen massa, vaan joukossa on hyvin monenlaisia äitejä, myös työtilannemielessä. Pitäisin hyvin erikoisena, että esim. luokanopettaja tai kauppatieteilijä jäisi työttömäksi, vaikka olisi ollut kuinka monta vuotta kotona välissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa jutussa todettiin mun mielestä hyvin aiheellisesti, että Suomessa valitettavan vähän arvostetaan tai ylipäätään ymmärretään sitä, että ei se päiväkoti ole pelkkä säilytyspaikka vaan se on ihan oikeasti tavoitteellista toimintaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ida-marin viestiin jatkaisin, että kotona oleminen ei ole aina laadukkaampaa kuin hoidossa oleminen. On erilaisia äitejä, tapoja ja jaksamista. Ei kaikki jaksa leikkiä, askarrella, laulaa, tehdä asioita, näyttää maailmaa tms. lasten kanssa. Osa jättää heitteille myös kotioloissa vaikka olisikin ns.ongelmaton perhe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin. Mä itseasiassa lopetin tuon artikkelin lukemisen lehdestä siinä vaiheessa kun siinä oli lause joka meni suunnilleen näin: "Kotihoidontuki on tullut pitkän matkan 80-luvun pienviljelijästä 2000-luvun syrjäytyneeseen maahanmuuttajaan." :girl_sigh:

 

Näköjään aika pitkän artikkelin saa istumalla alas ja tekemällä mind mapin siitä mitä kaikkea pahaa kotihoidontuesta voi seurata ja soittamalla parille tyypille jolla on hieno titteli ja jonka tietää olevan samaa mieltä. Mutta että laittaa nyt tuollainen sepostus sunnuntailehden pääaiheeksi. Hesarilla nyt tuntuu olevan joku ristiretki kotihoidontukea vastaan. Virpi ja Anu on vahvasti sitä mieltä että äidin paikka on töissä. Ja kiviäkin kiinnostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Siinä jutussa kerrottiin myöhemmin, että maahamuuttajat on yliedustettuina kotihoidontuensaajissa. Koska näin on, lapset eivät käy tarhassa, opi kunnolla kieltä, valtaväestön kulttuuria, integroidu yhteiskuntaan jne. Onkohan noiden asioiden julkituonti niiiiiiin kovin tuomittavaa tai yksisilmäistä? Lopputulokset näemme mm. Ranskassa ja Malmössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tanskassa on päättäjät keksineet varsin kekseliäään ratkaisun tähän integroitumisongelmaan. Lapsen kotona hoitamisen tukea myönnetään ainoastaan EU-kansalaislle. Näin saadaan nämä ns. ongelmalliset maahanmuuttajalapset päivähoidon piiriin. Ennen maassa ei siis ole ollut minkäänlaista tukea kotihoidolle, vaan pääsääntöisesti äidit menevät töihin kun lapsi on 10-11kk, mutta nyt lapsia on syntynyt niin paljon, että päiväkoteihin ei yksinkertaisesti mahdu, joten iKööpenhaminassa ja parissa muussa kunnassa on otettu tällainen tuki käyttöön, mutta samalla tehty rajaus. 

(Tuon rajauksen oikeudenmukaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta lain edessä voi tietysti olla montaa mieltä. Ja samalla tuo mielenkiintoisia tilanteita kuten esim. että brittiystäväni saa tukea, mutta jenkkiäiti ei ;))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuossa jutussa todettiin mun mielestä hyvin aiheellisesti, että Suomessa valitettavan vähän arvostetaan tai ylipäätään ymmärretään sitä, että ei se päiväkoti ole pelkkä säilytyspaikka vaan se on ihan oikeasti tavoitteellista toimintaa. 

 

 

Ida-marin viestiin jatkaisin, että kotona oleminen ei ole aina laadukkaampaa kuin hoidossa oleminen. On erilaisia äitejä, tapoja ja jaksamista. Ei kaikki jaksa leikkiä, askarrella, laulaa, tehdä asioita, näyttää maailmaa tms. lasten kanssa. Osa jättää heitteille myös kotioloissa vaikka olisikin ns.ongelmaton perhe.

 

 

Mun on aina kauhean vaikea ymmärtää tätä, että lapsi pitäisi laittaa kodin ulkopuolelle oppimaan jotain suurta ja mahtavaa. Tai että lapsella pitäisi olla päivissään valtava määrä tavoitteellista ja ohjattua toimintaa. Mihin unohtuu se, että lapsi kehittyy kehittämättäkin tai että tärkeintä loppujen lopuksi on kiireetön yhdessäolo ja tunne siitä, että on vanhemmilleen tärkeä?

 

En tiedä, millaiseen perheen arkeen esimerkiksi ingenjoor viittasi, mutta ei kai heitteillejättöä ole se, ettei lapsen kanssa leiki, askartele tai laula? Kuten todettiin, on erilaisia tapoja eikä kaikki ole edes jaksamisesta kiinni, vaan siitä, mitä pitää lapselle hyödyllisenä. Minä en pidä lapselle kovinkaan hyödyllisenä esimerkiksi muskaria (vaikka musiikki mahtava asia onkin), mutta pihatöiden tekeminen koko perheen voimin voi olla hyvinkin antoisaa.

 

Tässä vedetään mielestäni mutkia nyt vähän turhankin suoriksi, jos päivähoito voi olla ainoastaan mahtava juttu tai sitten se vihonviimeinen paikka, johon lapsi laittaa. Päivähoitotoimintaa määrittää laki, jonka mukaan toiminnan on oltava tavoitteellista. Se ei kuitenkaan estä sitä, että päivähoito on lapselle kuormittava juttu. Musta terve lähestymistapa päivähoitoa kohtaan olisi se, että ymmärretään sen haittapuolet eikä suitsuteta vain sitä, miten fiksu meidän Eino-Irmelistä nyt kasvaa, kun se aloittaa hoidon jo 9-kuisena. Lisäksi tulisi aina muistaa se, miksi päivähoitojärjestelmä ylipäätään on olemassa: siksi, että vanhemmat voisivat käydä töissä (kodin ulkopuolella). Ei sitä järjestelmää ole rakennettu lapsen, vaan aikuisen tarpeista käsin. Toki päivähoitojärjestelmä yrittää parhaansa mukaan täyttää lapsen tarpeita, mutta ennen kuin tehdään hienot varhaiskasvatussuunnitelmat, voitaisiin keskittyä lasten hoitomäärien järkeistämiseen ja ryhmäkokojen pienentämiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tossa jutussa nostetaan kuitenkin esiin tärkeä juttu, joka aika usein tunnutaan ottavan itsestäänselvyytenä: subjektiivinen päivähoito-oikeus ei tarkoita vain oikeutta kunnalliseen hoitoon, vaan myös oikeutta kotihoitoon. Jos isoa kuvaa katsotaan, niin sekin on aikamoinen etuoikeus, siis myönnytys työnantajilta perhe-elämälle. Tuskin menisi tänä päivänä läpi. 

 

Tilanteita on monia, mutta onhan se huolestuttavaa, että kotihoidon tuki luo köyhyyden kierrettä. Vaikka on jossain määrin alentavaa, että pukuherrat patistelevat naisia "oman parhaansa" (lainausmerkeissä, koska kyseessä ei varsinaisesti ole oma mielipiteeni) tekemiseen (eli töihin), niin onhan siinä totta toinen puoli - eikö nimenomaan niiden, joilla sitä vakipaikkaa ei ole, kannattaisi pyrkiä sellainen löytämään, ennen kuin vuosikymmen on kulunut? Kyllä se ammattitaito vanhenee aika monella alalla, eli jos rinnakkain on toinen, joka on ollut 10 vuotta kotona, niin ymmärrän kyllä, miksi työnantaja valitsisi jonkun muun. 

 

muoks. Lisäksi mun mielestä tuossa on tärkeä ajatus se, että kotihoidon oletetaan automaattisesti olevan hyvää. Päivähoitoon kohdistuu paljon erilaisia olettamuksia, missä toisissa kunnallinen pk on helvetin esikartano, ja toiset taas tuntuvat pitävän varhaiskasvatusta ehdottomana jo ihan pienillä. Mutta onko kotihoitokaan sitten aina kuitenkaan lähtökohtaisesti hyvää hoitoa? Eihän sitä kukaan käy valvomassa.. 

 

muoks2. Mä en yleensä ole tuon Silfverbergin jutuista niin innostunut ja tuntuu tosiaan, että se on vaan yhdellä asialla, mutta tässä kolumnissa oli mun mielestä montaa aiempaa paremmin jätetty liiallinen provosointi vähemmälle ja lyöty pöytään paljon hyvää faktaa.

Edited by avena

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Mutta eihän sillä ole väliä ammattitaidon kannalta, onko kotona 10 vuotta vakituisesta työsuhteesta vai ilman työpaikkaa. Siksi musta on kummallista saada käyttää vanhempain- ja hoitovapaita ollakseen kotona vuosikausia, usein jopa ihan hyvillä päivärahoilla. Tähän pitäisi mun mielestä panna jonkinlainen raja, jolloin myös ilman vakituista työpaikkaa olevat olisivat jossain vaiheessa tasapuolisemmassa tilanteessa työnhaussa. Tässäkin suhteessa olisin valmis rajoittamaan subjektiivista päivähoito-oikeutta. Kotihoidon tulisi mielestäni taas olla lähtökohta, jonka rinnalle sitten perheet halutessaan voisivat katsoa muita vaihtoehtoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^ Jos ei ole työpaikkaa, johon palata, on aika vaikeeta suunnitella työnhakua jne. Tuntuu helpommalta vain jäädä kotiin. Lapsille pitää hakea hoitopaikkaa 4 kk ennen hoidontarvetta, mutta työ alkaa usein aika pian haastattelun jälkeen. Jos hakee hoitopaikkaa, vaikkei ole vielä työtä, saa kuulla siitä, että on vain kotona loikoilemassa. Jos ei hae paikkaa ennen kuin on saanut töitä, paikan saa jostain kaukaa. Meille on käynyt näin jo kahteen otteeseen. Mun työt on usein alkanu n. viikon päästä siitä, kun olen paikan saanut, joten on sit ollu ongelmia hoidon kanssa, kun hoitopaikan saa 2 viikossa...

 

OT:na, tää sama asia vaikuttaa siihen, ettei mies oo voinu pitää isäkuukautta, kun mulla ei oo työpaikkaa ja isäkuukaudesta pitää ilmoittaa etukäteen...

Edited by höpöli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0