Sign in to follow this  
Followers 0
Kurukulla

Montako 50 cm vaatetta vauva keskimäärin tarvitsee? (Äänestys toimii)

50 cm vaatteet   97 members have voted

 1. 1. Paljonko 50 cm vaatteita tarvitaan yhteensä?

  • 0
   10
  • 1-4 kpl
   17
  • 5-8 kpl
   16
  • 9-12 kpl
   15
  • 13-16 kpl
   9
  • 16-20 kpl
   8
  • Enemmän kuin 20 kpl
   7
 2. 2. Paljonko bodyja/paitoja tarvitaan?

  • 0
   10
  • 1-4 kpl
   34
  • 5-8 kpl
   31
  • 9-12 kpl
   6
  • Enemmän 12 kpl
   1
 3. 3. Paljonko housuja tarvitaan (potkarit ja puolipotkarit)?

  • 0
   10
  • 1-4 kpl
   50
  • 5-8 kpl
   19
  • 9-12 kpl
   2
  • Enemmän kuin 12 kpl
   1
 4. 4. Montako yöpaitaa tarvitaan?

  • 0
   25
  • 1-2 kpl
   24
  • 2-3 kpl
   21
  • 4-6 kpl
   11
  • Enemmän kuin 6 kpl
   1
 5. 5. Montako siistiä/juhlavaa vaatetta tarvitaan?

  • 0 kpl
   48
  • 1-2 kpl
   30
  • 2-3 kpl
   2
  • 4-6 kpl
   1
  • Enemmän kuin 6 kpl
   0

Please sign in or register to vote in this poll.

46 posts in this topic

Tämä on toki täysin yksilöllistä, mutta minkä verran olit ostanut 50 cm vaatteita ja minkä verran niitä tarvitsit?

Tuo kappalemäärä sisältää aivan kaikki vaatteet: bodyt, paidat, potkarit, myssyt yms.

Edited by Kurukulla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taisi olla kaksi 50 senttistä, äitiyspakkauksesta tulleet body ja potkarit. Ja nekin olivat niin reilua mitoitusta, että olivat samaa kokoa monen 56 senttisen kanssa, jos ei isompiakin.

 

Vauva syntyi yli nelikiloisena ja jos ei heti niin ainakin tosi pian oli 56 senttiset sopivia, eikä nekään kovin montaa viikkoa mahtuneet. Ihan alusta asti oli myös pienimmät 62 käytössä siinä rinnalla, vaikka vähän reiluina.

 

Uudelle vauvalle oon vähän täydentänyt/täydennän 56:ten varastoa, ettei isompia tarvisi heti käyttöön ottaa, mutta sitä pienempiä en aio hankkia vieläkään. Paitsi ehkä sitten, jos vauva jotenkin todetaan pienemmäksi kuin isosiskonsa. Käsken sit jonkun kauppaan, jos tarve tuleekin.

 

Mä osasin odottaa isoa vauvaa, niin en siksi pienempiä vaatteita hankkinut. Jos odotuksissa on pieni vauva, asia voi olla eri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli muutama body, parit potkarit ja parit puolipotkarit ja 1 myssy vastasyntyneen kokoa.

Poitsu oli syntyessään pitkä (ja pituus nimenomaan selässä), joten bodyt oli päällä kerran tai pari, puolipotkarit mahtui pari viikkoa. 56senttisetkin jäi kyllä uskomattoman äkkiä pieneksi.

 

En kyllä noita pikkuisia 50cm vaatteita ihan hirveästi hankkisi, ellei tosiaan tiedossa ole pieni vauva.

Riippuu niin mistä roikkuu :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojat on olleet kumpikin 54 cm pitkiä ja 4-5kg syntyessään niin ei ole tarvittu ollenkaan noita pienimpiä vaatteita. 56cm vaatteita käytettiin heti ja 62 cm siirryttiin aika nopsaan. Äitiyspakkauksessa taisi tulla jotain kpl:eita 50cm vaatteita, käyttämättä jäi :)

Edited by Cor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö syntyi mitoilla 49cm ja 3000g, joten pienimmätkin 50cm vaatteet oli ekat pari viikkoa isoja. Vajaat pari kuukautta käytettiin niitä "normaalikokoisia" 50cm- vaatteita, pienet meni pois n. kuukauden kohdalla ja reiluja 50cm- vaatteita oli käytössä vielä 3-4kk aikoihin. Vastasin että "15-20", mutta meillä olis ollut käyttöä isommallekin määrälle.

 

Tosiaan riippuu niin mahdottomasti vauvan koosta :) Seuraavalle (sitten joskus) en aio ainakaan ostaa yhtään enempää, korkeintaan jonkun yhden "oman" bodyn mutta en tosiaan kamalasti. Sitten jos on yhtä pieni tai pienempi kuin siskonsa, niin voi syntymän jälkeen ostaa lisää, kun nyt tietää että tuo meidän määrä jäi pienen vauvan kanssa vähäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli muutama vaatekappale koossa 50 ja lisää jouduin ostamaan muutamia (bodeja ja yöpukuja lähinnä, mutta parit housut myös), koska neiti oli syntyessään 48cm ja tuntui, että hukkui koon 56 vaatteisiin. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Määrä riippuu paljon miten puklaa tai sotkee mut meillä ainakin on käyttöä ollut. Ainakin 3 vaatekertaa kutakin (yksi päällä, pesussa ja puhtaana). Musta käytännöllisiä ovat olleet bodyt ja terättömät housut + sukat päivisin kun jalat ei kuitenkaan pysy ilman sukkia potkareissa. Yökkäriä on käytetty sit öisin. Meillä on 5 vaatekertaa suunnilleen ja löytyy myös jotkut potkarit, haalarit jne.

 

Tosiaan koko vaikuttaa paljon! Toiset ei tarvii yksikään. Me hankittiin lisää. Sisähattuja ei oo käytetty vielä ollenkaan. Sukissa osa on hyviä ja toiset ei.. ehtii niitä sittenkin hankkia ja hyvä muistaa merkkien kokoerot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika oli 54cm syntyessään, eikä tullut siis lähes ollenkaan 50cm vaatteita tarvittua (toki ne päälle olisivat mahtuneet). Sanoisin siis että yleisesti ottaen kannattaa keskittyä siihen 56/62cm kokoon ja hankkia sitten 50cm vaatteita vasta jos siltä näyttää vauvan synnyttyä. Parempi liian iso kuin pieni vaate :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan Eleanooraa. Meidän vauva ei olisi tarvinnut yhtään 50-senttistä vaatetta, enkä niitä aio mahd. tuleville lapsillekaan ostaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli yksi 50cm body ja yhdet housut. Vauva lähti sairaalasta 27xxg/50cm mitoilla. Olisi siis todellakin tarvinut enemmän sen kokoisia vaatteita. Kasvu oli/on hidasta ja pitkään niillä pienillä mentiinkin. 56cm vaatteet menivät 3kk saakka.

 

Seuraavalle taidan ainakin pari pienempää bodya ostaa :D On tosiaan niin yksilöllistä, kun ei nämä vauvat ole standardimittaisia ja kasva samaa tahtia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastasin että 50 cm vaatteita oli 6-10 kpl, bodeja ja housuja suunnilleen 5 kpl molempia. Aikalailla kaikkia tuli käytettyä, yksi body taisi unohtua laatikon pohjalle siksi kun oli niin ruman värinen :grin: Ehkä kuukauden ikäiseksi näitä pienimpiä vaatteita käytettiin, vauva oli syntyessään 49,5 cm ja 3150 g.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastailin lähes kaikkiin kohtiin asteikon yläpäästä (paitsi yökkärit ja juhlavaatteet), meillä Tirppa oli syntyessään 49 cm ja 2940 g, 50-senttinen meni pitkään. Siinä mielessä oli vähän harmi, että olin luottanut mantraan "ei se 50 mene kuin ihan pari viikkoa", koska käytännössä 50-senttistä oli aika vähän hankittuna, joten vaateostoksille päästiin aika nopeasti. Oikeastaan koot 50 ja 56 menivät hyvin pitkään, koosta 62 lähtien mentiin kovempaa tahtia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo muistaakseni tuolla saaduissa vaatteissa on pari puolimetrisen :D bodyä, mutta muuten vaatteiden koot taitavat lähteä 56 cm:stä ylöspäin. En aio etukäteen hommata, katsotaan sitten jälkikäteen jos tulee tarvetta. Esikoinen oli syntyessään keskiarvolapsi, eli 51 cm ja 3,6 kg, joten ei tullut tarvetta yhdellekään 50 senttiselle vaateparrelle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille odotettiin esikoista kokoarvioultran perusteella "vähintään 3,7-kiloista" sokerivauvaa, joten 50-senttisiä vaatteita ei ollut kuin parit. Pitkäkoipinen vauva oli syntyessään 2915 g ja 48 cm ja tarvitsi alkuun vaippojakin keskolan puolelta, kun niistä "normaaleista" vastasyntyneiden vaipoista tuli pissat lahkeista ulos. :rolleyes: Poika hukkui 56-senttisiin vaatteisiin kaikessa kippuraisuudessaan, joten anoppi-ihana kävi äkkiä kirppistelemässä parit bodyt ja pöksyt lisää. Muistelisin, että meillä oli neljät-viidet housut, kolme-neljä bodya ja kaksi pyjamaa, joilla pärjättiin vallan mainiosti ne ekat n. 3 viikkoa, kun pyykkäilin jokseenkin päivittäin ja yhdistelin 56-senttisiin aina, kun mahdollista.

 

Kuopuksen piti olla "pieni ja siro, ehkä veljeäänkin pienempi", mutta painoi syntyessään melkein kilon enemmän ja pituuttakin oli neljä senttiä enemmän. Esikoisen 50-senttiset vaatteet olivat vielä tallella ja olin uusiakin ostellut, joten niitä käytettiin puoliväkisin se ensimmäinen viikko yhdessä 56-senttisten kanssa. :rolleyes: 56-senttiset onneksi sitten olivatkin käytössä ristiäisiin, appatiarallaa kuuden viikon ikään, saakka. :)

 

Ilmankin olisi tuon isomman vauvan kanssa pärjännyt, mutta kyllä niitä käytettyä tuli, kun niitä kerran oli. Jos (ja toivottavasti kun) minivaatteiden hankkiminen ajankohtaiseksi tulee, aion hankkia pari-kolme vaatekokonaisuutta tuossa koossa. 50-senttisiä vaatteita saa onneksi kirpputoreilta uudenveroisina, kun ovat niin lyhyen aikaa käytössä, joten budjettikaan ei niiden hankkimiseen varsinaisesti kaadu. ;) Meillä eivät vauvat noin pieninä juuri puklailleet tai täyttäneet vaippoja niskaan saakka, joten samat vaatteet menivät välillä parikin päivää. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tiesin odottaa pientä vauvaa, mutta en silti ollut etukäteen tajunnut miten pieni oikeasti on sellainen 48cm/3kg paketti. 50cm kokoiset vaatteetkin oli löysiä vauvan päällä, joten 56 käyttäminen oli ihan mahdoton ajatus. Meillä oli valmiina jonkin verran 50cm vaatetta, mutta lähetin siskoni heti lisäostoksille (en halunnut itse lähteä kotoa) ja meillä oli lopulta varmaan 5-8kpl bodeja ja sukkahousuja/puolipotkareita n.4kpl ja unihaalareita 4kpl muistaakseni. Juhlavaatetta ei varmaan ollut tuossa koossa paitsi jos jotain tuli lahjaksi.

 

Meillä nuo 50cm vaatteet, varsinkin alaosat meni aika pitkään ja olin itse paljon tyytyväisempi, kun vauvaa oli helpompi käsitellä hyvin istuvissa vaatteissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vauva oli 3200g/51cm. Oli siis hoikka, mut sen verran oli pitkä selkä, että 50cm vaatteet eivät menneet kuin pari viikkoa. Tai riippuen merkistä tais yks body mennä pidempään samoin housut. Leveys noissa 56cm vaatteissa taas oli pitkään aika reilu, mut pakko oli käyttää niitä kun pituus riittänyt noissa 50cm. Meillä ei ollut 50cm vaatteita montaa enkä niitä lisää hankkisi kuin ehkä pari uutta uudelle vauvalle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pojat on olleet kumpikin 54 cm pitkiä ja 4-5kg syntyessään niin ei ole tarvittu ollenkaan noita pienimpiä vaatteita. 56cm vaatteita käytettiin heti ja 62 cm siirryttiin aika nopsaan. Äitiyspakkauksessa taisi tulla jotain kpl:eita 50cm vaatteita, käyttämättä jäi http://www.vauva.info/foorumi/public/style_emoticons/#EMO_DIR#/smile.png

Yhden lapsen kokemuksella ihan sama juttu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastasin nyt kahden vauvan kokemuksella keskiarvon. :lol: Esikoinen syntyi alle 3-kiloisena ja oli todella kova pulauttelemaan, joten hänen kohdallaan tarvittiin 50-senttisiä bodeja yli 10 (näistä saattoi puolet kastua läpimäriksi yhden vuorokauden aikana) ja puolipotkareitakin viidet tai kuudet, ja ne sopivat hänelle reilun kuukauden. Kuopus taas oli syntyessään lähemmäs 4-kiloinen eivätkä 50-senttiset vaatteet sopineet kuin ensimmäisen viikon tai pari, eikä hän pulautellut juuri ollenkaan, joten välillä hänellä saattoi olla sama body kaksi tai kolmekin vuorokautta päällään. Yöpaitoja tai -haalareita ei vastasyntyneelle mielestäni tarvitse ollenkaan, kaikista kätevintä on käyttää samoja vaatteita ympäri vuorokauden eli keleistä riippuen pitkä- tai lyhythihainen body ja mahdollisesti puolipotkarit. Juhlavampia vaatteita tarvitsee vain 1-2, koska niitä tulee käytettyä ehkä valokuvatessa ja jos vastasyntynyt on otettava mukaan joihinkin juhliin (vauvan omissa nimiäisissä/ristiäisissä 50-senttiset eivät yleensä enää edes sovi).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odotin, että vauvani olisi pikkuinen. Eipä ollut, melkein neljän kiloa ja 55 cm pitkä. Sairaalaan mukaan otetu potkupuku oli jo valmiiksi pieni. 50 cm vaatteita ei kauaa ehditty käyttää, 56 cm kokoisia kyllä jonkun viikon. Noin kolme viikkoisena oli käytössä 62 cm kokoiset vaatteet.

 

Eli vaikea tosiaan arvella paljonko pientä vaatetta tarvitsee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö oli syntyessään 50 cm pitkä ja passitin sairaalassa ollessa siskon 50cm vaateostoksille. Turhaan kävi, 50cm vaatteita käytettiin varmaan kaks viikkoa ja sekin kaks viikkoa oltaisiin pärjätty reilumman kokoisilla vaatteilla. 56cm vaatteitakaan ei käytetty yhteensä kuin reilu kuukausi, meidän neidin kasvutahti on ollut melko hurjaa :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juniori käyttää edelleen koon 50 bodeja ja vähitellen ollaan siirrytty 56 puolipotkareihin. Tuli yllätyksenä, että näinkin pitkään on pienimmät vaatteet olleet käytössä ja on joutunut ostamaan lisääkin. Veljensä oli melkein samankokoinen syntyessään, mutta neuvolakortin mukaan kasvanut huomattavasti nopeammin pituutta sekä painoa suhteessa kuopukseen. Isoveljellä ei muistaakseni nuo 50 vaatteet kestäneet kuukauttakaan, siksi en kovin isoon vaatepinoon osannut nyt varautua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika oli syntyessään 48 cm ja 50 cm vaatteita käytettiin reilusti yli kuukausi. Ensimmäiset pari viikkoa olivat nekin liian isoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä esikoinen oli 4040g, 53cm ja alkoi kasvaa heti korvikkeella, joten 50cm vaatteita käytettiin 56cm kanssa yhdessä viikon. Kuopus oli 3,7kg ja 52cm, mutta ennen kuin paino alkoi nousta taas, oli 3,4kg ja niin ruipelo, että mitkään 56cm vaatteet ei meinanneet pysyä päällä. Lähdimme siis ostamaan viikon ikäiselle lapselle lisää 50cm sukkahousuja ja mahdollisillan kapeita 56cm bodyja. Ja niitä 50cm sukkahousuja on käytetty vielä 3kk päivänä, kunnes sitten arkistoin ne. 50cm bodyt olisi vähän lyhyemmälle tyypille menneet pidempäänkin, mutta en viitsinyt ostaa sitten enää kaappiin. Myöskin niitä ihan olemattoman kokoisia mahdollisimman kapeita sukkia käytettiin peri kuukautta, kun neidin jalkateriä olisi normaaleihin sukkiin mahtunut kolme päällekkäin.

 

Mutta siis, kyllä liian isoillakin vaatteilla pärjää niin, että kauppaan pääsee, mutta sinne kauppaan kannattaa lähteä, jos yhtään siltä tuntuu.

 

Nyt kohta 4kk ikäinen tyttö käyttää (ja täyttää) jo kohta 68cm vaatteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0