Sign in to follow this  
Followers 0
Kurukulla

Montako 50 cm vaatetta vauva keskimäärin tarvitsee? (Äänestys toimii)

50 cm vaatteet   97 members have voted

  1. 1. Paljonko 50 cm vaatteita tarvitaan yhteensä?

    • 0
      10
    • 1-4 kpl
      17
    • 5-8 kpl
      16
    • 9-12 kpl
      15
    • 13-16 kpl
      9
    • 16-20 kpl
      8
    • Enemmän kuin 20 kpl
      7
  2. 2. Paljonko bodyja/paitoja tarvitaan?

    • 0
      10
    • 1-4 kpl
      34
    • 5-8 kpl
      31
    • 9-12 kpl
      6
    • Enemmän 12 kpl
      1
  3. 3. Paljonko housuja tarvitaan (potkarit ja puolipotkarit)?

    • 0
      10
    • 1-4 kpl
      50
    • 5-8 kpl
      19
    • 9-12 kpl
      2
    • Enemmän kuin 12 kpl
      1
  4. 4. Montako yöpaitaa tarvitaan?

    • 0
      25
    • 1-2 kpl
      24
    • 2-3 kpl
      21
    • 4-6 kpl
      11
    • Enemmän kuin 6 kpl
      1
  5. 5. Montako siistiä/juhlavaa vaatetta tarvitaan?

    • 0 kpl
      48
    • 1-2 kpl
      30
    • 2-3 kpl
      2
    • 4-6 kpl
      1
    • Enemmän kuin 6 kpl
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

46 posts in this topic

En ollut itse ostanut ainuttakaan 50cm vaatetta, bodyja taisi olla juurikin ne äitiyspakkauksesta tulleet, samoin housuja, jotka ei kyllä 50cm oo nähneetkään. Parit sukkikset olin saanut kaverilta lainaan koossa 50/56. Meidän 50cm pojalle 56 kokoiset vaatteet otettiin käyttöön saman tien, eli niitä ihan pieniä ei oltaisi tarvittukaan. Toki jos poika olisi syntynyt vähän pienempänä, tilanne olisi ollut eri ja sinne vaatekaupoille olisi jonkun joutunut lähettää saman tien. Mut mun mielestä jos jonkun voi heti synnytyksen jälkeen passittaa kaupoille tarvittaessa, niin ei niit 50cm vaatteita kannata kaappiin hirveesti haalia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista kuinka monta 5ocm vaatetta meillä loppupeleissä oli, vauva oli 51cm syntyessä. Mutta merkistä riippuen kyllä toi vaatteen sopivuus. Tutan yksi haalari/yöpuku meni 50cm vielä kun vauva oli neuvolan mittauksen mukaan 60cm ja toisen merkin, jota en muista, meni tasan yhden kerran päälle, haalari/yöpuku sekin ja 50cm.

Eli kannattaa vertailla eri merkkien samoja kokoja keskenään, voi olla isojakin eroja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole kummallakaan lapsella käyttänyt 50cm vaatteita, vaan ostanut vaatteet alkaen 56cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esikoinen oli 53,5 cm, joten niitä 50-senttisiä ei käytetty juuri ollenkaan. Kuopus taas oli 49-senttinen, mutta kasvoi niin vauhdilla, että ei niille taaskaan kauheasti käyttöä ollut. Kotiintulovaatteina ja muutama päivä sen jälkeen lähinnä. Yöpaidat olivat ihan käteviä, koska niissä vauvat ninjailivat itsensä ihan käsittämättömiin asentoihin, jos ne olivat reiluja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä poika oli syntyessään alle kolmekiloinen ja 47cm. En ollut varannut ainoatakaan 50cm vaatetta lukuunottamatta 50cm fleecehaalaria, jonka kävin häthätää ostamassa viimeisen ultran jälkeen, jossa ennustettiin pientä vauvaa. Mutta siltikään hälytyskellot ei soineet sen vertaa, että olisin tajunnut 56cm bodyjen olevan valtavia. Poika hukkui kotiintulovaatteisiinsa ja oli tosi vaikea käsiteltävä liian suurissa vaatteissa. Sairaalasta päästyämme olikin pakko kipaista vaatekaupan kautta ja hakea useampi 44 ja 50 cm vaate. Niitä käytettiin pari ensimmäistä kuukautta.

 

Täytyy vielä lisätä, että äitiyspakkauksen 50cm vaatteet oli tosi reiluja ja mm. 50cm puolipotkarit mahtuu meidän lyhytaikaiseksi pojalle vielä 8kk ikäisenäkin.

Edited by Inna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vauva syntyi 52-senttisenä eikä olisi tarvinnut yhtäään 50-senttisiä vaatteita. Osa äitiyspakkauksessa tulleista 50-senttisistä olivat onneksi sen verran isoja, että mahtuivat joitakin kertoja päälle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vauva oli syntyessään 48 cm / 2965 g, joten pieniä vaatteita kyllä tarvittiin. Nyt 2,5 kk ja kaikki 50 cm vaatteet mahtuu päälle edelleen, myös ne H&M:n melko niukkaa mitoitusta olevat :o 56 cm vaatteista melkein kaikki on vielä liian isoja edes käytettäväksi. Että juu, melkoisesti on eroja tässä asiassa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ei ostettu yhtään 50-senttisiä vaatteita. Poika oli syntyessään 50 cm ja 3150g ja ovathan ne 56-senttiset vähän reiluja, mutta ei nyt pahasti ja nyt 2-viikkoisena alkavat jo olla aika sopivia. Etenkin kun käytetään kestovaippoja, jotka täyttävät hiukan enemmän tilaa, niin tuskin ne 50-senttiset enää edes mahtuisivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poju oli 50 cm ja reilu 3 kg syntyessään ja 50 cm vaatteet mahtuivat yli kuukauden. Lisäksi vaipat tuntuvat falskaavan vähän väliä, puklua vaatteilla jne, joten vaatekertoja menee monet päivässä! Jouduin käydä ostamassa lisää 50 kokoisia, koska en tykkää käyttää vauvalle liian isoja vaatteita, ajattelisin niiden tuntuvan epämukavilta päällä. Nyt on 56 cm sopivat, poika reilu 7 vkoa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin kurkkaamassa vastauksia, kun en yhtään muista, miten meillä oli reilut 4v. sitten esikoisen kanssa.

 

Esikoinen oli 49cm ja uskon, että tämä seuraavakin tulee olemaan alle 50cm, varsinkin, kun hänen pelätään syntyvän kovastikin ennenaikaisena. Nyt olen ostellut kirppareilta noita äp:n 50 cm vaatteita, mutta tämän ketjun mukaan ne ovatkin kooltaan paljon suurempia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tosiaan vain pari hassua 50cm vaatetta. Pojat on olleet yli nelikiloisia ja 53,5 ja 53 senttisiä, niin nehän eivät kauaa ole päälle menneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän tyttö oli syntyessään 47 cm pitkä. Ja 56 cm vaatteet oli ihan jättisuuria, joten oli pakko käydä hakemassa lindexin 44 cm vaatetta. :D

Tosin ne kyllä vastaa vähän isompaa mitä ovat.

Edited by Pikkuinen13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka meillä oli pieni tirppa(49cm ja 3150g) , niin hirveetä vaatevarastoa ei alkuun tarvittu. Öisin nukkui vaippasillaan mun rinnan päällä ja samoin aika usein päivälläkin veti siinä tirsoja. Heräsi nimittäin heti, jos ei ollut vieressä. Oltiin molemmat ihan hikisiä jatkuvasti. :D Ekat pari viikkoa taisi mennä näin. Puklailukin alkoi myöhemmin. Oisko ollut kuukauden ikäinen, kun osa koosta 56 sopi päälle ja silti osa 50cm vaatteistakin oli sopivia. :)

Edited by Symbioosi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vauva oli syntyessään 42 cm ja todellakin tuli käyttöä pienille vaatteille! Niitä ei ollut yhtään... 50 ja 56 oli ihan jonkin verran saatuna odottamassa mutta piti käydä kaupoissa hakemassa kokoa 44. Äitini myös ompeli sopivia vaatteita jopa Baby Born -nuken kaavoilla (housuihin ei tosin mahtunut vaippa ellei jättänyt reilua tilaa). Me emme siis tienneet että neiti on niin pieni, joten emme osanneet varautua. Noin pienillä vauvoilla lämmönsäätely on hieman tarkempaa: sairaalan ohjeen mukaisesti pelkästään säkkimäisiä vaatteita ei pidä käyttää. Ensimmäisen vaatekerroksen tulee olla mahdollisimman ihonmyötäinen, ettei energiaa mene siihen vaatteen sisälle jäävän tilan lämmittämiseen. Toinen vaatekerros voi toki olla isompikin/löysä, mutta alin kerros pitää istua sopivasti.

 

Huomasimme nopeasti että koissa oli ihan valtava ero ihan saman merkinkin sisällä. KappAhlin Newbie-bodyt kokoa 44 olivat todellisuudessa n. 50 cm ja sitten saman merkin haalarit taas ihan oikeasti kokoa 44. Name Itin premature-koot (norsukuosi) olivat todella huonolaatuisia, jo ekoissa pesuissa tuli reikiä ja saumat aukesivat. Popin 44 haalari taas oli yllättävän hyvä, vaikka olikin tosi leveä. Siinä oli tarpeeksi tiukat ja säätövaraiset hihat ja lahkeet. Äitiyspakkauksen vaatteisiin ei olla vielä päästy.

 

Nyt vauva on 3,5 kk ja mitattiin 3 kk iässä 53 cm pituiseksi, joten koko 50 menee monissa vaatteissa edelleen. 56 on paras koko, tosin pitää aika paljon katsoa vaatetta eikä sitä kokolappua. Se Popin 44 haalari mahtuu edelleen, eli kalliihkosta hinnasta huolimatta aika kestävä ostos koska on ollut suht hyvin sopiva koko ajan.

 

Eihän tämä toki kaikkiin vauvoihin mitenkään päde, että 50/56 olisi näin pitkään käytössä ja tarpeellinen. Mutta yllätyksiä voi aina tulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poika oli syntyessään 50,5 cm ja 3505 g. Meillä taisi olla 50-koon vaatteita vain yhdet housut ja yksi body, 50/56 -merkillä varustettuja sitten muutama lisää. Suurin osa 56 oli aluksi hieman isot, mutta kävivät nopeasti sopiviksi. Pipot piti olla suoraan aina kokoa isommat, joten osa varatuista myssyistä oli päässä vain kerran (sovituskerran) ja jäivät pieneksi :D Poika alkoi kasvaa melko vauhdilla joten ihan hyvä ettei liikaa ollut pieniä vaatteita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bodyja likaantui aluksi niin nopeasti, että joka päivä sai pyöräyttää koneellisen. Siksi ostaisin niitä n. 10. Housuja tarvitsee pestä harvemmin, joten pari-kolme riittää. Juhlavaatteille meillä ei ollut käyttöä aluksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moni "varoitteli" etukäteen, että ei niitä pienimpiä vaatteita tarvi juur ollenkaan. Eihän ne kauaa mene ja joillekkin 56 on jo synnäriltä sopiva. Meidän pikkurimpula kuitenkin hukku kokoon 50 ja sitkun se meni, niin se meni PITKÄÄN. Jouduin siis shoppailemaan vähän lisää ;) Ei haitannut!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli ekat 5vkoa 50cm vaatteet käytössä (vaikka vauva syntyi ihan normikokoisena tyttönä) ja olin niitä ostanut kyllä liian vähän koska luulin ettei niitä tarvita. :D Alussa myös vaatteita meni aika paljon vaihtoon kun tuli kestovaippailun aloittaessa lahkeista usein pissoja ym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä reilu 3kg esikoisen kanssakin pärjättiin alusta asti 56cm vaatteilla vaikka ne alkuun hiukan reiluja olikin. Kestovaippa kuitenkin auttoi paljon. Nyt kuopus olikin yli 4kg ja 56cm oli heti hyvän kokoisia, tuskin montaa viikkoa mahtuvat päälle. Meille 50cm vaatteet siis turhia eikä niitä onneksi hankittukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä ketjua. 

Meillä tytöt syntyivät noin 51-51cm ja ekat kolmee kuukautta mentiin koossa 50. Toki osa vaatteista oli myös 56, koska osa vaatteista vaan on kapeaa mallia. Tykkäsin pitää just sopivan kokoista, jotta vauvaa oli helpompi käsitellä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0