Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Taina

Lidln turvaportin asentaminen - apuva:-)

11 posts in this topic

Hei

sattuisikohan kellään viisammalla olla Lidlin (aina välillä) myymä turvaportti oikein asennettuna? Minulla loppuu osaaminen, (kärsivällisyys) ja ymmärrys. Joko portin yläpuoli on niin kireällä, että portti ei normi-ihmisen voimin aukea tai sitten niin löysällä, että lukko ei loksahda kiinni portin ollessa sulki -asennossa. Onko tähän olemassa jokin kikkakolmonen, jota en oivalla? En usko, että salpa on rikkikään, sillä ostin portteja kaksi ja toinen (vielä asentamaton) näyttää kovin samanlaiselta.

En ole vielä liimannut/ruuvannut kiinnikkeitä seinään, koska halusin "mallailla" kiinnityskohtaa ensin (tulee portaan kaiteen ja seinän väliin ja järkevän kiinnityskohdan löytäminen on haastavaa, mutta en oikein usko, että asennusongelma liittyy siihenkään.) Jotenkin tuntuu, että portin pitäisi nousta korkeammalle oviaukossa, jotta se menisi kiinni tms, jotta sen saisi kiristettyä tukevaksi ja vielä avattuakin, mutta en kyllä keksi miten.

 

Toivottavasti joku vielä ymmärtää, mitä yritin selittää ja osaisi vielä antaa korvaamattoman kikkakolmosen ratkaisuksi. (ja juu - vastaus ei ole, että olisi pitänyt ostaa kalliimpi/laadukkaampi portti. Tämäkin on kuitenkin ihan hyväksytty/testattu turvaportti eikä tällaisen portin pitäisi kummoista rakettitiedettä olla.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Säädöthän siinä portissa tapahtuu ruuvaamalla niitä osia, jotka loksahtaa niihin seinään kiinnitettäviin osiin. Eli ei muuta kun kiinni seinään ne neljä pyöreää lätkää ja portti siihen. sitten vaan ruuvaamaan sopivalle kireydelle. Se portti on ihan vänkkyrä ennen kun se on kunnolla asennettu, mut paikallaan sen saa säädettyä ihan hyvin. Se avauksessa nostettava "turvalukko" on alussa todella jäykkä ja vaatii jopa vallan lyömistä mennäkseen kiinni, mutta löystyy aika nopeasti ihan inhimilliseksi. En nyt tiedä vastasinko sinne päinkään mitä kysyit :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiitokset!

Tuo lukon jäykkyys oli hyvä tietää - pelkäsin, että rikon sen, enkä oikein uskaltanut survoa sitä kiinni.

Tuosta sopivasta kireydestä: itse olin ajatellut, että parasta olisi kiristää mahdollisimman kireäksi, mutta tosiaan tuntuu, että se portin "ovi" ei mahdu aukeamaan, jos kiristää kunnolla (=liikaa?). Muistatko törmänneenne tllaiseen ongelmaan? Eli kiristittekö ihan kunnolla vaiko vain jonkin verran?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ taidettiin jättää kiristys sillain puoleen väliin suunnilleen (en tarkkaan muista kun ei ole enää portti käytössä), eli ensin ihan kireelle ja sitten siitä takasin päin löysään. Sillain et se aukee, mutta kuitenkin kestää kiinni ollessaan sen lapsen roikkumisen tms. Meillä se oli koiraporttina niin ei ollut niin tarkkaa tuon kireyden kanssa, kun ei noi karvaiset ole ihan niin näppäriä aukomaan ja nojaileen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei meillä voi kiristää sitä porttia niin kireelle kun menee. Silloin se portti ei mahdu aukeamaan. Meillä on kiristettynä sen verran että sen portin saa auki. Kestää kyllä vaikka 7 kg kissa hyppää portin yli, ottaen portista vauhtia. Eli ei kaadu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

suurkiitokset kumpaisellekin ! Ilmeisimmin olen siis oikealla tiellä asennuksen kanssa ja uskallan jo liimata/ruuvata portin kiinni.

Kumpaa kiinnitystapaa te käytitte? Näinköhän ruuveista tulee vähemmän rumat jäljet kuin niistä liimatarroista? Olin haaveillut kiinnittäväni väärin eli pelkällä kiristyksellä, mutta näyttää siltä, että sillä ei taidakaan saada tukevaa porttia aikaiseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin, eikös se saa kiristettyä ihan vain seinään kiinni? Ei niitä "kuppiosia" tarvi kiinnittää seinään, se kiristyy kyllä ilman niitäkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitokset vielä kiinnitysvinkeistäkin - tämä on kyllä ehdottomasti hyvän mielen palsta :girl_crazy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meil on kellarin portaissa ja me ruuvattiin kiinni, muutenkin jouduttiin asentamaan 50-luvun oveen lisäpala karmiin että sai aukon kapeemmaksi. Saa meinaan edelleen rymäyttää tosi kovaa eikä ole löystynyt vaikka on kovassa käytössä ollut jo reilun vuoden (kellarissa suihku ja pesutorni joten siellä käydään usein). Samoin lukosta se "salpa" jää usein törröttämään ylös jollein portti aukeaa jos siihen nojaa. On tosin helppo naksauttaa "lukkoon" kun painaa vähän jompaa kumpaa kielekettä sisäänpäin, niin se salpa loksahtaa heti paikoilleen alas. Näppärä keino illalla kun ei voi meluta kun muksut nukkuu heti seinän takana ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0