Guest Penni

Taaperoimetys ja -vieroitus

242 posts in this topic

Rinnatkin on sopeutuneet tosi hyvin imetyksen loppumiseen. Pienempi on jo nyt oma littana itsensä :) , siitä en muutenkaan paljon imettänyt, ja toinenkaan ei enää ole pinkeänä. Pikkasen olen siitä kerran päivässä lypsänyt, jottei tule kipeäksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika on nyt 1v1kk ja imetän tällä hetkellä pari kertaa päivässä. Aamutissin jätin pois jokunen viikko sitten, mutta sen perään itketään edelleen. Tässä pitäisi tissistä vierottaa pikkuhiljaa, mutta tuo poika on sellainen tissitakiainen, etten tiedä miten vierotus onnistuu. Enkä oikeestaan edes kuinka sen voisi järkevästi tehdä.. Kaippa sitä jossain vaiheessa pitää jättää se päivätissikin pois ja iltatissi sitten siitä pikkuhiljaa. Tuntuu vaan ilkeältä. Toivoisin, että raskauden takia maidontuotanto vähenee itsestään ja sillätavoin poika vierottuisi itse. Jos maidon maku on jo muuttunut, sillä ei ainakaan ole ollut vaikutusta.

 

Meillä neuvolassa terkka käski heti lopettaa imetys, kun kerroin vielä imettäväni. Oli sitä mieltä, että imetys aiheuttaa supistuksia, eikä siksi saisi imettää raskaana ollessa. Minä olen ehkä vähän eri mieltä, mutta silti sitä imetyksen lopetusta suunnittelen. Minä en vaan tahdo jaksa enää, varsinkin kun päivät on nykyään varsinaista tappelua pahan olon kanssa. Ja olisi joskus kivaa saada poika yökylään ja itselle vapaa ilta ja -aamu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Aika hassua, että terkkari on ollut noin ehdoton. Eiköhän sen itse tunne, tuleeko niitä suppareita ja sitä mukaa sitten lopettaa imetyksen, jos siltä tuntuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva että täällä on tällainen ketju!

 

Musta on juuri tullut taaperoimettäjä kun poika täytti viime viikolla vuoden. Imetän noin 4 kertaa päivässä yleensä aterioiden jälkeen. Tätä linjaa olen yrittänyt pitää ettei tissittelystä tulisi sellaista jatkuvaa välipalojen nappailua ja veisi sitten mennessään ruokahalua, kiinteiden syöminen kun meillä häiriintyy herkästi.

 

Vielä jokin aika sitten nukutin pojan tissille päiväunille, mutta olen nyt yrittänyt luopua siitä, myös iltaunille on opetettu poika nukahtamaan omaan sänkyyn tassuttelemalla. Tassuttelua käytetään myös yöheräämisiin, imetän öisin vain jos poika on sairaana.

 

En ole suunnitellut jatkoa sen kummemmin, muuta kuin että toivoisin että poika aikanaan vieroittaisi itse itsensä. Vielänyt ainakin imetys tuntuu hänelle tosi tärkeältä. Mitään kiirettä ei mulla ole vielä lopettaa, mutta olisi kiva jos poika pikku hiljaa oppisi juomaan muualtakin kuin tissistä, sitä tässä opetellaan.

 

Kertokaapa, kuinka paljon juotatte tavallista maitoa taaperoimeväisillenne?

 

Entä osaisiko joku tiivistää ne äidinmaidon terveydelliset hyödyt tässä myöhemmässä vaiheessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se, mikä musta on tosi kurjaa tässä taaperoimetyksessä on, kun lähestulkoon kaikki päivittelee, että vieläkö sä imetät ja koska olet ajatellut lopettaa. Meillä on miehenkin kanssa käyty keskusteluja aiheesta, se haluaisi, että minä lopetan imetyksen mielellään hetipian. Ilmeisesti pelkää, että minä aion imettää poikaamme hamaan tulevaisuuteen asti. Mutta minä en sinällään näe mitään syytä radikaalisti lopettaa imetystä, kun tissi on pojalle niin tärkeä asia. Ainoa ja suurin syy, miksi lopetusta suunnittelen, on tosiaan se, etten itse oikeen jaksa enää.

Mutta ahdistavaa tämä yleinen painostus!

 

Fleur, me ei olla vielä(kään) juotettu tavallista maitoa meidän taaperolle :ph34r: meidän lehmänmaitoon opettelu meni ihan harakoille sairastelun ja hampaiden puhkeamisen takia, niin nyt vasta ollaan ruvettu tekemään ruokia maitoon. Kun ne menee kunnolla, ruvetaan siirtymään normimaitoon. Piimää sen sijaan poika saa aina ruokailun yhteydessä, ja siitä jopa pitää. Määrät, mitä tuo juo, vaihtelee todella paljon 10ml-80ml/kerta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Niin ei kai se ole kovin vaarallista jos lehmänmaitoa alkaa antaa vähän myöhemmin kun kuitenkin imettää? Vai onko siinä lehmänmaidossa jotain niin paljon parempaa kuin rintamaidossa... Miedän poika saa lehmänmaitoa yht n 2dl päivässä jugurtissa ja puuron seassa, mutta yhtään ei vielä sitä juo. Olen ajatellut että se ei niin haittaa kun kuitenkin imetän vähintään 3krt päivässä.

 

Kurjia nuo saamasi kommentit Rae. <_< Auttaisiko se todeta ihmettelijöille että WHO suosittelee imetystä 2-vuotiaaksi, vaikka Suomessa suositellaankin vain vuoden ikään asti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Pitääkin muistaa sanoa seuraavalla päivittelijälle tosta WHOn suosituksesta. Musta on kurjaa esim. neuvolassa sanoa terkalle, että joo, lopetin imetyksen, kun ei jaksa kuunnella sitä sen marmatusta aiheesta <_<

 

ei kait lehmänmaitoon siirtyminen yli 1-vuotiaana haitallista ole? Miksi olisi? Ei voi ymmärtää. Meillä on nyt tehty puurot maitoon, mutta ei olla vieläkään juotettu sitä tolle lapselle. Kyllä mekin sitten joku päivä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin imetän vielä 3-4 kertaa päivässä, tyttö nyt 1v. ja pari viikkoa päälle. Yövieroitus tehtiin 11kk iässä ja tyttö nukkuu omassa huoneessaan. Imetykset ovat aamulla heti herättyä (kainalossa meidän sängyssä), päiväruokien jälkeen ja illalla viimeiseksi. Tyttö nukahtaa rinnalle lounaan jälkeen ja illalla usein muttei aina, ja sänkyyn/rattaisiin kannettaessa aina havahtuu enemmän tai vähemmän eli osaa kyllä käydä nukkumaan omaan sänkynsä tai rattaisiin itsekin.

 

Meillä menee lehmänmaitoa molemmilla lämpimillä ruuilla 1,5 dl (se on suurta herkkua mutta enempää en anna turhaan mahaa täyttämään) ja lisäksi yleensä välipalalla viiliä/jugurttia/rahkaa 1-2dl. Eli taitaa tulla kalsiumin tarve tulisi hyvin täyteen noistakin, mutta rintamaidossa on muutakin terveellistä toki vielä tässäkin vaiheessa ja imetys on meille molemmille vielä aika tärkeää.

 

Ajattelin jatkaa tässä päivä kerrallaan omien tuntemusten mukaan, ehkä vuoden loppuun tai miten nyt meneekään, enempää etukäteen suunnittelematta. :)

 

Mua hävettää ja harmittaa kun joutuu selittelemään neuvolassa ja joillekin kavereillekin että miksi imetän vielä. Siis hävettää siksi, että mitä se muille kuuluu tai keneltä se on pois jos mä imetän, miksi siis selittelen. <_<

Edited by Lilly

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mua hävettää ja harmittaa kun joutuu selittelemään neuvolassa ja joillekin kavereillekin että miksi imetän vielä. Siis hävettää siksi, että mitä se muille kuuluu tai keneltä se on pois jos mä imetän, miksi siis selittelen. <_<

 

 

Älä huoli, ei ne kauaa kysele. Mä imetän nyt 2-vuotiasta tyttöä ja olen vielä viimeisilläni raskaana. Aikomuksena on imettää vauvan synnyttyä molempia. Ei multa ole enää aikoihin kukaan kysellyt imetyksestä. Kun on tarpeeksi omituinen niin ei kukaan enää kehtaa kysellä mitään :lol:

 

Ja kyllä musta on tosi erikoista että neuvolassa kummastellaan yli 1-vuotiaan imetystä, kun WHO:n suositus on kuitenkin osittaisimettää vähintään 2-vuotiaaksi. Tämä suositushan koskee ihan kaikkia maita, ei tosiaankaan kehitysmaita kuten usein kuulee puhuttavan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vielä pari viikkoa matkaa 1-vuotissynttäreihin, mutta kyselen jo täällä taaperopuolella neuvoa seuraavaan: tyttö roikkuu nykyään tississä kiinni suunnilleen muutaman minuutin välein, imaisee kerran tai kaksi, ja haluaakin sitten taas pois sylistä. Aiemmin näitä päiviä oli harvemmin ja sitä tapahtui vain jos oltiin kotona, mutta nyt esim. muskarireissut on menneet ihan älyttömiksi kun en voi istua tyttö sylissä ollenkaan ilman että roikutaan kaula-aukossa ja vaaditaan valittaen maitoa. Nälkä tai jano ei voi olla kyseessä.

 

Olen antanut aika hövelisti imea aina halutessaan ensinnäkin turvatakseni imetyksen jatkuvuuden tänne vuoden kieppeille ja lisäksi siksi että tytöllä on maitoallergia ja lehmämaitoa ei voi juoda ollenkaan. Myöskään korvikkeet eivät uppoa ja olen ollut huolissani kalsiumin riittävyydestä. Nyt kuitenkaan ei arkielämä enää suju kun pihallakin saattaa alkaa huuto ja valitus ja tissin esiin kaivelu.

 

Yövieroitus hoidettiin kesällä ja yöt menevät nykyään ihan mallikkaasti ilman heräilyjä. Tutti tai muu huomion muualle kiinnittäminen tietysti vähän auttaa, mutta ei aina, ja olen tosi väsynyt tähän jatkuvaan tissien räpläämiseen ja siihen etten voi olla tytön lähellä yhtään ilman sitä.

 

Onko kenelläkään muulla kokemusta vastaavasta? Onko tämä vaan ohimenevä vaihe vai pitäisikö asialle yrittää tehdä jotain?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kokemusta ei ole, mutta tavaltahan tuo kuulostaa. Ja oisko tässä vuoden iässä niin paljon kaikkee uutta ja ihmeellistä, että jonkinlaista turvankin hakemista saattais olla enemmän? Meillä tissittely lopetettiin jo aiemmin joten siitä en tosiaan osaa sanoa, ja tuttia on aina käytetty pelkästään unilla. Yleensä on tosi helposti unien jälkeen heittänyt tutin pinnikseensä kun on sanottu et heitetääs tutti pois ja lähdetään leikkiin. Nyt on kuitenkin ollu tuon tutin kanssa joku vaihe, ettei millään tahtois luopua siitä ainakaan heti herättyä, hetken leikkien jälkeen helpommin. Ja saattaa hakee kesken päivää tuttinsa pinniksestä muutenkin, ainakin jos se on siinä näkösällä. Voi tietysti liittyä hampaiden tekoonkin tms., tai sitten tosiaan on joku turvatankkauskausi meneillään. Lelujen kanssa vähän vastaavaa, joskus pitäis välttämättä saada joku sisälelu ulos..

 

Aika lievässä muodossahan meillä tätä on joten ei ihan verrattavissa tuohon jatkuvaan tissin vaatimiseen, mutta kirjoitinpa nyt kuitenkin.. Itse ehkä tuollasessa tilanteessa koittaisin vähitellen siirtyä säännöllisempiin tissittelyaikoihin, esim. aina ruoan päälle. Hampaillehan ei ole hyväksi oikein usein tapahtuvat happohyökkäykset. :/ Voi olla tietysti kiukkkuamista se siirtymävaihe, mutta eiköhän se siitä kun jaksaa olla johdonmukainen. (Helpommin sanottu kuin tehty.) Mutta uskoisin että se on lapsellekin sit kivempi kun tuossakin asiassa on tietty rytmi, varmasti hänellekin rasittavaa se jatkuva vaatiminen. Voiskohan tuota verrata siihen, että itellä ois jatkuvasti edessä suklaapatukka, totta kai sitä tekis mieli koko ajan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos hyvistä pohdinnoista onion!

 

Päädyin nyt antamaan päivittäin kalkkia tabletin muodossa ja sitten tosiaan kieltäydyn antamasta tissiä muulloin kuin ruokailujen yhteydessä. Ei tarvitse sitten murehtia siitä kalkista. Ja jos imetys tähän sitten loppuu niin sen jälkeen mennään vedellä ja kalsiumvalmisteella lääkärin ohjeistuksen mukaan. Aika hyvin sain jo tänään kiinnitettyä huomiota muualle aina kun mankuminen alkoi. Ehkä se tästä vielä!

 

Ja tosiaan, en usko että on ehtinyt edes saada mitään niillä hätäisillä imaisuillaan koska minulla heruminen käynnistyy yleensä vasta hetken kuluttua. Ellei sitten ole hana auki koko ajan mokomalla ramppaamisella... Varmaan kyseessä on joku lohdun hakeminen, hampaita tulee, kävelemään on lähdetty ja joka paikka täynnä kuhmua ja mustelmaa. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Hehee, onnea kävelyn johdosta!! B)

 

Mä nyt ilmottaudun tänne.:ph34r: Tänään siis tullut pojalla vuosi täyteen. Meillähän syödään yhäkin öisin parin tunnin välein. Päivisin nykyään sellainen pari kertaa, päiväunillekin nukahtaa vain tissi suussa. Mä olen tyytynyt tähän totaalisen toivottomaan osaani. Mä en yksinkertaisesti tiedä mistä pitäisi aloittaa noiden öiden parantamiseksi ja kuitenkin vuoden alusta pitäisi töihinkin mennä.

 

Ja kaveri on sitä sorttia että alkaa hihkumaan ja nauramaan kun näkee tissit. :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä auttoi yövieroituksessa miehen hoitama tassuttelu. Poika nukkuu meidän huoneessa omassa pinniksessä, ja yöherätykset mies hoiti poikaa silittelemällä, en edes itse noussut sängystä. Paitsi sitten klo 6-7 aamulla olen imettänyt vielä niin että saadaan nukkua pidempään. Se taitaakin jäädä meillä viimeiseksi imetyshetkeksi sitten kun muut jäävät..

 

Päiväunille nukutin minäkin pitkään tissille, mutta nyt olemme siitä luopuneet poikkeustilanteita lukuunottamatta, samoin yöunille tissillä nukuttamisesta. Helpottaa minun elämää kun joku muu voi joskus hoitaa poikaa nukahtamisen aikaan! Päiväunivieroitus onnistui niin että ensin aikaistin lounasta vähän niin että poika ei ollut vielä niin väsynyt lounaan syötyään että olisi sen jälkeen nukahtanut tissille. Sitten vain raa'asti lykkäsin pojan päiväuniaikaan omaan pinnikseensä ja istuin vieressä kunnes nukahti. Samoin iltaunien kanssa. Nykyisin sängyssä pyöritään 10-30min ennen kuin uni tulee. Mä luen yleensä siinä pinniksen vieressä kirjaa ja vain silittelen poikaa aina välillä, niin ettei poika koe että nyt leikitään, ja kuluu oma aikakin nopeammin toisen nukahtamista odotellessa.

 

Mulla taitaa olla valistunut tuttavapiiri, kun en ole saanut kuin positiivisia kommentteja imetyksen jatkumisesta. Ei voi kyllä käsittää ihmisten ennakkoluuloja. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos annukka! :P

 

Yövieroitus meni meilläkin niin kuin fleur tuossa ylhäällä jo kertookin, että mies hoiti yöheräilyt ja minä en näyttäytynyt ennen aamua ollenkaan. Olihan se aikamoista huutoa öisin useamman viikon ja monta tuntiakin mies joutui tyttöä sylissä kanniskelemaan, mutta vähitellen alkoi sitten helpottaa. Ehdin jo jossain vaiheessa katua koko hommaa ja ajatella että vieroitettiin liian aikaisin (tyttö oli 8,5 kk), mutta en vaan olisi itse enää jaksanut sitä 2 tunnin välein heräilyä. (Respectit sulle!) Luulen ettei siinä oikein muu auta kuin valjastaa mies hommiin. Ja moni on kertonut homman sujuneen lopulta uskomattoman helposti, tyyliin parissa yössä. Teette vaan päätöksen ja sitten tositoimiin, tsemppiä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä yövieroitusta kokeiltiin joskus n.8kk iässä (vähennettiin toinen syöttö pois, toisen vielä jätin aamuyölle). Kovaa huutoa se oli ja pidemmän aikaa tyttö heräili syöttöaikaan, nukahti kuitenkin nopeasti tassuttelulla. Sitten tuli kesälomareissut ja seisomaan nousun oppiminen jotka sotkivat nukahtamiset ja nukkumiset ihan täysin, oli aika väsyttävä jakso, yösyttöjä tuli taas useampi kuvioihin. Lomareissujen jälkeen tehtiin radikaali muutos. Siirrettiin tytön pinnasänky omaan huoneeseen ja lopetettiin yösyötöt kerrasta. Mies hyssytteli huutavaa tyttöä ekana yönä 45 min, tokana yönä 20 min (itku oli jo "rauhallisempaa") ja kolmantena yönä taisi uni tulla 10 min sisällä ilman isompia huutoja. Tosi pian alkoi neiti nukkua koko yön putkeen (n.klo 20.30-21 -> 5-6.30). Tytöllä oli siis unikouluaikaan ikää 11kk. Ja oli silloin paljon valmiimpi kuin ekalla yrityksellä pienempänä. Nyt haen aamulla tytön omasta huoneestaan mun viereen tissille. Äärimmäisen harvoin siihen enää nukahtaa, mutta saan itse hiukan aikaa makoilla, kun ei olla miehen kanssa kumpikaan oikeen valmiita pomppaamaan suoraan pystyyn meidän aamuvirkun tyttösen kanssa. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kommenteista ja kannustuksesta fleur, hallon ja Lilly. :wub:

 

Niinhän se on että täytyy vaan se päätös tehdä ja sitten ihan johdonmukaisesti pysyä siinä päätöksessä. Kai tässä taustalla on myös jotain tiedostamatonta äidin haluttomuutta tajuta että toinen ei enää ole ihan pieni vauva. :( Tajusin sen juuri äsken. (Mä nään jo itteni sinä kauhuanoppina joka itkeä tihuttaa kolmekymppisen poikansa perään... :blink:)

 

Onneksi tässä on vielä se pari kuukautta aikaa.

 

Ja ainiin, onnea Lillylle!! B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Joo kyllä se on vaikea päästää siitä vauvasta irti. :lol: Onneksi voin vielä päiväimettää just niin kauan kuin haluan. Ja voin kyllä sanoa, että kannattaa todella tehdä se vieroitus jos siltä tuntuu! On se vaan mahtavaa nukkua koko yö heräämättä kertaakaan! :P Kiitos onnitteluista!

 

Olikos täällä joku muukin raskaana oleva imettäjä? Miten on sujunut? Mulla olisi ajatuksena ehkä tässä lähiviikkoina/kuukausina vähentää vielä imetyksiä. En vaan tiedä, pitäisikö ensin jättää pois aamuimetys vai päikkäri-imetys. Ilta jää joka tapauksessa kai viimeiseksi. Ehkä toi päivä olisi hyvä jättää pois, niin olisi helpompi jättää hoitoon tarvittaessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Meillä ainakin päikkäri-imetyksen pois jättäminen helpotti arkea kovasti kun tarvittaessa poikaa voi hoitaa silloin joku muukin kuin minä. Suosittelen sitä. ;) Muutenkin hyvä ettei lapsi assosioi aina nukahtamista tissiin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakko muuten avautua tänne (kun en kehtaa muuallekaan) että ei meillä tuo vieroitus ole tainnut niin hyvin toimia.. Kun joka kerran flunssan jälkeen, kuten nyt, poika on taas öisin vailla tissiä moneen kertaan ja päivälläkin jatkuvasti. Sairastelu lisää imetystä ja sitten kun poika paranee, ei haluakaan vähentää tissittelyä. Huoh. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ mäkin voin sanoa tosta vierotuksesta, että huoh. Mä jätin aamutissittelyn pois reilu kuukausi sitten ja nyt vasta voin sanoa, että useimpina aamuina poika ei huuda tissin perään. Nyt pitäisi jättää pois päivätissittely, mutta hirvittää mitä siitä seuraa. Viikonloppusin mä sen jo jätin pois, mutta arkisin päiväkodista tultua tissi on hirmu tärkeä pojalle. Eikö tähän vierotukseen ole muuta konstia kun huudattaa lasta??????

Iltatissi meillä jää viimesenä pois, kunhan tosta päivätissittelystä nyt ensin selvittäisiin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaipa sitä nyt virallisesti on taaperoimettäjä, kun poika täytti vuoden. Etukäteen olin kyllä ajatellut että minusta ei mitään taaperoimettäjää tule, mutta kuinkas kävikään :lol: .

 

Meillä imetetään tällä hetkellä kahdesti päivässä aamulla ja illalla puuron jälkeen. Ja vielä reilu kuukausi sitten en olisi kyllä uskonut että saadaan vähennettyä edes tähän kahteen kertaan noita imetyksiä. Luulen että, meillä sitten aikanaa luovutaan ensin iltaimetyksestä ja sitten vasta aamusta. Sen verran kiukkuista on tuo aamu ellei tissiä tipu pikimmiten .

 

Yöimetyksistä luovuttiin vähän 10kk:n iän jälkeen. Sitä ennen imetin kaksi kolmee kertaa yössä. Mies hoiti tuon tassuttelun öisin, neljä yötä kesti, että poika lakkasi heräämästä yöllä. Heräsi siis alkuun aina niihin aikoihin mihin oli tottunut syömään. Yllättävän vähillä itkuilla selvittiin, missään vaiheessa poika ei huutanut muutamaa minuuttia pidempään. Mutta meillä työ yöimetysten lopetus vaati kyllä sen, että mies avusti pojan rauhoittelussa. Samalla siirryttiin myös siihen etten nukuta poika rinnalle, vaan annan rintaa ja siirrän sitten hereillä olevan pojan sänkyyn jonne nukahtaa. Tuohon itsekseen nukahtamisen harjoitteluun meni kyllä kolmisen viikkoa.

 

Päiväimetykset ovat jääneet pois vähitellen, joskus satunnaisesti saatan imettää, jos poika oikein harmistuu, tai satuttaa itsensä.

 

Poika on aina ollut kova tisuttelemaan ja edelleen nauraa ja hihkuu kun näkee rinnat tai puhutaan tisun syömisestä. Yhdessä vaiheessa jopa suuttui jos ei saanutkaan tisua rinnan nähdessään (esim kun vaihdoin vaatteita). Poika on nyt kuitenkin selvästi vähentänyt kiinnostustaan tisutteluun. Imee kyllä edelleenkin hyvällä halulla.

 

Olenkin nyt ajatellut, että jatkukoon tämä imetys vielä jonkin aikaa. Josko poika vaikka itse jossain vaiheessa lopettaisi. Töihin palaan joulukuussa, joten katsotaan sitten kuinka se vaikuttaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taaperoimettäjä ilmoittautuu. Tyttö on nyt 1v 2kk ja imetys jatkuu.

Päivät meillä menee ilman tissiä, mutta kun päästään hoitopäivän jälkeen kotiin vaatii neiti tiisiä heti. Illan aikana sit on kinuamassa tissiä 2-3 kertaa...ja ne yöt...ne ne vasta voimille alkaa ottaakin. Neiti huutaa kuin hinaaja jos ei saa yöllä tissiä kun herää. Ja meillä herätään nykyään ehkä noin 4 kertaa yön aikana.

 

Mä niin haluisin jo lopettaa tän imettämisen, mut en jotenkin raaski kuunnella sitä huutoa, varsinkaan yöllä. Ollaan koitettu unikoulua jo useampaan kertaan. Ja just kun saadaan rytmi suurinpiirtein kuntoon alkaa tulla hampaita, opitaan seisomaan, kävelemään, tullaan kipeiks tms. ja rytmit menee sekaisin eikä uni yöllä maistu. Ja sit taas unikoulua uudestaan. Ja se tarkoittaa meillä 1-2 tunnin yhtäjaksoista huutoa, sitten ehkä puol tuntia unta ja sama uudestaan.

 

Eikö tosiaan ole muuta keinoa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tuossapa onkin juuri se syy minkä takia mä en vieläkään ole päässyt edes ajatuksen tasolle noiden yösyömisten lopettamisen kanssa. Kun tuo tissi tuntuu olevan niin kovin tärkeä juttu pojalle niin jotenkin tuntuu ihan järjenvastaiselta ruveta sitä väkisin lopettamaan kun tähän asti on menty ihan vaan pojan tahtiin.

 

Juu, tiedän ettei noin iso enää rikki mene pienestä itkustakaan mutta kun mutta.. Määh ja blääh... Alan ärsyttämään jo itseänikin. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä huudettiin taas viime yönä 45 minsaa ja tuntui vaan kiihtyvän huuto. Sit luovutettiin ja annoin tytölle maitoa. 3 aikaan yöllä ei ihan kauheasti jaksa kun mielessä pyörii vaan et 3 tunnin päästä soi kello...

 

Ens yönä meillä aiotaan taas kokeilla, kun huomenna tytön ei tartte mennä hoitoon eikä miehen töihin. Ei siis niin haittaa jos ovat huomenna molemmat väsyjä yön huudoista. Ja saadaan näin sit useampi yö kouluilla ilman että tarttee stressata aikaista aamuherätystä ja väsyä likkaa hoidossa.

 

On mietitty myös sellaista vaihtoehtoa et vietäis tyttö mun vanhemmille yökylään...mut kun mummi ei raaski huudattaa tyttöä, eikä siis suostu ottamaan sitä yöks ilman et me ollaan paikalla...tai siis mun tissit. Muutoin ottais kyl siis enemmän kuin mielellään, mut on sitä mieltä ettei mummin kultaa saa yöllä huudattaa :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now