P.L.

Kuinka monta vaatekappaletta kierrossa?

13 posts in this topic

Tämä tuli tänään mieleen, kun perkasin lasten vaatekaapista taas pieneksi jääneet säilytykseen/myyntiin ja viikkasin uudet, tilalle ostetut paikoilleen.

 

Eli, miten monta vaatekappaletta teillä on kierrossa? Arkihousut ja -paidat nyt ehkä eniten kiinnostavat. Minkä ikäisellä lapsella? Onko lapsesi kotihoidossa vai päiväkodissa? Onko vaatteita liikaa, tarpeeksi vai liian vähän? Ostatko tarkan suunnitelman mukaan vai fiilispohjalla? Onko tärkeää, että kaikilla lapsilla on saman verran vaatteita vai hankitko vaatteita kunkin tarpeen mukaan? Kuinka usein pyykkäät? Ja riittääkö se pesumäärä vai tulvivatko korit välissä yli äyräiden? ;)

Edited by P.L.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lapset on kotihoidossa, ja vaatteita on IHAN LIIKAA!!!! Mutta vähän ollaan ostettu itse, niitä vaan tulvii lahjoituksina ovista ja ikkunoista. Veikkaisin, että molemmille on kutakin vaatekappaletta väh. 10kpl. Eli 10 paria housuja, 10 t-paitaa jne. Sukkia ja alushousuja on isommalla vielä enemmän.

Pyykkiä pestään tuhottomasti, melkein päivittäin, koska en jaksa tuijotella kauaa täyttä pyykkikoria. + pyykinpesu on miun terapiaa, ihan parasta puuhaa! (ilman sarkasmia)

Apropoo... siinä taisikin tulla sivulauseessa syy miksi niitä vaatteita kertyy niin pirun paljon. ;)

 

edit. ja lapset on 4,5v. ja 21kk.

Edited by Inez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yritin ulkomuistista laskeskella vaatteita mutta menin koko ajan sekaisin laskuissa  :D (Lastenhuoneeseen en voi mennä laskemaan kun nukkuvat siellä eikä kaikki vaatteet edes ole siellä.) On varmaan väh. 10 kpl kutakin meilläkin. Eikä se vaatteiden laskeminen ole edes niin yksiselitteistä... Olisikin vain paitoja, housuja, alushousuja ja sukkia, joista jokainen olisi yhden tietyn lapsen, mutta kun on housuja, sukkahousuja, leggingsejä, mekkoja, hameita, tunikoita, t-paitoja, pitkähihaisia paitoja, neulepaitoja, huppareita... Ja kaikista vaatteista ei ole ihan selvää, kenen ne on, sopii molemmille isosiskoille tai ei kummallekaan, tai on vähän niin kuin varalla jne.  :girl_impossible: En minä pysy kärryillä tässä hommassa, eli ei todellakaan ole mitään suunnitelmaa, vaan fiiliksen mukaan mennään. Jos joskus tuntuu että "ei ole mitään päällepantavaa", niin sitten ostan sitä mikä "puuttuu", tai ostan muuten vaan jos löydän jotain kivaa.

 

Meidän lapset on siis 3 v., kohta 2 v. ja kohta 5 kk, kotihoidossa kaikki. Vaatteita on kyllä liikaa, mutta toisaalta pitää sitä vähän vaihteluakin olla, ei aina jaksa samoja käyttää, ja noilla isommilla nyt se vaatteiden käyttöikä on jo sen verran pidempi, että ehtii sitten kuitenkin ehkä käyttää tarpeekseen niitä vaatteita (ainakin kun kierrättää kaikilla). Vaikka vaatetta on paljon, niin ei sentään pyykkikorin tilavuus lopu kesken. Vaippapyykkiä pesen päivittäin ja osa vaatteistakin menee siihen mukaan, mutta varsinaista vaatepyykkiä pesen harvoin. En laita vaatteita pyykkiin yhden käytön jälkeen jos eivät ole likaisia. Täsmäilen pyykin aika tarkkaan värien mukaan, ja odottelen että saan koneellisen täyteen sitä yhtä väriä, joten ei voikaan kovin usein pestä. Ehkä kerran pari viikossa pesen vaatepyykkiä, eli helposti pari viikkoa voi tulla väliin tietynväristen pyykillä.

 

Ei tietenkään joka lapsella tarvitse olla täsmälleen samanverran vaatteita, kunhan jokaisella on riittävästi  :girl_smile:

Edited by Chimelli

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yritin Chimellin tavoin laskea ulkomuistista mutten pysty!! :D Mutta ööh. Olisko meillä ehkä 10-15kpl bodeja, paitoja ja housuja kaikkia, bodeja varmasti vielä enemmän, ehkä parikymmentä (ja lisäksi muutamia lyhythihaisia alusbodeja huppareiden yms alle). Mekkoja on paljon, ehkä myös se kymmenkunta (ollaan saatu), säännöllisessä käytössä tasan yksi, juhlakäytössä pari vaihdellen. Sukkiksia on viidet sopivat ja sukkia ei käytetä, villasukkia on viitisen paria ja se on vissiin liian vähän kun ikinä ei löydy paria... Suunnittelin tuossa että neulon kuus tasan samanlaista sukkaa niin jos niistä ois kaks kerrallaan sitte tallessa  :grin: Niin ja sitten arkikäytössä on kaks college-haalaria! 

 

Tytön koko vaatekerran saa vaihtaa joka päivä, joten vaatetta ei ole yhtään liikaa, itseasiassa aika sopivasti. No mekkoja on käyttöön nähden ihan hirveästi, mutta tosiaan kaikki on saatuja, enkä vaan oo jaksanu panna pois kun ne on sopivia kuitenkin. Ostan vähän fiiliksen mukaan vaatteita, tykkään kyllä kun on vaihtelua. Neiti on nyt pitänyt osaa bodeista jo vuoden, joten kyllästyisihän niihin jos kierrättäisi samoja koko ajan. (Ihan niinku se vauva siitä perustais  :rolleyes: )  Joskus ostan tarpeeseen, esim. aika vasta ostin parit mustat/ruskeat housut kun tajusin että suurin osa tytön housuista on tosi kirkkaanvärisiä ja olis kuitenkin kiva jos kirkkaille bodeille olis vähän neutraalimpi alaosa. 

 

Pyykkiä pesen silloin ku tuntuu ettei pyykkikoriin (ja sen viereen) mahu enää yhtään sukkaa  :grin:  No ei vaan, vaihdellen 2-4 kertaa viikossa. Tosin monesti saatan pestä vaan parina päivänä mutta pesen sitten 2-3 koneellista heti päivässä. 

 

Niin ja tyttö on päivähoidossa, mutta ei se kyllä ole vaikuttanut vaatekulutukseen mitenkään. Ei ole siis sotkeentuneet enempää kuin kotonakaan. No ehkä se on muuttunut että välillä viikonloppuna ulosmennessä menee hermo kun mies ei muista ottaa päiväkodista niitä lämpimimpiä villatakkia, villahaalaria yms ja menee vähän säätämiseksi  :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vaatteita liikaa. Aivan liikaa.. Sanoisin, että ainakin 200 vaatetta, voi mennä lähemmäs 300. Ja en laske mukaan sukkia (joita on useampi kymmenen paria). Eli sukkiksia, housuja, hameita, paitoja, haalareita, bodyjä, tunikoita jne. on varmaan se pari-kolmesataa yhteensä (yksi Ikean 3-osainen Malm-lipasto, johon kaikki ei tosiaan mahdu, osa sitten henkareilla ja osa aina pesussa). Ja sit vielä pari uikkaria, 3 aurinkosuojapukua, ulkovaatteet..

 

Ja päiväkodissa tyttö on. Niin ja käyttää vaippoja, alushousuja ostettuna varastoon parikymmentä, mutta vielä eivät ole käytössä..

 

Lapsia on yksi, kohta 2,5v tyttö.

 

Ostan vaatteita fiiliksellä, ja saadaan myös lahjaksi jonkin verran. Toki jos jotain tietyä tarttee, niin ostan sillon myös. :)

 

Ja pyykkikone pyörii useimmiten päivittäin. Tai jos viikolla ei ole ehtinyt pyykätä, niin viikonloppuna saattaa pyöriä kone helpostikin 3 kertaa päivässä.

Edited by a_paradise_79

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laskin ketjun innoittaman esikoisen (tyttö 3v 4kk) tämänhetkisessä käytössä olevat vaatteet. En laskenut mukaan alushousuja, sukkia enkä yöpukuja, en myöskään kevät/kesävaatteita enkä ulkovaatteita. Sain tulokseksi yhteensä 72 kpl (17 paitaa, 2 neuletakkia, 14 tunikaa, 7 mekkoa, 3 hametta, 8 housut, 13 legginssit, 8 sukkahousut).

 

Eniten meillä pidetään tunika+legginssit yhdistelmiä, paitojen määrä hieman yllätti, kun kuvittelin ettei niitä ole montaa.

Tyttö on ollut kotihoidossa, tässä kuussa aloitetaan päiväkoti. Pyykkiä pesen pari kertaa viikossa, kaksi koneellista kerralla. Vaatteet ostan enimmäkseen fiilispohjalta,   jonkin verran mietin asukokonaisuuksia. Eli ostan tietyn väriset legginssit sopimaan tietyn tunikan kanssa jne.

 

Kuopuksen vaatteita en jaksanut laskea, mutta niitä on vähemmän. En seuraa onko molemmilla saman verran vaatetta, mutta tytölle niitä kertyy "väkisinkin" enemmän, kun on enemmän eri kategorioita (siis tunikat, mekot ja hameet, joita pojille ei ole).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juuri nyt sopivan kokoisia just 2v pojalle nopeilla laskuilla: housuja 8 paria, 12 pitkähihaista t-paitaa tai sen tyylistä, kaksi neuletta ja neljä neuletakkia ja yksi collegepaita. Lisäksi sitten muutamat pitkät kalsarit, sukkikset ja sukat ja pyjamia. Niin joo ja päiväkodissa taitaa olla pari varapaitaa.

 

Toi määrä kasvoi pari päivää sitten, kun sain kaverin lapsen pieneksi jääneitä vaatteita kasan. Suurin osa tämänhetkisistä vaatteista on muutenkin kirppikseltä tai saatuja.  Kaapissa odottaa aina yleensä jotain vaatteita isommassa koossa, kun ostan aina jos löytyy joku mieluinen järkevään hintaan. Ja kun tuli noi uudet niin karsin kaikki vähänkään pieniksi jääneen näköiset pois.

 

Poika on siis nykyisin päiväkodissa, muttei ole juuri vaikuttanut tohon määrään tai pyykin määrän. Samoilla housuilla ainakin yleensä pärjätään useampi päivä. Paidat menee pyykkiin yleensä ruokatahrojen vuoksi. Kirjopyykkiä - eli pojan vaatteita- pestään useimmiten kerta viikkoon. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tuhottomat paljon vaatetta 2v tytöllä, on ainut lapsi.

Saatuja (lainaksi tai käytettyjä omaksi) on enemmän kuin itse ostettuja. Lahjaksi saanut nyt käytössä olevista kork 15 vaatekappaletta.

 

Vaatetta saadaan kolmesta paikasta lainaan, joten kun joka paikasta tulee pussillinen tai pari samoja kokoja, on noita vaatteita kertynyt tosi paljon. Itse tuleekin sen takia ostettua lähinnä tilanteen mukaan ja yleensä tarpeeseen ja esim. juhlavaatteiksi, paremmiksi vaatteiksi tai jos on jokin erityisen ihana, joka olisi pakko saada.

 

Tyttö on kotihoidossa, jatkaa kohta päivähoidossa. Vaatteita kuluu väh. yksi kerta päivässä, ruokatahrojen, vaippafalskausten ym. takia tulee usein vaihdettua vaatteet kesken päivää.

 

Pyykkiä pesen aika tarkasti, lapsen vaatteet erillään muusta pyykistä. Pesen myös väreittäin ja pesulämpötiloittain erikseen koneelliset, joten pyykkiä saa kerryttää välillä 2-3 viikkoa, että saa tietyn koneen, esim valkopyykit täyteen.

 

Ja tässä ne määrät:

28 pitkähihaista bodya (lisäksi 9 lyhythihaista)

23 housut, farkut

15 sukkahousut ja puolipotkarit

10 legginssit

35 pitkähihaista paitaa (lisäksi 8t-paitaa)

20 mekkoa

7 hametta

4 haalaria

15 hupparia, neuletakkia, villapaitaa

7 yöpukua

noin 20 sukkaparia

 

Käytössä nyt koot 86-92. Mekkoja myös koossa 98.

Lisäksi kaapissa on yksi hyllyllinen isompia vaatteita, joita ei vielä voi käyttää. Toisaalta tuosta määrästä, mikä nyt on käytössä, saisi laittaa varsinkin bodeista osan pois,kun alkavat olla pieniä.

Housuja taas on nyt ihan ylitarjontaa, kun monissa on lahkeet niin pitkät, että hankala vielä käyttää.

Mekkoja on kamala paine pitää arkisinkin, että tulee tuo määrä joskus pidettyä.

 

Yöpuvut on ainoat, joita on sopivasti, saisi olla vähän lisää, koska yökkärit joutuu laittaa joka yön jälkeen pesuun, pissanhaju tarttuu yövaipasta niin kovasti vaatteisiin.

 

Lainavaatteista ei tule käytettyä läheskään kaikkia, mieluiten sitä yleensä laittaa lahjaksi saatuja tai itse ostettuja ensisijaisesti, mutta varsinkin bodeja ja paitoja tulee pidettyä myös lainavaatteista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laskeskelin pojan (2v1kk) vaatteet ja lopputulos oli tämä:

 

- pitkähihaisia paitoja 26kpl

- neulepaitoja 3kpl

- huppareita 3kpl

- trikoo/college/velourhousuja 13kpl

- farkkuja 3kpl

- sisähaalareita 2kpl

- sukkia noin 25kpl

- sukkahousuja 3kpl

- yöpukuja 7kpl

- pitkiä kalsareita 4kpl

 

Kaikki yläosat ovat kokoa 92cm ja alaosat 86cm ja kaikki sopivia, ei liian pieniä tai liian isoja.

 

Mielestäni vaatetta on juuri sopivasti. Aina, kun siirrytään uuteen kokoon, teen "suunnitelman" siitä, mitä ja minkäläistä vaatetta pitäisi olla ja minkä verran. Tärkeää on, että vaatteet ovat lapsen päällä mukavia ja että ne sopivat keskenään yhteen. Epäsopivat vaatteet laitan heti kiertoon tai jos joku vaate ei miellytäkään, myyn eteenpäin. Kaikki käytössä olevat vaatteet ovat siis oikeasti käytössä, mieluisia ja sopivia.

 

Pojan tällä hetkellä käytössä olevat vaatteet ovat kaikki itse ostettuja lukuun ottamatta yhtä paitaa, kolmea yöpukua ja yksiä sukkahousuja.

 

Ostan 90% kaikki vaatteet netistä, joten harvoin tulee kaupassa tehtyä heräteostoksia. Toki jos jotain pakollista puuttuu, niin sellaisia ostan, mutta yleensä, kuten edellä mainitsin, mietin ja suunnittelen lapsen vaatetusta jo ennen seuraavaan kokoon siirtymistä. Miehen mielestä vaatetta on paljon ja että vähemmälläkin selviäisi. Tämä on varmasti totta, koska pesemme pyykkiä 2-3 päivän välein ja samaa paitaa/housuja voidaan käyttää kaksi päivää, jos eivät likastu, joten vaihtovaatetta olisi aina, vaikka vaatteita olisi puoletkin vähemmän. Itselleni lapsen pukeminen on välttämättömyyden lisäksi myös harrastus: minusta on ihana miettiä, mihin vaatteisiin lapseni puen. Toisaalta taas vaatteisiin ei liity itsessään tunnearvoa enkä ole hamsteri: kun vaate on käytetty ja meille liian pieni, se joutaa eteenpäin seuraavalle käyttäjälle. Mieluummin ko. vaatteesta on iloa toiselle lapselle, kuin olisi meidän kaapissa tilaa viemässä. Myöhemmin, kun veljesten kokoero alkaa kaventua (siis niin, että toinen käyttää esim 98 ja toinen 86) niin luultavasti säästetään ainakin osa vaatteista pikkuveljelle. Toisaalta vaatemakuni vaihtelee aika nopeasti ja se, mikä on tänään in, voi olla parin kuukauden perästä aivan kammottava.

 

Niin vielä se, että poika on kotihoidossa, ja likapyykkiä tulee mielestäni aika vähän, enemmän työtä pyykinpesuun tuottaa pikkuveli pian 4kk, jolla voi päivittäin tulla kahdetkin likaiset vaatteet.

Edited by siristiina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekin vastaan. Meillä siis kolme lasta: 6v., 4v. ja 10kk. Jätän kuopuksen pois tästä, mutta pyykinpesumäärään vaikuttaa toki hänenkin osuutensa :D

 

Esikoinen on eskarissa arkisin 8-12, muuten kotihoidossa. Hänellä on vaatetta seuraavasti:

 

- 14 pitkähihaista trikoopaitaa arkikäyttöön

- 7 arkihousut

- 2 siistit farkut

- 3 siistit housut/chinot

- 3 kauluspaitaa

- 3 slipoveria

- 3 neuletakkia

- 2 hupparia/collegetakkia

- 1 neule

- 7 paria sukkia

- 7 alushousut

- 4 pitkät kalsarit

- 4 yöpaitaa

 

Vaatetta on juuri tarpeeksi, en voi sietää, jos vaatetta on liikaa ja pyykkikorit ehtivät täyttyä. Olen havainnut, että meille kierto on juuri sopiva, kun paitoja ja alusvaatteita on 2 x viikonpäivien määrä ja housuja sitten yhdet per viikonpäivä. Ostan tarkan suunnitelman mukaan ja hyvin päämäärätietoisesti, pyrin välttämään turhaa kulutusta, joten fiilisosteluja en harrasta. Esikoisen vaatteita joutuu harvoin päivän aikana vaihtamaan, housuja saattaa välillä päästä käyttämään seuraavanakin päivänä, mutta paidat ovat yleensä ulkonajuoksemisen jäljiltä vähintään hikisiä ja siirtyvät pyykkikoriin, samoin alusvaatteet. Pitkiä kalsareita ja yöpaitoja käytetään useampi päivä putkeen.

 

Keskimmäinen on kotihoidossa, hänen osuutensa vaatekaapista täyttyy seuraavasti:

 

- 12 pitkähihaista trikoopaitaa arkikäyttöön

- 4 arkihousut

- 2 siistit farkut

- 3 siistit housut/chinot

- 3 kauluspaitaa

- 2 slipoveria

- 2 neuletakkia

- 2 hupparia/collegetakkia

- 2 neuletta

- 7 paria sukkia

- 7 alushousut

- 4 pitkät kalsarit/sukkahousut

- 8 yöpaitaa

 

Keskimmäinen on juuri jättänyt yhden vaatekoon taakseen ja siitä johtuen arkihousuja on liian vähän. Paita menee välillä vaihtoon kesken päivän, poika on auttamattoman sotkuinen ruokailija ja poikkeuksetta pesuun päivittäin :P Yöpaitoja on periytynyt isoveljeltä, joten niitä on aivan liikaa :D Koska isommat lapset pysyvät samassa koossa jo vuoden/vuosia, en osta vaatteita varastoon odottamaan, toisin kuin nuorimman kanssa teen.

 

Pesen lastenvaatteita n. joka kolmas päivä, osan koneesta täyttää myös pikkuveljen väripyykki. Jaottelen lämpötilan ja värin mukaan ja pesen vain täysiä koneellisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaksoset, tyttö ja poika, ovat pian 5-vuotiaita ja ma-pe päiväkodissa. Heillä on suurinpiirtein yhtä paljon vaatteita molemmilla, eikä mielestäni ollenkaan liikaa. En käynyt laskemassa kappalemääriä, mutta tässä listaa "noin"-määristä:

 

- pitkähihaisia paitoja 15-20 kpl

- tunikoita (tytöllä) 3 kpl

- neulepaitoja/neuletunikoita- tai mekkoja 3 kpl

- collegehuppareita 2 kpl

- velour- ja collegepöksyjä 7-10 kpl

- farkkuja/kangashousuja 2-4 kpl

- leggingsejä (tytöllä) 2-4 kpl

- hameita/mekkoja (tytöllä) 1-3 kpl

- sukkahousuja/pitkiä kalsareita 5-7 kpl

- alushousuja 10-15 kpl

- sukkia 10-15 paria

- pyjamia 3 kpl

 

Mielestäni on hyvä, jos alusvaatteita on reilummin. Etenkin poika vaihtaa mielellään puhtaat alushousut heti, jos pienikin pissatippa tahraa pöksyt. :rolleyes:  Myös sukat kastuvat joskus kesken päivän, joten niitä on hyvä olla runsaasti. Ja kun on paljon vaatetta, niin pesukonettakaan ei tarvitse pyörittää kuin joka toinen tai kolmas päivä (vaikka pyykkikorit tulvivatkin välillä yli äyräitten ;) ).

 

Vaatteita ostan pääasiassa tarpeen mukaan, mutta myös kausittain. Esim. tulevana keväänä ostan molemmille kevät- ja kesävaatetta. Suunnittelen ostoja jonkin verran eli sen mukaan mitä tarvitaan/puuttuu, mutta teen myös heräteostoksia huuto.netissä ja joskus kaupoillakin (erityisesti alehyllyillä ;) ) tai nettikaupoissa. Tytöille tuntuu löytyvän jatkuvasti kaikkea ihanaa, joten pikkuneidillä on tietty hieman enemmän vaatetta kuin veljellään (leggarit, hameet, mekot), mutta pidän tärkeänä sitä, että molemmilla on jotakuinkin saman verran vaatetta esim. päiväkotivaatteita tai "kyläily-ja kaupunkivaatteita".

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaksi poikaa, esikoinen täyttää parin päivän päästä viisi ja kuopus täytti juuri kaksi. Molemmilla on siirrytty ennen joulua uuteen vaatekokoon ja vanhat pieneksi jääneet laitettu pois. Päätin myös viime syksynä, että poikien vaatekaappeja on järkeistettävä ja vaatteiden määrää karsittava. Aika hyvin olen onnistunut poislukien neuleet ja neuletakit, jotka ovat heikkouteni selvästi. Toisaalta niitä kyllä käytetään joka päivä, eli eivät vain makaa hyllyillä käyttöä odottamassa. Mutta asiaan. Pojilla, jotka molemmat ovat päiväkodissa, on kaapeissaan:

 

pitkähihoisia trikoopaitoja 10 kpl

lyhythihaisia t-paitoja muutama

ns. parempia paitoja, eli pitkä- ja lyhythihaisia pikeepaitoja 2-3 kpl

neulepaitoja/villatakkeja 10-15 kpl

kauluspaitoja 2 kpl

slipovereita 2-3 kpl

farkkuja/sammareita/suoria housuja n. 5 paria kummallakin

collegehousuja 7-10 kpl

sukkia, sukkahousuja, lyhyitä ja pitkiä kalsareita riittävästi niin, että viikolla ei tarvitse pestä pyykkiä

pyjamia 5 kpl

 

Yleensä vaatteet laitetaan päivän päätteeksi pesuun, housut saattavat mennä vielä toisenkin päivän. Alusvaatteet ja sukat vaihdetaan toki päivittäin, yöpukuja käytetään useampi päivä putkeen. Tämä vaatemäärä on osoittautunut meillä riittäväksi niin, että pyykkiä pestään viikonloppuisin ja täysiä koneellisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiilispohjalta hommailen kamppeita. En millään jaksa laskea mitä kaikkea löytyy. Tällä hetkellä sopivat farkut tulisi tarpeeseen, muutamat on, mutta jannu haluaa pitää päivittäin farkkuja. Pitkähihaisia paitoja on vähän liikaa, niitä kun nuorimies pitää ainoastaan ulkovaatteiden alla, niin ei niitä tarvitse kovin usein pestäkään. Lisäksi tällä hetkellä koko on vähän ongelmallinen. (koko 116 jäämässä naftiksi, mutta 122-128 on liian iso). Lyhyitä t-paitoja ja pikkupöksyjä sopivasti. Sukkia hankintalistalla.

 

Ulkovaatteissa on pyritty siihen, että on aina yksi ns. parempi ulkovaatekerta, ja toinen jota voi pitää vähän huolettomammin. Välikausiaikana kolmas vaatekerta ei oleisi pahitteeksi, ainakin silloin kun joutuu paljon pesemään.

Sadevaatteita on niin ikään kahdet, toiset päiväkodissa, toiset kotona (kotona voi olla vähän nuhjuisemmat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now